Poradna duly
Jana Čurdová
Ka-tka: dobrý návod na metřík - podle něj by ho mohla zvládnout zprovoznit i ALIA, až se tu objeví…
Taky ti děkuju za SZ. Už jsem se s Dadlou domluvila.
A jestli si chceš s někým popovídat o Liberku a Jablonecku, tak můžeme spolu. Prožila jsem v Liberci na koleji krásných 5 let. Do Jablonce jsem jezdila na brigády (Precioza a Jablonex) a na Tanvaldský Špičák jezdíme posledí roky na přelomu února a března na hory. Ty si budu muset příští zimu nechat ujít… Ale další rok snad už vyrazíme všichni tři ![]()
ja jsem v Jablonci jenom 2,5 roku, a docela mi chybi kamaradky...... maminky co znam, maji vetsinou uz starsi deti, a sve kamaradky z detstvi a tak na prochazky chodim vetsinou sama.......
nebyt emimina asi se zblaznim........a zdebilnim.........
Ahoj všichni,
když tady čtu o tom špinění, tak mě napadlo, že se vás zeptám. Máte někdo výtok? Já ho totiž poslední týden mám a je to taky na slipovou vložku. Nikdy jsem na to netrpěla, takže mě to teď trochu znervozňuje. Jinak k doplnění mých informací, já jdu na kontrolu 15.8. na krevní testy atp. a pokud bude vše ok, tak i pro těhotenský průkaz. ![]()
Josefino - vodnaty nebo bily vytok neni vytok, ale hlen, ktery vylucuje cipek, a je to normalni, pokud nezapacha a nesvedi. ![]()
SARAAI - já jsem byla minule kvůli špinění 2× v nemocnici a nikdy to nic nebylo. Jak se ale znám, jela bych tam i tentokrát. Jsem hrozný zmatkář. Záleží ale na pocitu. Asi bych dala na LAU - uvidíš, jak to bude vypadat zítra. Já jsem vždycky dostala neschopenku, 2 týdny si pobyla doma, načerpala energii a zase frčela do práce. Zase ale s dobrým pocitem (protože můj tehdejší gynekolog byl naprosto nemožný a od něj jsem nemohla očekávat žádné zázraky. Když jsem v 6tt potratila, těsně před tím mi řekl, místo, abych dostala něco na udržení, že uvidíme, jestli si příroda poradí - zjevně si neporadila, tak jsem změnila doktora).
Jitka
Valli - koukala jsem na tvuj ultrazvuk, to si to tam prcek pekne sedi ![]()
Jiti - no uvidim zitra, asi se teda vydam normalne do prace a uvidim, co se mnou tura od metra k praci udela…a pak stejne asi budu muset pockat do pondelka nebo do uterka, protoze mistni nemocnice nema pohotovost a ta, kam chodim na KO myslim taky ne. Co se ma stat, stane se. To me se to mimi posledne drzelo jako kliste, i kdyz uz netouklo srdicko.
Ono je mozna pravda, ze i kdyby ti dal neco na udrzeni, tak by se pozdeji ukazalo, ze s nim neco neni v poradku…No ted to bude v pohode. ![]()
Dendulce pro doplneni: jsem objednana 4.8. do poradny a vic jsem se od MUDr. nedozvedela.
Nejak na me to vedro pusobi a od rana jen lezim v posteli a spim. Puvodne jsem chtela zas do prace vyrazit na kole a dat dalsich tricet kilaku, ale rozbil se mi ovladac brzdy, cosi tam prasklo, tak jsem nakonec zustala doma. Navic me porad trapi ten protivnej kasel, takze jsem se zase prevlikla a vratila do postele.
Zjistila jsem, ze mi kolo pomaha se odreagovat a uvolnit a prechazi i takovy ty stavy, kdy je mi blbe od zaludku. Doufam, ze bude teplo a slunecno co nejdyl (teploty by mohly byt o neco malo nizsi), abych na kole mohla jezdit co nejdyl.
SARAAI: Dobře to dopadne, uvidíš. Já jsem z toho byla taky pěkně vyplesknutá, ale protože jste mne uklidnily, že to je v pořádku, tak jsem se uklidnila a je to dobré. U Tebe to bude určitě také tak. Prostě se jenom strašně moc pozorujeme, moc se zkoumáme, ze všeho máme strach, moc na sebe dáváme pozor.
Trocha péče ovšm neuškodí, obzvlášť od našich drahých poloviček - ať taky poznají, jaké to je „čekat miminko“ ![]()
saraai, díky moc za info. Uz bych si měla něco načíst, ale stále se tomu nechci příliš poddávat, abych něco nezakřikla. Držím palce ať to špinění nic není. ![]()
Lau , to mas pravdu, ze se moc pozorujeme, navic po tom nepodarenem tehu jsem si vyhledala tolik informaci, ze jsou ted vsude strasaci ohrozujici moje tehu. Manzu uz jsem poradne vystrasila, i kdyz on je takovy, ze i kdyz se boji, tak to neda znat a vzdycky ma nejaky argument, proc je to tak dobre a normalni atd. I kdyz priznava, ze prestoze je doktor, z gynekologie a porodnictvi si toho moc nepamatuje ![]()
SARAAI:to nesedi mimi, to navrchu neni hlavicka dr. rikal ze je to jen nejaky ten zluty cosi..nebo jak se to jmenuje,takovy ten jakoby obal ktery pry kolem 11t zanikne a je z toho myslim placenta nebo co.ja tady ty odbornosti nevim.ono mimi je to dole zleva doprava,byla tam takova carka jak to meril ale na PC to nejde videt ![]()
jinak ja pri minulem tehu spinila po sexu jinak ne.no a tak 3× jsem to nechala byt a pak se uz bala,tak jsem salk Dr. a nastetsi dobry.
JITI:teda koukam ze jsi mela docela desneho dr.tak ted uz mas snad dobreho.
Josefinko - ted jsem se od sluzebne starsi tehulky dozvedela, ze s tim hlednem to bude horsi a horsi, teda, ze ho bude vic a vic, takze bez slipovky do konce tehu ani ranu. Taky doufam, ze se kvuli tomu spineni plasim zbytecne. ![]()
VAlli zloutkovy vacek…no, ale vypada to dobre. ![]()
SARAAI:jo presne tak zluotkovy vacek ![]()
jinak mam taky neco jako vytok nebo hlen.a minule tehu to taky bylo.takze je to normalni , i se to pise v knizkach.