červenec 2009

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3356
4.1.09 12:40

Haidule - no s tím rozením to v Olomouci není vůbec slavné, já vím :-) jenomže tady moc na výběr není. Šternberk je super, co se týče alternativních možností, ale zase tam nejsou zařízené na krizové případy a vše vezou do Olomouce. To stejné je Prostějov, kde služby super, ale zase všechny krizové případy vezou do Olomouce a ztrácí se tak cenné minuty času. Navíc hodně mých kamarádek rodilo v Olomouci a veskrze mají zkušenosti velice pozitivní. Takže asi to risknu a budu v Olomouci. Navíc manžel nebude v ČR příští rok, tak na všechno budu trošku sama, takže nějaké velké cestování třeba do Vyškova či Brna bych nerada riskovala :-).

Děkuji za rady s postýlkou..asi určitě dám na Vás :wink: a pořídíme postýlky obě dvě. Kolíbku nevím..musím si nad tím ještě popřemýšlet :-) ale rozhodně děkuji za rady.

No a šátek vůbec tedy netuším…přijde mi v tom to miminko takové nějaké smotané, ale kamarádka na něj nedá dopustit. Od druhých známých zase vím, že to byly vyhozené penízky, protože v tom malý být prostě nechce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27263
4.1.09 12:44

Mno já si šátek koupím, protože třeba na vycházku do lesa mi nepřijde kočárek nejvhodnější. Myslím, že když v tom miminko nebudu tahat celej den, tak mu to neuškodí na jednu kratší procházku. Jinak si myslím, že kdyby to bylo hodně škodlivý, tak to EU nebo jiná mocnost nedovolí prodávat. Já rozhodně nehodlám s miminkem v šátku lézt po štaflích a malovat nebo mýt okna nebo prát koberce. Mě se to líbí právě v době po porodu, kdy se miminko může cítit jako v bříšku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7371
4.1.09 12:47

Jo jo cestovní postýlka je fajn, na dovču, k babičkám atd, ale na hlavní spaní určitě ne, jak psala Haidule, je tam malá měkká matrace, což o to šlo by koupit kvalitní ale taky je ta postýlka dle mě nízko u země , což není dobrý, zima, průvan atd..ale na cestování určitě super !!a myslím, že bohatě tstačí obyč za 1000kč

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7371
4.1.09 12:51
lleennttiillkkaa píše:
Mno já si šátek koupím, protože třeba na vycházku do lesa mi nepřijde kočárek nejvhodnější. Myslím, že když v tom miminko nebudu tahat celej den, tak mu to neuškodí na jednu kratší procházku. Jinak si myslím, že kdyby to bylo hodně škodlivý, tak to EU nebo jiná mocnost nedovolí prodávat. Já rozhodně nehodlám s miminkem v šátku lézt po štaflích a malovat nebo mýt okna nebo prát koberce. Mě se to líbí právě v době po porodu, kdy se miminko může cítit jako v bříšku.
Ileenn - jak jsem psala, na kratší cestování i myslím to neuškodí, je to prostě jen můj názor - trochu asi i profesionální nebo deformace z pracovniště ? :lol: jsem dětská zdrav. sestra a profi hlídací teta, tak si jen myslím, že něco málo vím a ráda poradím. Jen držím palečky, at se tam mimi líbí, protože ne každé to má rádo, jak už tu někdo psal. :wink:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7371
4.1.09 12:52

Jinak v EU si myslím prodává hodně věcí, co není tak ok, třeba ty autosedačky, taky se dělají na vození dětí na podvozku kočárku, ale už Vám nikde nepíšou , že to dětem ničí záda..holt tam neudádějí tu dobu, po nezbytně nutnou :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27263
4.1.09 12:59

Jo tak profesionálni deformaci chápu. Nejsem sice zdravotní sestra, ale poslední rok a půl jsem pracovala v dětský psychiatrický léčebně coby ošetřovatelka a taky mám na každý dítě trošku zvláštní pohled. Autosedačka nasazovací na kočárek mi nepřijde praktická, myslím, že to je na strašně krátkou dobu života dítěte, protože do toho vajíčka co jsem tak vyprůzkumovala se vejdou max do 9 měsíců a mě se to stejně nelíbí. Je to možná fajn do města, že ten kočárek není velkej a tudíž tolik nepřekáží například v buse, ale nevím, já bych si to nepořídila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7371
4.1.09 13:05

