Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@LaPaloma píše:
Já bych teda docela chtěla vidět nějakou Kunigundu. Kuní k.ndu.![]()
To se přiznám rovnou, že bych těžko zadržovala smích.
Nebo co treba Kun. danika, jak bylo receno v Comebacku? ![]()
@Anonymní píše:Řekla bych : „Jo, jsem celá protržená od smíchu, když se na vás podívám“. Nebo něco v tom smyslu. A třeba dodat, že by potřebovali natrhnout pudel.
Tak jo. Jmenuju se úplně normálně česky - BLANKA. Nevím kolik nás Blanek tady je, ale docela by mě zajímalo, jestli jste si tím taky prošli. Já celou základní školu neposlouchala nic jinýho než "panenská bláno, hele panenská blána jde, bláno, bláno, bláááááno, máš ještě blánu, nebo už jí máš protrženou? Strašně jsem se styděla. Ale byl fakt, že ty co se mi posmívali byli takoví ty trochu hloupější. Nikdy jsem to nijak neřešila, jen jednou jsem jedný holce v autobuse řekla že jí dám facku jestli mě ještě jednou takhle osloví. No a přesně tohle teď prožívám s kolegyní v práci, je to úplně to samý jako kdysi, pokřikuje na mě bláno, blááááno, panenská bláno… a já buď dělám že to neslyším, nebo to nějak zamluvím, nijak jí nedávám znát že mě to mrzí.
No, tak teď to víte.
Ne, vážně, já bych nešel na úroveň těchhle infantilních posměváčků.
Vymýšlet repliky na stejné infantilní úrovni je blbost.
Ten psycholog Křivohlavý to obrátil v žert proto, že ta paní jeho jméno nezkomolila ve zlém úmyslu nešlo o posměch, prostě to popletla. Tak z toho neudělal trapas a odlehčil to. To je něco jiného, než když někomu komolíte jméno, abyste ho šikanovali.
Ohradil bych se, řekl bych, jak mne má oslovovat a speciálně od nich bych důsledně vyžadoval vykání. A pokud by to nepomohlo a byli by to kolegové, řešil bych to přes šéfa.
Když by to šéf nechtěl řešit, hledal bych si jiné zaměstnání.
Mně se zdá že se hodně lidí doma nudí.
Ale ty co mě oslovují bláno si nemyslí že jsou trapný nebo jinak postižený, oni si myslí jak jsou vtipný.
No za šéfem určitě nepůjdu, protože vím že by s tim stejně nic neudělal akorát bych na sebe upozorňovala ještě víc. Budu doufat že to kolegyni časem přejde.
Díky všem za názor, žádný Blanky jsem se tu nedočkala abysme to mohly probrat spolu, škoda.
@eumedon píše:
Ne, vážně, já bych nešel na úroveň těchhle infantilních posměváčků.Vymýšlet repliky na stejné infantilní úrovni je blbost.
Ten psycholog Křivohlavý to obrátil v žert proto, že ta paní jeho jméno nezkomolila ve zlém úmyslu nešlo o posměch, prostě to popletla. Tak z toho neudělal trapas a odlehčil to. To je něco jiného, než když někomu komolíte jméno, abyste ho šikanovali.
Ohradil bych se, řekl bych, jak mne má oslovovat a speciálně od nich bych důsledně vyžadoval vykání. A pokud by to nepomohlo a byli by to kolegové, řešil bych to přes šéfa.
Když by to šéf nechtěl řešit, hledal bych si jiné zaměstnání.
Mně se zdá že se hodně lidí doma nudí.
S prvním a druhým odstavcem souhlasím. Ale s tím šéfem, no nevím, za mnou takhle přijít zaměstnanci kvůli oslovení a jménům, tak bych si pomyslela něco o mateřské školce.
Řešit tohle s dospělýma lidma…
Já bych tu nánu prostě ignorovala a na invektivy a jakékoliv zkomoleniny bych zkrátka neslyšela.
@Anonymní píše:
Ale ty co mě oslovují bláno si nemyslí že jsou trapný nebo jinak postižený, oni si myslí jak jsou vtipný.
No za šéfem určitě nepůjdu, protože vím že by s tim stejně nic neudělal akorát bych na sebe upozorňovala ještě víc. Budu doufat že to kolegyni časem přejde.
Díky všem za názor, žádný Blanky jsem se tu nedočkala abysme to mohly probrat spolu, škoda.
Nevěřím, že takových primitivů máš kolem sebe víc.
