Poradna duly
Jana Čurdová
Holky, když už jsme u těch zubů, máte některá zkušenost s bělením zubů? Před těhu jsem se chystala na rovnátka, mám spodní zuby trochu křivé, ale než jsem se s tím psych. smířila, tak jsem byla těhotná a teď se mi to podstupovat nechce, ale po porodu si to asi nechám srovnat.
Báro, já o tom taky uvažuju už dlouho o fixních rovnátkách. Chtěla sem si to nechat minulej rok, ale vzhledem k tomu, že sem věděla, že se budu stěhovat, tak mi doporučili začít až v novym místě bydliště, že by si mě pak nechtěl nikdo převzít do péče…
Takže se chystam domluvit si konzultaci a poradit se, jestli začít teď nebo až po porodu. Jo a prve mi řekli, že náprava mojí vady bude trvat 3 roky, tak nevim, jestli do toho fakt jít nebo ne
![]()
Tři roky??? Mě řekli tak rok, možná i déle. Ale nechám to až po porodu, teď se mi do toho vůbec nechce.
tyyy jo, mne nastesti k rovnatkum donutila matka uz na zakladce, v osmdesatych za to jeste nic nechteli ![]()
jo a k toxoplazmoze, ja se s ni narodila (mamku pokousala v tehotenstvi kocka) a jsem ok
ale stejne bych to neriskovala, chodim ted na kontrolni odbery co dva mesice. Vubec si nedokazu predstavit, ze bych byla tehotna a rodila pri stavu mediciny pred dvaceti, triceti lety. Teda pardon, ne mediciny, ale informovanosti a standardnosti provadeni nekterych vysetreni!
Hezky vikend i vam vsem,
ame a vurmicek.
No mě naštestí nikdo k rovnátkům nenutí, ani doktor, který mi řekl, že to není nutné, je to moje svobodné rozhodnutí, pouze malá kosmetická úprava, navíc dnes jsou naprosto jiné možnosti ortodoncie a existují rovnátka, která nemusí být vůbec vidět ![]()
Nemyslím si, že informovatnost a standartnost prováděných vyšetření je na úrovni před dvaceti či třiceti lety, tedy aspoň u nás v Brně toma tak není.
Báro já myslím, že Ame právě říkala, že si to neumí představit, že by byla na takové úrovni, ne že to u nás je.
Já se musím smát jak za mnou začínají chodit máti a tchyně a radit
Tchyně se ptá manžela jestli už cítím pohyby a jako až budu tak už budu mít půlku za sebou a máti zase že už budu ve čtvrtém a půltém měsíci, že jim kdysi podle prvních pohybů určovali datum porodu apod.
Pak vzpomínají, jak je vyšetřovali-při poslouchání srdíčka jim přiložili nějaký zvon na břicho
Ahoj holky,
myslela jsem, ze se vcera jeste pripojim, ale nemela jsem uz silu
Nastesti teplota moc neleze, tak doufam, ze je to jen nachlazeni, ze ktereho se za par dni vylezim ![]()
KIK: Chodim k zubari na Prosek, ale bohuzel uz dlouho neprijima nove lidi, Ale kdybys mela zajem tak mam cislo na zubare na Balabence, bohuzel ale nevim jaky je a za co a kolik si uctuje. Chodi k nemu kamaradka a je spokojena.
Handi: Ja taky neuvazovala o jine nemocnici. Mam ji nejblize. Sice jinak Bulovku moc nemusim, ale doufam ze porodnice bude dobra. Pokud budes chtit chodit na predporodni kurs na Bulovku, tak je dobre si tak kolem 20 tt. zavolat a prihlasit se a kurzy zacinaji kolem 30tt. Ale to asi vis pokud tam chodis na gyndu.
V Podoli a u Apolinare je treba se zaregistrovat kolem 15 tt, jinak vas k normalnimu porodu nevezmou.
Ja taky platim za fotecku 100,– Ale za tu radost to stoji, ne ![]()
Ahojky holky,
na internetu jsem našla slevy těhu oblečení (po slevě je cena snesitelná, jinak se mi zdá přemrštěná), jsou tam většinou jen malé velikosti, takže nic pro mě
, ale možná by Vám tam mohlo něco líbit…
http://www.tehotenske-obleceni.cz/…d/e-shop.php?…
Ahoj holky,
konečně jsem online i doma. V novém bytě si pomalu zvykám. Jsme zatím bez kuchyňské linky - ta bude až 28.2. Tak si pak koupím třebas nějakou hezkou mísu na ovoce nebo něco takového, abych si udělala aspoň malou radost.
Chtěla jsem se vás zeptat, vybírám postýlku a zajímalo by mne, k čemu jsou ty vytahovací šprušle, jestli to má vůbec nějakou funkci, v porovnání se stahovacím bokem? Myslím, že Majuška tu psala, že chce postýlku právě s těmi vytahovacími šprušlemi. Říkám si, že když je to dětská lékařka, tak asi ví, proč si vybírá právě tohle. Tak uvítám nějaké další vaše podněty.
Hezký víkend,
Martina
2 mabu a vytahovaci sprusle: kdyz uz to neni uplne mimi a chce si samo vylezt z popstylky, treba rano za rodici do postele. udajne by to snad melo byt bezpecnejsi, i kdyz netusim proc. Ze by se treba nevykulilo ven behem spanku? Divala jsem se po znackovych postylkach, delaji oboji a ani mi nepripada, ze neco by melo byt levnejsi…
2 Bara: jasne, ze jsem stastna, ze si muzu o tehu a porodu vsechno nastudovat z nejruznejsich zdroju, a taky jsem uplne nejvdecnejsi za vsechny vysetreni, ktere se ted delaji standardne. Moje mamka rodila naposledy '80, sestra 92 - 93 (BTW po oboukrát v Opavě a s porodnici byla moc spokojena, pokud by pajk zajimalo), tak mi ta doba podle jejich vypraveni pripada jako doba kamenna
A dobarvit jsem to chtela prikladem meho mladsiho brasky, ktery se narodil v osmdesatym, az kratcem pred porodem se mamka dozvedela, ze ceka dvojcata a navic se jedno z deti narodilo s rozstepem a nikdo to dopredu netusil.
Konecne jsem se dostala k vaze, od zacatku jsem pribrala kilo, u nas v rodine se pribira spise tak 20 kilo, ale zas je fakt, ze jsme meli posledni tehotenstvi pred vice nez deseti lety a to se jeste „jedlo za dva“. Tak snad ok, rozhodne jsem nemela zadne obdobi, kdy bych hubla.
Uz se nemuzu dockat, az vurmicka ucitim!!!
Mejte se moc hezky pri vikendu,
ame a vurmicek.
Ahojky holky,
viděly jste někde přebalovací komodu podobnou té v Ikei? Dneska jsem se tam byla podívat, a líbila se mi ta se sklopnou deskou, ale mají tam napsané, že je poslední šance ji koupit, asi ji už nedělají. A já ji chci kupovat až později a ani barva se mi moc nehodí…
http://www.ikea.com/…oductDisplay?…
Dobré ránko,
co jsem tu nebyla, jste toho probraly opět docela dost.
Mirko, v té Ikeii jsem také viděla přebalovací komodu, ale nebyl ten pultík oddělávací. Vyloženě to byla velká(široká) komoda. Myslím, že stála kolem 3000 Kč, ale úplně mě nadchla.Od 15.2. jsou prý v Ikea slevy.
Na popud Vás ostatních,které jste již začaly kupovat těhotenské oblečení jsme i já vyrazila v pátek na nákupy. Ale můžu říct, že tedy nic moc nemají.
Byla jsem v Brně ve Vaňkovce a v Olympii, ale fakt nic. V CaA měly jen pár oblečků, v Jeans clubu jsem si koupila jen větší tepláky (netěho) a v CaA halenu na jaro (také netěhu).
Docela hodně z Vás kupovala v tom CaA, ale asi tam máte jiné zboží, tady fakt není žádný výběr.
Pěknou neděli.
Romana
Hezkou neděli přeju,
Mabu: já mam ve skutečnosti informace spíš tady z diskuzí a dočetla sem se, že ten stahovací bok u postýlky je vysloveně pro mamky nižšího vzrůstu, že pak snáž dosahnou do postýlky. Ale já měřim 167, tak doufam, že tam došahnu i tak, nevim jestli by mi těch 10-15 cm, o který se bok stahne, pomohlo… A taky mi to přijde nebezpečnější, že až dítě začne přelejzat přes postýlku, tak by se moh ten stahovací bok sám uvolnit. Nevim.
Ale zas na druhou stranu, jestli ty vyndavací šprušle uplně zabrání tomu, aby to dítě přelejzalo horem? Podle mě to děti láká i tak. Teda některý.
Co myslíte?
Já měla vybranou v Ikee postýlku Tassa, ale právě asi nemá ty šprušle, tak taky nevim… Ale hodila by se mi ke všemu nábytku v pokojíčku. Chci to celý zařídit z borovicovýho dřeva. Komodu mam vybranou taky Tassa s oddělávacim pultem.
A jinak mam každý ráno pocit, že mam větší a větší břicho, viditelně. Někdo to tady psal, že to v 17.tejdnu teprve pořádně začne…
Tak se zatim mějte krásně, papa ![]()
Ahoj holky,
Romin, taky jsem výběrem v CA HM apod. zklamaná, hodně tady holky píšou jaký tam mají skvělý a levný věci, ale mě to teda totálně zklamalo
Já si věci nechávám šít u Páralové jestli ji znáš a nebo zkus ještě ve Špalíčku Tveret, to je tak ještě ucházející z té bídy co na těhotné za módu nabízí. Jen pro informaci, Páralová je brněnská módní návrhářka za velice přijatelné ceny a když jsem srovnávala některé těhu kalhoty okolo 1800,– tak u ní za tuto cenu koupím taky a na míru a s možností pozdější úpravy. Normálně ale asi těhu oblečení nešije, já už k ní chodím několik let a na její módní přehlídky dostávám lístky do první řady
Kdybys chtěla, myslím, že by se to tam dalo domluvit.
Taky zdravim v nedelnim odpoledni,
Ja moc postylku neresim, pokud se do ni nedali cevotoci, tak budem mit postylku po me sestre(88) je o trochu delsi nez ty co nabizeji, ale da se z ni sundat upne predni strana a muze spouzit tak do 3 let ditete. Jinak mi vyndavaci sprusle prijdou jako zbytecnost, hlavne aby bylo polohovaci luzko postylky.
S oblecenim zatim zkusenosti nemam, mela jsem vyrazit s kamaradkou na nakupy, ale uz jsme to dvakrat odlozily. Ja jsem si na zacatku tehotenstvi koupila dvoje o cislo vetsi kalhoty a zatim se do nich vejdu
,ale to asi nebude na dlouho, bricho mi vyroslo z niceho nic minuly tyden a od te doby mam pocit, ze jen roste a roste. Jo co bych nutne potrebovala je vetsi podprsenka, je hrozne co ty hormony umi ![]()