Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@andreiika píše:
Ahoj, já od porodu druhé dcery (září 2012) toužila po třetím. Poslední dobou ale zvítězil rozum a rozhodla jsem se, že dvě děti jsou akorát, abychom uplatili kroužky, hory, letní dovolenou atd. No a dostala jsem po porodu první MS a pak už nic a na testu 2 čárky. Absolutně jsem to nečekala, o dceru jsme se snažili 2 roky a teď na první pokus. Jsem v 9.týdnu a musím říct, že zatím z toho mám takové smíšené pocity, bohužel se nedokážu těšit, mám strach jak to poplatíme, jak to já přežiju - máme dcery 8,5 a skoro 1 rok. Bydlení teda máme v pohodě - bydlíme v domečku, auto jsme koupili velké loni, takže to je taky bez problémů. Ale pořád je ve mě takový hlásek záškodnický, který mě děsí. Myslíte, že to jsou hormony, že se pořád netěším a že se ta radost někdy dostaví? A taky teda od toho zjištění děsně špatně spím - tisíckrát za noc se vzbudím, pak nemůžu usnout, tak snad to jsou taky nervy![]()
vše se srovná..já třetí chtěla a když jsem otěhotněla měla jsem hrůzu z těch financí…jak to zvládnem atd. neboj vždyť pak taky půjdeš do práce až nastanou opravdu kroužky a větší placení…uvidíš že jak ti poroste bříško a prcek bude kopat budeš se moc těšit…moc gratuluji
radost se dostaví a budete šťastní že maličké máte…
@SKYTULE děkuju
pořád si říkám, že se rouhám, místo, abych byla ráda, že je vše v pořádku, vidím jen ty negativa, ale nějak mi to prostě nejde přehodit se na tu pozitivní vlnu - možná taky proto, že jsem utahaná a je mi trochu zle, což v předchozím těhu neznám.
@andreiika píše:
@SKYTULE děkujupořád si říkám, že se rouhám, místo, abych byla ráda, že je vše v pořádku, vidím jen ty negativa, ale nějak mi to prostě nejde přehodit se na tu pozitivní vlnu - možná taky proto, že jsem utahaná a je mi trochu zle, což v předchozím těhu neznám.
určitě…mám 6ti letého chlapečka, 3a půl roku holčičku a roční holčičku..takže určitě to těhu je náročnější..na začátku když není moc dobře a pak na konci když všechno bolí a tlačí..:) ale uvidíš že i tak si to začneš užívat..prostě to chce trochu času aby si se s tím srovnala…ale neboj neboj vše se dostaví…
@andreiika @SKYTULE má pravdu, ve všem. Já když byla těhu s Klárkou, moc jsem se netěšila, ale opravdový přelom nastal po krátkém, nejhezčím porodu a prvním pohledu na maličkou. A teď jí je 8 měsíců a je to miláček všech. Dneska mě nejstarší dcerka povídala, že si to už nedovede bez Klárky představit a mají ji moc rádi. No a když dneska než šla spinkat, si na rameno položila hlavičku a koukla na mně těma svýma očkama, tak to je to nejhezčí. A musím říct, že teď cítím, že jsme kompletní perfektní rodina.
@andreiika Ahoj tak moc gratuluji já od té doby co jsem těhotná tak taky špatně spim myslim že to s nervů mít nebudeš
hele neboj všechno bude v pohodě a vše zvládnete a na miminko se zachvilku budeš těšit uvidíš a čím víc ti poroste břicho tim to bude silnější
vim to podle sebe my jsme sice miminko plánovali a dlouho se snažili ale taky mám už dva kluky a navíc 14 a 12 let což začne puberta a starší příští rok pujde na školu a taky vim že to nějak zvládnem. neboj vše bude fajn!
@nataluska @prcek3 holky dík, potřebuju slyšet nějaké povzbuzení, přijdu si fakt hrozně, že ho nechci, což není pravda, i když si pořád zvykám.. Sestra mě stresuje, že to to miminko cítí. No každopádně, minulé těhotenství jsem vše dost sledovala a teď na to vlastně není čas, vím že jsem přibližně v 9 týdnu, kdy mám kontrolu a víc nic ![]()
Ahoj holky
tak já též dneska zjistila, že neplánované třetí dítko je na cestě
asi jako velká část mám smíšené pocity, máme teď dvě dětičky - tři a jeden rok, takže hooodně blízko po sobě. Chtěla bych to s váma probrat, ale nechci zatím veřejně, není tu náhodou nějaká skupina pro „třetimatky“,ať nemusim psát pořád anonymně?
Anonymní zkus uzavřenou skupinu třetisnažilky. Akorát už všechny třetí dítko máme ![]()
@tezi jen se obávám, že třetisnažilky budou mít asi trochu jiné pocity, než my, které jsme se skorotřetimatkama staly tak nějak nečekaně ![]()
@andreiika tak ze začátku tam asi rozdíl bude, ke konci už podle mě ne
A jak už jsem psala, v té skupině je nás jenom pár a všechny už miminka máme.
Anonymni: Ahoj, my máme uzavřenou skupinu Třetí dítě. Jinak taky už se všem třetí dítě narodilo, ale myslím, že rozdíly nejsou. Taky jsem měla třetí neplánovaně, Mám je po 21 měsících a 24 měsících, takže vlastně stejně jako ty. Hrozně jsem se toho bála, ale celkem zbytečně. Je to tedy hoňka, to musím uznat, navíc nemám moc hlídání a ještě k tomu po večerech pracuju, ale dá se to. Teď mám jedno dítě ve školce a dva u sebe. Nejmladšímu teď bude už rok. Kdyby jsi se chtěla na cokoliv zeptat, tak určitě napiš. Nevím, jak s tou skupinou, to by jsi musela na administrátoku, jestli by ti povolila vstup. Já se v tomto moc nevyznám.
Ahoj holky,
před pár dny jsem zjistila, že jsem neplánovaně těhotná. Mám doma už dva kluci manžel by třetí dítě moc chtěl, ale já to dost rozmýšlím. Starší syn žárlí na toho mladšího jelikož se mu musíme více věnovat je totiž hyperaktivní, v noci se budí 5× za noc, a přes den vůbec nespí. Se starším jsme museli začít chodit k psychologovi, ve škole trucuje a neučí se, pořád mu domlouváme ale nic nezabírá. Jsem z toho dost nervozní a unavená. Taky už mám dva císaře za sebou a třetího se docela bojím. Bydlet máme kde, ale s penězi vycházíme jen tak tak. Nechali by jste si dítě nebo ne? Děkuji za odpovědi.
@anonym1982 no ty jo… Co zkusit zeptat se toho psychologa zda by to doporučoval nebo ne. Jestli oba synové potřebují větší péči a individuální péči, tak si nejsem jistá že by to třetí ještě nezhoršilo ![]()
Ahoj,
moc dík za odpověď, právě že ani já si nejsem v tuto chvíli jistá jestli by to neudělalo ještě větší chaos než je teď. Psychologovi jsem volala a jsem objednaná na příští týden, jsem na to dost zvědavá. Ale až příští týden…