Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@vesarka s voženim to fakt nehrozí, to přijde, koukne a zase půjde, o hlídání nemluvim a ani by jsme mu nenchali hlídat i nejstaršího to by bylo o zdraví
. to víš prababi taky volala a už v těhu prý snad konečně vyjde ta holka
, mě tohle vadí brát jedno pohlaví jako něco víc, ona má teda dvě dcery ale od tý doby žádná holčička nebyla, ted má 4 pravnuky a až ted pravnučku
. manžel tentokrát říkal že jméno vymyslí a za měsíc přišel že žádný nevymyslel a že teda dáme to co jsme vymyslela já a když jsme mu to jméno říkala tak prý jestli si dělam srandu nebo to myslim vážně
. Tak pak napiš jaký jméno jste vymysleli, jak se vůbec kluci jmenujou? my měli janso jen u prvního, to se mě jméno Viktor líbilo od 15 takže jsme rovnou řekla že jiný jméno nechci a u Tomíka byl boj, vůbec jsme se nemohli shodnout
, já si byla jistá holkou a manžel že etda at si jméno vymyslim jaký chci ale že kluk bude Damián a já odkývala a po 3D jsme si říkala že Damiána snad ne a manžel sám přišel že vymyslíme jiné jenže každýmu se líbilo jiné a jediný kompromis byl Tomáš
![]()
Ahoj holky, chápu jak je když se nepovede co si člověk přeje. Můžeme si tady říkat co chceme, klišé typu, hlavně, že je zdravé, ale prostě když si něco přejete a nevyjde to, člověk je naštvanej, to je jasný a jsem ráda, že tady není nějaká rejpalka, co by nás poučovala a odsuzovala.
Já mám sice holku i kluka, ale teď bych si zase přála princezničku (přeci jen té mojí bude už brzy 14). Z počátku jsem to na holku cítila, teď ale čím dál tím víc myslím, že to bude kluk. Ne, že bych se z toho nějak hroutila, ale když jsem vyděla pohlavní hrbolek na NT screeningu, který jsem měla nastudovaný z netu a věděla jsem, jaký mají holky a jaký kluci,prostě dle mého máme kluka. Dr sice říkala, že je to kravina, ale… myslím si svoje, tak uvidíme na UZ ve 20tt. Holku bych chtěla ale raději.
@Markéta80 třeba to prababi nemyslí zle,moje babi taky říkala tak bude holčička?ale myslí to tak že já a sestra máme kluky,tak že by konečně ta holčička…jinak babi sama měla dcery i syny a její děti taky měli děti obou pohlaví (babi má asi 13 vnoučat a na pohlaví je to tak půl na půl)
Moje kluci jsou Kubík a Filípek, mě se líbí Viktor, toho jsem chtěla už u druhého,ale to manžel vůbec nemůže překousnout,takže mi to neprošlo ani ted. manžel se ted díval a že co Dalibor,ale to zase nemůžu já
u holky se vždy docela rychle shodneme, ale u těch klučičích jmen to je fakt boj
chtěla bych nějaké méně obvyklé ale zase ne nějakého Kevina,to ne,ale taky ne Pepíčka ![]()
@dorinka01 no právě, já jsem tak psala na mmb a uplně jsem přestala,protože tam tě roznesou ženský na kopytech a připadáš si jako nemilující matka,která protože chce holku je divná a upřednostnuje jedno pohlaví. @Markéta80 mimochodem z tama tě Markét znám ![]()
já si prostě myslím že na tom není až tak nic divného a každá maminka si trochu víc přeje nějaké pohlaví. já se teda vůbec necítím na kluka,ale ani na holku.asi nemám tu mateřskou intuici nebo co
ale když jsem byla těhotná na začátku,tak mi jedna paní „věštila“ z kyvadélka a říkala že je to jasná holka a že ji i cítí, no a já jsem ji naprosto uvěřila,protože jsem si ji moc přála, a tak jsem se na to asi i upnula a proto tak težce nesu že to bude zase chlapec. Já jsem si to ani nechtěla nechat říct,ale moje dr mi ze začátku řekla že to vidí na 80% naholku, bože,já jsem byla štastná,ale každý další utz už to byl kluk a ted ve 20 tt to byl „pořádný“ chlap,takže z toho holka nebude ani náhodou
@vesarka hele já si zase myslím , že je lepší, že to víš už teď a nebudeš sedět po porodu v depce mezi růžovýma vecičkama a řvát… prostě si to prožiješ teď, připravíš na dalšího chlapa rodinu a budeš míň hotová, než kdyby ti na prsa místo holky plácli po porodu kluka. Poporodní depka je svině. Já brečela i když se mě někdo zeptal na čas.
