ČERVENEC 2007

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6365
5.2.07 09:28

Majuska: Do práce se už vracet nebudu… 1. už mají náhradu a pro obě by tam nebyla práce a za 2. by to znamenalo vstávat ráno v 5 a doma bych byla o půl 8 večer, což bych asi nezvladla… A strávit více jak 2 hodiny v autobusu denně :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9843
5.2.07 09:47

Dobré ráno, spíš poledne holky.
Zatím jsem taky doma, ale ledy se konečně hnuly a dneska přijede majitel firmy z Prahy k nám do brněnské kanceláře a snad konečně někoho vyberou. Ozvali se celkem 4 docela zajímaví zájemci, tak bych byla šťastná, kdyby někoho konečně vybrali a já moha pěkně v klidu všechno předat a zůstat v klidu doma :-) Těším se už, až bude hezky a já už budu doma, rodiče mají na venkově krásnej dům a letos na jaře budou instalovat bazén, abych mohla před porodem jezdit k nim a odpočívat no a potom s malým, tak už se moc těším!

Jinak s těma komodama, mě docela děsíte, já ještě ani nevolala tomu stolařovi, ale už mám vybranou: http://www.bebejou.cz/…/index_n.htm

Tuhle, co vidíte na obrázku, jen si na ni nechám udělat širokou horní desku, která se dá potom složit a zůstane normální komoda. Přijde mi to pohodlnější. Chci to z vanilkového lamina, protože jednu takovou pro mímo už mám, tak aby to k tomu ladilo a pokojíček pak bude jen barevně vymalovaný, ale nábytek chci bílý. Hlavně zatím nemáme ten pokojíček, takže zatím to bude všechno v ložnici, naštěstí je hoodně velká :-)

Tak přeju všem hezký den a těm, co jsou nemocní, brzké uzdravení! Mě se to pořád ještě drží jako klíště :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9674
5.2.07 09:50

Mirka: tak to jo, to je jasný. Já uvidim podle toho, co mi řekne doktor, ale myslim, že už to teď bude všecko OK. Ale chci eště měsíc zůstat doma a pak se uvidí…Všichni mi pořád řikaj, že bych byla hloupá vrátit se do práce, ale zas doma pak budu pěkně dlouho…Taky mě štvou ty 4hodinový vycházky :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9843
5.2.07 09:52

Teda já mít znovu možnost výběru jako jsem měla před vánocema, kdy jsem dobrovolně ukončila neschopenku a doktorka se strašně divila, tak bych zůstala doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2225
5.2.07 10:07

Ahoj holky, taky jsem na neschopence, v práci maj náhradu a už se mnou prostě nepočítají. Tenhle týden jdu předat klíče a už se po mně nic nechce. Takže kdyby mě poslala dr. do práce, tak teda nevím co budu dělat. Na jednu stranu jsem moc ráda, že jsem doma, protože si nedovedu představit jak bych to zvládala, ale na druhou stranu mám jen 4hodinový vycházky a to je teda síla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9843
5.2.07 10:18

Holky, myslíte, že kontroly chodí i na těhotný? Já byla po první operaci doma třičtvrtě roku a kontrola mi neřišla a když jsem měla vycházky, tak jsem je stejně nedodržovala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6365
5.2.07 10:22

Já jsem slyšela, že kontroly chodí i na těhotné a tak raději vycházky dodržuji. Jenom nechápu, podle čeho lékaři určují počet hodin vycházek. V jedné diskusi jsem četla, že i na stejnou diagnózu jedna žena dostala neomezené vycházky a druhá 4 hod/denně. Tak nevím… Taky mě štve, že mám jen 4 hod, protože když potřebuji něco zařídit, tak se to blbě stíhá… Ale co nadělám :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9674
5.2.07 10:30

No, já to taky nedodržuju, klidně jedu na víkend do Plzně, ale bojim se, že když budu doma až do porodu, tak že by někdy přijít mohli…Taky mi neni jasný, proč má každá ty vycházky jinak. V prosinci sem se snažila přesvědčit doktora(kvuli Vanocum), aby mi dal neomezený vycházky, ale řek 4 hoďky a hotovo… :?

Jo a holky, já když se vrátim do práce, tak budu na novorozencích a budu chodit k porodům, tak určitě chápete, že je to pro mě lákavý… :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2225
5.2.07 10:37

Já jsem právě taky slyšela, že na těhotný choděj. Nechce se mi to moc riskovat, ale když potřebuju něco zařídit tak to je dost hustý. Mám dvě a dvě hodiny a to se prostě nedá. Nechápu podle čeho to určujou. Doma mi říkaj, že mi to určitě změní až začne být lepší počasí a dá mi neomezený, ale já tomu moc nevěřím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6365
5.2.07 10:44

Na stránkách Svazu pacientů ČR je napsané, že neomezené vycházky být můžou, konkrétně napsal toto a když se ho ptala nějaká těhotná na vycházky, tak jí odpověděl, že pro ni platí totéž.

Neomezené vycházky
Slavík, kanar.mechov@seznam, 3.1.2007 09:42

Jsem po operaci karpálních tunelů na ruce. Protože pracuji jako dřevomodelář a musím při práci zvedat těžké věci, nemohu zatím nastoupit do práce. Doma jsem už tři měsíce. Několikrát jsem požádal svého praktického lékaře, zdali by mi nemohl napsat neomezené vycházky, abych mohl děti ráno odvézt do školy, odpoledne na kroužky a zpátky. Pokaždé to odmítl s tím, že na neomezené vycházky nemám nárok. Je tomu tak? Prosím o informaci, jak donutit lékaře, aby mi vyhověl. Co dělat v případě, že bude neustále odmítat? Mnohokrát děkuji a přeji všem krásný den.

Poradna:
Váš léčebný režim je předmětem dohody mezi Vámi a Vaším lékařem. Pokud jde specielně o vycházky, podle ustanovení čl. 5 Úmluvy o ochraně lidských práv a základních svobod, jež je na základě Čl. 10 Ústavy České republiky součástí našeho právního řádu, nesmí být nikdo zbaven svobody, s výjimkou v čl. 5 Úmluvy přesně vyjmenovaných případů. Mezi tyto čl. 5 Úmluvy přesně vyjmenované případy držení osob v bytě nebo na určité adrese na základě rozhodnutí lékaře nepatří (s výjimkou „zákonného držení osob, aby se zabránilo šíření nakažlivé nemoci, nebo osob duševně nemocných, alkoholiků, narkomanů nebo tuláků“).

Navíc i podle § 4 odst. 4 vyhlášky č. 31/1993 Sb. ministerstva práce a sociálních věcí České republiky o posuzování dočasné pracovní neschopnosti pro účely sociálního zabezpečení platí, že lékař v legitimaci a hlášení příslušné okresní správě sociálního zabezpečení (pouze) vyznačuje den příštího lékařského ošetření a rozsah a dobu vycházek práce neschopného občana.

Rozhodnutí o rozsahu a době vycházek i místě pobytu (až na uvedené výjimky), je tedy na pacientovi, lékař rozsah a dobu vycházek v legitimaci pouze vyznačuje, omezit pacientovu svobodu (až na uvedené výjimky) oprávněn není.

Doporučuji Vám proto zaslat lékaři doporučený dopis s žádostí o vyznačení doby vycházek dle Vaší volby s tím, že jelikož netrpíte ani nakažlivou nemocí, ani nejste duševně nemocný, alkoholik, narkoman, či tulák, postrádá Vaše držení v bytě právní základ. Pokud Vám lékař navzdory Vaší jasně projevené vůli nevyhoví, nejste jeho nezákonným jednáním vázán.

MUDr. Mgr. Mario Švehelka

Tak teď babo raď :! :! :!

http://www.pacienti.cz/clanek.php?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1456
5.2.07 11:15

Ahoj holky,
taky zdravim v novem tydnu:-))) Jsem zatim take nemocna. Sice jsem se rano donutila jet na ty odbery, ale uz jsem zas zalezla v postylce a popijim teply cajicek. Nechtela jsem to uz moc odkladat nekde jsem cetla, ze TT test je nejpresnejsi do 16 tt.

Ja mam neschopenku od list. nejdriv jsem nemela vychazky vubec, coz bylo pochopitelne- mela jsem salmonelu :( , ale jakmile jsem si ji nechala prevest na gynekologii tak mi lekarka napsala vychazky neomezene a to jsem musela do vanoc jen lezet, ale rikala, ze by to pak musela prepisovat.
Je dost empaticka a rozumna.
Pristup doktoru je dost odlisny :( Nekteri svou neochotou drzi pacienty v sachu, chces neomezene vychazky- tak sup do prace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2225
5.2.07 11:18

Ahoj Dančo, právě toho se bojím, že když začnu remcat, že chci neomezený vycházky, tak mě pošle do práce a to bych bohužel nezvládala. Ona je taková trošku zvláštní a hlavně je dost náladová…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6365
5.2.07 11:20

S těma vycházkama je to blbý. Mě třeba docela často bolívá hlava a pomáhá mi procházka. Jenomže, když mě hlava začne bolet v 5 hod. tak mám smůlu, protože mám vycházky jen do 4. Taky jsem uvažovala, nad těhu cvičením, ale to bývá odpoledne a taky bych to nestíhala… To, že bych to v práci fyzicky nezvládla, neznamená snad, že si občas třeba nemůžu zajít do divadla, ne?!? Ach jo :( Nebo když venku prší v době vycházek, tak se člověk nedostane ven celý den, i když k večeru je už hezky… Nechápu to!
Prý to taky záleží na revizním lékaři v oblasti, pod kterou spadáš. Někteří neberou neomezené vycházky a někde na netu jsem četla, že vycházky do 4hod/denně to nemusí lékař nijak zdůvodňovat, delší prý musí obhájit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9843
5.2.07 11:38

Holky, s těma vycházkama je to drsný, jsem zvědavá, až budu žádat o neschopenku co mi řekne, až na ni vybalím neomezené vycházky :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6365
5.2.07 11:47

Mě by stačilo vycházky jen prodloužit, že je mám od 12 to mi vůbec nevadí, protože většinou nevstávám před 10, než kdesi cosi tak těch 12 je, ale aspoň do těch 6 nebo 8 by mi je prodloužit mohl… Jsem zvědavá, co mi na to řekne, nechala jsem si převést nemocenskou od praktické ke gynekologovi a příště s ním chci probrat ty vycházky… Podle zákona v to právní opora je (tak jsem to aspoň pochopila), ale nechtěla bych si doktora štvát proti sobě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí