Březňátka 2012

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1004
8.10.12 22:11
@kakulína píše:
Ahoj maminky a březňátka :lol:,trochu pozdě by jsme se k vám se Šimonkem rádi přidali, ale vidím, že tu dlouho nebyl žádný přízpěvek. Malý se narodil 7.3.2012 vyvolávaně a trochu dramaticky (patologické KTG při porodu),ale vše nakonec dobře dopadlo a Šimonek je moc šikovné a hodné, i když trochu živější miminko :dance:.Až na ekzém, je to zdravý chlapeček, který má doma ještě brášku 13 :mavam: a sestru 4 :kytka: .Tak doufám, že se to tady zase oživí a budu si moct popovídat o běžných radostech a starostech :P. Zatím se mějte hezky :mavam:

ahojky, moc tě unás vítám… :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kakulína
9.10.12 05:47

Díky za přivítání :lol: a ještě jsem zapomněla dodat míry 4150g a 52cm při porodu, teď už 8,90kg a 80cm :o

• Citovat
  • Upravit
284
9.10.12 10:15
@kakulína píše:
Ahoj maminky a březňátka :lol:,trochu pozdě by jsme se k vám se Šimonkem rádi přidali, ale vidím, že tu dlouho nebyl žádný přízpěvek. Malý se narodil 7.3.2012 vyvolávaně a trochu dramaticky (patologické KTG při porodu),ale vše nakonec dobře dopadlo a Šimonek je moc šikovné a hodné, i když trochu živější miminko :dance:.Až na ekzém, je to zdravý chlapeček, který má doma ještě brášku 13 :mavam: a sestru 4 :kytka: .Tak doufám, že se to tady zase oživí a budu si moct popovídat o běžných radostech a starostech :P. Zatím se mějte hezky :mavam:

Ahoj kakulíno :mavam:,takže máš doma taky veselo s třema dětma :lol:
(já má 4)a někdy toho mám až nad hlavu :roll: Jak to zvládáš? Jinak Davídek ještě neleze, jsem docela ráda, je to takovej lenošek, kam ho posadím, tam ho najdu,2.10.mu bylo 7 měsíců, ani zub ještě nemá. Za to jeho bráška(3,5roku)byl hodně rychlí, v 7 měsících už lezl, takže všechno bylo na zemi, neměl rád pořádek :lol:,je to bordelář do dneška, tak jsem proto ráda, že Dáda zatím nic nedělá ;) .Do poradny jdeme až v 8 měsících, takže ani nevím kolik váží. Papáme masozeleninové příkrmy, odpoledne přesnídávky nebo mixované ovoce a večer kaši, jinak mezi jídly kojíme a v noci je u mě napojenej snad pořád, ani to nesleduju.Tak pište březňátka, ať se to tu trochu oživí :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
54
9.10.12 10:25

@kakulína tož vítaj :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
9.10.12 10:26

Ahoj maminky,
@kakulína ty jo 3 děti a @zakelka,s a 4 děti, holky jak to zvládáte? Já mám jedno a bohatě mi stačí :lol:
Péťovi 1.10. bylo 7 měsíců, od 5.9. se začal plazit pár dní po tom začal pérovat na kolínkách a když má možnost tak se přitáhne a klečí na kolínkách a 30.9. se poprvé postavil v postýlce a od té doby se staví, kde to jde :lol: Jo a máme už i první zoubek, krásně papa masozeleninové příkrmy a jelikž je na UM, tak už máme i ovocné a jogurtové přesnídávky :) A v neděly jsme ho vážila doma na váze a má 8100g a na 8 měsíční prohlídku jdeme až 2.11.
Holky mám dotaz, malej se nám už skoro nevejde do vajíčka, hlava mu ještě nekouká, ale když mu dám teď něco teplejšího, tak se mi tam nevejde ramenama :? Tak nevím co s tím, už máme doma koupenou sedačku 9-36 kg

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
284
9.10.12 11:18
@tinkaa píše:
Ahoj maminky,
@kakulína ty jo 3 děti a @zakelka,s a 4 děti, holky jak to zvládáte? Já mám jedno a bohatě mi stačí :lol:
Péťovi 1.10. bylo 7 měsíců, od 5.9. se začal plazit pár dní po tom začal pérovat na kolínkách a když má možnost tak se přitáhne a klečí na kolínkách a 30.9. se poprvé postavil v postýlce a od té doby se staví, kde to jde :lol: Jo a máme už i první zoubek, krásně papa masozeleninové příkrmy a jelikž je na UM, tak už máme i ovocné a jogurtové přesnídávky :) A v neděly jsme ho vážila doma na váze a má 8100g a na 8 měsíční prohlídku jdeme až 2.11.
Holky mám dotaz, malej se nám už skoro nevejde do vajíčka, hlava mu ještě nekouká, ale když mu dám teď něco teplejšího, tak se mi tam nevejde ramenama :? Tak nevím co s tím, už máme doma koupenou sedačku 9-36 kg

Ahoj, jestli už sám pevně sedí, tak už by ve větší sedačce jezdit mohl, ale stejně je bezpečnější aspn do roka jezdit proti směru jízdy. My máme teda vajíčko od chicca a zatím se tam vejdeme :lol:,ale měla jsem doma sedačku od x-landru a ta byla malinká, tak jsem jí právě vyměnila za jinou :mavam: Jinak jak zvládám tolik dětí? No někdy si připadám, že mě musejí každou chvíli odvést do blázince :mrgreen:,ale né, jde to, dcera je už velká, hodně mi pomůže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
284
9.10.12 11:23

