Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojky, jak jsou starý kluci? Já mám téměř 6 let dceru, 4 roky syna a 2 roky syna. Je to celkem mazec, ale i tak se mi daří po večerech pracovat přes počítač. Musím říct, že jsem ráda, že jsou takto blízko u sebe, i když je to mnohem náročnější. Žárlejí taky, syn má mít třeba zítra drakiádu a dcera ji neměla, takže řev. Myslím si, že žárlení je normální. Více dětí ale zase znamená už skupinu, která mě často převálcuje v neposlušnosti, ale zase se mohou hodně naučit-vyjednávat, komunikovat. Třetí dítě jsem neplánovala, manžel chtěl, ale neměnila bych, i když je výchova a péče o ně téměř výhradně na mě. Držím palce, aby jsi se rozhodla podle toho, jak to cítíš, já jsem totiž tři děti vždycky chtěla, ale hrozně jsem se bála, že to nezvládnu, ale zvládla:-)
@Vojtěchagáta Ahoj klukům je 10 let a 15 měsíců a třetí dítě jsme také plánovali, ale časem třeba za rok za dva. Bohužel paní učitelka si to nemyslí, že je to normální žárlení, dokud syn nechodil tak bylo všechno v pohodě, ale jakmile začal staršímu šahat na hračky atd. všechno to začlo. Snažila jsem se ho dostat na nějaké kroužky ale nic ho nabaví všechno je nuda a tak. Moc tě obdivuju protože si popravdě ten kolotoč neumím moc představit a ještě k tomu stíháš pracovat. Začla jsem dokonce i háčkovat abych se z toho věčného domlouvání a kolotoče kolem nich trochu odreagovala. Kdyby aspoň malej byl klidnější, ale jakmile ráno vstane tak si sotva sedne k jídlu, ale jinak je pořád v poklusu. Je to pro mě dost těžké a vůbec si nevím rady jestli ano či ne, ale moc hezky jsi to napsala je to povzbuzující. Děkuji.
To máte dost velký věkový rozdíl, tam asi ta žárlivost bude, ale věřila bych, že se to časem spraví. Jinak můj syn druhý byl taky veliký nespavec, v noci se budil i 12× za noc, dnes jsou mu čerstvé 4 a stejně se min1× vzbudí v noci většinou s hysterickým pláčem. To by jste měli teď podobný věkový rozdíl, bylo to ze začátku celkem v pohodně druhý syn byl do 6 měsíců moc hodné, spavé miminko. Taky jsem si myslela, že můj první syn je hyperaktivní, ale naštěstí se to nepotvrdilo. Vy už to máte potvrzené?
Ahoj, přečetla jsem si pár vašich komentářů ohledně 3.dítěte. Zrovna teď řešíme 3.dítě i u nás. Mám dvě holčičky 3,5roku a 1,5roku. 3.by mělo být v prosinci. Jsem už zoufalá, manžel je zásadně proti, ani ne tak z fin důvodů ale spíš z psych. důvodů. Má strach, že takhle brzy po sobě to prostě nedáme. On je ten typ, který hodně s dětmi pomáhá takže i v noci vstává. Je rád, že jsme si konečně začli užívat a nechce se toho vzdát. Mě zas přijde, že užívat si můžeme i potom až děti vyrostou. Starší je od malinka hodně samostatná a druhá je hroznej mamánek, takže jediný co řeším jak to ta mladší zvládne až by přišlo na svět mimi. Nesmí se ke mně přiblížit manžel ani starší dcerka aniž by nezačala hrozně řvát. Nechci aby se naše manželství rozpadlo kvůli tomu že jsem si vydupala 3.dítě. (Což věřím, že by se tak nestalo) ale vím že manžel do vzduchu skákat nebude a já nechci aby si na dítě prostě jen zvykl. Přijde mi to drastické. Měl jste někdo podobnou situaci? a jak jste to zvládli s dětičkama takhle brzy po sobě. Budu moc vděčná za vaše rady =D
Příspěvek upraven 06.04.15 v 18:49
Všechnbo bude OK, když budete stále pilně a s láskou miminku „dodělávat ručičky a nožičky a očička a pusinku a všecko všecičko“. Když budeš manželovi svou právě i fyzickou lásku s láskou dávat. Jinak mohou přijít problémy. Když se někde něco v životě přetíží, rovnováha vztahů padá. Děti, ale hlavně domácnost a to všechno kolem rodiny, bývají až moc často na úkor mužů. Cítí se pak odstrčení, přetížení, neradostní a uhoněná manželka není to, co je občerství. Přečti si příběh, který je zde právě aktuální - je to právě o tom, o čem píši. Přišla nevěra a teď se vztah musí opravit. https://www.emimino.cz/…ankovani/24/?… Hodně štěstí se třetím miminkem a hodně radosti v manželství ti přeji
Sama jsem měla 3 děti po 2 letech a 4. dítě pak po 8 mi letech od nejmladšího. Ovšem manžel si děti přál, stejně jako já, v tom jsme problém neměli. Děti nám dělaly samou radost.
