Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj holčiny,
tak gratuluju k úspěšným kontrolám, duuupi, Tobě se to blíží teda asi nejvíc, vid?
Já jdu na KO ve čtvrtek, tak jsem na to zvědavá…
Vedra jsou už teda šílený, dneska už to nešlo vydržet, ve stínu 31 stupnů, bleeee. Už se těším na bouřku.
Holky, ani nevím, na co reagovat, jsem nějaká ko.
pisojo no tyhle bolesti nemám, mě bolí spíš kyčle, hlavně když dýl ležím na jedný straně a nejvíc když je to na tvrdším podkladu nebo když sedím na tvrdším.
Ale připisovala bych to určitě těm rozvolněným vazům - pánev se ve III trim. roztahuje nejen kvůli zvětšujícímu se miminku, ale taky vlivem hormonů…
Vydrž, Pisojko, vydrž ![]()
tak už jsem tu sama a začíná pěkně burácet… doufám, že klucí dojedou do Dačice v pořádku… mají na kouli 3 kola, byli docela vtipný, když je přidělávali
a ještě jsem musela Vénu ošetřovat, protože si při tom vyštíp kus masa z dlaně… ![]()
Dezinfikovala jsem mu to odličovacím tamponkem politým čirou dezinfekcí, myslel, že to mám jen mokrý vodou - no skákal jak pavián, chudinka ![]()
jak vám rostou bříška? já mám pocit, že doslova přes noc vyleze vždycky o kus… poznávám to na postupně vylejzajícím pupíku a na tom, jak zapínám zip jedný konkrétní mikiny - čím dál hůř ![]()
pohyby lumpík dneska ani moc nespinká, dává o sobě vědět fakt každou hodinku… a já jsem pořád tak unavená…
Eli, Jíťa , zrovna jsem se dneska holila a říkala jsem si, že se už snad picnu, už si na ní ani nevidím
chvílema se fakt bojím, že si jí ufiknu…depilační krém mám od veet do sprchy, ale bála jsem se dát si to i na tak „intimní“ část těla, protože to děsně smrdí…tak jsem to odfuněla.
Jíťa , já sice manžela vidím denně, ale mám pocit, že pořád tak nějak míjíme…a řvu taky, takže si nedovedu a ani nechci představit, že bych ho neviděla týden!
Zuzi , děkujeme, mě to teda taky jednou stačilo ![]()
Obrázku , já teď právě docela čučím na ty ceny, včera u nás byl pán a prej za kolik máme plesovky, že byl vnučce pro plesovky a nechal tam 5 000 Kč, tak jsem vytřeštila oči a upozornila ho, že tohle je u nás cena za lepší svatební šaty a plesovky máme za 1500 Kč. Tak to chudák sotva vydejchával…a ta pálka, co dá za šaty Borůvka, to jsem taky čučela…
Gratulace ke kontrolám!!!!!!!!!!!!!
Ahojka,
Obrázku já jsem od tebe jen pár kilometrů, takže můžu burácení potvrdit, ale právě ukazovali v telce jak to bude vypadat v noci a tohle je fakt slabej odvárek
No jdu sundat muškáty ze zábradlí, jinak je zítra už nenajdu ![]()
Pisojo tak já tyhle bolesti měla někdy kolem 28 tádne a teď to musím zaťukat, zatím nic, ale bylo to dost nepříjemný, hlavně když jsem lezla do schodů ![]()
Já do toho vedra chytla nějakou chcípavku, kejchám jako blázen už dva dny, do toho se mi spustila šílená rýma, že už mám odřenej nos a začíná mě pálit v krku, fakt žůžo, hlavně se v tom vedru jak mi není dobře potím jak dveře od chlíva ![]()
Holení nohou jsem absolvovala včera a příště už bude muset přítel. Natočit to někdo na kameru, tak se fakt zasmějete, kroutila jsem se u toho jako blázen, abych to zmákla. Dolu si nevidim ani omylem, takže to je práce taťky…ale to on rád ![]()
obrazek - já mám pocit, že mi už ani moc neroste a jsem za to ráda, už tak se vždycky zhrozím, když se vidím v zrcadle ![]()
adus - no jo, už to mám za pár a plno věcí nezařízených… tak doufám, že prcek ještě ten měsíc vydrží.
ZuzanaM - já si na ni už pomalu ani nedošáhnu a nevidím na holení už tak dva měsíce.
Holky dneska byla u doktora paní, co čeká dvojčata a fakt bych nechtěla být v její kůži, tak maxi břicho bych už asi tahala na trakaři, měla můj obdiv ![]()
už se těším na noc,sice bouřky nemusím bojím,bojím,ale aspon bude pěknej vzdoušek.
Dupko tak teda to malej roste ze sebe si nic nedělej to pujde pak samo dolů uvidíš.Já mám už taky 13 kilo.
Mě teď bříško neroste,já ho měla aji celekem malí u Toma ale přibrala jsme do stehen a zadku jsem taková klasická černoška.
je po reklamě sleduji Ordinaci
Ahojky, tak dneska je to dusno teda na můj vkus až moc šílený. Jsem zase strávila den na zahrádce pod slunečníkem, tentokrát jsem vyvalila pupek v plavkách, aby mi bylo co nejmenší vedro, ale oproti včerejšku už jsem teda moc nezvládala ani ve stínu a chodila se schovávat do baráku. Teda fakt zlatej cihlovej dům, naši tam maj tak krásnej chládeček, u nás doma v paneláku se to už šplhá ke třicítce a to už fakt není sranda, bleee.
holení mi teda už taky dělá solidní problémy, Marťas mě holit nechce, že prej by mě říz a furt remcá, že se holit ani nemám, abych si tam nezanesla nějakou infekci. Mi to jednou řek doktor na gyndě, jsem byla lehce pořezaná a já to pak tlumočila doma a od tý doby furt krafe, ať se teda neholím, ale já bych to teda fakt nevydržela.
wape , tipy na masáže jsou super, taky určo pak na drobka vyzkouším, díky ![]()
růže jsou nádherný, já teda miluju kytky obecně, akorát se o ně pořád nějak neumím starat. Vždycky mi nějaká chcípne. I když teď už dlouho ne, tak už jsem to snad alespoň trochu vychytala.
lentil , moc hezká postýlka, taky mám se šuplíkem. Asi se tam bude prášit, ale plánuju tam dát povlečení a možná ještě nějaký drobnosti, ale zabalím to do igelitu, aby k tomu ten prach a kočičí chlupy nešly.
bolest - tak dneska jsem měla občas celkem silný MS bolesti, ale zas jich bylo jen pár a vždycky jen chvilku. Docela dneska i tvrdnu, možná ten Duphaston fakt pomáhal, už ho dva dny neberu. Ale tak když mám ten čípek údajně ukázkovej, tak doufám, že ještě vydrží. Tvrdnutí je sice nepříjemný, ale dá se přežít, už to nebudu fakt řešit, do toho 7.7. to prostě zvládnem
A ty vazy občas cítím taky, ale naštěstí jen málo, oproti tomu, jak mě jeden čas bolely pořád a hodně, je to teď pohoda…ale ono to možná zase přijde ![]()
bříško a přitažlivost - holky, já si přijdu fakt už jako prase tlustý
Což o to, bříško se mi líbí a ráda nosím věci, kde je pěkně vidět, ale nějak mi přijde, že jsem se zvětšila celá
Obličej mám nějakej kulatej a nateklej, nohy a zadek samou celulitidu, o prsou ani nemluvím, jsou mi malý loňský plavky velikosti D, to samý všecky podprdy. Si prostě přijdu nějaká rozplizlá, že se asi rozteču
Jsem tak koukala na loňský fotky a i když jsem teda nebyla žádnej hubeňour a krasavice, tak to přeci jen nebylo tak hrozný jako teď
Doufám, že to po porodu fakt nějak vycvičím a vyběhám s mimčem. Jen tak pro srandu foto z loňskýho léta a pak dnešní foto s pupíkem ![]()
http://www.machar.cz/…ny/kaja1.jpg http://www.machar.cz/…ny/kaja2.jpg
Káji,
sluší ti to . s tím přibíráním no stress
někde to mimčo musí bydlet. Oni nás ty prťata po porodu tak proženou, že to rychle shodíme a pobíhání s kočárkem taky určitě udělá své.
Já mám taky z košíčků B košíčky D a to se prsa ještě nenalila. Musíme počítat, že bude hůř ![]()
Strije se mi naštěstí udělaly jen malinko na zadku, protože mi teda narost. No a celulitida na zadku a stehnech radši nemluvit. snad po porodu s nějakým tím cvičením zmizí.
Manželovi se naštěstí i takhle oplácaná líbím, tak si z toho nedělám hlavu.
Ahoj holky,
teda parádní buřina se tu spustila a ze mě jakoby spadl velkej kámen, ostatně jako vždy, když je před bouřkou. Dneska jsme měli poslední kurz a když jsem z něj šla v osm večer, tak to bylo jako když vleze do skleníku fuuuj.
Růže jsou krásný
Kájíszku nic si z toho nedělej, já mám celulitidu a druhou bradu, tělo prostě zadržuje víc vody a to se někde projevit musí
Gratuluju všem k úspěšným KO.
Holení radši nekomentuju, odpříště holí drahouš.