Mám hystorku od manžela babičky. Ta má jedinou dceru. Děda si samozřejmě přál kluka, tehdy UZ nebyl, takže fakt nikdo nic netušil. Do porodnice se nesmělo. Když babička porodila, nechala dědovi vzkázat, že je to Jana. Ten někdo věděl, že chtěl děda kluka, nějak to pomotal a řekl, tak máte Jana (děda byl Jan). Děda chlastal tři dny a když se dozvěděl, že to je holka, chlastal další tři.
No a nakonec Tchýně (Jana) má tři kluky, jeden z nich je můj manžel ![]()
Ahojky, já mám Matěje a Kubíka a už jsem si říkala, že bych pro třetího kluka taky jméno nevěděla..Holka se bude jmenovat Viktorka..Viktorie - jako naše vítězství
. Jinak za peníze jak jsem psala jde vše, tak i u nás v Čechách se jde diskrétně dohodnout na pohlaví. A nebo mi dokonce jedna doktorka, co jsem jí vyprávěla jak moc toužím po holčičce, že mám 2kluky..že mi do 11tt řekne pohlaví a pak se můžeme rozhodnout co dál..Prý bych nebyla první ani poslední..Vím, že jak píšeš najde se spoustu maminek co by nás odsoudilo, ale necítí to co my.
Jinak jsme se o holčičku snažili, že jsem jak blázen počítala ovulaci a snažili jsme se jen před a nejpozději tak 3 dny před ní..pila jsem jen Magnesii,což jsem vyčetla, že pomáhá a tak…
ahoj maminy,tak koukám,že nejsem sama ta co řeší,že to nebude to vysněný pohlaví co si přála.Když mi doktor řekl,že na 95 procent to je třetí kluk,tak jsem to pořádně obrečela,ale teď nakupuju modré věcičky a moc se na něj těším,hlavně ať je zdravé.Tak to bude Maxmilián a to nemůže zase tchýně přenést ![]()
Maxík je hezké jméno, tak ať si škubne ![]()
Já jsem taky špatná, nedala jsem jméno Jan po dědouškovi.
@vesarka počkej z MMB, to jsi ty jak jsi psala že čekáš neplánovaně třetí vid a kluci jsou nespavci
. já mam taky radši méně obvyklá jména, no u Tomíka to nevyšlo ale jinak si myslim že jo, Viktor a valerie tak časté nejsou
. Víš co jsou to jen diskuze a každý něco napíše ale kdyby v tý situaci byl on tak kdo ví jak by reagoval
. babi to nemylsí špatně ale všichni jsou posedlí holčičkou a tchýně tuplem
. Po 6 letech jsem byla těhu a ona jedině aby to byla holka, že má vybraný náušnice a pod a že holky jsou lepší a nám to fakt bylo jedno co to bude
.
fotka našeho nedonošence
![]()
@dorinka01 no já si myslím že jsem to neměla vědět, růžové jsem nenakupovala,spíš neutrální, dokud mi teda dr. neřekla asi po 10 že je to jasný kluk, a já sama to viděla,tak jsem začala kupovat modré. ale říkala jsem si že když to bude kluk,byl to prostě osud a když to bude holka bude strašně moc štastná,ale ted když to vím už ted, tak mě jako by nic netěší, netěší mě kupovat oblečky,protože jsou zase modrý,co už velmi dobře znám, kočárek si taky vezmu použitej (u druhého kluka jsem seděla celé těhu na netu a hledala ten nej nej nej kočárek) atd… myslím si že kdybych to nevěděla, tak přeci jen s tím prckem v nárůčí už by to bylo jiné…u druhého kluka ne,to jsem fakt ráda že jsem to věděla dopředu a mohla se s tím smířit,ale ted to tak cítím,že jsem to neměla vědět a víc bych si to těhot. užila......jinak děda dobrej kabrňák
![]()
@kachnusa no to teda hledím,ono dnes za peníze jde fakt všechno že jo,tak by mě to nemělo až tak překvapovat. já jsem četla že jdou udělat krevní testy nějak kolem 10 tt,stojí kolem 4000 kč a tak zjistíš co čekáš,jenže já to zjistila až pozdě (o těch testech)a stejně nevím jestli bych dokázala na potrat jít. a různé babské rady jsem taky četla,jenže až po otěhotnění,jak jsem psala, bylo to neplánovaně, ale když jsem zpětně četla ty babské rady,tak mi to sedělo na holku…milování bylo před ovu,při početí holky je prý dobré jíst hodně ovoce a zeleninu - to jsem zrovna měla dietní období,takže jsem se už 2 měsíce ničím jiným ani necpala
taky pry když chceš holku,nemá chlap zajíždět moc hluboko,spíše na okraj,aby k vajíčku doplavaly spíše ty ženské spermie.....no stejně tomu moc nevěřím, píšu jen pro zasmání
u nás to tedy rozhodně nezafungovalo ![]()
@marelida Maxíček se mi strašně líbí, i bych tohle jméno dala svému klukovi,ale u nás tady mají psa Maxíčka a pokáždé když si toto jméno řeknu,vidím toho pejska,tak mi to přijde divné, pak na hřišti budou volat na psa a bude za nimi běhat i náš syn ![]()
@Markéta80 nedonošenec je nádhernej teda, a ty tvářičky
je to prostě rozkošná princezna. a na mmb jsem psala,ale asi jen tak 5×, nikdo se tam semnou moc nebavil
tady je ta diskuse živější ![]()
Tedy holky vy jste toho nakecali.
