Poradna duly
Jana Čurdová
Ame, na každé jméno se něco najde
Ema má zase mísu ![]()
Knečně jsem dočetla dočetla první knížku Cheops a sluneční pyramida a vrhám se na díl druhý Cheopsův kamenný sen. Aspoň mám na víkend co dělat, když budu sama doma. Kamarádky mi poslala ještě dalších 5 knížek, tak aspoň bude mimís chytřejší. Někde jsem četla, že to má pozitivní vliv.
Jo KIM, ptala jsem se dneska gynekoložky na tu Echinaceu a říkala, že mážu nebo naopak mám. Tak si ji zkusím koupit.
A docela mě šokovala odpovědí, kdy se dělá krev na toxoplazmózu a řekla, že to normálně nedělají, jen pokud bych žila ve styku se zvířaty nebo bylo podezření, že bych to mohla mít, což mi teda přijde divně, ale se zvířaty do styku nepřijdu, tak snad to nebudu potřebovat.
ahoj holky, na chvilku nakukuju z práce. Báro s tou toxoplazmozou mě doktorka řekal to samé, že se prý standardně nedělá a je jenom na mně, jetli si jí nechám udělat nebo ne - proto jsem jí taky musela zaplatit. Jestli ale nepříjdeš do styku s kočkama, tak je to zbytečné. Jedna známá teda chytla toxoplazmózu z písku, když byla s malou dcerkou na hřišti. Ale to asi nebude tvůj případ.
Jinak dneska po 12.hodině jsem si měla zavolat na výsledky genetiky a volala jsem tam každých 10 minut a nikdo to tam nebral, tak jsem z toho docela nervózní, tak snad zítra.
Zítra mě ještě čeká návštěva zubní hygienistky. Včera jsem byla u zubaře a naštěstí všechno v pořádku, akorát mě objednal k hygienistce na odstranění zubního kamene, už mi začínají krvácet i dásně. Je to ale pěknej vychytrálek, standardně by to měli dělat v rámci preventivní prohlídky, ale on to nedělá a dohazuje lidi k zubní hygienistce, která si za to účtuje 800 za návštěvu. ![]()
Jak, tak koukám opravdu těch Martinů je tady nějak moc.
Aby to tak byl pouze jeden.To bychom se asi divily. ![]()
Pajk: kamoška má v rodném listě místo Marie taky Maruška.
Ono každé jméno je krásné, záleží jak se vysloví. Naproti na každém jméně se dá něco zkazit. To si asi nevyberem.
To brácha mi vždy (tedy když byl malý) říkal: Romana-bobana a já jemu Mirečák - slepičák (nic jiného jsem nevymyslela).
Ještě máme hodně času vybrat to nejlepší.
Kik, díky za info, já teda nevím, jestli si to mám nechat dělat nebo ne. Ale s kočkama do styku nepřijdu vůbec, tak asi ne.
Báro, jméno Anička mám taky v záloze. Ale nevím, nevím, zda by mi prošlo.
Snad těch holčiček a kluků budeme mít víc a použijem jména všechny, které se nám (mně) líbí.
To kdybych řekla, doma, tak nevím, nevím, jak by manža reagoval. ![]()
Kik: Snad se zítra dovoláš. Problémy se zubním kamenem mám taky, ale mi ho odstraňuje na té preventivní prohlídce, dokonce si mě zve častěji, chodím tak 3× za rok na kontrolu…
Ať Ti testy dopadnou dobře!
Ahoj holky,
tak jsem konecne precetla prispevky za posledni tri dny, koukam, ze se budu muset prihlasovat denne ![]()
Ja byla na kontrole dneska. Dr mi delala utz, merila prcka a posunula mi termin o 5 dni dopredu, ale 17.7 je hezci tak zustanu pri nem ![]()
Zitra jdu na odbery na TT a uz mam taky datum velkeho UTZ a to na 19.2 - opravdu se to rozmezi dost lisi doktor od doktora.
