ČERVENEC 2007

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9674
2.2.07 12:13

Já ten porod taky nijak moc neplánuju, protože v medicíně se vlastně ani plánovat nedá… Jenom bych chtěla dostat klystýr, tak doufam, že se to stihne, že nepřijedu do porodnice moc pozdě nebo že porod nebude moc rychlej. A epidurál necham na tom,jak mi bude.

A kdy se pudete do těch porodnic podívat? Já asi až někdy v květnu, červnu. Já mam tedy jasno, kde budu rodit, ale stejně bych si to tam chtěla prohlídnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9843
2.2.07 12:56

Souhlasím s Markétou, taky to nijak neplánuju, protože po zkušenostech mnoha kamarádek je ro prý stejně většinou jinak. Klystýr bych taky chtěla dostat, pořád lepší klystýr před porodem než se potom cítit trapně u porodu :-)
Jen mám strach, abych ten klystýr stihla, byla jsem sice na dvou operacích v celkové anestazii, ale klystýr jsem nikdy nedostala.

Já mám prohlídku porodnic v rámci kurzu přímo s porodní asistentkou, ale ještě nevím, kdy to má být.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
312

Nazdárek holky a bříška, byla jsem teď dlouho mimo, zdravím všechny. Kdy myslíte, že by bylo dobrý začít chodit na předporodní kurz? Byla jsem teď na kontrole a doktor mi řekl, že mám placentu moc nízko, musím se šetřit a všechno mám zakázaný, cvičení i sex. Jsem zvědavá, jestli se placenty posune a jestli to bude vše OK. Četla jsem o tom na netu, když se to do porodu nezlepší, tak se musí rodit císařem. Z toho jsem trochu zaskočená, chtěla jsem být u „TOHO“ a přímo se toho účastnit. Nemáte někdo stejnou diagnozu??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
942

Danco, taky jsem pro Bulovku - po pravdě jsem zatím ani o jiné nemocnici nepřemýšlela. Jak už jsem psala dřív, chodím tam na ambulanci na gyndu už nějakých skoro 13 let. A teď jsem si pročítala taky ty příspěvky z osobních zkušeností......a myslím, že to zvládneme :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6365
2.2.07 13:08

Mišo: I když jdeš na císaře tak můžeš být „U TOHO“. Můžeš si nechat dát epidurál, ale lepší je prý spinální analgezie … Jsi normálně při vědomí a mimi vidíš hned, jen to přiložení na bříško není… Já jsem se o to taky zajímala, protože asi půjdu na císaře (z jiného důvodu, než ty)… V některých nemocnicích může být i manžel s tebou na sále…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9674
2.2.07 13:11

Míšo, já to mam taky, krvácela sem, tak mě nechal na neschopence s tim, že mam jen ležet nebo sedět. A řikal, že by se ta placenta měla vytáhnout nahoru, jak ta děloha poroste. Určitě to bude náš případ a budem rodit normálně!!! Já jdu ve středu na kontrolu, tak počítam že už to bude lepší, protože už sem strašně dlouho ani nešpinila. A na sex sem si troufla teď asi po měsíci a ani po něm žádnej problém. Snad už mi dovolí aspoň chodit na těhotenský cvičení. Budu Ti taky držet palce.

Jinak při císaři dělaj i epidurální anestezii, při který seš vlastně vzhůru a mimi Ti hnedka ukážou, jak ho vyndají. Mezi hlavou a břichem máš plentu, takže nevidíš, jak Ti řežou břicho a pro mimi by tahle anestezie měla bejt výhodnější než celková narkoza, protože takhle ty anestetika nepronikají přes placentu do krevního oběhu miminka.Ale snad to nebudem potřebovat :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
312
2.2.07 13:14

Mirko, vím, že můžeš být u toho, ale nemůžeš se toho účastnit, myslím aktivně. Vždycky jsem měla z porodu strach, z bolesti a tak. Teď, když už čekám našeho Čmeláka, tak se těším na první setkání s ním a chtěla jsem ho "přivést " na svět. Ale když to nepůjde, nevadí, jen mi to trochu mrzí. A navíc, vždyť to ještě vůbec není jisté.A proč budeš rodit císařem ty?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6365
2.2.07 13:17

Jsem po několika operacích kyčle a prý by to mohl být problém… Budu to ještě muset konzultovat s ortopedem i gynekologem. A jsem i dost malá… A taky bude záležet na tom, jak velké mimi bude…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
312
2.2.07 13:19

Majuško, tak ti držím palečky, aby se ti to zlepšilo!! Dobře, že už nekrvácíš. Já jsem vůbec nekrvácela ani nešpinila, jen to doktor viděl na ultrazvuku. Tak ať nám to dobře dopadne!!!!
A ono to dopadne, budem určitě rodit normálně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
312
2.2.07 13:23

Miri, tak taky držím palečky.Někdy to prostě jinak nejde. Koukala jsem na ty porodnice, třeba v Podolí partner u císaře být nemůže. Ale jinde zase jo, třeba v Motole.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6365
2.2.07 13:25

Už nevím, u které porodnice jsem to četla, ale bylo tam, že za to chtějí 3500 Kč. (za přítomnost partnera při císaři) Tam, kde chci rodit já, tak mají napsané, že u toho být může, ale není tam napsané, kolik za to chtějí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
312
2.2.07 13:39

Miri, teď jsem ještě koukala na ty porodnice, tak dokonce i v tom Podolí to šlo, ale máš pravdu, chtěli za to taky tolik. Zajímalo by mě, za co si ten poplatek účtujou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6365
2.2.07 13:41

Míšo: Taky by mě zajímalo, proč za to chtějí tolik! Zdá se mi to hodně. A taky nechápu proč vlastně se vůbec platí za přítomnost otce u porodu… Ale na něčem vydělávat musí!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
312
2.2.07 13:48

Miri, to jsi docela trefila :D Vlastně platíš za všechno, za fotečku z ultrazvuku dáš kiličko, za určení pohlaví dáš kilíčka tři. Je to teda pekelnice. Dejme tomu, že musí partnera obléci do toho pláště, ten je sterilní a to taky něco stojí atd. Ale stejně je to dost. V době, kdy má člověk nejmíň peněz, z nás tahaj peníze za každou blbost. Porodnictví je zkrátka velký bussines.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9674
2.2.07 13:57

Fakt chtěj prachy i za určení pohlaví? To je síla, to sem zvědavá, jestli to po mě bude muj doktor chtít…Dyť to tam na tm ultrazvuku vidí uplně stejně jako cokoliv jinýho, to snad neni možný. Chápu poplatek za fotečku, ale tohle tedy ne :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí