Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj holky, to byla noc… Vůbec jsem nemohla spát, ještě o půlnoci jsem byla vzhůru, jen jsem se převalovala a o půl osmé už jsem se probudila… a to jsem byla za noc vzhůru snad 10× ![]()
To já spím jako špalek, musím to zaklepat ![]()
Dneska jsem si byla vybrat nové brýle, na mateřské na tyto dražší záležitosti už nebudu mít peníze ![]()
Zhoršily se mě oči, co jsem těhotná, sice ne o moc, ale do auta a na PC brýle nosím.
Kim, zhoršilo se mi to co jsem těhotná, ale ani ne o čtvrtku, ale jelikož jezdím autem denně a na PC pracuji taky celý den, tak jsem si nechala udělat nové, Prý se to po porodu ještě můžu zhoršit.
Jinak na UTZ na pohlaví se chodí ve 20tt, ale vidět to prý může být už v 18tt. já jsem objednaná v 21tt, ode dneška za 3 týdny, tak se těším. ALe znám moc případů, kdy kamarádkám řekli, že to bude třeba holka 2× po sobě a tak z toho byl kluk ![]()
četla jsem o tom, že miminko od cca 18tt začíná vnímat zvuky zvenčí, takže ti naši mimískové už nás asi slyší (ještě že tomu nerozumí), někdy by se divili ![]()
Taky jsem četla, že pohlaví by mělo jít poznat kolem 20tt, ale mojí kamarádce jednou řekli kluk, potom holka a nakonec to byl kluk… tak nevím, do jaké míry to je spolehlivé.
Slyšet by mělo začít kolem 18tt, vnímá tlukot srdce matky…
Už se těším, až ucítím pohyby, ale to si ještě počkám, jsem oproti vám pozadu ![]()
Ahojky,
tak to já jsem spím jakozabitá. Většinou kolem půlnoci usnu a c deset se probudim a klidně bych ještě spala. Já až budu mít miminko u sebe,tak ho snad ani v noci neuslyšim!!!
Kim, já jdu taky ve čtvrtek na kontrolu! Tedy mám tam napsané odběry na vrozené vady, ale myslím,že mě při tom i prohlídne. Už se taky těším, ale zároveň i trošku bojím.
Holky, odběry na vrozené vady se dělají přímo u doktorky nebo se musí někam do laborky? A jak dlouho to potom trvá než jsou výsledky? Já jdu přesně za týden do poradny a budeme domlouvat termín, kdy půjdu na odběr…
Mně krev berou vždycky v laboratoři, ale myslím, že to záleží na lékaři. Můj dr. má hned ve vedlejším baráku laborku, takže to je v poho.
Mám pocit, že jsem někde četla, že to snad trvá týden, než jsou výsledky… ale nevím to jistě.
Zuzko, mě brali krev přímo v ordinaci a výsledky trvají 1 týden. V pátek budu vědět, trošičku mám strach.
No jsem z toho taky nervózní… známá jde teď někdy na plodovku, protože jí vyšel špatně test… ![]()
Jedna holka, co se mnou chodí do kurz, šla taky na amniocentézu, protože jí vyšla ta krev blbě a plodovka dopadla dobře, prý tam hraje velkou roli každá maličkost, vše musí být přesně zadáno.