No jdu spát mám toho dost. Dobrou noc a hezké sny ![]()
Teda, já vůbec nemůžu spát ![]()
Včera se k nám večer přihnala buřina jak blázen. Celé odpoledne jsem prochrápala, protože jakmile se mění počasí v takhle hnusný, tak jsem totálně mrtvá. Večer jsem si šla lehnout asi po 22hodině a teď už straším od půl třetí
Takže jsem si vytáhla učení a sedím zavalená v knížkách - ono mě to vyčerpá a usnu. Sice teda až bůhví kdy, ale dohoním to buď dopoledne nebo odpoledne. A jestli ne, tak fakt nevim, kdy se pořádně vyspim ![]()
ZuzankoM - teda sms od manžílka srdcervoucí
A buď ráda, že ho máš každý den doma. Já Honzu vidím jen o víkendu ![]()
bolesti spodku - celá pipina, celá prdel, vazy, nohy - mne bolí všechno
V noci, když se otáčim, tak taky hekam. Pokaždé mě to probudí, takže spím tak napůl.
vypuzování mimča - hráz začnu mazat taky, po schodech se naběhám každej den sem tam ažaž, protože jsme v domečku v patře a pořád chodím ven se protahovat, s prádlem, se psama, pro poštu
Taky trošku poskakuju na míči, ale to jen na chvíli, protože se mi na něm dělá špatně, jak to pohupuje
čiki - růžičky jsou teda fakt nádherňoučký. Já Tě vyfotím (až bude posekaná zahrada, ta tráva roste jak blázen) naši zahrádku s kytiškama, babička si na tom dává záležet - by ji mohla vystavovat
Ale to sekání trávy kolem těch květináčů a různejch jinejch serepetiček - to je hrůza ![]()
holení - já jsem zjistila, že se krásně ohnu k nohám i přes ten bachor, ale na pipinu si už fáákt dlouho nevidim. Nic méně si ji vždycky nějak oštěchtam - manža pak jen zkontrolíruje, jestli tam někde není zbytečný chmýří
Ale mě to teď nějak roste pomalu, takže uuufff ![]()
Káji - slušánkuje Ti to ![]()
prsa -
už ani nevím, co mám za velikost a nechcu vědět, páč je mi z toho zle
A to taky nemám nalitý ![]()
strie - nemám
Díky bohu!!! Ale za to se mi dělá pěkná celuška na nohách, takže už mám objednaný nějaký sračičky a hned co dojdou, začnu mazat, abych mohla vylézt v létě v kraťáskách
Není to ještě nic hroznýho, ale radši chci předejít něčemu brutálnímu ![]()
přitažlivost - s tím mým pupkem musím být přitažlivá i pro slona ![]()
Tak, jdu se nějak zabavit a unavit, abych se aspoň ještě trocu prospala… ![]()
ahoj holky!
Tak zase jsem obema nohama mezi vami
Budu ale muset docitat coz ted rozhodne ne,malej na me porat haleka.
Noc byla priserna,bourky me proste temer pokazde budi,do toho jksem ted mela asi 4 strasne podivne sny a ten nejdivnejsi byl ten ze jsem mela uz rodit a do toho jsrme byla zase tehotna ![]()
Na kontrole jsem se zase nic nedozvedela ,oni si dost zenske na tu lekarku stezuji a ja taky pozoruju ze pekne odbyva ale co,priste jdu uz do porodnice do poradny tak tam to snad bude lepsi,jedine co tady vim je CS-4 v prukazce.Ptala se me zda vsechno v pohode,rikam ze me obcas nechutne boli brichoa ona me skoro i vynadala ze tehotenstvi neni zadny med ze ma sama 3 deti
Paneboze mam maly dite co porat taham,porat pendluju,ukllizim,ziju púroste uplne normalne,co kdybych mela nejaky problem?Nehlede na to ze jsem po cisari
Navic anio tentokrat se me nezeptala zda mam jeste magnezko,zda mam detralex…vi ze mam problemy s krecakama…no proste nakopat ji zadek zensky jedny blaznivy ![]()
jo neco jsem vylovila na netu,muzete si zpetne probrat UTZ ![]()
Zkratky uváděné v souvislosti s těhotenstvím
Zde jsou nejčastější zkratky, se kterými se můžete setkat v těhotenství - uvádějí se především v těhotenských průkazkách a na ultrazvucích:
AC (abdominal circumference) obvod trupu
AMC (amniocntesis) odběr plodové vody (amniocentéza)
AFI (amniotic fluid index) index množství plodové vody
AS srdeční akce
B bílkovina (ze vzorku moče)
BPD (biparietal diameter) příčný průměr hlavičky („od ucha k uchu")
C cukr (ze vzorku moče)
CRL (crown-rump lenght) délka plodu od temene k zárodku
CS (cervix score) délka a prostupnost děložního hrdla
Cyto cytologie
CVS (chorionic villus sampling) odběr vzorku placentární tkáně
Diabetes cukrovka
EFW (estimated fetal weight) odhad váhy plodu
FHR srdeční frekvence plodu
FL (femur lenght) délka stehenní kosti
GA (gestational age) stáří těhotenství (gestační stáří)
Glykosurie cukr v moči
hCG (human chorionic gonadotropin) těhotenský hormon - lidský choriový gonadotropin
HC (head circumference) obvod hlavičky
HL (humerus lenght) délka pažní kosti
Hydramnion množství plodové vody
NB (nasal bone) nosní kost
NT (nuchal translucency) šíjové projasnění
PM poslední menstruace
OFD (occipito-frontal diameter) předozadní průměr hlavičky
OP ozvy plodu
Sed sediment (ze vzorku moče)
TAD (transverese abdominal diameter) příčný průměr bříška
TCD (transcerebelar diameter) příčný rozměr mozečku
TK krevní tlak
TP termín porodu
UZ ultrazvuk
NO a jeste jedna z mych poslednich fotek..bachor jako stolecek ![]()
http://spoluzaci.im.cz/…30547561.jpg
Dobré ráno,
včera ta bouřka byla fakt krásná. Jenom doufám, že ted se na pár dní ochladí a pak zase vykoukne sluníčko, nemusí být teda zrovna 30 ve stínu, ale sluníčko je sluníčko.
Holky já snad v životě neměla tak často erotický sny, jako ted v těhu. To je hrozný a nejhorší je, že to je obvykle s chlapem, který se mi v reálu moc nelíbí. Já nevím kam na to to moje podvědomí chodí.
Holky u nás nějak vypukly menší boje o jména. Sice jsme měli vybranou Ninu a Matyáše, jenže Matyášků je tedka strašně moc, jenom k nám na hřiště chodí 2. Nejhorší je, že moc klučičích jmen se nám nelíbí a když už, tak to nejde k příjmení. Třeba moc hezký je Filip, jenže k příjmení to nejde, docela špatně se to vyslovuje. Je to děs běs.
Ahoj holky.
Tak manžel včera sehnal Natálce křidýlka na vystoupení, takže kostým už je kompletní, tak se dneska může Natali předvést. Pak Vám se hodím fotky v vystoupení.
Včera jsem byla celý odpoledne s Natálkou na kole, se učí jezdit s kolečkama, tak už jí to celkem jde, ale já jsem u té procházky fuňela, jak lokomotiva
.
Večer jsem měla ještě jízdy v autoškole, no nabitý program, ale tak už to budu mít za sebou. Jen už se moc za ten volant nemůžu vlízt. Auto není na takový břichatce stavěný asi.
Holky nevíte, do kterého týdne brát to magnézko???
O masáži hráze jsem slyšela, že až od 34. týdne, tak to mám ještě čas. U Naty jsem neprováděla a byla jsem nastřižená až kdesi, skoro měsíc jsem nemohla sedět. Teď bych se tomu ráda vyhla nebo to alespoň zmírnila. Když bych si koupila ten olej od Weledy na tu masáž, nevíte, jestli je tam popsané, jak se to provádí???
A pak poslední dotaz, od kterého týdne se pije ten maliník???Mám ho už koupený. U Naty jsem ho nesehnala, tak jsem nepopíjela, ale doporučovala to i porodní asistentka na předporodním kurzu.
Ještě k holení, tak mě už hodně dlouho holí manžel, protože já tam nevidím, ať tu hlavu dávám jak chci, no a nerada bych se podřízla, tak to nechávám na něm.
Wape .....dík za popis masáží, hned jsem uložila pak se to bude hodit.
duuupi .....to už je teda pěkně velkej mimísek.
růžičky .....krásné. Ty já můžu, mám jich plnou zahradu.
Káji ......sluší Ti to, vůbec nejsi jak prase, máš krásný bříško ![]()
Haidule ......tak to máme přístupem stejnou doktorku. Nechodíš k tý stejný
?
Taky jsem se od ní nic nedozvěděla, jen že mám CS2. A když se na něco zeptám nebo si jí na něco postěžuju, tak mi ještě nadá.
ZuziS .....děkuju za doplnění infa ![]()
Jiřinko, nám povídala PA na kurzu, že od 34. tt vysazovat magnézko a čaj nám dala teda směs bylin a říkala od 37. tt, názorů na to od kdy pít je docela hodně.
Leontýnko - tak mně včera holil přítel, nohy jsem ještě s funěním zvládla sama a snad poprvé v životě jsem byla ráda, že je nemám delší
Jinak náš prcek už je kus chlapa, má už 2600g a já jsem přibrala už skoro 17kg. Pěkný nepoměr… za dva týdny prcek o půl kila a já o 2