Poradna duly
Jana Čurdová
Míšo: Za fotečku platím jen 50 Kč… určení pohlaví zatím nevím, ještě není vidět ![]()
Já jsem za to ještě neplatila, je na to ješzě brzy, ale je to v ordinacích vylepený. Jak u mýho gynekologa, i když ten teď zlevnil, místo 300,– je to u něj teď za 200,–, je na to možná akce
tak v Motole na gyndě. Taky tomu nerozumím ale nezbývá nic, než to akceptovat.
Ještě jsem procházela názory na porodnice, mám z toho docela smíšený pocity. Byla jsem rozhodnutá pro Motol, ale teď nevím.Zvažuju taky Podolí. Určitě bych chtěla rodit ale v nemocnici, kde je pro případ jakýchkoli komplikací k dispozici dětské JIP a všechna ostatní dostupná péče.Člověk nikdy neví.V Motole dost kritizují oddělení šestinedělí a sestry, jinak co se týče průběhu porodu, všichni byli spokojení, připomínky měli jen k následné péči. Tak uvidím, ještě to promyslím.
Miri, máte u vás zkrátka lepší ceny
Dokonce jsem teď v čekárně u gynekologa četla, že pojišťovna hradí pouze 2 ultrazvuky v průběhu celého těhotenství a že všechny další si musí pacientka hradit sama, to mi překvapilo, ale doktor mi už dělal 3 a nic platit nechtěl, tak nevím. Možná, že to berou jako součást vyšetření.
Holky, s tím poplatkem za určení pohlaví, jste mě teda dostali. Jsem fakt zvědavá, jestli to moje Dr. na Bulovce bude chtít taky zaplatit.
Za fotku z ultrazvuku nechtěla vůbec nic…a to mi dala rovnou tři fotky. Řekla, že si z toho jen opíše tyy údaje a pak mi dala fotečky…a o žádném placení ani slovo.
To je přece divný platit za něco, co ten doktor jenom vidí!! Přece kdyby tomu člověk rozumněl, tak to na tom monitoru pozná sám a nemusí se ani nikoho ptát ![]()
Mi taky zatím dělal zatím UTZ pokaždé (4×), ale ze začátku jsem měla problémy s krvácením… Myslím, že to záleží na doktorovi. Vždycky to může zdůvodnit tím, že sis stěžovala na bolesti nebo něco a že to raději zkontroloval… Já jsem i klidnější, když mimi vidím. Aspoň vím, že je v pořádku, pohyby zatím necítím, takže je to jediná možnost, jak zjistím, že je vše O.K.
Tak to jste mě dostaly. Nic jste neplatily, joo?
Já platila 100,– za fotečku i v Motole na gyndě. Tak to je síla, no jo, nedá se nic dělat. Stejně člověk zaplatí, aby se pak měl doma nad čím rozplývat.
![]()
Míšo: Za fotku jsem platila, ale za ultrazvuk „navíc“ ne. Ale to záleží na doktorovi, třeba moje kámoška chodí k jinému doktorovi a za fotku platí jen 30 Kč.
Musím se na chvíli odpojit. Tak se mějte krásně a těším se příště!! ![]()
Tak ve Varech v porodnici se za fotku platí 60Kč, ale já měla protekci a o prachy si ani neřekli a dostala sem fotky 4 ![]()
Jinak mě ultrazvuk dělá taky skoro pokaždý a nic sem neplatila naštěstí.
Jdu poklízet a luxovat, přijedou kámoši z Plzně na víkend. Tak se mějte krásně.
Tak se mějte všechny krásně, užijte si víkend a dávejte na sebe pozor.
Já to za chviličku v práci balím a ozvu se zase po víkendu.
Tak ne že budu muset v pondělí dočítat romány ![]()
Misa44: Ahoj Míšo, taky mám placentu dole. Mám klidovej režim asi od 8tt, žádný sport, žádný sex, vůbec nic… Ze začátku těhu jsem krvácela… Ale te'd naposled dr. říkala, že placenta je sice ještě pořád nízko, ale že není u branky, takže je to dobrý…
Holky, UTZ ve 20tt (tady UTZ, kde se určuje mimo jiné i pohlaví) je plnně hrazen pojišťovnou a kdo si za to bere peníze, je to obyčejnej šmejd! Pochopím ještě těch 50Kč za fotku, ale u zbytku zůstává rozum stát. Já jsem zatím neplatila ani jeden UTZ, který mi doktorka dělala ani fotku. Asi je to o lidech, rsp. doktorech.
Jinak přeju krásný víkend! Já jsem sama doma, tak mě čeká jen nuda nebo čtení ![]()
ahoj holky, tak dneska je to už druhý den, co jsem se nemohla dovolat té své doktorce na výsledky testů, tak mě to nedalo a jela jsem tam osobně. A ona je celý týden na nějakém gynekologickém kongresu - že by mi to řekli dopředu, to ne. Tak musím čekat až do pondělka do odpoledne ![]()
Hoky pražačky, kam chodíte k zubaři/zubním hygienistkám? Já jsem dneska byla na tom zubním kameni a zkásli mně o 1050Kč (teda včetně kartáčku). Sice byla precizní a hodná, ale hned mě objednala na 23.2. na celkovou prohlídku a pak ještě na duben, že prý do porodu musím přijít ještě jednou, jelikož s miminkem pak nebudu mít čas si tam dojít. Při každý návštěvě 1000 Kč se mi teda fakt platit nechce.
Kik, to je opravdu hodně. Já za to platím 600,–Kč a půjdu až v červnu, teď jsem to měla ještě dobrý, za bílou plombu pak platím 490,–.