Poradna duly
Jana Čurdová
Jak to tak sleduju, nevím, jestli se budu vdávat
![]()
Snad najdeš nějaké, ce se ti budou líbit a za přijatelnou cenu. Gumáky by jsi asi tyky nesehnala bílé ![]()
Musím přiznat, byla jsem velice alternativní nevěsta
Růžový korzet jsem si kupovala rok nebo dva před svatbou, naprosto mě nadchl a v lednu byl ve slevách, tak jsem ho odnosila do šedého kalhotového odstínu na dvou cizích svatbách už před mou vlastní, sukni v šampaň jsem si nechala ušít v salónu podle svatební fotky mojí maminky, růžové perly mám taky už nějaký ten pátek, růžové boty jsem sháněla nejdýl, v Rakousku i Čechách, nakonec jsem je našla v Praze na rohu v Celetný, co chybí… jojo, růžová pašmina, tehdy stará tak půl roku, náhodou mi ji přivezla kamarádka z Istanbulu a perlové náušnice ve tvaru kapky jsem dostala předem daným svatebním darem od kamaráda, který nám vyráběl prstýnky… no a tu kim zmiňovanou tiáru (to není čelenka, nasazuje se to ve vlasech trošku dál) jsem stihla na svatebním veletrhu v Brně. na to, že jsem nabídku k sňatku obdržela 2,5 týdne před termínem svatby a musela jsem vyřídit všechno pro svatbu v zahraničí, jsem sebou vážně hodila ![]()
A když už jsme u vah, já začínala těhu se 70 kg při 178 cm, na tuhle váhu jjsem přibírala od 19 z 53 kg úplně nenápadně a nějak i rovnoměrně po celý ty roky, ale když na mě náhodou ze skříně vypadne něco, do čeho se nevejdu už ani omylem (třeba plesové šaty
), vždycky si připadám děsně tlustě!!!
Takže chápu, když mě do klubu nevezmete, ale vážně si tak - i když občas - připadám.
ame a vurmíček.
Rozara/1974/okr. Nový Jíčín/2.7.07/Daniel 96, Tadeáš 03
Hanka „Handi“/Praha/2.7.07/KO 1í.1.
Bára/1976/Blansko/3.7.07/KO 19.1.
Minonka/Prostějov/5.7.07/KO 3.1./Nikolka V.04
Pavla „pajk“/26r./Opava-Rohov/5.7.07/KO 31.1.
Píďala/Liberecko/5.7.07
Oli „Oioik“/Praha/5.7.07
Jana „Janis“/9.7.07/KO 24.1.
Eva „evca82“/1982/Jičínsko/10.7.07/KO 25.1.
Mametka/stir 25r./Králevéhradecko/12.7.07/KO 16.1.
Petra „Kik“/1978/Praha/12.7.07/KO 24.1.
Saša „Sasankava“/31r./Ostrava/14.7.07/KO 19.1.
Lenka „Milis“/Teplice/byk 1978/14.7.07
Eva „Koulička“/Brandýs n.L./15.7.07/KO 18.12./Nelinka (2/2000), Šiminka (7/2005)
Jitka „technicka.g“/27r./15.7.07/KO 7.12.
Adela „Ame“/stir 1974/A-Sitzendorf/16.7.07/KO 13.2.
mirka82/24 r./Ostrava/23.7.07
Zuzka „zuzka1“/24.7.07
Eva „Vajo“/lev 1973/Brno/25.7.07/Melika (3r.)
Markéta „majuska“/Ostrov/28.7.07
Martina „Mabu“/Pardubice/29.7.07/KO 18.1.
Míša/29.7.07
Balda/29r./Ostrava/31.7.07
Silvie „Kim“/Ostrava/stir 23r./KO 25.1.
kim, mi teď došlo, já mám tu tiáru pořád, z bílého obecného kovu (jakože stříbro ale není), perličky nejsou úplně čistě bílé ale spíš jako šampaň a kovové kytičky a lístečky a občas nějaký kousek skla, můžu Ti ji poslat, chceš fotku do galerky, abys na to koukla?
ame.
Kim: S tou bulkou nevím… asi bych zkusila doktorovi zavolat a zeptat se… pro jistotu…
Kde ve Svinově je ten salón? Sice svatba bude aktuální tak za rok - rok a půl, ale… ![]()
Kim k té bulce Ti nic neřeknu, poptej se raději na kontrole.
Ale k té svatební výstroji
já měla štěstí. Závoj (nádherný, dvojitý a dlouhý pod zadek) mi půjčila jedna kamarádka, korunku vyhrála na soutěži miss další kamarádka, boty jsem si koupila první, které jsem viděla, ve vedlejší vesnici. Stály 750 a nosím je dodnes. Jsou s volnou patou a plnou špičkou. Bílé korálky jsem si navlékala sama z toho co zbylo švadleně z vyšívaní šatů. Jo a šaty mě stály 7200 a jedno za rok na výročí se do nich nasoukám ![]()
Já jsem brala před těhu a první 3 měsíce Calibrum babyplan… ale jen jak jsem si vzpoměla. A teď beru Calibrum mami, je tam napsané 2 tablety denně a já beru 1 tabletu obden. Je mi pořád docela zle, tak ať mimi nestrádá…
2kim: v březnu 2005. Když jsme šli spolu na úřad tady ve vesnici, že se chceme vzít, tak jsem s úřednicí celkem normálně komunikovala německy, tak nikoho ani nenapadlo se zeptat, jestli rozumím nebo tak něco. za svědkyni jsem (čistě náhodou) měla tlumočnici a překladatelku
, jedinou kamarádku, kterou jsem měla tady v Rakousku
Na značkové salóny se vykašli, hlavně aby ses cítila dobře a aby Ti to slušelo!
ame a vurmíček.
Jo a s tou svatbou… u nás v rodině ani u známých nikdo nemá malé děti, tak jsem si říkala, že si před svatbou vyrobím nějakou tu dětskou družičku vlastní ![]()
Tak já jsem měla šaty taky z pronuptia,tady od nás z Jičína. Je to tedy už skoro tři roky. A byla jsem s nimi moc spokojená. Měla jsem smetanové šaty(však je foto v galérce) a závoj mi taky půjčili. Byli dokonce ochotni mi půjčiti boty, ale já už měla svoje. Koupila jsem si od nich i spodní prádlo pod šaty s podvazkovým pásem. Zdarma jsem jako dárek dostala modrý podvazek. Asi se to od té doby změnilo!
majuska píše:
Ahoj holky, já mam termín 28.7. Už sme byli i na prvním velkém UZ, bylo to krásný. Akorát včera sem začla krvácet, tak sem hned jela k doktoru a ten mě nechal na neschopence. Naštěstí mimík byl v pořádku, hezky se hejbal. Dneska už nekrvácim,tak snad to byla jen jedna epizoda. Každopádně ale musim bejt v klidu. Je to pro mě noční můra, sem zvyklá cvičit a plánovali sme lyže, ale nedá se nic dělat. Teď budu ležet jako přibitá,aby se miminku nic nestalo. Tak se mějte krásně.
Mimochodem není tu někdo z Ostrova?
Ahojky, úplně Tě chápu, já jsem krvácela v 8tt a od tý doby jsem na neschopence. Bylo to den před svatbou, tak si asi dovedeš představit ty nervy. Ale zvládla jsem to v poho. Snad už to bude dobrý, ale je to síla doma. Ale nedá se nic dělat. Pro mimi všechno… ![]()
Kim píše:
Oioik, omlouvám se, já jsem nějakým záhadným způsobem měla v hlavě zapsáno, že jsi z Ostravy,proto ta předchozí zpráva, asi jsi to nepochopila
Holky, já mám prsa min. o číslo větší (konečně)
Jenže! Jsem si teď byla vyzkoušet svatební šaty a už jsem je ani nezapla.
Ani vel. 38 ani 40, takže budu doufat, že jim přijdou 44 a že mi je zaberou.
To byl nápad, vdávat se těhotná![]()
Ahoj Kim, já se vdávala v půlce prosince a bylo to jen taktak, teď už by to bylo na tom korzetu dost vidět a nebylo by to ono. Zkoušela jsem ho je to pár dní a docela jsem se nasmála… ale uvidíš, to bude v poho… ![]()