Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@Uslava závistivá megera
co mám závidět? Nefunkční vztah? To že řeší povrchní věci jako být a přitom mají v prd*li to hlavní? Že si navzájem nevěří a ten vztah má značné trhliny už na začátku? To ji mám závidět? Ne milá zlata, nezávidím. Pokud jsi nabyla tento dojem, tak si někde najdi můj první příspěvek, aby ti došlo, že já jsem na tom mnohem, mnohem lépe lépe než ona…protoze jedeme s manželem jinou politiku…Žďár!!!…mimochodem, nepíšu ji žádné rypani ale umírněné rady na co se spíše zaměřit…že musí taky trochu logicky uvažovat…nevidím nic špatného na tom se vykasoat na ujasnění bytu a začít něco společně budovat…tak jak OPRAVDOVY PARTNEŘI MAJÍ
@biedronka105 píše:
@Uslava závistivá megera![]()
co mám závidět? Nefunkční vztah? To že řeší povrchní věci jako být a přitom mají v prd*li to hlavní? Že si navzájem nevěří a ten vztah má značné trhliny už na začátku? To ji mám závidět? Ne milá zlata, nezávidím. Pokud jsi nabyla tento dojem, tak si někde najdi můj první příspěvek, aby ti došlo, že já jsem na tom mnohem, mnohem lépe lépe než ona…protoze jedeme s manželem jinou politiku…Žďár!!!…mimochodem, nepíšu ji žádné rypani ale umírněné rady na co se spíše zaměřit…že musí taky trochu logicky uvažovat…nevidím nic špatného na tom se vykasoat na ujasnění bytu a začít něco společně budovat…tak jak OPRAVDOVY PARTNEŘI MAJÍ
Jo, jen ti oheň šleha z úst. Zkus být na lidi milejší.
@Uslava já ale tenhle příspěvek píšu opravdu mile, kde vidíš problém? Mě jento defakto jedno, já jsem ráda že tohle řešit nemusím. Takže ji mám litovat a hladit virtuálně po vlaskach?? A proč? Pomůže jí to? Nakopne k tomu, aby nefnukala a třeba zkusila něco s partnerem budovat? To že napíšu pravdu?? Bohužel, opravdu po roce a půl to není ještě stabilní vztah a už vůbec ne na přepisování bytu, to teda pardon ale fakt nikdo neudělá. A pro to mám pochopení i já jako konzerva.
@Uslava píše:
Závist je hrozná. Zbav se toho.![]()
Ja nekomu neco zavidim? A komu co prosim te? ![]()
@biedronka105 píše:
A co ti brání začít vydělávat na něco společného. Promluvit si a zaměřit se na nějaký společný projekt? Můžeš mi vysvětlit proč jdeš po jeho bytě jak slepice po flusu, když je x jinych možnosti jak si vytvořit teda nějaké hmotné statky, které vás budou spojovat? Společně auto, akcie, šetření na nějaký pozemek, louku, chatu, chalupu, karavan, budování nějaké firmy, podnikatelského záměru, nápad, patent,…děti vynech zatím radsi…proč mermomocí chceš být zapsaná do jeho bytu…rok a půl ne…sorry ale rok a půl není žádný dlouhodobý vztah, to není nic, to neudělá nikdo a nemůžeš být za to na něho naštvaná. V tuto chvíli je to opravdu jeho majetek. Je x jiných věcí které se dají budovat a nabyt společně. Nezaměřuj se na jeho byt. Po roce a půl ti do toho fakt nic není…i když to zní hnusně. Vyuzij svých prostředků a pokud chceš s ním budoucnost, můžete se pak domluvit na co se zaměřite, kam vložte ty svoje a on svoje peníze a rázem z toho bude něco společného…jestli to jde o to.
Bingo ![]()
Hm…jednou bude vašich dětí?
Tak on evidentně počítá i s rozchodem, kdy potáhneš s igelitkama a dětma do podnájmu.
A ony ten JEHO byt jednou, až ho po smrti nebude potřebovat zdědí.
S tebou ve vlastnictví nepočítá ani do budoucna. Asi chce mít svou jistotu.
Ty na druhou stranu máš možnost si šetřit, protože se na jeho hypo nepodílíš.
Ty si to přeber jak potřebuješ.
Otázka je jak vedete tu domácnost půl na půl…jestli je to opravdu napůl.
Já na tvém místě udělám toto:
Zkusím si do 30 šetřit 10.000 měsíčně i za cenu privydělku navíc.
Do 35 let ti stačí u banky 10% a koupila bych si aspoň maličký byt a ten by zase byl jen tvůj.