Já neměla čas tak jsem tu až teď.
@Markéta80 máte krásného nedonošenečka
@vesarka naprosto tě chápu, taky bych byla naprosto zklamaná a je důležité mít zdravé dítě, můj bratr má nemocnou holčičku, ale i já bych kdysi byla zklamaná kdyby to byl kluk. Jsem ráda, že sis ten deníček přečetla a že nejsem sama kdo si něčím takovým musel projít
Jinak mi máme v rodině 3 holky a tak náš Míša to rozsekl. Já jsem jména chtěla taková aby nebyla moc používaná a aby děti měli narozeniny a svátek přibližně půl roku od sebe. Asi jsem praštěná ale nechtěla jsem aby měli všechno odbyté najednou. U Andrey jsem věděla že chci Andreu, manžel nechtěl ale souhlasil pod podmínkou, že když to bude kluk tak bude Daniel. ( ještěže to byla holka
) U druhé jsme se nemohli dohodnout, kluka jsme chtěli Matěje ale manžel chtěl Lilianu a já Vitorii jenže manžel zmasírovaný Babičkou, Viktrorku u splavu nechtěl, tak jsme hledali zlatou střední a vyhrála Anežka. A u Míši, jsem holkám vymezila období a jméno vybrali oni, holku chtěli Adélku. Já chtěla Vendelína, ale neprošel ani prvním čtením ![]()
@vesarka víš jak, MMB je už taková rodina no a vidim jak tam přijde někdo cizí že málokdo někdo reaguje
ale poprvé bylo reakcí dost ne
. Ale kdyby jsi přišla do těhotenství tak by holky určitě reagovaly ale vim že víc s ereaguje když je tam nějaká fotka v profilu no
. Já už tam chodim od roku 2008 tak už jsme stará známí no
, tenkrát ny snažilkách jsme byla super parta, ted je to tam skoro mrtvé a tenkrát nás bylo snad 15 a prokecaly jsme dopoledne a pak i večer
![]()
@Vesmilka ty jména vždycky dají zabrat co
. No Vali to má blbý no, 18. dubna svátek a hned 6. 5. narozky
, Tomík to má po měsíci, no Viki je lednovej takže ejmu to vyšlo krásně po půl roce ![]()
No my to teda s jménama moc nevychytali
Terezka svátek 15.10., pak 31.10. narozky. Verunka 30.12. narozky a pak 7.2. svátek. A teď Markéta 13.7. svátek a narodí se pravděpodobně někdy koncem srpna nebo v první půlce září. Ale my svátky moc neslavíme, takže to tak neva. Horší jsou ty Verunčiny narozky 6 dní po Vánocích. ![]()
tak holky já dnes byla v poradně..mám teď 14dní ležet a mít klidovej režim a pak už prý když porodim tak je to v poho…malá mi nalejhá…je uplně dole a zkracuje se čípek…ale třeba nakonec budem ještě přenášet… ![]()
My taky moc svátky neslavíme, ale nějakou drobnost vždy děti dostanou. 15.10. se Anežka narodila a svátek má 2.3. Andy je 14.4. a svátek má 26.9. A Míša svátek 29.9. a narozky 31.3.