Brigáda - pekárna, ale už to nezvládám

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
11152
14.8.25 09:15
@Snopy123 píše: Více

Bydlí u rodičů, takže zřejmě nepotřebuje peníze na základní potřeby a střechu nad hlavou. Pokud chce něco jiného si koupit, je to na ní. Hlady asi neumře. A pokud má jen trochu normální rodiče, co se neohánějí těmi moudry jako některé tady, tak to pochopí. To, že si chce vydělat peníze, neznamená, že musí dělat všechno, co se jí nabízí. Může se svobodně rozhodnout.

Takové ty rady, že se musí překonat a makat, že to bude ještě horší atd atd… To většinou říkají ti, co chodí do práce jen kvůli výdělku a většinou dělají něco, co je hrozně nebaví a nechtějí to dělat. Tak když musí oni, tak musí i ostatní. Makat, makat, makat. No nemusí. Každý si to může rozhodnout po svém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11152
14.8.25 09:16
@Snopy123 píše: Více

Já chodím do práce ráda, takže takovéto řeči prostě nevedu. Přeji to každému, aby dělal to, co ho baví a naplňuje. Pak tomu neříká, že chodí makat a nepřeje to ani těm ostatním.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11152
14.8.25 09:17
@Jiřina a píše: Více

Já to taky dělat nechci, a to nejsem mladá. Manuální práce prostě není pro mě. Nevím, proč bych to měla dělat… :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33379
14.8.25 09:20
@Anonymní píše: Více

Ano, jinak bych to nepsala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4222
14.8.25 09:21
@Fazulina píše: Více

No naopak si myslím, že střet s realitou, co to obnáší si vydělat peníze tě posune dál a nejen že si vážíš práce ostatních, ale dokážeš se pak lépe rozhodnout, co chceš v dospělosti dělat…
Z prace ještě nikomu neupadly ruce.
Jako mladá jsem pracovala na brigádách, velmi dobře jsem si pak poskládala co v životě chci a ač jsem v 15 ti začínala jako pomocná síla v kuchyni, tak dneska minimálně polovina nasich příjmu tvoří příjmy pasivní. Takže mám práci takovou která mě baví. Ano ve svých 46 mám za sebou práci a zkušenosti, za které mě firma platí, ale v 15 ti? Co ta holka umí, krom toho se litovat :nevim:
Ty mladé děcka dneska nejsou zvyklé nic dělat, doma žádné povinnosti, chudáci, aby neměli psychickou újmu…ty v..jako fakt?
Víš proč byly v létě původně dva měsíce volna? Protože děti byly potřeba aby pomohly s pracemi na poli a v hospodářství…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41885
14.8.25 09:22

A co chceš dělat v 15 za brigádu? Nevezmou tě nikam, kde se dělá s penězi, alkoholem, na noční, v infekci. Do kanclu na základce taky ne.
A moje zaměstnání mě tedy baví.

Příspěvek upraven 14.08.25 v 09:26

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4222
14.8.25 09:25
@Havlova píše: Více

Asi tak… Já se fakt nestačím divit co tu padají za názory.
By mě zajímalo co by dělali všichni, co opovrhují tou manuální prací, co bych bez těch lidí dělali. To by nebylo si dojít do obchodu, pípnout kartou a jít. Zbytek profesí nezminuji, bydleli by asi v nějakém přístřešku v lese, když práce zedníka fuj, manuálně dřít nebudu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41885
14.8.25 09:30
@Menton píše: Více

Jinak dcera má za sebou informace v nemocnici, kydání hnoje, dětský tábor, poštu, doučování. Nejhorší prý byla nemocnice, protože minimálně jednou denně na ní řval nějaký kretén pacient, který si potřeboval pohonit ego na mladé holce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11152
14.8.25 09:32
@inkakřivák píše: Více

Mě by to zničilo, a to říkám upřímně. Přiznám se, že by fakt musela být nějaká extra super mega velká krize (umírající dítě na hlad), abych dělala něco podobného. Proto jsem si vybírala brigády, které jsem zvládla a vybrala jsem si práci, kterou mám ráda. Jo, asi jsem holt rozmazlená fiflena:-)))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11152
14.8.25 09:34

No, já si prostě nemyslím, že to, že nebude dělat v pekárně práci, co ji takto ničí, znamená, že nemůže dělat něco jiného. Může si vybrat. Tak jsem prošla X brigádami, a pokud bych u něčeho byla na tom takto, tak to prostě nedělám. Proč?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11152
14.8.25 09:38

No, já tak trochu myslím, že v 15 nemusí dělat ještě nic (myšleno brigádu). Ano, samozřejmě pomáhat doma. Když je hospodářství, tak samozřejmě také. Pokud chce, tak i tu brigádu. Ale za život se člověk napracuje fakt dost, nemusí začínat v 15. Asi jsem divná, no. Dítě bych nenutila, pokud by samo nechtělo si vydělat na něco, co mu nechci/nemohu koupit. Jen bych tu možnost nabídla. Do pekárny, kde obsluhuje stroje s noži, fakt ne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79841
14.8.25 09:40

Už na střední? No nevím, v těch 16 mi jinou možnost než manuální práce nikdo nenabízel. Jakože sedět někde v kanclu a klapat na stroji.
No a mně to poučili, že takto strávit život opravdu nechci, že na to nemám. Takže jsem se fakt snažila, abych se dostala tam, kde jsem se cítila dobře. A myslím si, že je moc dobře vědět, co obnáší ta práce rukama, že je to sakra dřina, a že to lidé zasluhují úctu. Moji rodiče takto pracovali oba, celý život.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4222
14.8.25 09:41

Já mám o něco mladší dítě, je mu dvanáct, a už teď plánuje, kde by mohl na brigádu.
Ta slečna z pekárny by třeba mohla do duchodaku, tam to taky bude super.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41885
14.8.25 09:43

A oni ji doma nutí? Spíš ne. U nich je toho asi víc blbě.
Třeba pravidelné přespávání 20 letého přítele ve 14, antikoncepce od 15, prý neřešené deprese, ignorace lékařů. Už to, že od 14 píše pravidelně sem a neřeší to doma.
Ale práce fakt nikomu neuškodí. Ani tomu puberťákovi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11152
14.8.25 09:43

Neopovrhuji tím, ale dělat to nechci. Proto jsem se v životě snažila, abych nemusela. Tady ale mluvíme už o tak trochu nelidských podmínkách (aspoň pro mě), ona i ta manuální práce se dá dělat důstojně a tak, aby se z toho ty lidi nesesypávali. Názorů, že v pekárně je to strašné, je tady hromada (nemohu však posoudit, nezkusila jsem). Pokud mají takové pracovní podmínky, tak to bude vždycky dělat někdo, kdo nemá jiné východisko. Věřím, že horko by se dalo řešit, vánočka by nemusela být za 20 sekund, nebyl by takový tlak na rychlost a výkon, byla za to důstojná mzda. Nakonec i ta holka v té pekárně dělá o hodinu víc, než je ve smlouvě. Fakt nemám za potřebí ani jako 15 letá snášet toto. Kdo chce, ať si to v rámci utužování osobnosti do života dělá. Podle mě to nestojí za to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat