Červňátka 2006

Napsat příspěvek
Velikost písma:
459
4.9.06 11:58

DanielaB

Je mi to moc líto s tím kojením. Moc s tebou cítím. Jsem vyplašená z toho, jak všude čtu o laktačních krizích v 3 měsíci. A jakmile Peťka někdy výjimečně chce pít třeba po 1h, tak hned mám velké oči, že už to začíná. Ale zatím musím zaklepat, že mlíčka je až až. Víc než je třeba. Ale PeŤka ještě 3 měsíce nemá, takže kdoví, co můžu čekat. 8O
Občas se mi taky zmítá u kojení a různě se pouští, ale buď je to kakání nebo hltá a kucká se, úplně jde slyšet jak hltá a jak se pustí, tak mu mlíčko ostříkne obličej. Tak dáme odříhnout a je klid. A můžu ti říct, že jak se mi rozbolavěla bradavka jak se mi vrátil ten atopický ekzém, tak pokud u toho takto bugří, tak občas trpím jak blázen (a to u přisátí zatínám zuby vždy a kór když je prso dost nalité). Někdy mu říkám, že pokud bude takto vyvádět, tak mi tu bradavku ukousne a bude po kojení. Ale co by člověk nevydržel pro ty naše pokládky, že. :) Maximálně koupím kojící klouboučky, kdyby to bylo neúnosné.
No nějak jsem se rozepsala. Držím moc pěstičky, aby se vše zpravilo a hlavně aby jsi byla v pohodě! Peťka zdraví Elču: „ág, áji, ggg, bbbu“. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
196
4.9.06 12:20

Ahoooj holky,

uz se mi po vas stejskalo :lol: ,manzel si vzal od stredy dovcu tak jsme furt nekde courali po vyletech a venovali se sami sobe.Byli jsme v Liberci v zoo,v Hradci v obrim akvariu,vyrazili jsme sami na houby a mamka hlidala maliho,taky nas tatka vzal na celi den s kamosema na ryby,proste pohoda jak uz dlouho ne 8) .Taky jsme uz vyresili nase postelove problemy :oops: a jsme zas jak zamlada 8) :lol: ,tahle dovolena nam opravdu prospela.
2.zari jsem mela rocni vyroci od rudy bestie a vubec mi nechybi 8) :lol:

Karkulko vitej do klubu ublitych deti :roll: ,Mat taky zvraci a prevlikam nekolikrat denne :roll: .Me dr rekla ze se to do pul roku srovna ze nema dovivinutou nejakou klapku tak se mu to vraci,kdyby se to nesrovnalo tak nas po pulroce posle na nejaky vysetreni, pokud pribyvy tak to pry neva.Ale az pujdes k dr tak se radsi zeptej co doktor to jinej nazor.

Danielo drzim palecky at se to brzo srovna,cetla jsem diskuzi a nic jineho nez ti poradili me nenapada.

Simono mi mame tuhle a Mat si sni neuveritelne vyhraje a deku jsem ted koupila za 200 v tesku
 http://www.prag-info.cz/…p/index_.php?…

Vzbudil se mi broucek tak mu jdu nacpat pupik a doufat ze jeste usne a ja stihnu uvarit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1061
4.9.06 12:57

ahojky holky,

nám budou 3měsice za 9dní(toto letí)

já se ptala na hexa a měla by stat 1600kc.budete ji davát?my se stale rozhodujeme!! :?: :oops:

rada bych veděla váš nazor.i když u nás převažuje volba pro.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1119
4.9.06 13:54

Danielo
Co je to za značku těch lahví.
Já jí dávám Avent, tuperwarre i normal. Ty normální mi bojkotuje. Takže asi budem muset koupit jiné.

Ruza
Já jdu do hexa vakcíny. Pamatuji si Aničku a její reakce na očkování. Stačí mi fakt, že jí ušetřím 3 píchance. Rozhodnutí je ale na tobě.

Holky, tak jsem se vrátila s Áňou ze školky. Prý nebrečela, jako jiné děti steskem, ale pár dětí zmlátila kuželkou. Dokonce i na paní učitelku to zkoušela, ta jí vynadala. Tak se milá Anička na ní nakrkla a do té doby, než jsem přišla, s ní nemluvila. Když přišla za mnou, tak brečela jako ostatní děti, ale na otázku, jestli brečí proto, že se jí po mně stýskalo, mi bylo řečeno, že nechce jen domů. Prý ani nedostala obrázek. :lol:
Po kom to dítě je? Už vím. Po otci, to je taky taková cholera.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1061
4.9.06 14:03

Luca -jee ty máš na metříku i čas to mě nenapadlo ho tam dát ,ale přidám!!

já se právě bojím aby neměl horečky atatk.takže nejspíš hexa ano.a jak se to pícha po měsící?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1119
4.9.06 14:58

Já přesně nevím, jak se píchá. Vím jen, že se může odložit očkování. Třeba kvůli špatné reakci na očkování proti tubeře.
7.9. jdeme k doktorce, tak se budu informovat.
Když můžu své dceři ušetřit 3 jehle, tak jdu do toho. Anička měla hrozné reakce. Právě na tu poslední trojkombinaci. Prodělala spalničky s 40C horečkama. To první očkování taky neproběhlo hladce. Hrůza vidět, jak najednou naočkují obě stehna. Ty jsou pak zarudlá.
Vím, že reakce můžou být i na hexa, ale za těch míň jehel mi to stojí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
643
4.9.06 15:31

Holky děkuji za podporu :D Je to holt boj!

Luca - ty lahve jsou od MAMu. Mají speciálně tvarované dudlíky, a „větrací“ otvory, aby vzduch unikal a mimi ho tak nepolykalo. Jsou fakt dobrý! Áňa je teda ďábel :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
219
4.9.06 15:32

Ahojky

zdravím všechny po víkendu :lol: :lol: V pátek jsem byla v práci na oslavě, dopadlo to v pohodě, ze začátku Nik.plakala, protože se vzbudila jak jsme zastavili autem a měla potrhané spinkání, ale pak byla v pohodě.

Danielo..s tím kojením to znám, měli jsme takovou krizi 14 dní, ale nakonec jsme ji ustáli, musíš to vydržet a hlavně nepřikrmovat, mlíčko se zase vytvoří a bude dobře, Nikolka se taky strašně vztekala, kojíme už jen vleže. Sem tam má taky záchvat vzteku, ale ted to má hlavně z prdíků, protože se začne kroutit a tlačit a u toho prdí a asi jí to moc nejde tak řve. Ale před tím jsme taky kojili z obou prsů, sice já jsem to zkoušela odstříkat, něco tam bylo, ale malé se to nechtělo tahat a křičela. Z druhého ji to teklo samo, ale pak když měla tahat tak byl konec.

Od pátku Nikolka nekakala, pořád se kroutí a pláče, nevím jak ji pomoct, zkoušela jsem ji dat teploměr do zadku a nic, tak čekám velkou pohromu v plínce.

Ruzo–my hexa dáváme taky, hlavně kvůli té reakci a že ušetříme ty injekce navíc.

Malá se budí, tak zatím papa–nějak ted nechce spávat, i v noci se začala budit co 5 hod, předtím spala 7 hod vkuse :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
540
4.9.06 17:29

ahoj holky!
tak koukam,ze sme dosly ke 3 mesicum a krize pomalu zacinaji…nas to zatim nepotkalo,ale urcite se tomu taky nevyhneme…
danielo ,drzim palce,ale urco to zvladnes a Elca bude zase spokojena. :wink:
niki se teda taky nekdy u kojeni vteka,ale dam ji odkrknout a je to zas dobry,,,tak to asi nebude to,co mys ty..
taky se ted casteji v noci budi,ale jen hlady.po kojeni zase spinka.prisla jsem i na to,ze uz ji musim davat spinkat pres den(do ted proste usnula sama kdekoliv,jakkoliv).par dni ted vubec nespala a pak vecer je s ni k nevydrzeni.takze ode dneska po obede spinka. :twisted:
luco :Ana je teda dobra!zmlatit deti kuzelkou :lol: :lol: to je temperament!! :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1119
4.9.06 19:27

Danielo
Díky za tip. Zatím jsem zkusila vyměnit savičky za tvarované. To mělo docela úspěch. Už mi vypila 30ml. Hurá.

Holky, mně teda do smíchu nebylo, když mi pí učitelka, říkala o Áni. Protože maminky na mě blbě hleděly. Všechny děti tam brečely steskem po mamince, jen to moje je mlátilo. Asi dostala i učitelka pěknou ťafu, protože to zdůraznila pěkně nahlas. :lol: Já jsem se jí ptala, proč to udělala. Prý proto, že jí nějaká holčička bouchla. Ona to prý řekla učitelce, jenomže ta holčička to udělala znova. Tak jí to vrátila. Co jí na to říci, nic…

Byli jsme s taťkou na zmrzlině. Já si dala horkou čokoládu se šlehačkou, takovou tu pravou, ne za spreje. Mňam
Teď šel manža na pivo, tak jsem zvědavá na večer. Většinou si pak dobře zašu…Jé už se těším. :oops: :lol: 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
193
4.9.06 19:39

hojky mamči a mimča,

tak mě se Nelča taky kroutí u jídla, zřejmě jsou to prdíky. V náručí ji skoro nejde udržet, protože se děsně kroutí a prohýbá. A to nejím nic pálivýho ani nadýmavýho, tak nevím, co jí dělá zle.

Konečně ale začala v noci spát okolo pěti hodin v kuse, tak se konečně vyspím. Přes den je to po dvouch až třech hodinách.
Docela už se děsím té tříměsíční laktační krize. Já mám prsa docela malý, a mlíko už z nich taky nestříká napovel :( , tak uvidíme. Danielo - vydrž a nevzdávej kojení!

Luco - co měla chudák Anička dělat, když jí nikdo nepomohl, tak si pomohla sama, protě jí to oplatila. To je spíš chyba tý učitelky, že nezakročila dřív. Moje skoro tchýně, když chodila do první třídy, tak ji otravoval kluk, co seděl za ní, tak milá tchýně vstala, liskla ho a šla si sednout a dál poslouchala paní učitelku :D . Vím to proto, že ji učila moje babička.

No jinak jsme dneska koupili malé hrazdičku na hraní od Chicca za 1299 - Hrazdička Lights and sounds . Chtěli jsme aby když do té hračky praští, tak zahrála nějaká hudba a tato v tom obchodě vyhovovala jediná. Malá je z ní unešená, mlátila do ní jak o život, až se z toho posrala :D . No a teďka usnula. Takže můžu doporučit na prdíky a nespavost mimin :lol: !

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
319
4.9.06 19:55

Ahoj ženský… Luca: Samuel děkuje za pusu :lol: …my jsme nešli poprvé do školičky…teď jenom přešel do předškolní anglické třídy…byl nadšený a když jsem se ptala co se učili tak říkal,že např.zdravit kamarády a paní učitelku…samozřejmě jsem chtěla ať mi to řekne anglicky a on nahodil obličej a říká…no tak to si už teda nepamatuju :roll:

Kojení: malá se taky pořádně čertí,ale před přisátím…mě se teď po těch prasklinkách udělaly takové stroupky na kozách tak ji to asi vadí… :cry:

Michello: ta paní to dělá u vás ve Fulneku :?:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
319
4.9.06 20:07

Lahvičky…já mám Aventy a pak protikolikové Dr.Brownś…jsou tam ale normální savičky.
Zajímavé jsou tyto…asi nejvíce podobný tvar jako kozena :lol:
 http://www.elinka.mimishop.cz/detail.php?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
319
4.9.06 20:31

Vypadá to,že si tady povídám sama se sebou :lol:

Holky!! už jsou založena květňátka 2007 to je šílené jak to letí…manžovi jsem říkala jestli neuděláme Viki mladšího brášku,aby byli o rok,tak na mě kulil oči…zavezl mě na gyndu tam jsem si dala danu a je po bratříčkovi 8O jak vidím ty pupkaté maminy tak je mi smutno a to jsem ji tak urputně chtěla z břuška vyhnat :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
540
4.9.06 20:48

holahoj!
teda Luco ,podle me by to predevsim ta uca nemela hlasit pred ostatnima maminkama…ja delala pedak a ucili nas diplomacii k rodicum :lol:
a jestli ji nepomohla,muzes byt na Anu hrda,ze si pomohla sama.ta se v zivote nestrati :wink:
taky preju hezkou noc :wink: :lol:
me Niki zase krasne spinka.fakt uz si navykla na tu osmou a nedela problemy a a ni neplace.sem na ni desne hrda!!!
a taky pred koupanim mi predvedla neskutecne paseni koni a pretaci se z briska na zada!!!docela sem cumela.do ted nic a najednou dve veci!
takze od ted ji nesmim nechat ve vejsce samotnou,aby mi nespadla(postel,prebalovak..).no mam z ni radost.zitra jdeme na KO,tak to tam snad taky predvede :lol: pak napisu,kolik vazi a meri.jdeme po mesici,tak sem zvedava''

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí