Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Gladys píše:
pro mě jsou některé antikoncepce nepřípustné eticky - tělísko brání zahnízdění embrya, což už mě nejde přes pysk, nechci, aby nějaké embryo vůbec vzniklo (nejsem věřící, ale zkrátka tohle mi nesedí). HA nechci vůbec. A řešit dalších 10-15let, než přijde přechod, bych do toho zas nevlítla, uf, to teda nevím. Jedno bych ještě možná brala, ale vím, že už ne takhle „v řadě“, to bych byla už asi trochu vyčerpaná
Mi tělísko nevadí, ale spíš ten strach, že budeme divočit a hne se a co pak, jsem o dost mladší jak ty, 3 děti beru jako strop, takže je to asi fakt nejlepší řešení, jen musím pozjišťovat co a jak a co nejdřív to po porodu z doktorem vyřešit.
Rozhodni podle sebe. Neodsuzuji nic, dovedu si představit, jak je to náročné, mám tři kousky, ale daleko od sebe, takové tři jedináčky…ale mám doživotní obraz své sestřenice, která měla tři holky dohromady 2 a půl roku od sebe…Také je to dávno, neměla žádné moderní vymoženosti, plíny pěkně vyvářeli v hrnci…Dneska už jsou všechny holky vdané. Sestřenice platila za místní krásku i po dětech a dodnes je moc pěkná ženská…ZVLÁDNOUT TO JDE, ALE MUSÍ SE CHTÍT.
No zakladatelko si děláš srandu ne?
tak manželovi to říct nemůžeš a radši mu budeš celej život lhát, ale s tchýní máš tak dokonalej vztah, že jí to vyklopíš a ona ti dá ještě prachy?
todle mi fakt hlava nebere. ty jo kde to sme? to je takovej problém to probrat nejdřív s manželem či přítelem a pak to rozebírat jinde?
asi sem fakt mladá a bl…
páč bych to řešila nejdřív s manžou teda, když už sme rodina
![]()
Tyjo já bych asi byla na sterilizaci srab, hlodal by ve mně červík, co když ještě jednou bych chtěla…ty miminka tak krásně voněj
Ale jestli to víte natuty, tak posílám plác plác po rameni, bych taky jednou chtěla takovou jistotu ![]()
Jestli půjdeš na interupci nebo ne je tvá věc. Jen myslím, že se bojíš zbytečně. Mám dvojčata s dvojčecím kočárem jsem projela všude, kde byly osmdesátkové dveře. Lásku mezi ně nepůlím je dvojnásobná. Nemám pocit, že by je kdy o něco ošidila. Dá se s nimi dělat spousty věcí, stačí nefňukat, ale prostě fungovat. Teď si nemohu vynachválit, že chodí do stejné školky, že se to dá krásně skloubit s prací apod. Strach o dítě nebo děti budeš mít vždycky. A to své nynější dítě o nic neošidíš, to se neboj. Mám tedy na mysli citovou stránku věci. Ale jak říká, tvé rozhodnutí, tvá věc. Jen vůči partnerovi se chováš jako prase, tohle bych brala jako sakra velký podraz, který bych jen tak neodpustila. A o to, že to jednou praskne bych se nebála a když ne, tak tě svědomí sežere. Nejsem odpůrce interupcí. Ale prožila jsem mimoděložní těhotenství ještě před dvojčaty a neviděla ani srdíčko. Nejsem nijak typ, co by se babral v nesmyslech, ale i tak už mě párkrát napadlo, jaké by to dítě bylo apod.Tak si myslím, že interupce nějaké ty stopy na psychice zanechá a pak budeš sama na to, aby jsi se s tím poprala, manželovi to nebudeš moct říct a bude se to v tobě pěkně prát. A to, že jsi se spolčila s partnerovo matkou mě teda dostalo, to je pěkná křivárna a naprosto nedospělé jednání, které může jednou hodně poškodit i jejich vztah. ![]()
@eevcca bože můj proč si vůbec založila takovouhle diskuzi
vždyt ty prakticky už si rozhodnutá
a tchýně no hnus, to se bojí jako ty? ona nechce být dvojnásobná babička, že Tě v tomto podporuje a i prachy Ti cpe
mi sme se o mimčo snažili dlouhých 6let, když se konečně zadařilo tak sem byla tak štastná, že to ani popsat nejde, rodila sem císařem a málem sem vykrvácela, takže nám mudři ze zdravotních důvodů ihned řekli, že druhé těhotenství by nemuselo dobře dopadnout, probrečela sem několik nocí a i dnes si to nemůžu nějak připustit
ty už máš miminko v bříšku, je to dar, vybralo si Tě, a já prosím za něj:dej mu šanci na život ![]()
@Gladys Na tvé fotečky…někde…se taky moc těším. V některé diskuzi jsme se spolu bavily a už tenkrát mě zaujalo, kolik máš dětí…musí být u Vás holky veselo..
Všechny fotky jsou moc krásné. A musím říct, že i mě jste dodaly optimismus a moc se na sourozence těšímě ![]()
@Gladys píše:
pro mě jsou některé antikoncepce nepřípustné eticky - tělísko brání zahnízdění embrya, což už mě nejde přes pysk, nechci, aby nějaké embryo vůbec vzniklo (nejsem věřící, ale zkrátka tohle mi nesedí). HA nechci vůbec. A řešit dalších 10-15let, než přijde přechod, bych do toho zas nevlítla, uf, to teda nevím. Jedno bych ještě možná brala, ale vím, že už ne takhle „v řadě“, to bych byla už asi trochu vyčerpaná
Jsme na tom stejně. ![]()
Jen mé kamarádky teta i přes sterilizaci přišla ve 42 letech do jiného stavu.Pak jsem se dočetla, že je snad údajně možné, že se při regeneraci těla mohou „dráhy“ obnovt.By mi lísklo, teda! ![]()
Já sterilizaci mam, no u mě to byl hlavně zdravotní důvod takže nebylo co řešit, udělali to při sekci a doufam že dobře
![]()
@zuzouš píše:
Tyjo já bych asi byla na sterilizaci srab, hlodal by ve mně červík, co když ještě jednou bych chtěla…ty miminka tak krásně vonějAle jestli to víte natuty, tak posílám plác plác po rameni, bych taky jednou chtěla takovou jistotu
To já si radši čichnu k olejíčku od Hippu!
![]()
@Markéta80 píše:
Já sterilizaci mam, no u mě to byl hlavně zdravotní důvod takže nebylo co řešit, udělali to při sekci a doufam že dobře![]()
jde to udělat rovnou při CS?
@Alice19761 píše:
To já si radši čichnu k olejíčku od Hippu!![]()
![]()
To musíš ale čichat ke správnýmu konci miminka! ![]()