Poradna duly
Jana Čurdová
Lenulko díky za tu fotogalerii…zítra to z Pavliska vytluču a určitě to sem hodím.
Já když šla v 10tt na odběry, tak mě nechali přijít na lačno až na 10 h…jem myslela, že padnu.
Ivule…tos mě pobavila…představila jsem si, jak tu sedím v práci s rozepnutýma kalhotama…chi chi
Zatím nikdo nic neví a doufám, že ještě dlouho vědět nebude.
Lák teda nepiju, ale okurky baštím jak divá.
Včera mi manžel strašně dlouho hladil bříško a pořád říkal, jak se těší, až bude veliký, jak budu krásná a dokonce sám od sebe začal řešit těhu oblečení, že nesmím nosit kalhoty, že si nakoupím šaty. To mě fakt pobavil.
Ahojky,
držím palce všem, kdo jdou dneska na kontrolu.
U mě zatím chutě nejsou vůbec žádné. Spíš se nutím, abych alespoň něco snědla, protože žaludek se houpá a houpá. No a maso nemůžu zatím ani vidět
Doufám, že je to jenom přechodné a šmudlíček nebude vegetarián ![]()
Kalhoty mě zatím ještě netlačí, ale už pomalu začínám přemýšlet, jak to budu řešit za měsíc nebo za dva. To už se do těch současných určitě nevejdeme.
Právě jsem dorazila do práce z odběrů krve, tak za 14 dní uvidíme jak dopadly. Na kontrolu jdu 14.11. a termín porodu zatím nevím, protože se p. doktror nemůže nějak dopátrat na přesný týden, v kterém jsem.
Doma to vzali v pohode..tak jsme moc radi..Ted jen,aby to bylo vsechno v poradku..
Je mi Te lito June,ale snad to bude brzy dobre a budes zase cekat na
miminko..
Jinak se mam fajn jeste musim priznat,ze mi ani trochu nebylo spatne.Tak jsem zvedava,kdy to prijde..
Muj pritel s mamcou jsou normalni spiklenci oni by normalne chteli,abychom meli dvojcatka..
.Je mozny,kdyz dr. videla na ultrazvuku jeden gestacni vacek,aby to byli dvojcata?to snad neni mozne?? ![]()
POPELKO, k tomu těhu oblečení: Zjistila jsem, že to budeme mít docela finančně náročné, protože vystřídáme skoro všechny roční období už s bříškem. Budeme potřebovat větší kabát, nebo bundu na zimu, pak něco na jaro a nakonec i něco na vedra, přece jenom bývá někdy v červnu už horko… Ještěže už jedny těhu kalhoty mám - manšestrové! A taky mám těhu tričko s dlouhým rukávem. ![]()
Manža si myslí, že těhulky nesmí nosit kalhoty, že chce, abys nosila šaty? ![]()
Ahojte,
Popelko, gratuluju ke skvělému manželovi, jen by nám Ti naši chlapi mohli kupovat nebo přispívat na oblečení nejen když jsme těhotné. Manžel právě taky řešil mou potřebu nové zimní bundy, abych náhodou neprochladla. Jen mám strach, že pokud bude zima jako letos do května, tak jak v té bundě budu vypadat teď, když ji ještě nemá co zaplnit. Mě osobně zima nevadí, mám ji ráda, jen se spíš děsím veder v červnu. Horko snáším špatně.
Martinečko, taky jsem tady řešila debatu o dvojčatech. Jsem sama z dvojčat, ale říká se, že to přechází ob generaci, no a manželova babička je z dvojčat. Tak prý máme náběh z jeho strany. Doktor se mě taky na prvním UTZ ptal, kolik jich má hledat. Našel jeden váček, a po 14-ti dnech, tam bylo jedno srdíčko a tudíž i jedno miminko. Ale je fakt, že mojí mamce řekli o dvojčatech až 2 hodiny před porodem, rodila nakonec císařem, holt brácha spěchal a já zase ne a nechtěla jsem ho z bříška pustit ven. A nebyly jsme zrovna drobečci. Já měla 3,5kg a 51 cm a brácha 3,4 kg a 50 cm. Na rentgenu (UTZ prý nebyl?) na kterém mamka byla 2× za celé těhu, jsme nikde nebyli vidět oba. I srdíčko nám bylo úplně ve stejnou dobu. Tak si vyber. Ale zkus ještě počkat a na dalším UTZ už by měl doktor vidět víc.
Ivule
No tak to koukam Ivusko..Moje babicka je taky z dvojcatek..Ja se necham prekvapit..9.11. jdu na druhou kontrolu,tak jsem zvedava..ted jsem v 5.tydnu a ma mimco 11mm jak jste meli velky plod vy?Nepamatujete?
K těm dvojčátkům si myslím, že v dnešní době ultrazvuků doktoři bez problémů určí počet plodů a nemůžou se seknout. Aspoň můj dr. se dívá vždycky z různých úhlů, takže by 2plody určitě rozeznal… Podle mě to je 100procentní když už je vidět srdíčko…
ahoj všem starým známým i novým těhulkám
jen ať nás je čím dál tím víc.
Eury - moc gratuluji a jsem moc ráda, že je vše v pořádku, ten doktor je teda fakt hroznej
June - moc na Tebe dneska myslím a držím pěsti ať jsi zase brzo těhotná
U nás vše při starém, Tomík bere antibiotika, nejhorší je budit ho ve čtyři ráno, on pak hned usne ale já nemůžu zabrat. Včera jsem měla takový hlad v noci, že jsem normálně musela sníst aspoň rohlík. Chjo jestli to takhle bude pokračovat, tak se do těhotenských kalhot co mám z minula nevejdu… já radši nosím kalhoty než sukni nebo šaty, mám ještě schovanou šatovou sukni, ale moc jsem ji nenosila, připadala jsem si v ní jako mamut. Bundu jsem si koupila u vietnamců, xxl, tak snad vydrží celou zimu.Horší to bude s prádlem, jestli se mi zase zvětší prsa, tak fakt už nevím, kde budu kupovat podprsenky. Jediná firma, která dělá i košíčky F,G je Anita ale jsou příšerně drahý.
Normální kalhoty zatím dopnu, ale jsou před námi Vánoce…
Tak se zatím mějte a pište zprávy z kontrol, já jdu až 15. to je ještě doba.
Jana
Lenulko on se v tom moc nevyzná, tak si asi myslel, že by to bříško jako škrtilo. Takjsem mu vysvětlila, že jsou i těhugaťky a to mě prosil, ať mu slíbím, že nebudu nosit lacláče, což jsem mu slíbila ráda a ochotně, protože na mojí postavu neznám otřesnější oblečení.
Jinak bundy a kabáty moc neřeším…budu to prostě řešit tak nějak postupně.
Martinečko,
mě doktor potvrdil těhu v 5tt+5 a plod byl velký 0,89 cm. Jen doufám, že to není málo. Minulý týden v cca 7 tt jsem byla na další KO a byl velký buď 1,07 nebo 1,7 cm. Špatně jsem viděla na monitor a zapoměla se pro samou radost ze srdíčka zeptat, smůla. Snad příště.
Holky příští týden jdu na první odběry asi ohledně HIV,RH faktoru a ostatním věcem. Za jak dlouho jsou výsledky, nevíte? Ivule
Martinečko,
dle UZ jsem cca v 7tt a drobeček měří 13 mmm.
Ivule,
na krvi jsem byla dneska a výsledky budu vědět až za čtrnáct dní na kontrolu u doktora.
Ahoj devcatka
..
po delsi dobe se dostavam opet k internetu, tak se moc tesim, az si vas vsechny ‚prectu‘
.. zrovna jsme se ze Sofie presunuli do Budapeste a pristi tyden v pondeli se snad i ja dovim, jak na tom ‚jsme‘ - nemuzu se dockat..
Jinak drzim vam vsem palecky, at vsechny vysetreni, kterymi prochazite jen a jen dobre dopadnou..
Tak ja jsi jdu cist
..
krasny den
ifca ![]()
Ahoj Ifco cestovatelko, jak je?
Už se na kontrolu těšíš, viď. Já taky. Takže jsem ti do seznámku doplnila KO 6.11.