Poradna duly
Jana Čurdová
Já vím, za pár týdnů se taky budu stresovat…
Už aby to bylo za mnou…
Prý výsledky může ovlivnit, když se určí špatně doba těhotenství, věk apod.
No nevím proč, ale mě když nabírala sestra krev na tu genetiku (triple test) ptala se hlavně na mojí váhu - a říkala, že je důležitá, protože se to z hoto nějak počítá…tak nevím - moc jasné mi to teda není. Hlavně aby bylo vše OK.
No jsem na to teda zvědavá… ale oni dělaj vlastně i ten velkej UTZ a tam zjistěj taky jestli je to mimi v poho, ne?
Zuzko: ten velký UTZ se dělá myslím až ve 20tt. Prý tam je vidět, kdyby byl rozštěp nebo něco. Měří se hlavička, stehení kost a šíje… a asi se kontroluje i spousta dalších věcí…
Zuzko, tak jsem tě mystifikovala, ultrazvuk se dělá v 16. týdnu před krevním testem, ať se dobře určí stáří plodu. Podrobně je to napsané tady
http://mladazena.cz/…s/detail.php?…
Ahoj holky, já jdu na triple test 7.2. Mam sice na metříku teprve 13.tejden, ale podle usg by to ted mělo bejt 14+3. Dneska mě nějak píchá v břiše a ráno vyteklo maličký množství krve, tak to snad nic nebude. Mam klidovej režim, tak holt budu ležet nebo sedět. Chtěla sem dneska uklízet, ale mam strach se i minimálně namáhat. Minulejch 6 dní sem jenom ležela nebo seděla a stejně dneska tohle…
Holky, co jste ve stejnym tejdnu jako já, jak máte velký břicho? Už je to vidět? U mě jo, ale furt se strachuju, abych nepřibrala moc. Mam takovej nepříjemnej pocit, že většinu mýho bříška tvoří špíčky… Ale kámoška řiká, že těhotenství je jediná doba, kdy se můžu beztrestně cpát… ![]()
No ale všude píšou, že velký UTZ je až ve 20 tt, pak si z toho něco vyber…
Mně to přijde, že to asi stejně každá doktorka dělá trošku jinak… mně třeba dělá UTZ na každé kontrole, ale vím, že ne všechny dr. to tak dělaj…
Ahoj Markéto,
taky jsem měla podobný potíže a hned jela k doktorovi, raději si tam taky zajeď, ať máš jistotu a klid.
Jinak ty jsi z Ostrova? Je to ten Ostrov u Macochy?
Ahoj holky,
právě jsem se tak šíleně najedla špagetama, že si říkám, jestli jsem pro mimi nechala v břiše ještě nějaké místo
Uf, uf, snad to někdy vytrávím…
Teď mě vždycky večer mimi začíná šimrat. To je příjemný pocit!
Mám pocit, jako kdybych měla v břiše perličkovou koupel. Bublinkuje to a šimrá. ![]()
Holky, ještě jsem se chtěla zeptat, dneska jsem si koupila vlnu a jehlice, že něco pro mimi upletu a všichni mě od toho zrazují, že prý pletení není dobrý, že to namáhá dělohu. Není to zastaralý názor? Mně by tohle tedy vůbec nenapadlo…
Jo a zároveň chci doktora ukecat, ať se mrkne i na pohlaví, i když mam další velkej usg až 12.3. Takhle dlouho nevydržim…
Velký UTZ, jak se to většinou nazývá bývá ve 12tt (šíjové projasnění a vývojové vady), ale někdeó tento UTZ dělá až v 16tt a pak je ve 20tt, kde se zkoumají podrobně orány mimča a pohlaví.
majuska: Mně přijde že mám bříško celkem dost vidět… Ale to se nijak necpu… jím míň než před těhotenstvím… nevím jak má být velké.. stejně je to u každý jinak… ![]()
Majusko: Mi teda bříško zatím moc neroste, připadá mi, že se mi jen mališko vyklenulo (přítel to ale popírá) ale to taky může být tím, že jsem teď dost zhubla, bylo dost zle…