Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Borrealis píše:když přijede nablýskaný Porsche, prostě z něj Kamil, Jarmil ani Květoslav NIKDY nevyleze
ale jo, jednou jsem zažila vyjimku a vystoupil z toho Porsche nádherný nasvalený ředitel Kamil
Ale to je extra vzácná výjimka, která jen beze zbytku potvrzuje tvoji pravdu, se kterou jinak souhlasím
![]()
@Netopirek píše:
A jak ti říkali zdrobňele? Mě kromě Milenky nebo Milunky nic nenapadá. A teda ani jedno nic moc
Právě. Ono to žádnou hezkou zdrobnělinu nebo zkráceninu nemá. Milenka, Milunka, Miluška… Míla, Milka, Milča (fujtajbl - nesnáším tyhle zkráceniny s č). Táta mi říkal Mínko, to jsem měla docela ráda, ale to bylo opravdu jen takové domácí a pro rodinu.
Hele, já tě chápu. Já měla za svobodna úplně blbé příjmení - ve stálém kolektivu to bylo po čase vcelku ok, ale kamkoliv jsem přišla mezi nové děti, hned začaly posměšky. Nenáviděla jsem takové to čtení prezenček - úplně jsem byla alergická na to, jak pokaždé po přečtení mého jména projde třídou vlna uchechtnutí. Jsem ráda, že dcera už se tak jmenovat nemusí.
A souhlasím, že Blanka není žádná výhra. Znala jsem jen jednu, která se celý život potýkala s těžkými depresemi - kvůli jménu to nebylo, ale jestli taky v dětství zažívala to, co ty, tak jí to asi nepřidalo na psychické pohodě…
@annlady píše:
Mám známou, co se jmenuje Hana a nenávidí to od útlého dětství a nechává si říkat přezdívkou,
Ale to asi nebude problém toho jména. Spíš se za tím schovává něco jiného. Něco jako vnitřní nespokojenost se sebou. Někdo nesnáší svůj nos nebo uši, myslí si, že s jinýma ušima by ho lidí jinak brali. Někdo to má se jménem. Je to o osobní sebejistotě zřejmě.
@Capricorn61 píše:
A co treba autoskola s uciteli Ptak a Klobasa.![]()
No, a on se jeden psycholog jmenuje Křivohlavý a jeden psychiatr Bělohubý. A nějaká klientka toho psychologa si je popletla o oslovila ho „pane Křivohubý“. Psal o tom ten psycholog a obrátil to v žert.
@Anonymní píše:
Ale tady taky nikdo nikoho neřeší. Nebo je mi to fuk co kdo řeší. Píšu co bylo když jsme byly děti a co mi teď kolegyně připomněla.
Tohle ale nevypadá na to, že bys tím trpěla celý život. Spíš že na tebe kdysi pár puberťáků pokřikovalo a teď - ve 44 - jsi narazila na jednu primitivní krávu, která ti to připomněla ![]()
@Anonymní píše:
Blanka je normalni jmeno. Tyto posmesky co pises chapu nekde na zakladce, protoze vetsinou jsou to jeste paka nevyzrala. Ale v dospelostiKolegyne je spise primitivni. Jmeno mas normalni.Ja jsem Karolina a zrovna kdyz jsem nastoupila do skoly (nebo nejak rok dva po nastupu), se objevila reklama na panenku Karolinku
Takze na me tehdy cca 8 lety spoluzaci:" Karolinka, Karolinka zatlejskej a pujde za tebou"
![]()
Stvalo me to, ale prezila jsem to. Nebylo to jen chvilku ale urcite cely prvni stupen
Karolina se nejmenuji, ale pry jsem teto panence byla napadne podobna a proto me k ni prirovnavali.
Jmeno nejmeno, proste „zatleskej a pribehne sem“ nebo jak to bylo ![]()
@eumedon píše:
No, a on se jeden psycholog jmenuje Křivohlavý a jeden psychiatr Bělohubý. A nějaká klientka toho psychologa si je popletla o oslovila ho „pane Křivohubý“. Psal o tom ten psycholog a obrátil to v žert.
Coz mi pripomina, ze kdyz se mi na zakladce smali, ja se nad tim rozcilovala a brecela, lila jsem jim do jejich ohne olej misto vody. Dneska chrstam vodu. Protoze jsem zjistila, ze nejlepsi obranou je humor. Delat si ze sebe srandu. Doslova sama sebe shazovat, a mavat nad sebou rukama (ve smyslu „ztraceny ci marny pripad“) a pro kolektiv se stanu vylozene nezajimavou na sikanu. Napr. kdyby mi rekli, ze jsem hnusna, ze by ani kolo o me neoprel, tak bych odpovedela, ze i kdyby se nekdo nasel a to kolo oprel, ze bych ho stejne shodila, protoze jsem shnila a kolo bych neudrzela. A porad takhle dokola. Sama pak ty urazky neberu ani vazne a s humorem je prejdu. Mnohem lip se tak cloveku s tim vyrovnava a lehko to prejde. ![]()
Teď jsem si v souvislosti se jmény ještě vzpomněla na historku z vejšky:
Přišel vyučují, představil se „jmenuji se Janhuba“… a jistě si dovedete představit, co si všichni poznamenali ![]()
Blanek znám několik a nikdo si z nich srandu nedělal. Vždycky se střílelo spíš do chudinek, co se ze všeho hroutily a všechno řešily a braly se smrtelně vážně. Tam bylo úplně jedno, jaké jméno tam figurovalo.
Kdyby na mne kolegyně dělala jakože humor ohledně protrhlé blanky, tak bych jenom moudře pokývala hlavou s tím, že „To už je dávno, děvče, (to jsi ještě nebyla na světě“ - pokud je kolegyně mladší).
V případě panenské blány - „To už dávno neplatí. A ty s tou svojí máš nějaký problém, že to teď vytahuješ?“
@stín katedrál píše:
Blanek znám několik a nikdo si z nich srandu nedělal. Vždycky se střílelo spíš do chudinek, co se ze všeho hroutily a všechno řešily a braly se smrtelně vážně. Tam bylo úplně jedno, jaké jméno tam figurovalo.
Kdyby na mne kolegyně dělala jakože humor ohledně protrhlé blanky, tak bych jenom moudře pokývala hlavou s tím, že „To už je dávno, děvče, (to jsi ještě nebyla na světě“ - pokud je kolegyně mladší).
V případě panenské blány - „To už dávno neplatí. A ty s tou svojí máš nějaký problém, že to teď vytahuješ?“
Ale copak? Nikdo tě nechce, tak ti zase srostla? ![]()
@Myšák24 píše:
@nikdy niikdyy Nebyl to král z Arabely?
a jo byl, ale musela jsem si to vygooglit ![]()
Kolegyni bych začala oslovovat Blběno, kdyby s tím měla problém, tak bych jí řekla, že tohle oslovení mi k ní prostě sedí a že až se znormální a začne ti říkat tvým jménem, že to její oslovení taky změníš na to, které chce ona.