Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Trixia píše:
@Misheila na sladké jsou prý holky
Tak to bude chlap zklamaný
holčičku už máme, takže jsme chtěli kluka, já jak já ale on to bude obklopen ženami
jsem si počítala, že nám vychází holčička i podle stáří krve. Tak jsem zvědavá co to nakonec bude
@Misheila můj taky chtěl kluka, máme Ellu, teď fakt nevím, on chce furt kluka a já mám ‚pocit‘ obojího, takže snad ne dvojčata
![]()
@Trixia
no to by bylo nadělení ![]()
Tak samozřejmě, že by s tím člověk nic neudělal. Známá, ta říkala, že by klidně brala i 3 děti ale dvěmi vrzy, tak jsem si ted na to vzpomněla
![]()
Tak jako možná jako prvorodičce by mi to nevadlo, ale ted když už mám jedno dítko a měli by přijít na svět další dvě, no tě bůh
bych asi zešedivěla ![]()
@Trixia když jsem čekala holku, tak mi sladký nesmělo do baraku.Top byla tlačenka s cibulí a octem
Já jsem byla u kartářky a ta mi řekla přesně na den, kdy otěhotním a jiné věci a zatím mi všechno vyšlo, takže miminko by mělo být chlapeček
Oliver ![]()
@Misheila přesně, kdyby na poprvé byly dve, tak to je zahul ale člověk stejně neví dopředu, jaké to je s dětmi, tak to bere jak to je, ale po jednom mít dvojčata, je dost frmol
když nic, tak se do toho shonu motá batole ![]()
Holky a mě ani nedošlo, že bych nesměla syrové maso
a přitom tatarák taky zbožňuju…lososa už klidně vypustím, stejně mi ted nechutná ale co ten tatarák? sakra
![]()
@Misheila všude píšou, že pokud víš, že to maso bylo opravdu čerstvé, nic by se stát nemělo. Jde o to, že jsou tam i vejce. Takže zárodky toxoplasmosy, salmoneli, listerióza…dospělému to nemusí udělat nic, ale poškodit mimi.Chci se ve čtvrtek zeptat u dr jak moc je to riskantní.
@Misheila Já taky ráda tatarák
Teď zjišťuju, na co si mám dávat pozor, protože se chci snažit jíst fakt zdravě
Kdybychom neměli jist všechno co nedoporučují, tak nejime nic.
Tak syrové vajíčko bych neriskovala, syrové maso a rybu podle toho, jestli to je osvědčený zdroj. @HankaS82 toxoplasmosu můžeme mít v těle roky od zvířat a ani o tom nevědět. Nastesti na to přijdou při testech a nasazují léčbu. Těch 'breberek 'v těle může být nepočítaně. Zdravá strava ma samosebou smysl, ale hlavně vyváženou, protože třeba sladké je dobré na kosti, zelenina a ovoce dodá vlákninu a vitamíny, maso zase bilkovina… Každé ma něco a mimčo si to vezme dle potřeby
nejlépe, když to zdraví dovoluje, tak střídmě dle chuti
kdy jindy se člověk může rozmazlovat ![]()
@Trixia Já jsem si nainstalovala do mobilu aplikaci Nutrimimi a je tam napsané o miminku týden po týdnu, jak roste a taky o jídle, jaké je na co dobré a čeho se vyvarovat. A taky mi teď manžel koupil knížku Návod na přežití pro bejby a taky vypada moc dobře. Chci to vydržet aspoň první 3 měsíce, které jsou pro vývoj miminka nejdůležitější a pak věřím, že už se tak hlídat nebudu ![]()
@Manhattan tělo tě navede
ono těžko něco jist, když ti to třeba zvedá zaludek
ja nemohla kyselinu lustovou ani cítit pres krabičku, teď nevim, co s tím udělám, když mám tělo přece jen vyčerpanějsi
Ahojky holky, a co malé pivo, dáváte si? já ho mám strašně ráda a dala bych si někdy po mase třeba… je to moudrý?… radši vydržet bez toho že ![]()