Poradna duly
Jana Čurdová
Majusko: Někde jsem četla, že většinou mimi začne dýchat při vybraci nebo jak to začne houkat… Četla jsem taky výklad pro laiky, co to vůbec je SIDS, a prý mimi tak hluboce usne, že zapomene dýchat. Většinou ho stačí probudit… Ale nevím, co je na tom pravdy, píše se toho spousta…
Někdy by to mělo stačit ale někdy taky ne. Eště uvidim, jak to provedu
Akorát mě napadá, že se to asi může stát i kdekoliv jinde, jaks vlastně psala, takže to pořád přendavat i do kočárku a tak…
Báro, kdes Nanny, prosím Tě, koupila? Fakt za 1500? Já ji vždycky viděla kolem 2500.
Markéto, zatím jsem ho neviděla, je to jedna z možností, ještě se mi začal líbit i červeno černý, ale zatím jsem se nedostala, abych ho omrkla na živo, jsem pořád nemocná. Tak snad příští týden konečně…
Jinak k tomu minitoru dechu, z stejného důvodu jak jsi psala, jsem ho nechtěla, protože pokud neumíte resuscitovat novoroence tak je to k ničemu, takže jsem si koupila použitý spíš proto, abych neměla pocit, že jsem něco zanedbala a pak si to nedej bože vyčítala.
Slyšela jsem o tom mluvit doktora v televizi a ten se přikláněl k tomu, že to takový zázrak není a když už, tak jeho opodstatnění je první 4 měsíce dítěte, tak asi tak. 1500,– mě za to přišlo dostačující.
Ahoj holky,
s manželem jsme tohle téma taky už důkladně probrali, chci si koupit Nanny. Už jsem trochu poučená, co dělat, kdyby se mimi samo nechtělo probrat a nadechnout. Je určitě dobré tohle znát. Když jsem to říkala mámě, tak se rozčílila, že o tom vůbec mluvím, ža stačí si pořídit ten monitor. No ale ten je k ničemu, když miminku pak člověk neumí pomoct, že!
Příjemný den všem přeje
Martina
Ahojky holky, zdravím všechny, pěkné ránko a den !!
Já osobně jsem jednoznačně pro koupit monitor, moje kolegyně z práce porodila malou holčičiku, měla jen 2,5, ta po narození pořát blinkala a výsledkem bylo, že zhubla a jednou taky přestala dýchat. Seděli u televize a najednou to spustilo, vyběhli do patra a holčička nedýchala. Její manžel, neznalej jakýkoli formy resuscitace s ní prostě zatřásl a ona začala dýchat. Kdyby ale neměli monitor dechu, tak by ta jejich malá byla mrtvá. Takže já si ho určitě koipím a ne Nanny, ale Bay sense, k němu jsou podložky pod miminko 2, takže je širší. Stojí myslím něco kolem 4 tisíc, ale myslím, že se to opravdu vyplatí. Nakonec jsem v životě utratila víc za daleko větší kraviny.
Markéto, mrkni na www.mimibazar.cz a do vyhledávače zadej monitor dechu, dá se tam vybrat, paní, od které jsem to koupila má doma ještě jeden, protože má dvojčátka, dokonce je i s dokladem a je v záruce.
Dneska jsem si na mimibazaru objednala cestovní postýlku za 1090,–.
jj, taky mi to přijde příšerně drahý. Ale dneska je všecko kolem miminek hroznej „byznys“. Ale za 1500, to by slo. Zkusim se podívat na mimibazar. Ale zas aby mi neprodali ňákej šmejd rozbitej…
Taky jsem se bála, když jsem objednávala poprvé, ale zatím bylo všechno v pořádku, navíc k tomu mám doklad, takže strach nemám.
Tak zdravím všechny,
konečně jsem Vás dočetla přes celý víkend a včerejší den, kdy jsem se nestihla ozvat, protože jsem šla brzy z práce k doktorce.
Předem gratuluji Mametce, Kim a Kik - k dobrým výsledkům TT.
Já setedy taky po včerejší návštěvě Dr. přidávám. Výsledky TT jsou dobré.
Na velký UTZ jdu příští čtvrtek - 15.2. Tak už se těším.
Jinak od pátku taky nejspíš cítím pohyby. Je to za den několikrát. A tedy předpokládám, že už je to mrně.
Doktorka mi spočítala termín porodu právě podle toho prvního pátečního cítění - na 22. června. Tak jsem jí řekla, že je to moc brzy, že se chystám až na červenec. Tak pak to vzala ještě podle prvních ultrazvuků - tedy podle velikosti plodu někdy na začátku - a tak podle toho prý tak 7 nebo 6. července. Do průkazky mi napsala toho 6.7., ale říkala, že nikde není řečeno, že to nebude třeba 30. června. No prostě až se mrněti bude chtít na svět, tak půjde.
Ještě se vrátím k tomu co mi psala Danca o předporodním kkurzu na Bulovce.
Danco - včera jsem se na něj ptala Dr. Ta hned volala a ptala se, jak to s tím je a do telefonu jí řekli, že mají do konce května plno - ona na to, že prý co je to za skandál, že v červenci rodíme
Tak si mám zítra zavolat a říct, že jsem od ní…tak snad mě tam ještě vecpou ![]()
Jo, ještě jedna věc. V pátek jsme byli na plese, tak zkusím hodit nějakou fotečku do galerky - i když manža mě zapomněl vyfotit celou, tak tam dám spíš jen ušité šaty, co jsme fotili ještě v týdnu doma, když jsem je dodělala.....a taky jsme po dlouhé době vyfotili pupíka
Pěkně za posledních 14 dnů povyrost ![]()
Rozepsala jsem se, ale alespoň si máte u oběda co číst ![]()
Krásný den
Hanko, taky gratuluju k výsledků, máme skoro stejný termín velkého UTZ i porodu ![]()
Markéto, ještě k tomu Jané … hned tento červeno-černý se mi taky líbí a na druhém místě je Coal, příští týden se rozhodnu ![]()
http://www.jane.es/…ye/index.php?…
Barva Coal je hned druhý obrázek.
Handi: Taky moc gratuluju k dobrým výsledkům. Tak to je síla s těma kurzama, jsem taky z Prahy anevím kam bych měla jít. Četla jsem na netu , že Motol je nepořádá. Nevíš, kde jinde je ještě možný je navštěvovat?