Ileenn - fakt to nemyslím špatně, jsou to prostě jen mé názory a ráda poradím, at se každý samozřejmě rozhodne dle svého nejlepšího svědomí … no vajíčko autosedačku mít budeme do auta samozřejmě ale jen tam, páč stejně třeba s tou velikostí v autobuse, stejně ten podvozek se nezmenší a zabírá stejně místo..tak si míÿslím ,že to jen jen modní záležitost..jezdit v tom po tesku apod..nevím, pro mě toto prostě není :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27263
4.1.09 13:26

Tak vajíčko do auta budeme mít taky, protože novorozeně do normální sedačky nepo:,–(ím, já jsem ty sedačkový kočárky viděla s malinkým podvozkem, ale stejně mě to nepřesvědčilo.
Jo holky co nevolnosti? Mě už snad přešli a pokud se vyloženě nepřecpu, tak mě žaludek nezlobí, ale teď prozměnu mám pořád hlad. Dokonce mě i budí v noci, jak mi škroundá v břiše.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7371
4.1.09 13:39

Já právě myslela ty vajíčka jak se nasazují na kočárek ,ty trojkombinace.
Nevolnosti - měla jsem asi týden nebo dva ted už naštestí nic, a s tím hladem to mám úplně stejně, a ze začátku jsem normálně musela třeba po hodině sníst aspon rohlík nebo něco , jinak mi bylo zase zle :lol: si všichni myslely, že to budou aspon dvojčátka :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
764
4.1.09 13:39

Samozrejmne ze ty satky i autosdacky jsou na kratkou chvili,treba kdyz jdete na hodku do kramu nebo do lesa nebo doma potrebujete vklidu uvarit aniz byte museli odbihat k miimnku tak je ten satek bajecna vec a prave jeho prirozena poloha z delohy mu to nachvilku zprijemni. pater tady spis jde o to,ze kosti jsou jeste velice mekkonke a proto s nedoporucuje aby ditko bylo v nejake silene poloze… autosedacka vajicko my ji meli taky pouze do 9 mesicu pak z ni malej tekl a je fakt ze je to taky super vec,ze ji vytahnete z auta aai se spicim ditkem a na:,–(ite na podvozek od kocaru a trada na nakup :lol:

Jinak kazdy ma svuj nazor,kdo treba zkusenost nema a ten kdo ji uz ma,tak samozrejmne ty nazory budou o to jine..a my jsme zde od toho abychom si o tom popovidali ne? :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7371
4.1.09 13:51

Haidule, určitě ano, a jelikož zřejmě ty zkušenosti máme obě, tak to holky můžou aspon hezky porovnat - každá jsme jiná a každé vyhovuje něco jiného :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9556
4.1.09 15:26

ahoj holky,
koukala jsem na kocarky, vybirate krasny, ja jeste poradne na zadny nekoukala, jen k tomu Herqulesovi, nevim kdo daval odkaz: tak ten si poridila kolegyne z prace a je vysoka jako ja, cca 177 a ten kocar mi teda prisel dost nizky a taky malicky, ma teda tu vloznou tasku a mala se tam sotva vesla a to bylo v lete, ted se tam podle me nevejde uz vubec.....
Wape vitej :wink: no ja taky neslysela moc dobre ohlasy na olomouckou porodku, moji sestrence tam pekne zkazili poroda navic me odrazuje to, ze je fakultni a je tam silene moc mediku, vim, ze se to naucit musi, ale ja k tomu mam nejaky odpor, aby mi mezi nohy koukalo treba 6 mladiku :lol: :lol: ja bych nejradeji jela do Sternberka, ale to mam daleko, tady v Prerove se na porodnici divam z okna, takze budu rodit tu :) a do Olomouce jedu v utery na screening, kde stravim cely odpoledne :cry: :cry:

a nevolnosti me ty nejhorsi taky presly, ale uplne nejlip se taky necitim, me teda ten sileny hlad presel, tenja mela prave ze zecatku, kdyz jsem se nenajedla kazdou hodinu bylo mi silene zle, ale donutit se jist byl taky vykon :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10091
4.1.09 15:51

Ahoj holky, teda tady je zase příspěvků :)

Wape - vítej, já jsem tu taky jenom pár dní a je to tady fajn :)

postýlky - já včera večer schválně koukala na dřevěný postýlky a je to teda celkem síla. Našla jsem hafo postýlek v rozmezí 1000Kč - třeba 20tis. Přitom ty v rozmezí třeba 1tis. - 6tis vypadaly skoro stejně a měly i stejný funkce, tak moc nevím, na základě čeho se u postýlky rozhodovat. Spíše záleží na matraci než na té konstrukci ne? Možná nosnost a aby se to třeba neviklalo. Vy co máte zkušenosti, myslíte, že stačí koupit postýlku z té levnější cenové kategorie? Nebo podle čeho vybírat?

