Čekáme třetí dítě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Katulenka76 neprihlasena
11.8.13 09:49

Čtvrťátko? Mno, tak to jsem barbar! Začínám se taky těšit, strach je ale větší, zatím. Holcicka by byla pekna:) třeba by byla i hodnouka:)) ale po dvou klukach předpokládám pindika:)

• Citovat
  • Upravit
2660
11.8.13 11:15

Dobrý den všem! Už od narození druhého dítka (teď je mu rok) přemýšlím každý den o tom, jestli jít do 3. Manžel by nejraději 4 - tedy pořád to říká, ale po tom, co drží 30 vteřin plačícího prcka je naštvaný až na půdu. Je nám také už dost, manžel přes 35 let, já bych byla při porodu též 35 nebo víc… Pak mám kladické obavy, co s více dětmi v 3+1, jestli nám bude stačit stávající auto, že nebudeme moc zaplatit lepší školu dětem a tak… :nevim:

Pak mě ještě napadá, že vztah s manželem též upadá… Tak aby to nebyl konec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9226
11.8.13 11:20

Ahoj, tak my třetí čekáme na konci února. Dceři je 4,5 synovi 2 a pak to prte. Těšíme se, ovšem ja mám zároveň strach jak je zmaknu, nějak si to nedokážu představit jak to bude v reálu. Vždycky jsme tři chtěli. Me je 30 a manželovi 37. Auto ted řešíme, az to oznámíme, musíme vyzkoušet jestli se vejde vajíčko k tem dvěma stávajícím. Jedna je uz ta velka, do 36kg, druha do 18, no, bude to zajimavy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1561
11.8.13 11:49

Ahoj holky mužu se přidat? také čekám třetí dítě mělo by se narodit 2.2. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5862
11.8.13 11:54

Ahoj, já bych vás jen chtěla povzbudit, že se nemusíte bát, určitě to zvládnete. :hug: :) Je to sice náročné, ale čekala jsem to horší. Mám tři dcery - nejstarší má 4 a 3/4, prostřední 2,5 a nejmladší 11m.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7250
11.8.13 13:16

Holky, zvládnete to. Mám tři dcerky (starší jde v září do školy, 4 letou a 8 měsíční). Někdy je to mazec, a el holky jsou dost samostatné a pomáhají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
58838
11.8.13 13:17

@babetka333 záleží jaké auto máte. Jezdila jsem se 3 i se 4 dětma meganem sedan od Renaultu a neměla jsem problém dát tam 3 sedačky. Teď mám vyzkoušenou 308 SW od Peugeotu, kam se taky 3 sedačky bez problémů vejdou.
A všechno se zvládnout dá a pokud manžel pomáhá a občasná pomoc od babiček, tak bych řekla, že je to téměř bez problémů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20647
11.8.13 14:23

My čekáme třetí dítko taky v únoru :). U nás to bylo plánované a těšíme se, i když jsem taky zvědavá, jak to budu zvládat. Starší kluci mají 5,5 a 2,5.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20647
11.8.13 14:27

Auto jsme už koupili větší, teď se tam pohodlně vejdou 3 autosedačky. S babičkama moc počítat nemůžu, ale nějak se to zvládne :). Manžel bývá dlouho v práci, ale na druhou stranu se umí o kluky postarat, momentálně je má celý víkend a já jsem v práci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1561
11.8.13 15:37

Nepročítala jsem celou diskusi ale vypadá to že co píšete na poslední stránce tak mám nejstarší děti 14 a 12 let tak já myslim že to budu mít „jak jedináčka“ kluci už jsou samostatný ale zase si budu procházet s miminem jejich pubertou tak to bude taky mazec :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2603
12.8.13 09:00

Ahoj holčiny, též mám 3 dětičky. Teda spíš bych měla napsat že nejstarší je puberťák, je mu 15, prostřednímu je 10 let a má ADHD( je dost aktivní ) a naší nejmladší je nyní 9 měsíců. Byla neplánovaná, ale i přes počáteční manželův nesouhlas a mou nerozhodnost, jsem si ji nakonec vybojovala a nyní by ani jeden z nás neměnil. Řekla bych, že nás to i ještě po tolika letech více stmelilo, manžel ji bezmezně miluje a rozmazluje. A i když někdo namítne, že to je jako bych měla jen jedno dítko, tak to není pravda. Ano, v něčem ano, ale vzhledem k tomu, že se kluci mezi sebou dost „řežou“ a mladší vydá minimálně za další dva, tak někdy je to nápor. Ale nelituji. Děti jsou dar. A pokud by to bylo jen trošku možné, tak bych klidně šla i do čtvrtého ;) I když lidi ve vesnici by už tady asi padli na hubu…hlavně sousedé u našich v baráku :mrgreen:
Takže se toho nemusíte bát, zvládnout se to dá i po finanční stránce. Já to měla horší v tom, že už jsem doma nic po klukách neměla, oblečení, hračky…to vše jsme rozdali. Čím starší dítko, tím bych řekla, že finančně náročnější…máme hypotéku, úvěr na rekonstrukci…která s přestávkami trvá i po 6ti letech :zed: Ale nyní vidím, že se to fakt dá ;)…a užívám si to :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8151
12.8.13 09:04

@Levandule121 záleží taky na to jaký máte způsob života my máme taky 3 děti a bydlíme dokonce ve 2+1 jenže jsme dost aktivní a kdyby syn nechodil do školy tak bysme domů chodily tak jednou za týden:o) takže o tom to není

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9226
13.8.13 16:58

Nevim jak u vás všech, my babičky máme skoro 200km daleko, takže pomoc přichází v úvahu pouze kdyz tam jedeme, jinak oni sami nepřijedou a to jsou tchanovci v důchodu a moji rodiče pracující. Auto máme kombi mercedes E, ale tři sedačky vedle sebe vzadu nevím nevím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
58838
13.8.13 17:55

@babetka333 s těma babičkama si to jenom myslím co tak občas vidím u kamarádek s více dětma.
Ale zvládnout se to dá, i když občas je to dost náročné. Já mám obě babičky přes 400km a jezdí každá tak 2× ročně. Manžela mám pracovně celý týden po-pá v zahraničí. A děti mám ve věku 9, 5, 3 a 1 rok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4672
20.8.13 14:11

Ahoj, já od porodu druhé dcery (září 2012) toužila po třetím. Poslední dobou ale zvítězil rozum a rozhodla jsem se, že dvě děti jsou akorát, abychom uplatili kroužky, hory, letní dovolenou atd. No a dostala jsem po porodu první MS a pak už nic a na testu 2 čárky. Absolutně jsem to nečekala, o dceru jsme se snažili 2 roky a teď na první pokus. Jsem v 9.týdnu a musím říct, že zatím z toho mám takové smíšené pocity, bohužel se nedokážu těšit, mám strach jak to poplatíme, jak to já přežiju - máme dcery 8,5 a skoro 1 rok. Bydlení teda máme v pohodě - bydlíme v domečku, auto jsme koupili velké loni, takže to je taky bez problémů. Ale pořád je ve mě takový hlásek záškodnický, který mě děsí. Myslíte, že to jsou hormony, že se pořád netěším a že se ta radost někdy dostaví? A taky teda od toho zjištění děsně špatně spím - tisíckrát za noc se vzbudím, pak nemůžu usnout, tak snad to jsou taky nervy :nevim: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí