Celý život trpím kvůli křesnímu jménu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
22159
9.12.21 18:10

Květoš, Drahoš, Bohouš hrůza, to ještě zlatý Kamil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1266
9.12.21 19:26

@Janli Jasně,že je to o zvyku. Na druhou stranu nevím, jestli bych si zvykla třeba na takového Žibřida. :think: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7748
9.12.21 19:46

Tak jí po tý hubě dej, no. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13021
9.12.21 19:53

Kunigunda nevěřím že se ještě někdo jmenuje. Kazimira..te se dá hezky říkat Kazi a je jak z povesti :).Bývala kolegyně byla Čestmíra. Krasna a moc milá ženská..každý ji říkal Mirko, nikdo se neposmíval. Alespon doufám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7748
9.12.21 19:57

@ametyst A jsi ochotná, napsat, jaké jméno to je? :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7748
9.12.21 21:04
@Anonymní píše:
@Magical-eyes
Tak to nemusí být nějak extra citlivé jméno…lidi někdy když chtějí rýpat, vymýšlí fakt pitomosti. Z takových těch úplně obvyklých jmen, abych se nedotkla nikoho konkrétních, jsem zažila např. na Královou pokřikování Krávová, jedné paní Novotné kdysi v práci kdoví proč ženské říkali „ta ke všemu ochotná“, že prý se to nějak říká „Novotná, ke všemu ochotná“, Josefíně dost běžně Pipina, spolužačce přezdívali zkomolením jména Metráček (ještě ke všemu byla baculatá, takže nic moc), pak jsem slyšela zkomoleně paní označovat jako Fuchtle podle celkem normálního příjmení…každopádně je to ostuda toho, kdo to vymýšlí, rozhodně ne toho, kdo má k tomu náchylné jméno.

To se ted´omlouvám všem Novotným, ale to mě dost rozesmálo, to jsem nikdy neslyšela :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13021
9.12.21 21:13

@Taktinevím z důvodu že jsem se už zde svěřila (na emimi) se spoustou věcí kde by mě mohlo dost lidí poznat, tak bohužel ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4043
9.12.21 22:21
@Taktinevím píše:
To se ted´omlouvám všem Novotným, ale to mě dost rozesmálo, to jsem nikdy neslyšela :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Jj, pobavilo :mrgreen: Ale taky jsem to ještě neslyšela… a že jsem se v životě s pár Novotnými už setkala :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7748
9.12.21 22:24
@Anonymní píše:
Jednou mi jedna holka řekla na celou autobusovou zastávku - Bláňo, ty máš ale sprostý jméno!!! A strašnej smích. Byla bych se snad zahrabala metr pod zem. Vždycky když mě někdo takhle oslovil se na mě všichni ostatní dívali jak na marťana.

Koukali,, protože čekali, jak je setřeš. Ne kvůli tomu „jak děsně vypadá holka s tak děsným jménem“…řekla bych :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13257
9.12.21 22:26
@Taktinevím píše:
Koukali,, protože čekali, jak je setřeš. Ne kvůli tomu „jak děsně vypadá holka s tak děsným jménem“…řekla bych :nevim:

Strašně sprostý… Někdy jsem jak protržená… ;) :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7748
9.12.21 23:08
@Anonymní píše:
Já Tě naprosto chápu. Je to zesměšňování a ještě zásah do intimity, protože o panenské bláně se standardně ve společnosti nemluví. A pravděpodobně to bylo roky pořád dokola, v pubertě zvlášť intenzivně, jak hormony některým jedincům odplavěj všechny zbytky inteligence. :hug: Já mám jméno Blanka spojené s Blankou z Valois a jak už tu někdo zmiňoval, taky mi přijde vznešené. Ale celkem chápu, že to Ti při každodenních posměšcích hloupé kolegyně moc nepomůže. Radu nemám - moje máma tvrdila, že tihle posměváčci to dělají kvůli zajímavé reakci a že stačí ignorovat je a přestanou. No, tak ne. Nepřestanou. Navíc každou chvíli přijde někdo nový, kdo si myslí, že objevil vtip století. :cert: Věřím, že i ti dva zmínění pacienti se jmény podle prvků už můžou být za roky vyčerpaní a nejradši by se jmenovali Jan Novák.

Přesně mi to bereš z úst, to, že někdo někomu to jméno zrýmuje, třeba mě Lenka= plenka, podkolenka, nedejj bože podprsenka, no taky nádhera. :roll: Ale vykřikovat, rozuměj hlasitě pojmenovávat něcoo podobně delikátního jako panenská blána, to je opravdu hnusný. Ale stále platí, že se ztrapňuje ta dotyčná, co to vyvolává. Tak jen doufám, že není zaklad. v té kanceláři jen s ní. Nejspíš by si ve větším kolektivu netroufla, takže možná v skrytu duše ví, že je kráva nebeská. (mmnt, ona je MATKA? :roll: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7748
9.12.21 23:27

@Magical-eyes @ametyst .....Už jsem dočetla do konce :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1341
9.12.21 23:50

Já jsem Dana a krom toho, že mi to zní, jako když vlak houká v tunelu a sýček žalost věstí, tak každý ví, co to DANA je, že, jo. DANA-dobrá a neškodná antikoncepce, to mi řekl v dopělém věku po představení se, jiný dospělec :?
Jako svobodná jsem měla trochu neobvyklé příjmení, tedy spíš méně časté, začínalo písmenem Š a sousedovic kluci na mne volali Šunko, pikantní bylo, že oni nesli příjm ení Tvarůžek, takže jsem s nima byla hotová ancvaj
A té kolegyni bych přede všemi řekla, že se chová, jako nevychovaný spratek a že si přeju, aby mne oslovovala normálním tvarem mého jména. Pokud by to neudělala, šla bych za šéfem, aby s ní udělal pořádek, ji bych dopředu v žádném případě nevarovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
557
10.12.21 01:33

A taková, která volá na kolegyni „Bláno, panenská bláno“ má dítě? Hrůza… a to bych ji také řekla do očí až bude zase vykřikovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1738
10.12.21 07:17

Jsem v soku, ze tohle topic ma 13stran. Vyborny experiment viva la Lockdown :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová