Poradna duly
Jana Čurdová
Já se v tom taky nějak nevyznam. Ale muj doktor je naprosto v poho. Od začátku těhotenství mi pořád řiká, že až budu chtít neschopenku, ať si řeknu, že mi jí okamžitě napíše. Ale na neomezený vycházky nechtěl přistoupit. Spíš jestli to nemá souvislost s diagnozou, na kterou tu neschopenku máme. Já mam totiž Z35.9, a to je dohled nad vysoce ohroženým a rizikovým těhotenstvím, ale myslim si, že tohle gynekologové píšou jako univerzální diagnosu. Co tam máte vy?
Mirko ty máš 4 hodiny najednou? Tak to máš dobrý… Já mám od 11 do 13 a od 15 do 17, takže když potřebuju něco ve městě zařídit, tak je to docela honička.
Ja moc velkou zkusenost s neschopenkama nemam. Prvni jsem mela az loni, kdy jsem si vyvrkla kotnik a to jsem se s obvodni dr. ani moc nedohadovala o vychazkach. Stacilo mi jednou vyskakat po jedne noze do 4.patra a vedela jsem, ze zadne vychazky nebudu ani potrebovat. No a potom, kdyz uz jsem mohla doslapnout tak mi zamestnavatel nabidl at si zrusim neschopenku a pracuji z domova, takze razem bylo po problemu. Ale i tak to bylo hrozne. Byl kveten, krasne. Nemohla jsem skoro chodit ani po byte. Skoro cely den sama, bylo to napalici. Jen jsem,, krasne ´´nakynula
a pak se strachovala abych se vesla do svatebnich satu ![]()
Majusko, já tam nemám napsanou žádnou diagnozu. Je to vůbec možný, nebo se píše jen na to potvrzení pro zaměstnavatele a na OSSZ?
Miko, taky si myslím, že to závisí na diaknóze, kterou tam napíše, já zatím vycházky logicky nemám, když mám chřipku, ale jsem zvědavá, jak to vyřeším později.
Jo, zítra nastupuje na zkoušku novej člověk, tak jsem zvědavá.
Zuzko, já měla dg. na všech 3 částech neschopenky, ale to může klidně každej doktor vyplňovat jinak nebo to prostě zapomněl…Ale píše se tam jen to číslo diagnozy.
Ve středu mam kontrolu a triply, tak se ho zkusim znova zeptat.
No tak jestli se to píše na všechny části, tak já tam vážně nemám nic…
Ahoj holky,
jak to tady čtu, tak jsem fakt ráda, že mi napsal doktor neomezené vycházky. Já tam mám napsanou diagnózu O20.9, ale nevím co to znamená.
Ahoj holky,
je to opravdu tak, jak píše Markéta - je to univerzální diagnoza.
Já chodím k dr - je to známý a nemohl mi napsat neomezené vycházky, ale já to neřeším - nedodržuji je. Vždycky se dá sehnat razítko od nějakého doktora, ne?
Milis, tak sem to našla, ta tvoje diagnoza je Krvácení v časném těhotenství.
Tak je mi to divný. Pokud by to bylo tak, že záleží na diagnoze, jakou máš, tak bys Ty správně neměla mít vycházky žádný, protože krvácení může znamenat hrozící potrat. Předpokládam, žes měla taky klidový režim jako já. Takže to na tom asi nezáleží, protože já to měla taky a vycházky 4 hodiny. Takže to asi záleží na zlovůli doktora
Achjo.
Tak zatim, jdu obědvat.
Kim: No večer těžko… a o víkendu taky ne… už si tady připadám jako ve vězení… nejvíc mě štve, že někde to jde a někde ne… je to pěkně nespravedlivý…
ahoj Holky,
já mám diagnozu 0.26 (nemám po ruce neschopenku, tak to dávám dohromady z hlavy, tak snad dobře) a vycházky mám 2 hod dopolko a 3 hod odpolko a není s doktorem o nějakém prodloužení řeč.
Jinak mám 2 dobré zprávy.
1.
Jsou to výsledky testů z krve - dopadly dobře. ![]()
2.
Včera večer jsem cítila poprvé pohyby. A bylo to moc krásný.
2 takový kopanečky - velký bubliny. Bylo to poprvé co jsem si byla jistá že jsou to pohyby. Tak mám velkou radost.
Mametko: Blahopřeji k dobrým výsledkům i k prvním pohybům!
Já jdu na krev zítra, ale výsledky se dozvím až při příští kontrole za měsíc ![]()
Zdravím všechny!!!!!! Mametka: Jee, to je hezký, já se taky připojuju s gratulací k dobrým výsledkům testu i k prvním pohybům. Moc se na ně taky těším!!!!
S tou neschopností, mám taky ji taky, ale vycházky mám celkem OK, 2 hodiny dopoledne a 4 hodiny odpoledne, což je celkem fajn, ale neomezený by byly lepší, pochybuju ale, že mi je dá. Já ani nevěděla, že je možný mít neomezený vycházky.
Jinak víte už, co čekáte? Necháte si to říct?