Ten můžeš pak pronajímat a většinu hypo splácet z nájmu. Byt nemusí být hned v krajském městě a stačí 1+1… 2+kk
Kdyby byla nouze, budeš ráda i za nějaké menší městečko.
Nemusí být ani po rekonstrukci, když ho budeš pronajímat.
Podle mě tě ale jako životní partnerku nebere, jen spíš jako možnost, kdyby se nic lepšího nenašlo.
Nezlob se…takže bych šetřila, abych neodešla s holým zadkem. A nedělala bych mu inkubátor, dokud si to nevyjasníte k oboustranné spokojenosti.
@Silverine247 tady asi každej kdo napíše pravdu i když se nečte dobře, asi závidí, nebo já nevím
@biedronka105 píše:
@Silverine247 tady asi každej kdo napíše pravdu i když se nečte dobře, asi závidí, nebo já nevím
Nemuzu ani za zlate prase najit tu diskusi, kde psala zakladatelka o tom, ze se do jejiho bytu nastehoval jeji pritel a ona po nem chtela platit prispevek na hypo, protoze snad ten „vyzirka“ nebude bydlet jenom za polovinu energii.
Skoda, mozna by si z ni zakladatelka tehle diskuse neco odnesla, jestli si nekdo vzpomenete, tak prosim hodte link.
Jen tak mimochodem nevím která žena by chtěla být s chlapem co si denně volá a píše s bývalou o kočce a o tom jak se mají. ja bych s takovým chlapem nebyla ani kdyby to byl multimilionář. ![]()
@ludmilaadamkova píše:
Jen tak mimochodem nevím která žena by chtěla být s chlapem co si denně volá a píše s bývalou o kočce a o tom jak se mají. ja bych s takovým chlapem nebyla ani kdyby to byl multimilionář.
Neni to denne, psala tyden co tyden. Me prijde normalni se zajimat o zvire, ktereho jsem se musela vzdat. Ja bych to asi nedokazala kvuli chlapa, tudiz mi z toho vychazi, ze ex musi mit toho sveho noveho hodne hodne moc rada, tudiz se zakladatelka nema ceho bat.
@biedronka105 píše:
hele, bud v pohode, uslava je kapku jednodussi, jen reje do
lidi, co maji alespon elementarni financni gramotnost… jen dement by prepsal pulku bytu na nekoho, koho zna par mesicu a jen dement na druhou by se nechal uvazat do hypoteky bez prepsani podilu v nemovitosti, jak to chce zakladatelka.., a ver, ze uzivstelky, ktere to kvituji, maji sami holou zadel.., ![]()
@markytka3 vlastním 2 byty v osobnim vlastnictví a prave proto si myslím, že by zakladatelka pokud je to v jejich možnostech měla pracovat na něcem vlastním.
V diskuzích je spoustu žen co žily u přítele a ten je veselé za 10 let vykopnul i s 2 až 3 dětma a nemají nic protože jejich peníze se takzvané prozraly případně je nasypala do přítelova bytu auta a podobně.
@ludmilaadamkova píše:
@markytka3 vlastním 2 byty v osobnim vlastnictví a prave proto si myslím, že by zakladatelka pokud je to v jejich možnostech měla pracovat na něcem vlastním.V diskuzích je spoustu žen co žily u přítele a ten je veselé za 10 let vykopnul i s 2 až 3 dětma a nemají nic protože jejich peníze se takzvané prozraly případně je nasypala do přítelova bytu auta a podobně.
ano, mam to podobne, proto me pozadavky zakladatelky a nektere rady mistnich, prijdou velmi usmevne
… kdyby autorka byla chytre devce, tak je rada, ze zije jen za energie a oripravuje si pudu pro nakup vlastni nemovitosti… a ze se ji ptal na zustatek na konte?… pokud jej nekolik mesicu otravuje, ze chce pulku hypo na sebe, tak asi chtel vedet, jak na tom financne je. ocividne je mu jasne, ze moc ostra pastelka nebude a predstavuje si vse jsk hurvinek valku ![]()
Příspěvek upraven 07.05.22 v 17:35
@markytka3 taky bydlím v domě který je může a nikdy by mě tedy nenapadlo aby na mě něco přepisoval. Ale vím že když mu rupne v bedně mám určitou právní jistotu vrácení investovaných peněz plus mám kam jít.
Každopádně doufám že tato varianta nikdy nenastane. Ale člověk nikdy nemůže vědět.
@biedronka105 píše:
Nepíšeš pravdu, protože ji nevíš. Jen si projektujes sebe do ní.
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat