Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj všichni!! Potřebovala bych poradit! Máme kluka 4 a holčičku 2 a pravé jsem se dozvěděla ze čekáme dalšího potomka! Manžel zrovna do stropu radosti neskáče a já mám taky přece jen obavy jestli to všechno zvládnu! Ale třetí díte jsem vždycky v planu měla jen ne takhle brzo! Myslíte ze to bude hodně velkej zahul?
finančně na tom nejsme zas tak špatně abychom ještě jeden krk neuzivily..
Zahul to asi bude, ale co by jsme pro ty své ratolesti neudelali ![]()
Já mám 2 kluky 10 let, 19 měsíců a 7 týdnů do porodu dalšího, neříkám že se toho nebojím, ale jednou jsem se dala na vojnu, tak budu bojovat ![]()
@Magdamottl píše:
Ahoj všichni!! Potřebovala bych poradit! Máme kluka 4 a holčičku 2 a pravé jsem se dozvěděla ze čekáme dalšího potomka! Manžel zrovna do stropu radosti neskáče a já mám taky přece jen obavy jestli to všechno zvládnu! Ale třetí díte jsem vždycky v planu měla jen ne takhle brzo! Myslíte ze to bude hodně velkej zahul?finančně na tom nejsme zas tak špatně abychom ještě jeden krk neuzivily..
Jj zahul to je (5let,2roky,1rok) a byl to mazec. Ted uz je to lepsi, ale zacatky kdy clovek koji a kolem pobiha dalsi prcek co chce pozornost tak byly kruty. Cim je maly starsi tak mi neprijde ze je to taj tezky, je to o zabehu. Drzim pesti
![]()
@Magdamottl pokud jsi zvládla děti s dvouletým rozdílem, tak si nemyslím, že by tě to teď nějak rozházelo
Rozdíl mám 26 a 17 měsíců a první cca 2 měsíce byly trochu náročné, protože se narodil prsomil, uřvánek, ale zlepšuje se to, zlepšuje, už je s tím celkem sranda, kluci maj bráchu rádi, pomáhají, jako samozřejmě už nemám přes den takovou pohodičku, pořád někdo něco potřebuje, ale v konečném důsledku by to mohlo být horší ![]()
@Magdamottl Myslím že to zvládnout jde, jen je občas třeba mít nervy ze železa… Máme teď čerstvě třetího chlapečka, věkové rozdíly u nás jsou 3,5r 2r a 1 týden. Zatím žiju, dneska ale prší, tak odpadá to příjemné vystrčit starší dva na dvůr aby si pohráli, bude u nás asi dneska hodně veselo ![]()
Ahoj, já mám dceru 4 roky, kluka 2 roky a dalšího teď 7 měsíců (rozdíl je 21 měsíců a pak 24 měsíců), takže taky záhul. Se třetím já jsem nepočítala, strašně jsem se bála, že to nezvládnu a musím říct, že až to třetí si teď plně užívám, protože už vím, co je mít dítě do dvou let od prvního, takže si myslím, že to určitě zvládneš:-) Držím palce!!!
Ja potkala maminku a ta ma kluka tak 5 pak holcicku tak 2 neco a v kocarku mimy. rozdil 14m.ja mak posledni dva kĺuky od sebe 18m.do roka zahul. prostredniho ucit na nocnik a do toho maleho kojit. hlavne ze maĺej b
byl spici miminko.
Holky moc děkuju za podporu! Cloveka to potěší ze v tom není sám a ze se to proste nějak zvládne! ![]()
@Magdamottl
Tak já se přidám, mám tři holčičky - 4,5 r, skoro 2,5 r a 8 měsíců. Zvládnout se to určitě dá. Je to teda náročné, obzvlášť když jsou dětičky nemocné a nemůže se ven. Ale zase když pak vidím, jak jsou všechny spolu, že i ta malá je šťastná, když může být se staršími sestřičkami, tak je to fakt super pocit. Takže gratuluju a neboj, zvládneš to a budete moc rádi, že třeťátko máte. ![]()
Tak dneska jsem to řekla rodičům a moc mě potěšilo, ze z toho měli radost! Tak mě to docela povzbudilo a ten prvotní strach mě pomalu opouští a docela se začínám i těšit.. ![]()
@Magdamottl on se ten strach ještě párkrát vrátí, ale je to naprosto normální ![]()
Ahoj holky, tak to vypadá, ze čekáme tretatko. Tak trochu neuvazene plánovaně, oba jsme v šoku. V nasem veku a na jeden nechranenej pokus. Mám doma dva kluky- budou mit brzy 6 a 4 roky, už to nejsou mimina, ale zahnul je to porad, patrí k tem aktivnějším. Zatím si to neumím vůbec představit, vůbec:( jsem vydesena. Peníze máme o to nejde. Jde o to, jestli na to mám psychicky a fyzicky… Jestli to zas bude nespavec… ![]()
@Katulenka76 neprihlasena píše:
Ahoj holky, tak to vypadá, ze čekáme tretatko. Tak trochu neuvazene plánovaně, oba jsme v šoku. V nasem veku a na jeden nechranenej pokus. Mám doma dva kluky- budou mit brzy 6 a 4 roky, už to nejsou mimina, ale zahnul je to porad, patrí k tem aktivnějším. Zatím si to neumím vůbec představit, vůbec:( jsem vydesena. Peníze máme o to nejde. Jde o to, jestli na to mám psychicky a fyzicky… Jestli to zas bude nespavec…
Tak u nás to vypadá, že čekáme čtvrťátko
Máme dcery 12 (ve střídavé péči), 4 a 1 rok. Plánovali jsme ho, ale taky teď na mě dolehlo, co všechno bude potřeba zařídit. U nás je to už větší auto, asi sourozenecký kočár… No jsem z toho trochu plachá, ale těším se moc.
Neboj, bude to v pohodě ![]()
Myslím, že tyhle pocity jsou naprosto normální a běžné
Určitě se to zvládnout dá a třeba to bude hodná, spavá holčička ![]()
Náročné to s více dětma je vždycky, ale zase na druhou stranu starší už jsou větší a předpokládám, že oba chodí do školky, tak bude aspoň dopoledne volněji a čas jenom na miminko ![]()
Doma mám 4 děti ![]()