Ahoj, taky bych se chtěla přidat k téhle skupině, mám 8 let 2 roky a ted v říjnu budem mít třetí mimčo, neplánovaně. chtěly bychom aby to byla holka ale doktor říkal že to vypadá spíš na kluka. první je s bývalým manželem a tyhle dvě s přítelem. taky blo třetí neplánované ale jelikož jsme to zjistili na běžné prohlídce a uř ve 3 měs, tak o potratu nebyla ani myšlenka a ani možnost. aspon nám odpadly ty otravný prvoprohlídky
. tak snad si tu pokecáme, ještě tedy chodím do práce, na dohodu, ale každá kačka dobrá, musím letět, ten prostřední chce at jsi jdu lehnout, uspávačka, už sme ho pomalu začaly ostvovat z naší postele… vždyt to znáte, co maminy ![]()
@gabrinka píše:
Ahoj holky!!Čekám naprosto neplánovaně třetí dítě. Po dvou týdnech úvah, zda si ho nechat jsem se rozhodla, že ano. Jen mám teď strach, jak to zvládnu. Mám děti ve věku 4,5 a 2 roky a mám se s nimi co ohánět. Navíc finančně na tom nejsme nejlépe - splácíme dost půjček, byt máme pro pět lidí taky docela malý - 72 m, a navíc moje matka je zá:,–(ně proti. Nejhorší je, že jsme na na ní částečně finančně závislí - platí dětem kroužky a dražší věci - zimní bundy, boty atp.
Alespoň, že manžel stojí při mně. Původně nechtěl o třetím dítěti ani slyšet, ale teď se smířil a bude ho mít samozřejmě rád stejně jako naše dvě už narozené děti.Jste někdo ve stejné situaci??? Potřebovala bych to s někým probrat - mám pocit, že se zblázním…
Děkuji
Gábina
Ahoj, mužu se zeptat, jak to všechno dopadlo? Já dnes zjistila, že jsme na tom stejne. Jen máme deti 4 roky a rok. Dekuju.
Ahoj holky, mohu se k vam pridat? Dnes jsem 5+2 a vcera mi brali krev na hcg, aby se potvrdilo tehu, mam hodnotu 802, takze tehu potvrzeno. V pulce zari jdu na utz, tak uz bude videt mrnousek i se srdickem
Jinak cekam ted 3.miminko. Doma uz mam dve holcicky (6 a 7 let), ale maji jineho tatinka. Pro soucasneho pritele to bude prvni mimi a hrozne se na nej vsichni tesime ![]()
@MishkaL
Ahoj, mužu se zeptat, jake to bylo mit holky takhle blízko po sobe? Malý má rok a nám se to nějak neplanovane povedlo. Vůbec si to neumím představit. Diky
Jsem včerejsi anonym
@Anonymní píše:
@MishkaL
Ahoj, mužu se zeptat, jake to bylo mit holky takhle blízko po sobe? Malý má rok a nám se to nějak neplanovane povedlo. Vůbec si to neumím představit. Diky
Jsem včerejsi anonym
No nebudu si tu hrat na hrdinku, jak to bylo easy. Pravda je, ze holky jsou od sebe 14mes a byla jsem na ne sama, ale nastesti jsou obe hodne a sikovne, takze se to dalo zvladnout. Prvni mesice to bylo narocne. Pres den jsem sice nejakym zpusobem unavena nebyla, normalne jsem fungovala, ale vecer jsem padla za vlast
Ale na druhou stranu clovek si takovou tu nejvetsi unavu odbije najednou a potom uz je to cim dal lepsi. Srovnala bych to asi k odrostlejsim dvojcatum. Clovek s nimi sice ma hodne prace a starosti, ale take dvojnasobny pocit stesti a radosti. Ja osobne si treba neumim predstavit, ze bych 2-3roky litala kolem jednoho ditka, potom si uzila par mesicu,,klidu” a pak zase na novo miminko a vse cele znovu. Take se trochu bojim, jak to budu zvladat ted, ptz preci jen venovat se 2 vetsim detem a k tomu miminko
Ale mam skveleho partnera a holky to vedi, ze miminka potrebuji hodne casu, takze si myslim, ze to bude snazsi, nez si ted myslim ![]()
Jen jeste dodam, ze podle me deti, ktere jsou takhle blizko u sebe narozene k sobe maji bliz i jako sourozenci. Tedy alespon ja to porozuju u mych holek a i co mam takhle zname nebo co jsem cetla na diskuzich
@MishkaL píše:
Jen jeste dodam, ze podle me deti, ktere jsou takhle blizko u sebe narozene k sobe maji bliz i jako sourozenci. Tedy alespon ja to porozuju u mych holek a i co mam takhle zname nebo co jsem cetla na diskuzich
Máme deti od sebe 3 roky a starší dcera synka skoro vůbec nemusí. Je to teda čim dal lepší, ale porad na něj hrozne zarli. Tak třeba v tomhle to bude lepší.
Anonym
Ahoj, kluci se můžou jak kdy, mají rozdíl 6 let od sebe, ted to bude od toho nejstaršího skoro 9 let a skoro 3 roky od mimi co čekám, ale podle mě to zvládnem. přítel se snaží a všichni taky, prvního mám s jiným a tyhle dva s nynějším přítelem. ale na sociálce na mě koukala když jsem jí říkala že budu potřebovat papíry…
Ahoj také čekáme třetí, jsme tehotny par týdnu moc se těšíme, ale okolí na nás pohlíží divné. Mysli si že nejsme normální. Tak se sem jdu ujistit jak to s námi doopravdy je
na dětech nevidím nic špatného…na druhé dítko jsme čekali 5 let a třetí se podařilo po 8 měsících.
jen mě rozčilují negativní ohlasy
Malá prvorozena poznala že jsem tehu a troubí to do světa moc se těší… ale výraz okolí ji znejisťuje vysvětlují ji že je to jen zavist nebo strach těch druhých. Tak doufám že se nepletu… ![]()