Poradna duly
Jana Čurdová
Handi,
také gratuluji k dobrým výsledkům.
Také holky uvažuji o monitoru dechu. Myslím, že budu klidnější. Určitě vím, že přes noc nebudu spát a budu mimi stále kontrolovat. Když mi mamča vypráví, že mě nechali spát v bytě a šli o poschodí výš na návštěvu k babičce, tak to vůbec nechápu. Nevím teda kolik mi přesně bylo. I čím je člověk starší, tak se víc strachuje. Já to tak alespoň cítím.
Dobrou chuť těm co obědvají. Já jdu vařit.
Holky, díky za gratulace.
Míšo, fakt nevím, kde se pořádaj kurzy. Jenom jak se tady minulý ten psalo o porodnicích a byl ten odkaz na to porovnání, tak jsem četla o Bulovce, protože tam chodím a psali tam právě i o kurzu - jinak bych se na to asi vykašlala, žádný bych nehledala, ale takhle jsem si řekla, že když to bude rovnou v té porodnici, kde budu rodit a chodím tam už léta letoucí, tak že to zkusím… No a výsledek jsi četla. Jsem zvědavá, co mi zítra řekne do telefonu ta porodní asistentka, co ten kurz vede. Jestli mě tam někam vecpe a jesli ho taky pořádaj v odpoledních hodinách. Protože chodím normálně do práce a nevím, jestli bych se mohla chodit jen tak ulejvat na kurz
A co teprve tatínek ![]()
Ten červeno-černej je pěknej, ale u Slalom Pro bohužel neni. Já mam eště další favority tanhle: http://www.jane.es/…ye/index.php?…
a pak ten oranžovo-bleděmodrej hned za nim. Ale zas si řikam, až tam dam nějak oblečený dítě, aby sme nevypadali jak z cirkusu… ![]()
Milis: a víš, že většinu z nás dávali spát mamky na bříško? Teď je holt všecko jinak. A taky sme spali na uplně obyčejnejch molitanovejch matracích a dneska sou kokosovo-pohankový pro alergiky a kdesi cosi… Ale nemam nic proti tomu, taky si ji asi pořídíme.
Ten černej má známá, vypadá efektně
Jen na léto bych měla trochu strach z přílišného horka. Oranžovo modrej je taky hezkej, ale taky mám strach, že když tam dám ještě barevně oblečený mimčo, tak budeme jak z cirkusu ![]()
K těm matracím se taky přikláním ke kokosové
Určo ji budeme kupovat.
Holky, teď mi došly oblečky z mimibazaru, kupuju od nějaké paní z Prahy a jsem překvapena kvalitou, jsou opravdu téměř jako nové, skoro všechno má dovezené z Anglie, zn. jako Gap, Next, Falmer a pod.
Přišlo mě krásný pyžamko, overálek s kapucí, kouzelný dupačky se zvířátkama, rychlozavinka a jako bonus jsem dostala bodíčko. Od této paní bych neměla strach koupit cokoliv, no škoda, že ještě nevím pohlaví, má tam spoustu obleček na holčičku
Já zatím koupila neutrální (žluté, bílé, zelené).
Už toho mám tolik, že budu muset vyhradit další zásuvku komody ![]()
Tak to já nic nekupuju a asi ani nebudu muset…i když bych někdy taky chtěla. Nakupuje mamka a ségra. A hlavně po ségřinejch holkách toho je doma (teda zabaleno na chalupě) fúra… Už jen vědět co se v bříšku skrývá ![]()
Holky, narazila jsem na článek o vyšetřeních v těhu. Kdyby to někoho zajímalo:
Já čtu Betynku pravidelně, dostala jsem ji od kamarádky jako předplatné na celý rok k narozeninám. Je tam moc zajímavé čtení, hned mrknu na článek.
Tak ještě jeden odkaz - tady je toho o těhotenství taky moc a moc… kdyby Vás něco zajímalo a nebo jste se nudily ![]()
Jo tam občas chodím, někdy už mám pocit, že mě ze všech těch informací praská hlava
a čím víc toho vím, tím víc se toho děsím.
Mám takovej stupid dotaz, ale vrtá mi to hlavou, myslíte, že když mám malá prsa a ještě se mi nějak zá:,–(ně nezvětšila, že nebudu moct kojit? To by mě dost mrzelo ![]()
já jsem na to narazila náhodou, ale líbí se mi, že je to všechno rozepsané, takže si můžeš vybrat co si chceš přečíst.
Je těch informací opravdu hodně.
Zrvona dopoledne jsme si se ségrou psali a radila mi, abych si taky v průběhu těhu vyzvedla na sociálce papíry na porodné a na přídavky na děti (ten prý rovnou 2×, že prý se to bude v říjnu nějak měnit) a je na ně snad potřeba razítko zaměstnavatele, tak prý dokud jsem v práci, abych sem pak nemusela jezdit extra kvůli razítku.....a kdesi cosi. Papíry na sociální podporu a nebo podporu na bydlení, ať si prý nechám spočítat, jestli bychom neměli na něco nárok (to sice asi nebudeme mít, ale člověk nikdy neví - a když to můžou brát od státu jiní, proč bychom taky třeba nemohli, že
.....
A ještě další věci.....tak jsem konstatovala, že by měl být nějaký seznam, co se má kdy udělat a zařídit, a kdy a kde co vyzvednout… aby o to člověk nepřišel
Já myslím, že se říká, že velikost prsou s možností kojit nemá nic společného. Já jsem měla opačný problém…bála jsem se, že když jsou moc velká (a tudíž moc „tučná“), tak že bude problém. Ale od začátku těhu mě tahle obava nějak sama přešla a teď to neřeším.
A jinak existuje nějaká ta „Laktační liga“ - mají snad i stránky, o správném kojení a přikládání a tak…tak třeba se tam něco dočteš.
A neboj, oni se zvětší ![]()
Hanko, tu sociálku řeším taky, chci se tam vydat co nejdřív a na všechno se vyptat, na co mám či nemám nárok, protože nebudeme vzítí a jelikož platím docela dost za bydlení, tak by mi třeba mohli něco dát, ale když spočítají příjem dohromady, tak dostaneme asi houby
Vůbec se v tomto nevyznám ![]()
Teď jsem řešila uplatnění odpočtu daně za hypotéku a musím teda říct, že po mě chtěli papírů a papírů, prý to finančák prověřuje. Blbé je, že když budu na mateřské, tak na žádný odpočet daně nebudu mít nárok, ono to za rok dělá skoro 12tis., což je dost na to nechat to státu, ale co nadělám. Prostě maminy na mateřské jsou jednoznačně znevýhodněny ![]()
Mám v rámci těhu kurzu i přednášku o kojení s laktační poradkyní, tak se snad něco dozvím
Je fakt, že to sama nijak neovlivním, tak se asi blbost se tím trápit. Jsem v rodině vyjimka, moje sestra má kozy jak čtyry vozy s nikdy kojit nemohla.
No nic, jdu si udělat oběd - zapečené brambory s brokolicí, smetanou a sýrem, snad se to povede ![]()