@Kockazvysocan píše:
Taky si myslím, že to zakladatelka zveličuje. Prostě narazila na jednu primitivní krávu…
Ty bláho, to mě nikdy vůbec nenapadlo dát si dohromady, že jméno Blanka něco vlastně znamená jako slovo. Žádnou Blanku neznám, tak jsem se ani nesetkala s tím, že bych to slyšela. Ale umím si živě představit, že to posloucháš od dětství. Rodičům to asi vůbec nedošlo. A vědí ti, kteří tě tak oslovují, jak moc ti to vadí? Je jasné, že kdo šikanuje, tomu to nemá smysl říkat, měl by radost. Ale když píšeš, že tak na tebe volají i přátelsky naladění lidé, tam to spíš vidím jako blbý vtip a neuvědomují si, jak nepříjemné to je. Taky se mi stalo, že jsem někoho začala nějak oslovovat, přišlo mi to naprosto v pořádku, a byla jsem upozorněna, že tak tedy ne. Mám třeba kamarádku Danielu, který nechce být Dana ani Danča, nic takového, prostě chce být jen v původním tvaru jména. Znám Alexandru co nechce být Saša a jinou, která Saša být chce. Některá Kateřina v pohodě snese, když jí někdo říká Káčo, jiná by se zbláznila. Tam už je to asi na hranici té urážlivosti, přesto to každý jako urážku vůbec myslet nemusí. Tu kolegyni bych vážně jen zpražila, že vtipná není, slyšela jsi to milionkrát a je to dětinské. Taky to tak říkám u svého jména, když někdo začne s těmi zkomolenými dvojsmyslnými vtipy. U známých bych jim zcela vážně řekla, že ti to velmi vadí, žádná blána nejsi, jmenuješ se Blanka, tak ať ti laskavě říkají tak.
@Kockazvysocan píše:
Já vůbec nechápu, že tu kolegyni nějak nesetřeš. Blanka je krásný jméno. Já bych jí řekla, jestli si uvědomuje, jak sama sebe ponižuje. Tohle dělají děti. Víš co, já bych jí donesla kyblík a lopatičky, žes jí chtěla udělat radost, že s dětma na písku by si mohla rozumět. Já bych ji sarkasticky nonstop podělávala, pokaždé když by řekla něco na Tvé jméno. Vůbec se s ní nepárej. U těchhle blbců totiž často nefunguje ignorace a nadhled.
@Kockazvysocan
A tak to já věřím, kolikrát se v nějakém kolektivu někomu začne nějak přezdívat třeba podle příjmení a umím si představit, že pokud to tomu člověku vadí, může být dost těžké se toho zbavit. Tím spíš když je to takhle nasnadě a napadne to pokaždé někoho znovu. Taky jsme kolikrát ve škole, v práci a podobně někomu nějak říkali podle jména, jen doufám, že kdyby to těm lidem vadilo, ozvali by se, a nepůsobila jsem někomu trauma, protože někdy jsou ty vtípky docela drsné, když si člověk představí, že by tak někdo na veřejnosti oslovoval jeho.
@eumedon píše:
To je sice možné, ale je to proto, že je velmi malá pravděpodobnost, že přijede nablýskaný Porsche a jména Kamil, Jarmil a Květoslav jsou poměrně vzácná (i když - jednoho Květoše jsem znal). No a pravděpodobnost disjunkce (současného výskytu) dvou nezávislých jevů rovná se součinu pravděpodobností každého z nich.
No vidíte a já zrovna jednoho Kamila s Porsche znám. To je sranda.
@LennyL1 píše:
No vidíte a já zrovna jednoho Kamila s Porsche znám. To je sranda.
Znám Kamila, je to hospodský, chlap jak hora a má docela respekt.Sice by mu jméno Boris (třeba) slušelo líp, ale co už,
@Anonymní píše:
@Kockazvysocan
A tak to já věřím, kolikrát se v nějakém kolektivu někomu začne nějak přezdívat třeba podle příjmení a umím si představit, že pokud to tomu člověku vadí, může být dost těžké se toho zbavit. Tím spíš když je to takhle nasnadě a napadne to pokaždé někoho znovu. Taky jsme kolikrát ve škole, v práci a podobně někomu nějak říkali podle jména, jen doufám, že kdyby to těm lidem vadilo, ozvali by se, a nepůsobila jsem někomu trauma, protože někdy jsou ty vtípky docela drsné, když si člověk představí, že by tak někdo na veřejnosti oslovoval jeho.
Fakt věříš, že má zakladatelka v práci víc takových, kteří na ni pokřikují „bláno, blááááno, panenská bláno“? Pokud ano, tak by mě docela zajímalo, kde pracuje, protože tohle je fakt vrchol primitivismu a trapnosti ![]()
@inkakřivák píše:
Blanka? A já myslela kdovíco. Měla jsem spolužačku Blanku a pak máme dvě v rodině. Normální jméno.
myslím, že ji nemrzí ani tak to jméno samotné, ale to, jak ji říká ta kolegyně
Kamarádce se stejným jménem vadilo že na ni kluci pokřikovali Blanko, máš ještě blanku? v pubertě to asi nebylo úplně OK.
@Anonymní píše:
tak se nediv, ze jsi snadny terc, kdyz si nechas takhle snadno s.at na hlavu.. Ja bych teda za sefem sla a resila to. Lidi si k tobe dovoli jen to, co jim dovolis, aby si dovolili…