šátky - já se chystám šátek určitě vyzkoušet, ale jak jste psali jenom na nějaké kratší procházky nebo nějaké to poponesení. Zaprvý dost trpím na bolesti zad, zadruhý jsem taky slyšela, že to není pro páteř zrovna nic moc. Ale vyzkoušet určitě chci.

autosedačky - když vidím, jak jezdí některý maminy po městě jenom s tou autosedačkou na podvozku…já nevim, mně se to fakt nelíbí :( Možná na ten nákup na chvilku, ale jinak se chystám používat určitě korbičku.

strie - já mám teda doma dva krémy a to mazání dost flákám :? Mažu se tak obden i míň, podle toho, jak se mi zrovna chce, nebaví mě to. Ale taky mám strie na stehnech a na prsou už od puberty a myslím si, že tomu stejnak nezabráním. Ale tak alespoň občas to teda mažu no.

Herqules - to jsem psala já. Já osobně nemám ani 170cm, takže jsem docela prťavá a tašku bych si nekoupila, chtěla bych tu korbičku. Jen mi přijde, že ty korbičky jsou snad u všech kočárků malý. Naše mimina nebudou mít na začátku zimy ještě ani půl roku a jsem zvědavá, jestli je nějaký kočár, kam se vejde už větší mimi i s teplým fusakem. Se mi zdá že v kombinacích jsou ty korbička fakt maličký. A kupovat zvlášt to a to se mi moc nechce teda :?

Btw ještě jsem se chtěla zeptat - chodí některá z vás cvičit nebo se chystáte? Já si chci koupit domů ten velký balón, ale s cvičením někde venku nevím. Jsem totálně necvičící typ (lenoch :lol: ), ale zase si říkám, že bych něco dělat měla no.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9556
4.1.09 16:07

jo a postylku budeme mit po me a brachovi, tu bytelnou drevenou, myslim ze ma i kolecka, ktery se daji sundat, jen koupime matraci, takze usetrime.....kolibku asi resit nebudu a satek bych chtela, aspon vyzkouset, myslim, ze to svy vyhody ma

ja se teda zatim nicim nemazu, spek na brichu se mi zatim nezvetsuje, tak snad nebudou strie :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
314
4.1.09 16:29

Šatek no, přeci existují ještě takový ty vyztužený, kde by se to mimčo nemělo tak hrbit a vypadají úžasně, já to viděla na jednom tatínkovi a mimčo byl maximálně spokojený a ani se nehrbilo. Já se určitě poradím s doktrokou a chtěla bych to vyzkoušet.

Káji to cvičení já teda určitě zvažuju, ale jen plavání pro těhotné. Zítra si budu volat paní Červencové :D a zeptám se, co mám udělat proto, abych mohla chodit s nima plavat. Plavání a plácání ve vodě mně teda fakt baví :) A taky jsem se chtěla zeptat Jitušky z Brna, jestli nechce někam chodit, že bysme mohly chodit spolu :?: :wink:

A balónek mám doma už hafo dlouho, jen jsem si k němu objednala knihu o cvičení na balóně pro těhulky, tak se těším, že jednou začnu na tom něco pořádně dělat… Jinak občas dělám nějaké cviky na posílení pánevního dna, jsou většinou dost lehký a zaberou tak minutu…Akorát nevím, jestli mi to nebude na nic, když možná půjdu císařem… :roll:

A co se týče nevolností, tak já teda ještě trošku na to trpím, hlavně dopoledne a když se včas nenasnídám. Dneska jsem vše udělala včas a stějně mi bylo špatně (asi z té šťávy z banánů s vlákninou), tak nevím, mimčo si se mnou dělá co chce 8)
Hladem teda taky trpím, každý dvě hodiny musím něco zbaštit a to né nějaké ovoce, to nestačí, musí to být něco většíího… za chvíli se asi neunesu, ale tomu se nejde ubránit, prostě mám hlad…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí