Celý život trpím kvůli křesnímu jménu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
9.12.21 13:18

Zajímalo by mě jméno kolegyně :mrgreen:
Jinak já znám jednu Blanku a myslím, že se svým jménem taky není úplně spokojená…v souvislosti s tunelem Blanka a taky na základce se jí smáli ohledně její blanky atd :nevim: Občas si na jemno postěžovala.
A já jsem Kristýna a na základce jsem si vyslechla něco o Kryse…Vadí mi oslovení Týna, ale jinak se mi mě jméno celkem líbí :) jsou horší věci na světě.

• Citovat
  • Upravit
24771
9.12.21 13:57

Takže jsem měla pravdu, úplně normální jméno. Myslím, zakladatelko, že bys měla spíš zapracovat na svém sebevědomí, než uvažovat o jeho změně. Chápu určitý stud třeba v té v pubertě, to tak nějak člověk prožívá všechno nadmíru, ale hroutit se kvůli nějaké primitivní huse ( kolegyně je absolventka zvláštní školy? :roll: ) a jejím řečem ještě po čtyřicítce? Tak ji ignoruj. Možná když to přestaneš tak urputně řešit, problém vyšumí sám. :think: Držím palce! :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24771
9.12.21 14:11
@LaPaloma píše:
Kdybych měla pocit, že jsem kvůli křestnímu jménu zkusila jak zvíře, tak ho v dospělosti bez rozpaků změním. Když nemají rozum rodiče, tak ho musíte míst sama.

Jenže změna jména podle mého stejně nepomůže. :think: Lidi, co zakladatelku znají dlouhé roky pod starým jménem, ji tak stejně budou oslovovat dál. Zvyk je zvyk. Navíc tím dá jen najevo, že se nad to nedokáže povznést a že ji to psychicky deptá. A bude o to snadnější terč. Ta hloupá kolegyně ji na just bude důsledně oslovovat jako teď a ještě si bude vychutnávat svoji převahu, k čemu ji dohnala. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
TO_IT
9.12.21 14:40

Problém je v tom, že ty jsi očividně strašně snadná oběť. Což je pochopitelné, zařezalo se to do tebe..

Kdyby tvoje odpověď byla něco ve smyslu „jistě, jsem mladá a krásná, bohatá a obnovení je v módě“ (jistě, je to kravina) tak ti na to nebude mít co říci.
Kdyby jsi se dokázala ohradit a na nic jiného než na základní tvar neslyšet. Také by to šlo.. (klidně ostentativně, sluchátka a houpat nohama)..

Problém je, že ty jsi očividně nešťastná, tvoje tělo nejspíše bude ukazovat, že ti to vadí, přestože máš pocit, že nic nedáváš najevo. Takže taková pi*da ví přesně, kam se dál strefovat.

Jdi za nadřízeným, velmi věčně bez emocí vysvětli problém. Že se to navíc absolutně nehodí, aby se jeho zaměstnanci takto chovali. Ty už s tím nic moc neuděláš.

Jediné čemu nerozumím je to, co je to asi za člověka. Tohle se hodí fakt leda do té školky.

• Citovat
  • Upravit
Janli
9.12.21 16:09
@verujan píše:
Kolegyni bych začala oslovovat Blběno, kdyby s tím měla problém, tak bych jí řekla, že tohle oslovení mi k ní prostě sedí a že až se znormální a začne ti říkat tvým jménem, že to její oslovení taky změníš na to, které chce ona.

Pokud má plnou hubu “blány” tak bych jí říkala rovnou pí. čo. To by jí probralo hodně rychle…..

• Citovat
  • Upravit
Janli
9.12.21 16:13
@Myšák24 píše:
@Borrealis Tak za mě nejhorší ženské jméno je Václava a Filipa. A takové dámy opravdu znám. A u chlapů nejhorší Drahoš a Květoš. :mrgreen: Kamil mi zas tak nevadí. Kdyby mě na zábavě oslovil kluk a vylezlo z něho, že se jmenuje Květoš, tak normálně uteču. :mrgreen:

Tohle je o zvyku. Jedna větev naší rodiny má rodový jméno Drahoslav. Oslovujeme je Drahoši nebo Draho a nikomu to divný nepřijde….,

• Citovat
  • Upravit
7355
9.12.21 16:43
@Hlaholice píše:
Mílo, Miluško, Mili, Leno, Leni, Milčo. Nebo prostě jen Mileno. Určitě by se našlo nějaké další oslovení. Mně by se líbilo oslovení Milko, ale to zase dneska připomíná krá. vu (fialovou).
říkala bych Milinko a Milu (tat jsem oslovovala Miluši kamarádku)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
600
9.12.21 16:44
@Anonymní píše:
Tak jo. Jmenuju se úplně normálně česky - BLANKA. Nevím kolik nás Blanek tady je, ale docela by mě zajímalo, jestli jste si tím taky prošli. Já celou základní školu neposlouchala nic jinýho než "panenská bláno, hele panenská blána jde, bláno, bláno, bláááááno, máš ještě blánu, nebo už jí máš protrženou? Strašně jsem se styděla. Ale byl fakt, že ty co se mi posmívali byli takoví ty trochu hloupější. Nikdy jsem to nijak neřešila, jen jednou jsem jedný holce v autobuse řekla že jí dám facku jestli mě ještě jednou takhle osloví. No a přesně tohle teď prožívám s kolegyní v práci, je to úplně to samý jako kdysi, pokřikuje na mě bláno, blááááno, panenská bláno… a já buď dělám že to neslyším, nebo to nějak zamluvím, nijak jí nedávám znát že mě to mrzí.
No, tak teď to víte.

Tak za takhle pritroubly porvavani by svihala přes šéfa, ze by zakopavala cestou. Jednou bych ji na tvém místě řekla, ať te oslovuje normálně a ne jak puberták na základce a pokud beze změny, šla bych si stěžovat a vyžadovala řešení. Boooze :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3236
9.12.21 16:47
@dedrichov píše: říkala bych Milinko a Milu (tat jsem oslovovala Miluši kamarádku)

To se mi líbí 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7355
9.12.21 16:51
@Hlaholice píše:
To se mi líbí 8)
že jo? Byla (a určitě stále je) krásná sebevědomá chytrá citlivá a empatická holka, aura z ní zářila na všechny strany.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7355
9.12.21 16:53

Ohledně těch různých zmiňovaných jmen, jasně něco jsou úlety, ale když už se tak dotyčný jmenuje, je to součást jeho osobnosti. A určitě víme, že když někdo bude chtít, zacílí na jakékoliv jméno. A jak říkala babička (jistě nejen moje), každé jméno je krásné, když se řekne s láskou :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
473
9.12.21 16:53

Blanka je úplně normální jméno! Nedala bych ho, ale nemám s ním spojené žádné negativní asociace. Kdyby zakladatelka byla Mečislava nebo Kazimíra nebo dokonce Kunigunda, tak neřeknu.

Edit: pardon, jestli se tu tak někdo jmenuje. Našla jsem, že v ČR jsou 2 Kunigundy, tak snad to zrovna některá z nich nečte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14723
9.12.21 17:10
@lucad77 píše:
Jenže změna jména podle mého stejně nepomůže. :think: Lidi, co zakladatelku znají dlouhé roky pod starým jménem, ji tak stejně budou oslovovat dál. Zvyk je zvyk. Navíc tím dá jen najevo, že se nad to nedokáže povznést a že ji to psychicky deptá. A bude o to snadnější terč. Ta hloupá kolegyně ji na just bude důsledně oslovovat jako teď a ještě si bude vychutnávat svoji převahu, k čemu ji dohnala. :nevim:

To je fakt. Ale já bych to možná udělala a změnila zaměstnání. Proč bych dělala s takovým raplem, to teda nevím. Takové ženské nehrabe jenom ohledně jména kolegyně, to je trotlík.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14723
9.12.21 17:11
@Manon_Anonyme píše:
Blanka je úplně normální jméno! Nedala bych ho, ale nemám s ním spojené žádné negativní asociace. Kdyby zakladatelka byla Mečislava nebo Kazimíra nebo dokonce Kunigunda, tak neřeknu.Edit: pardon, jestli se tu tak někdo jmenuje. Našla jsem, že v ČR jsou 2 Kunigundy, tak snad to zrovna některá z nich nečte.

Já bych teda docela chtěla vidět nějakou Kunigundu. Kuní k.ndu. :mrgreen: :mrgreen: To se přiznám rovnou, že bych těžko zadržovala smích.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.12.21 17:59
@Hlaholice píše:
To se mi líbí 8)

Mně ne. :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...