Poradna duly
Jana Čurdová
Řešily jste tady Rh faktor. Tak mou dr. vůbec nezajímalo jaký faktor má manžel!! Ale někde jsem četla, že pokud má plod jiný rh faktor než matka, tak u prvního těhotenství se nic neděje, ale během těhotenství si tělo matky vyrábí protilátky proti tomu cizímu faktoru, a pokud při druhém těhotenství má plod znovu opačný, tak se ho tělo bude chtít zbavit, takže hrozí potrat.
To jsem teda vyčetla, tak nevím.
Ahoj holky,
hlásím se po víkendu. Byla jsem taky na olese,ale trochu mě zklamal. Byl to gymplácký ples a protože jsem na gympl chodila,tak jsem každý rok zavítala i na ples. Jenže letos to byli samí puberťáci.
Jo a minulý týden jsem byla u kosmetičkya ona říkala,že se mi taky nepatrně zhoršila pleť. A je to prý jen hormonama, v těhotenství časté. Pleť se mi začala hrozně vysušovat, skoro se mi až loupe. Jsem z toho taky nešťastná ![]()
A jinak jsem ještě nepřibrala ani kilo,ale příško mám jak balon. Tak mi manžel pořád říká,že máme asi duté miminko ![]()
Pajk, tak hlavně, že to dobře dopadlo a na ty stresíky bacha holky! Teď mi psala kamarádka, co už čeká druhé, že při prvním těhu ze stresu skončila ve špitále.
Kim, no nějaký malinký dopočet tam bude, protože jsem minulý rok zaučtovala jednu položku do špatné skupiny, ale bude to tak do 1000 a to se dá. Díky ![]()
K té pleti, já nikdy problémy neměla, ale poslední 2 týdny se mi na bradě dělají takové beďary, že vypadám jak puboš. Manžel říkal, že se tam asi uvnitř někdo šlechtí ![]()
Mluvily jste i o koupání se ve vaně. Jednou za týden si to taky neodpustím, ale prý je to škodlivé během celého těhotenství. Pokud máte moc horkou vodu a tělo se zahřívá na větší než běžnou tělesnou teplotu, hrozí prý poškození plodu, ale myslím si, že to nebude zas až tak strašné
Co se týká toho RH faktoru, tak mě doktorka říkala, že pokud je matka RH+, tak se už nemusí zkoumat faktor partnera, ale když je matka RH-, tak se zkoumá partner a jestli je RH +, tak se u druhého dítěte musí krev řešit. Tak snad je to takhle pravda…
Pajk: A ty máš Rh + nebo - ? Prý se to řeší jen v případě, že žena má Rh-. Jetě uvidím, protože jsem se dočetla, že po prvním porodu se něco píchá, aby to nedělo problémy u 2. těhu a že se to 2 těhu více hlídá…
Tady jsem našla nějaký článek o Rh
http://www.ds-soft.info/mimino/view.php?…
Já naštěstí vanu teď vůbec nemusím a to jsem ji měla toĺik ráda, ale myslím, že jednou za týden to určitě neškodí…když mě doktorka povolila termálky…
Řeší se to opravdu jen když má některá RH -, ale až v druhém těhu je to tak jak to napsala PAJK, taky nám o otm v kurzu říkali, takže pokud máte RH + tak je vše v pořádku.
No Báro ono u toho účetnictví to bez stresu asi ani nejde. Furt tě tlačí čas, nějaké platby, uzávěrky, přiznání atd. Ale já se snažím se tomu nepoddat, říkám si že to vždycky nějak dopadne. Tak jako dneska, ale měla jsem fakt nahnáno, dost věcí mi chybělo, ale naštěstí na ně nedošlo.
Jo mluvily jste taky o tom v jaké jste měsíci. Víte co si myslím? To co máme na metříku je těhotenství počítané od poslední MS (myslím) ale mimís je přibližně o 2 týdny mladší, takže vlastně když jsme v 17. týdnu, tak malý má 15. týdnů a podle toho se určuje měsíc. Takže jsme vlastně ve 4 a tím taky celé těhoteství trvá přibližně 9,5 měsíce a ne 10. Ale to je můj názor, tak se mi to nějak urodilo v hlavičce ![]()
Já mám rh+ takže asi proto je nezajímal partner. Je to všechno hrozně složité co ![]()
Je to tak PAJK, metřík ukazuje měsíc podle data poslední menses a rodí se vlatně až ve 40tt, což je 10 měsíců těhu, ale já to počítám podle těhu průkazky, podle toho, co mi tam píše doktorka a ve středu začínám 18tt ![]()
No já nevím jak to je, ale na netu jsem našla, že: 5. měsíc začíná v 16 tt a je do 23 tt, 6. měsíc 23 - 30 tt, 7. měsíc 30 - 33 tt, 8. měsíc 34 - 36 tt a 9. měsíc 37 - 40 tt
S tím stresem je to v každé práci asi stejné, tomu se vyhnout nedá
Někde větší a někde menší, já si stres zakázala, však tu mám i jiné kolegy, tak ať se taky snaží. Dostala jsem stanovený plán na I.Q a měla bych prodat za 7mil., tak jsem zvědavá, ale štvát se kvůli tomu rozhodně nebudu.
Aha, já nemám metřík podle poslední menstruace, ale pravdivě podle těhu průkazky, takže zítra jsem ve 14 tt