Jo a ještě k tý sedačce, lepší je 9-18kg, většinou jdou polohovat, že v tom můžou mrňata i spát, na syna(3,5roku)mám tuhle: http://www.zbozi.cz/…-sps-desert/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
9.10.12 11:43

@zakelka,s No ta naše jde taky dát do pololehu, máme http://www.detske-kocarky.cz/…-2012-p-5767. No uvidíme, do roka tam určitě nevydrží, budeme se snažit, aby tam byl co nejdéle :)
A kolik je nejstarší dceři?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
284
9.10.12 13:18
@tinkaa píše: @zakelka,s No ta naše jde taky dát do pololehu, máme http://www.detske-kocarky.cz/…-2012-p-5767. No uvidíme, do roka tam určitě nevydrží, budeme se snažit, aby tam byl co nejdéle :)
A kolik je nejstarší dceři?

Tak to máte pěknou sedačku, na tu jsem měla taky zálusk ;).Mám jednu holku(11)a pak tři kluky-7let,3,5roku a 7 měsíců

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kakulína
9.10.12 19:52

U nás je to s tím zvládáním v pohodě, nejstarší syn má už 13,tak je samostatná jednotka a dcera chodí do školky. Malý sice nebyl plánovaný, ale je to moje zlatíčko, nedala bych ho ani za nic, ani jsem nad tím nikdy neuvažovala…zakelka, s máš můj obdiv 4 děti :potlesk:
K těm autosedačkám, my už v 9-18kg sedíme asi měsíc, teda v mém autě, protože malý plakal, když jsme jeli sami a on na mě neviděl, má ji úplně v lehu a je spokojený. Jinak ještě nelozí, ale u nás nic divného, obě starší děti lozili až v 8 měsících a chodili v 11 měsících.

• Citovat
  • Upravit
12
11.10.12 09:32

Ahojky :) @zakelka,s ta autosedačka nám byla doporučena v prodejně Kočárky Chmelařová, tak už jsme jí koupily v loni, když ještě bylo DPH 10%. A je fakt, že mě nenapadlo, že by malej musel být co nejdéle v proti směru jízdy :(
To už máš pěknou pomocnici a tři kluky páni, tak to už teď musíš pěkně vařit, aby se všichni najedly :lol:
No já už další autosedačku nakupovat nechci, tak uvidíme, jak dloho vydrží ve vajíčku a pak šupky dupky do velké. :mrgreen:
@kakulína většinou neplánované bývá nejlepší ;) Taky máš můj velkej obdiv i 3 děti je pěknej záhul.
Holky prosím Vás jak stíháte uklízet, vařit a další domácí práce? Já mám pocit, že to vůbec nestíhám a hlavně, když malej nespí, tak skoro nic dělat nemůžu, jelikož pořád slyším nějaké rány a nebo pláč a když zase spí, tak dělám jen ty věci, které ho neruší :? Jo když byl skoro spící celej den, tak mu nevadilo ani vysávání a teď, už to tak prostě nejde :(
Jak teď oblékáte prcky, Péťa je teda ještě v hluboké korbě, ale včera předvedl, že už bude muset do sporťáku a fusak zatím dávat nechci, protože nevím co bych pak dávala v zimě :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kakulína
11.10.12 12:41

Ahoj, tak já teď domácí práce zvládám horko těžko, malý od malinka málo spí, přes den usne většinou jen venku, ale když zastavím u baráku, tak je do půl hoďky vzhůru a když usne doma, tak taky max. na půl hod.No a jinak pořád vyžaduje pozornost, u ničeho dlouho nevydrží. To starší děti mi spávali přes den i 4hod. v kuse a to 2krát denně. Ale Šimonek zase chodí brzy spát, kolem 19hod.,i když budíček máme momentálně v 5 hod. Jinak do kočárku už fusak dávám, hlavně dopoledne, ale zase malého už moc neoblíkám, bodyčko, punčošky, rifle, takovou chlupatou mikču s kapucí, bavlněnou čepičku a capáčky. V zimě bude mít zimní bundu a teplejší kalhoty. U nás je dopoledne kolem 5 st.

• Citovat
  • Upravit
2
12.10.12 00:40

Ahoj jdu žit s přitelem do Belgie jak se tam žije poradíš mi xdiky Ivča :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1004
17.10.12 14:57

Ahoj maminy mám dotaz? Do kolika se musí kojenecká převařovat? A od kdy se začíná pomalu vyměňovat za kohoutkovou? Zním jako trubka, ale važně by mě to zajímalo do kolikati jste davali nebo hodláte dávat? Mám první takže v docela věcech tápu… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
24.10.12 10:34

Ahojky maminy, chtěla jsem se zeptat, pokud malýmu dělám čaj k pití a malej ho nevypije (sáček se dělá do 200ml vody) a tolik mi opravdu nevypije, můžu mu ho dávat i ostatní dny a nebo ho musím vylít a udělat čerstvý?
A jak se jinak máte? My docela dobře, ale strašně mě štve to počasí, u nás je pořád inverze a je pod mrakem, tak jsme takový otrávení :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí