Poradna duly
Jana Čurdová
Snad jo, uvidíme, měla jsem krvácení v půlce prosince a minule v poradně ještě byl hematom, uvidíme příště v poradně, snad už to bude dobrý…
Zuzko, jestli jsi měla krvácení, tak bych to nepodceňovala. Měla to stejné přes vánoce, ležela jsem 14 dní, měla jsem prý nějak moc nízko placentu, ale už je to dobré.
K tomu kurzu … je to vyhlášený kurz v Brně, šla jsem tam na doporučení všech kamarádek, co tam chodily a byly moc spokojené. Je to na 15týdnů, 1× týdně 2hodiny (1hod. cvičení + 1 hodina teorie, je v tom zahrnuta prohlídka dvou brněnských porodnic a taky kurz pro tatínky, jak můžou pomoc u porodu. Při přepočti hodina vyjde na 106,60Kč, což mi na Brno přijde tak akorát. Určitě existují i jiné kurzy, ale chtěla do tohoto.
Jinak k toumu plavání… chodím 1× týdně taky plavat a je to včetně cvičení v bazénu, není tam sice slaná voda, ale je to jen memčí bazén s teplotou vody 30 stupňů, takže je to moc fajn.
Musím zjistit, jesli mi na to pojišťovna přispějě. Byla jsem s kamarádkama na obědě a nějak jsem se zakecala a už jsem to na pojišťovnu nestihla ![]()
Zuzko, co máš za pojišťovnu? Mě Metal Aliance přispějě 100,–Kč na vitaminy, nic víc, což je dost bída.
Za chvíli to v práci balím
Dávejte na sebe všechny pozor a užijte si krásný víkend.
Ahojky
Ahoj holky,
konečně jsem ve stavu, že zvládnu chvíli sedět u pc a taky něco napsat ![]()
Od úterka jsem na nemocenské, byla jsem u doktorky kvůli toho nachlazení, ale ta mi nic nenapsala, řekla, že to mám s teplotama vydržet ještě 2 dny a pak si můžu dát maximálně paralen. Takže jsem se léčila medem a čajíčkama, oslabená jsem byla natolik, že bych asi ani nedošla včera do poradny a pak ještě na genetiku, kdyby mne celou cestu nepodpíral manžel. Ale řekla jsem si, že to celé vybojuju bez prášků. Dneska už jsem bez teplot, ale motá se mi hlava a celý den trávím v posteli, ale snad už to bude dobrý.
Na kontrole v poradně jsem konečně dostala průkazku !!!!!!!!! Termín porodu potvrzen na 29.7. Pak mi na genetice dělali podrobnější ultrazvuk, naštěstí přes bříško, změřili šíjové projasnění, dalším odborným výrazům jsem nerozumněla, radši jsem se neptala, prý je vše v normě. Miminko měří od zadečku k hlavičce 7 cm!!! Výsledky krve budou známy v úterý - brali mi beta-hCG a PAPP-A. Ale stejně budou dělat ještě „tripple test“ v 16. týdnu - ten ale není vůbec spolehlivý…
Takže další genetika 13.2. a kontrola v poradně 15.2.
Jdu už radši zpátky do postele, mějte se hezky
zdraví Martina
mabu: Brzy se uzdrav a budu držet palečky, ať ti testy dopadnou dobře…
Mabu taky přeju ať se co nejdřív uzdravíš, ať je malý vpořádku. Proč myslíš, že jsou triple testy v 16. týdnu nespolehlivé?
Pajk: Slyšela jsem, že ten test může být falešně pozitivní (nebo falešně negativní)… To, že vyjde kladně, ještě neznamená, že dítě bude nějak postižené, je jen větší procento pravděpodobnosti…
http://www.tehulka.cz/view.php?…
http://www.vasedeti.cz/clanky.php?…
Ahaa, díky za info.
Je fakt že mámina sestřenice, když čekala 3. dítě měla ten test pozitivní. Pak sice nic nezjistili, ale to dítě (dneska už asi 14.letá dcera) je docela „zvláštní“. Není nijak postižené, ale chová se hrozně divně. Já to neumím vysvětlit, prostě se k nim nějak vůbec nehodí a jako malá mi připadala docela zaostalá.
Ahojky těhulky,
tak vám všem přeji krásný a pohodový víkend a snad se počasí už umoudří…
Pajk: Myslíš, že to s tou dcerou sestřenky může být tím pozitivním testem?
Ahojky,
Mirko myslím, že ano. Krevní testy objevily něco podezřelého, ale vyšetření plodovky vyloučilo postižení, nebo jakoukoliv vadu. No a ta holka není postižená ani nemocná, jen je prostě „jiná“ taková řekla bych „střelená“ já fakt nevím, jak bych to popsala, musela bys ji poznat. Je prostě jiná, ale zdravá.