A ted par reakci na predesle debaty:
Zamestnani - jak jsem psala jsem zustala jsem doma necekane hned na zacatku. Muj sef je asi svetla vyjimka, protoze prvni co mi rekl bylo, at hlavne lezim a odpocivam, ze to je ted nejdulezitejsi. A nahradu sehnal uz v lednu a to jsem ani nevedela jestli se do prace nevratim.
Pohlavi - ja to taky nechci vedet. manza se mi smeje ze to stejne nevydrzim a mozna ma pravdu ![]()
Jmena - pro kluka mame Ondrej a pro holku Klarka
Zubar a zubni hygienistka - muj zubar ma taky svoji hygienistku, ale me to celkem vyhovuje. Je pravda, ze je daleko levnejsi nez tech 800 kc. Ale zase zuby pucuje skoro hodinu a opravdu si s tim vyhraje.
Tak to jen tak pro zacatek ![]()
Mejte se hezky a odpocivejte.
S tou toxoplasmozou, mě jí teda doktor dělal, ale asi to záleží na každym, asi je to drahý vyšetření…
A jinak polovina žen v reprodukčnim věku už toxoplasmozu prodělala(90% probíhá bezpříznakově), takže pro půlku nás je to v poho, protože mimčo to může poškodit jen v případě, že bysme tu infekci měly v těhotenství poprvý. A na 10-20000 porodů připadá 1 případ poškození plodu, takže buďme v klidu ![]()
Nam se to určitě nestane.
Jo a mě ve školce zas řikali Markétice palice, ocucala zajíce…
Takže s tim jménem je to asi fakt jedno.
Ahoj holky,
tak se opět hlásím večer. Ráno jsme jeli s Martinem k doktorovi pro lístek na peníze a hlavně pro výsledky z tripple testů a dopadly dobře. JUPÍ.
Máme radost. Zrovna teď manžel slaví se slenkou vína u televize. KO mám 15.2. a už se snad dozvím termín na velký UTZ.
Před 2 dny mi volali kolegové z práce. Chtěli vědět jak se mám atd., že se prý na mě ptají kolegové z NL (firma, ve které dělám patří holanďanům). Tak mě to moc potěšilo. Slíbila jsem jim, že se tam dnes ukážu, tak jsem tam na chvíli zajela na pokec. S šéfama si tykám a vycházím dobře. Ale když jsem jim za poslední 2 roky 3× odešla marodit (rizikové těhu), tak samozřejmě nadšený nebyli, protože za mě náhradu neměli. Po třetí neschopence za mě vzali kluka, kterého jsem nakonec 7 měsíců zaučovala, když mi to těhu zase nedopadlo. Tak teď jsem v listopadu odcházela klidnější, že mají za mě náhradu. Akorát, že se mnou odešel ještě jeden kolega, který dal výpověď, tak na tom jsou teď stejně blbě. To mě už ale nezajímá. Nanervovala jsem se tam dost.
Na tu toxoplazmozu mi krev brali už na začátku, tak vím, že je vše v poho. Máme psa a s kočkou taky někdy do styku přijdu. Je fakt šílený, jak každý doktor to má jinak.
Holky, teď koukám na Novu na spot o nebezpečných kočárcích. Dělali kontrolu a průzkum a zjištění je tragické. To je fakt hrozný. Prý jejich seznam bude na internetu a ty kočárky naštěstí stáhnou z prodeje, tak to bude pro nás lepší.
Mějte se a omlouvám se za dlouhý příspěvek.
Milis
Holky, teď se koukám na zprávy na Nově a právě tam říkali a zveřejnili seznam kočárků, které obsahují závadné ftaláty nebezpečné pro miminko! Mimo jiné jsem zachytila značku Xlander a Bebecar, tak zkusím kouknoun na webovky novy, jestli ten seznam tam nenajdu, je to děsný, když si představíte, že koupíme kočárek s tím, že chcete pro miminko to nejlepší a nakonec zjistíte, že je zdraví škodlivý.
Báro, díky moc.
Tady je odkaz na ty nevyhovující kočárky.
http://www.nova.cz/zpravy/?…