ČERVENEC 2007

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6365
22.1.07 15:51

Tak jsem s velkou slávou šla koupit tu makrelu… a jenom, co jsem ji donesla domů, tak mě ta chuť přešla… Tak jsem si dala aspoň věneček a véču budu muset vymyslet něco jiného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2225
22.1.07 15:52

Jo tak to se mně stává taky… :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9843
22.1.07 15:59

Přesně tohle znám :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6365
22.1.07 16:00

Aspoň jsem se prošla… Poslední dobou ale nerada chodím sama, protože se mi dost točí hlava a občas mám problémy s rovnováhou…
Od úterka do čtvrtka nás prý čeká sněhová kalamita, tak jsem zvědavá, jestli budou silničáři zase zaskočení, že jim napadl sníh :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9843
22.1.07 16:02

Sněhová kalamita? A já mám jet ve st do Jihlavy a v pá do Olomouce, no tak to mám radost. Nerada cestuju normálně, natož když bude sněžit :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9843
22.1.07 16:44

Holky, já už jsem tak utahaná :-( Těším se domů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ame
22.1.07 18:04

Ty jo, holky, vy jednomu date do tela! Za dnesek prokecanych - kolik? 14 stranek? Super :) jediny zpusob, jak si ted jeste udrzim prehled, je posledni prectenou stranku si v prohlizeci nastavit jako vychozi! :lol:

Ani nevim, jestli neco komentovat, Rh faktor jste poresily (snad jenom, ze Rh negativni si je mozny predstavit jako absence protilatky na slozku krve, kterou prave Rh pozitivni maji. Kdyz se negativni matce narodi prvni pozitivni dite, dostane v soucasnosti po porodu injekci, ktera zabrani vyvolani odmitave, obranne reakce v pripade, pokud by cekala dalsi dite prave s pozitivnim faktorem. Ale ten obranny mechanismus by se ji spustil jenom tehdy, kdyby se ji Rh pozitivn krev dostala do jejiho vlastniho krevniho obehu, coz se pri porodu stat muze.)

Pocitani tehotenstvi na 40 tydnu a deset lunarnich mesicu od posledni menstruace, ktera spousti proces uzrani a vypusteni vajicka, u kazdeho ale jednak trochu jinak trva, nez vajicko dozraje (ovulace), stejne tak plod se nevyviji v kazdem pripade naprosto stejnym tempem. ale doktori a pojistovna potrebuji vedet, kdy je den D, koneckoncu to je jenom v zajmu kazde matky a kazdeho plodu, takze se to na zaklade nejruznejsich metod urcuje. jak podle terminu posledni MS, tak podle ovulace, doby oplodneni (pokud se to vi), prvniho utz kolem 8-10. tydne, a vsech tech dalsich dulezitych mezniku - prvni pohyby, stadium vyvoje organu… na to tu mame ale nase zdravotnicky vzdelane spoludiskuterky, ne? No a taky kazdy mimi si stejne cestu na svet najde pri spontannim porodu v tu jeho nejlepsi chvili, takze to jsou vsechno stejne jenom odhady, ne? ja to od doby, kdy mi dr na prvnim ultrazvuku, kdy jsem podle posledni MS byla 9tt+3 a termin tak vychazel na 6.7. posunula stav na 9tt+0 a termin porodu na 16.7., prestala celou tuhle zalezitost naprosto resit a upravila metrik podle terminu porodu, aby aspon odtikaval, kdyz uz tomu nerozumim.

mam bricho jako balon, necitim zada, sotva funim, mam nizky tlak a prestehovali jsme vcera pulku bytu - ale za to mam uzasnou novou loznici a SVOU VLASTNI PRACOVNU! teda do doby, nez z ni bude detsky pokojicek :) uz jenom vybiram obrazy na zed, nad pracovni stul jsem znovu vratila ten, ktery jej zdobil nekolik let uz v Praze (pohled z Vysehradu - kresba prupiskou od - myslim Jaroslava - Otcenaska), ale pak tu mam jeste jednu velkou bilou zed, naproti ktere jsou dve velka okna, takze je krasne osvetlena dennim svetlem. Obrazky do detskeho pokoje mame, ale zatim bych sem mozna soupla neco modernejsiho… no uvidim…

Z tech obrazku do detskeho jsem uplne nadsena, jsou to dva tisky od Stepana Zavrela, zkusim sem soupnout odkaz jednoho jeho obrazku, ktery jsem nasla na netu (ty, ktere mame, jsem na netu nenasla):
http://bambini.comune.belluno.it/…/zavrel1.jpg /> Na tom tretim, co mame, je madona s ditetem a ta ted nasla zakouti v nasi nove loznici, jsem uplne namekko :cry:

Jmena jsme tady uz trochu natukly hned nekdy zkraje, ja od te doby na nic lepsiho neprisla (Marie Bernadette - tady by to vyslovovali Mari Bernadet, sladky, no reknete -, jeste se mi moc libila Verona, nebo bud Sebastian nebo Tadeas, stejne ale myslime oba, ze to bude holka), ale Martin nejak prestava na Marie Bernadette slyset a zacina se tvarit, ze se mu to vlastne nikdy nelibilo, nerku-li, ze to ode me jeste nikdy neslysel!!!

S tim pocasim me moc tesite, ve stredu jedu do Cech do firmy, v patek se mam vracet s novym sluzebnim autem… tak snad ze bych to prelozila? :)

Mejte se moc krasne, uz se tesim ze sve nove kancelare do naseho stareho obyvaku!

Papapa,

Ame.

• Citovat
  • Upravit
1947
22.1.07 21:04

Báro to s tím Udem a Uwem byla jen sranda. Je mi jasné, že bys taková jména nedala. Ale když jsi napsala to příjmení, tak se mi zrovna tyhle okamžitě vybavily a ještě Uschi :-) Když jsem s němčinou začínala na základce, tak jsme mluvili furt jen o těchto jménech, tak mi to tak nějak utkvělo. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6365
23.1.07 06:56

Ahojky těhulky,
tak vám všem přeji krásný den… Dneska jsem nějak nemohla dospat, byla jsem vzhůru už v 5, což je u mě zázrak… To zase budu celý den mimo, ještě, že jsem doma a můžu si odpoledne schrupnout…
Snad se ta sněhová kalamita konat nebude… U nás zatím ani náznak, že by chtělo sněžit… Jak to vypadá u vás?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
942
23.1.07 07:59

Krásné ráno Mirko i ostatní,
já jsem už asi půl hoďky v práci…
Jinak tady v Praze zatím taky po sněhu ani náznak…ale má to přijít odpoledne, tak uvidíme. I když - já bych klidně bez sněhu už do jara vydržela :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9843
23.1.07 08:18

Ahoj holky,
Pajk - já vím, že to byla sranda :-)

Včera jsem byla tak utahaná, že jsem si šla v osm lehnout a za 15min. už jsem měla půlnoc :-)

Tak ať se Vám dneska daří!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6365
23.1.07 08:23

Tak bez sněhu bych se taky obešla :D Mám strach z náledí, ať sebou někde neseknu, takže mi docela vyhovuje, že není sníh… Já jsem totiž na pády odborník :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9843
23.1.07 08:30

Taky bych brala, kdyby nesněžilo :-( jezdím autem každý den a mám strach, aby se něco nepřihodilo. A navíc mám teď naplánových spoustu služebních cest. Ach jo..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1947
23.1.07 08:34

Dobré ranko holky,
tak mě po tom včerejším stresu děsně rozbolela hlava. Doma jsme jen poobědvali, já se natáhla na gauč asi kolem půl čtvrté a vzbudil mě telefon v půl 6. Měla jsem půlnoc :lol: to u mě není zvykem, takhle tvrdě spát odpoledne. Asi jsem to potřebovala. Ale zřejmě mi to nestačilo, protože jsem se dneska ráno nepřemluvila ke vstávání a do práce jsem šla o půl hoďky později :D Jsem to ale lenoch

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9843
23.1.07 08:36

Já vám tak závidím, že si můžete odpoledne schrupnout…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí