Poradna duly
Jana Čurdová
Markéto, ani nemluv! Jsem taky strašně nedočkavá, ale jdu až 13.2. A chtěla bych holku, je mi to teda jedno, ale holčičku raději.
Tak mýmu manžovi je to asi jedno, ale pro okolí vždycky říká, že to je jasný, že to bude kluk.....už jenom z toho důvodu, že mám dvě ségry a obě mají dvě holky.....tak prý aby byl v rodině taky konečně nějakej chlap.....ale já bych radši holku ![]()
Muj taky pořád řikal, že chce kluka, ale v poslední době mu to začíná bejt jedno, hrozně se těší. Ale mý rodiče pořád mluví o Kubíkovi, protože my sme se segrou 2 holky, tak by asi chtěli za 1.vnouče kluka a manželovo rodiče zas našemu mimíkovi říkaj Hugo.
Takže jak pořád všichni mluví o klukovi, tak si myslim, že to bude holčička.
Přítelovi je to jedno, hlavně když to bude zdravé, ale už se byl dívat na pidi kopačky ![]()
Zuzko, tak to můj manžel je na tom stejně, chce kluka. Nejdřív jsem na něj koukala jak zjara, ale teď už to neřeším. Je mi jedno, co to bude, ať si manža říká, co chce.
Teď už se taky umoudřil, protože důležitý je opravdu jen když je to zdravý.
Ale to víme všechny…
ten můj pořád kouká na nějaký autodráhy
Tak mu vždycky ze srandy říkám, že holčičky si s tím nehrajou ![]()
Báro, s těma kopačkama mě to pobavilo. Manžel je fotbalista (tedy ne jako zaměstnání), takže by ho minikopačky určitě nadchly.
Tedy pokud to bude kluk.
Hani, taky mi mluvíš z duše, manžel se kouká v obchodě na autodráhy, takže syna by měl jenom jako alibi, že by si mohl on sám s autodráhou hrát… ![]()
Oli, to je přesně ono!! Vždycky říkám, že než si s tím to dítě začne hrát, tak budou jiné a lepší autodráhy než jsou dnes
No jsem na toho naše mrně fakt zvědavá.....jestli se někdy ukáže ![]()
Tak my bysme chtěli holčičku, ale asi to bude kluk. V přítelově rodině se rodí jen kluci již několik kolen nazad…
U ségry se ta druhá holčina na UTZ dlouho schovávala, pak jí řekli, že to vyypadá asi zase na holku a když rodila a mimčo bylo venku, tak doktor povídá - máte kluka! To už si ségra říkala, že to není ani možný - a pak se doktor kouknul pořádně a opravil se, že ne, že je to holka.....měla pupečník mezi nohama a on si to splet!
Jé,u vás chtějí všichni chlapi kluka! Tak to ten můj by chtěl holčičku. A já vlastně taky. Ale raději počítáme s chlapečkem. Protože to je vždycky zákon schválnosti. Chceš jedno a budeš mít druhý. Ale mi budem i za toho chlapečka rádi. Na toho se zas těší můj brácha. Prý se narodí už s motorkou a bude s ním jezdit(on totiž závodí v motokrosu).
Ahoj holky,
vy teda píšete o stošest, já to ani nestíhám číst. Předně zdravím všechny nové v diskusi, i když já se tu vyskytuji tak málo, že by to spíš mělo být naopak.
Jinak k těm UTZ - Předtím to bylo tak, že pojišťovna hradila UTZ v 12tt., 20tt, a 30tt. Po škrtech je to teď tak, že pojišťovna hradí vždy UTZ v 20tt - tam se zjišťuje především srdce, jeho činnost a vady a kontrolují se orgány. V 30tt - se zkoumá velikost a poloha plodu případně další odchylky od normálu. S pojišťovnama to funguje tak, že doktor má měsíční paušál, který nesmí přešvihnout a tak pokud mu zbydou peníze, tak Vás může poslat na UTZ i v 12 tt nebo 16 tt. Obecně platí, že pokud jsou komplikace musí pojišťovna UTZ uhradit kdykoliv. Pokud má doktor UTZ v ordinaci může Vám ho udělat vždy buď, že ho pojišťovně nenaúčtuje nebo Vás vede jako rizikové těhotenství. Jinak v 12 tt se UTZ doporučuje pro přesné určení stáří plodu a vrozeným vadám.
Pohlaví dítěte může být zřetelné již od 16 tt, ale na podrobném UTZ. Tyky záleží jak je miminko natočené jestli si na camprdlíku nebo pipince nesedí.
Báro - doporučuji UTZ ve 20 tt v Brně na Veveří MUDr. Vlašín. Je to specializované pracoviště kam posílají všechny problematické případy z celé Jižní Moravy. Tam ti pohlaví řeknou na 100% a taky máš jistotu, že diagnostika je na vysoké úrovni.
Jinak já se teď potýkám s virózou a do toho řeším operativu u nás ve firmě. Tak mi to nějak přerůstá přes hlavu. Můj cvrček se zachvíli přiřítí ze školky (dnes šel pro malou manža vzhledem k mé nemoci) a tak musím nastoupit k odpolednímu zábavnému programu. Doufám, že to ode mě nechytí.
Zítra jdu na prohlídku, tak doufám, že bude vše OK.
Zdraví vás Eva