Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@eevcca píše:
Mě jde o to, že 2 děti nedokáže manžel uhlídat, takže buď budu furt trčet doma a nikdy si nikam nevyrazím nebo ten starší bude žárlit a já to prostě nepřenesu přes srdce, že jsem mu provedla takovou věc… představovala jsem si vždycky rodinu jen ve 3. Až se narodí to druhý už zase budu spát tak maximálně hodinu denně, budu protivná, zase mi nepůjde kojení a budu na tom psychicky špatně. A kdo to nejvíc odnese?? Ten starší
Chudák chlap. Předem mu nevěříš, chystáš na něj s tchýňkou podraz…
Jinak tchýně nezvládala rozdíl 2roky? Za mě 2roky je těžká pohodička, teprve teď s miminem o 17m od prostředního to bude asi trochu vytěžující, nicméně pořád naspím denně cca 8h, teda ne v kuse. Šestinedělí s druhým prakticky neexistovalo, stejně tak teď s třetím, jsem totálně v pohodě, v klídku… Žárlí starší, to nepopírám, mladšímu je to šumák, občas přijde udělat miminu malá, toť vše.
Ale očividně jsi rozhodnutá, tak vlastně ani nevím, proč to píšu.
Tak jdi, udělej svůj život zase pohodlný, jen bych v tom případě volila sterilizaci, abys tu za pár měsíců zas neskuhrala…
@Gladys Mám ouplně stejný názor… ![]()
Dej to pryč, ať nemusíš tvrdnout celý rok doma..
Holky já nevím, mám sice děti ve věku 7 a 3,5 roku, ale i když byly menší necítila jsem se jako ve vězení.. Že musím tvrdnout doma, celý rok.. atd. A ano spaní - nespaní, ale to je prostě tak nastavené
, buď bude spavé mimi, nebo ne.. ale to je život.
Každý holt svého štěstí strůjce..
@Cuarentena píše:
Počkej, jednou se tchýně na tebe naštve, chlapovi to vyžvaní a budeš mít po šťastné rodině.
Přesně to mě taky napadlo. Jakmile to ví jeden jedinej člověk, nemůžeš si být jistá, že se to chlap nedozví. Obzvlášť tchyně…
@Salvaje píše:
Přesně to mě taky napadlo. Jakmile to ví jeden jedinej člověk, nemůžeš si být jistá, že se to chlap nedozví. Obzvlášť tchyně…
Přesně tak, to je tajemství na sirkách. Jednou se znechutíš a někdo, respektivě tchýně, to na Tebe řekne a manžel Ti to neodpustí. A já bych mu zcela rozumněla!
@dvojmatka píše:
Co myslíš…nestojí tohle za to??
Máš nádherné děti! ![]()
Já už bych zakladatelku nechala být ![]()
Napsalo se jí tady toho dost.
Ano s některými jejími argumenty nesouhlasím, ale podívejte… ona je těhotná, také jí musí zlobit hormony.. je zoufalá, chtěla se poradit… at už tak či onak.
myslím, že chtěla získat názory… aby ji to někam posunulo.. A to se dle mého stalo. Ale psát ji o sterilizaci
holky, nač ta krutost.
nám to taky ujelo…
já neměla ms 2 roky.. pak IVF a po porodu by vás napadlo když zase nemám ms se chránit?
užívali jsme si.. a najednou to bylo..
když jsem si lehla na stůl na uzt a měli mi překontrolovat cystu, kvůli které jsem tam šla a dr mi řekla, že moje cysta je miminko.. tak jsem jí nevěřila ještě pár minut
![]()
@dvojmatka teda ty maj háro
krása, musím konečně vytáhnout foťák a udělat taky nějakou skupinovku ![]()
@Slunečnička to není krutost, psát o sterilizaci. Mě to přijde jako logická metoda, pokud nechci už žádné dítě a napíšu, že jsem chtěla mít jen tříčlenou rodinu
Já sama ji dost zvažuju, asi proto mi na tom nepřijde nic nenormálního, zkrátka jedna z forem antikoncepce. To už by pak byla krutost jí napsat, ať bere prášky, ne?
@Alice19761 díky - jsou moje všechno ![]()
@Gladys udělej…já se takovýma fotkama kochám po „těžším dni“ jo háro jim najednou narostlo…ale po mně to není ![]()
@Gladys píše:
@Slunečnička to není krutost, psát o sterilizaci. Mě to přijde jako logická metoda, pokud nechci už žádné dítě a napíšu, že jsem chtěla mít jen tříčlenou rodinuJá sama ji dost zvažuju, asi proto mi na tom nepřijde nic nenormálního, zkrátka jedna z forem antikoncepce. To už by pak byla krutost jí napsat, ať bere prášky, ne?
no pokud to bereš takhle, tak to jo.
Myslela jsem, že chceš být krutá.
Nechci se jí zastávat, ale mě se hormony taky plaší a brečím zda to zvládnu.