Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj holky
Já jsem už úplně nešťastná. Včera mi Silva bojkotovala flašku s UM úplně. Místo aby jedla, tak spustila sirénu, až mi zaléhaly uši. Myslela jsem si, že jí odstavím během týdne. Pěkně přejde na UM, jako Anička. Silvinka se ale asi nechce vzdát prsa a mlíčka. Vždycky jej chňapne a pije a pije. Zkusím homeopatika a v posledním tažení pak prášky. Chjoo
Aničce moc nevěřím. Ona si hodně vymýšlí, ale pokud to byla pravda, že nezačala mlátit děti bez důvodu, tak je to v pořádku. Říkali jsme jí, když jí někdo vědomě bouchne. Musí mu nejdříve říci, aby to už nedělal a potom se zmínit učitelce. Pokud s tím nepřestane, tak mu to vrátit. Naše dcera není žádný otloukánek. Spíš si ale myslím, že nechtěly děti poslouchat. Ona se totiž chová jako malý generál.
Ahoj holky,
včera mi vůbec nešlo vkládat příspěvky an emimino. Vždycky mi vyskočila nějaká chyba, a to jsem měla rozepsaný takový dlouhý příspěvek…
No, už si samozřejmě nepamatuju o čem. Zatím jsem nestihla přečíst všechny poslední příspěvky, ale docela mě zaujalo, že už jsou květňátka 2007
Ale je to tak, letí to, v pátek to bude přesně rok, co jsme počali Viktorii
Asi budem slavit početiny
![]()
marketo
Tak vidíš, už početiny. Bohužel já to mám jen vypočítané. Vůbec jsem nevěděla, že jsem přišla do jinýho stavu. Asi po šestinedělí po potratu. Jednu rybičku jsme neuhlídali a teď je z toho taková krásná holčička. ![]()
Anička už je zase ve školce. Ani neprotestovala. Převlékla se, vlepila mi pusu a utíkala si hrát. Ostatní děti se držely mámy a brečely, jen ta moje zase hrr, jak buldozer mezi děti. ![]()
Bylo mi těch dětí líto, chudáci tak srdceryvně plakaly. Asi bych to nevydržela a nenechala je chodit do školky. Třeba zase mně Anička bude za 14dní brečet, že tam nechce. Stejně jedem za 14dní na dovču. Už se moc těším, doufám, že nám do toho nic nevleze.
Hanah
Ta paní, ke které jsem šla, bydlí asi 15km od Fulneku ![]()
Marketa182
Ahoj, tak co holky těšíte se? Dneska to snad stihnu dříve…
![]()
Marketa182 píše:
Ahoj holky,
včera mi vůbec nešlo vkládat příspěvky an emimino. Vždycky mi vyskočila nějaká chyba, a to jsem měla rozepsaný takový dlouhý příspěvek…No, už si samozřejmě nepamatuju o čem. Zatím jsem nestihla přečíst všechny poslední příspěvky, ale docela mě zaujalo, že už jsou květňátka 2007
Ale je to tak, letí to, v pátek to bude přesně rok, co jsme počali Viktorii
Asi budem slavit početiny
![]()
Marky tak to jsme počali v stejný den ![]()
Ahojte holky,
LUCO, celkem zážitky ze školky - učitelka to fakt měla říct diskrétněji a ne tak, aby to každý slyšel.
My včera také byly poprvé ve školce. Karolínka se těšila mezi děti, ani mi neřekla ahoj a dnes jsem ani nestačila uklidit bundičku do skříňky a ona si už hověla na koberci ve třídě. O nějakém rozloučení samozřejmě nemohla být řeč
. Moc se jí tam líbí, i když nestihla doběhnou na WC a počůrala se (nejspíš neměla v zápalu hry čas) a taky měli na oběd čočku, což fakt nejí
Jsem zvědavá, s čím přijde dnes.
Šárinka mi bojkotuje kočár. Už týden odcházíme z domu s řevem a s řevem se zase vracíváme. Než usne prostě si musí poplakat, a pak jak se vzbudí už nechce v kočáře být, protože nic nevidí. Když ji vytáhnu je klid, kuká kolem sebe - vždyť ty stromy jsou tak zajímavé
. Ale už se pronese, drobeček.
Taky mi pořád nechce pást koníky
. Už se jí několikrát podařilo převalit ze zad na bok, pořád si chce sedat, ale koníčky nic.
Musím běžet, někdo se dožaduje mé pozornosti.
Fajn den!!!
Petra
Ahoj,
Michello - to víš, že se těšíme
Akorát je blbé, že jsem teď byla celé dopoledne u holiče, tak malou hlídala tchýně, no takže tam malá neusla a plakala. Usla hned jak jsem ji vzala do náruče… Jenže od rána nejedla, tak nevím, jestli to plavání zvládne o hladu, nebo jí dám najíst těsně před tím.
DanielaB - vidíš, vy jste to stihli na svět o dva dny dříve
Včera jsem měla pro tebe rozepsaný takový dlouhý příspěvek a smazalo se mi to
Tak znovu - před třemi týdny mi Viktorie dělala to samé. Pořád plakala a byl to strašný záhul na nervy. Taky jsem tady psala, že jsem už z toho plně v depce. Představa dalšího dítěte mě děsila… Místo abych se na další den s Viktorkou těšila, tak jsem se toho děsila. No a cca do 7-10 dnů to přešlo a je zase v pohodě. Takže to chce vydržet a malá se zase zklidní. Určitě to tak nebude napořád. Snad zvládnete i to kojení, přejdete tu krizi - prý netrvá nikdy víc jak 48 hodin - a malá se přestane vztekat. Držím palce!
Zdravíme, mamči a mimíškové
Na to očkování jste dostaly pozvánku nebo jste se sami přihlásili u lékaře? A jak probíhá kontrola reakce na očkování proti TBC? Jdeme tam zítra, tak ať vím, zda se jen mrknou nebo mu do toho budou nějak „šťourat“, to bych je zakousla. Máme dobrou zkušenost se šamponem SEBAMED na ty žluté stroupky ve vláskách, nemusí se drasticky vyčesávat a olejovat. Na tvorbu mléka je osvědčené černé pivo a spoustu vitamínu B ve formě, která každému vyhovuje. Hanah , ty se máš, že bys šla už do dalšího mimíška. My to máme obráceně, muž by už moc a moc chtěl stvořit malému sourozence a já sbírám odvahu do druhého těhu ![]()
Hojky, já se hlásím do dalšího těhu. Za tři roky pokud to zdraví dovolí, jdem do toho. Samozdřejmě jestli si do té doby nepořídíme barák na hypotéku.
Teď jsem se vrátila ze školky. Tak malá Anička byla moc hodná. Dokonce pomáhala mladším dětem. Možná to byl včera jen nějaký skrat. Nebo měla pravdu a bila jí jiná holčička.
Marky - kéž by se malá přestala vztekat! Ono už to ale trvá déle než dva dny, je to fakt o nervy. Dneska jsem ji zkoušela nakojit, opět bez úspěchu. Zkoušela jsem to i vleže. Naklonila jsem se nad Elču (dobrá posilovna rukou) a tak ji krmila. Poprvé vydržela asi 5min., to už jsem byla štěstím bez sebe
Potom hned usnula. Před chvílí jsem to zkusila znovu, ale to už byly jen tak 2 minutky a následný ječák
Nevím, který blb vymyslel laktační krize!!!
Proč se ty mimina nemůžou najíst bez problémů?! Copak my u jídla taky děláme nějaký caviky? Aaaaach jooo…
Kde jsou ty časy, kdy jsme měli snad to nejhodnější mimi na světě. Vůbec neplakala, zato teď si to vynahrazuje. Asi má pocit, že to musí za celé tři měsíce dohnat ![]()
No a s dalším mimi si to řádně rozmyslím! Kdyby ale náhodou, tak dejte holky vědět, až do toho půjdete. Přidám se k vám, ať jsme zase v diskuzi spolem
![]()
TBC - nám to doktorka jen zkoukla a hlásila, že můžeme vlítnout na další očkování. Navzdory mému přesvěčení ale začínám mít pochyby o tom klasickém. Ale už jsme s tím začaly, tak to nějak zvládneme. Ta první injekce prý bývá nejhorší…
ahojky ,
tak atdy se budou slavit početiny ?tak ty mi máme 16.9.víme to presne ponevadz ten den mi davali injekci aby se vajičko uvolnilo.
Marry,Luca -taky do ní jdeme co bych pro me prdolku neudělal.modré mu znebe snesu!!
luco-tak se informuj a dej vedět!!
tak už mam za sebou Gyndu.teda stydim se misto po 6 tak po 12neděli,ale nejprve dovolenkoval on a pak my.za tyden jeste na zavedeni teliska.uff já se tak bála
ale ani jsem necitila když mě prohlížel!!malej z povzdálí sledoval co asi pan Dr.mamince dělá!!!
a v čekarně se tak pokakal že to lezlo malem kolem mel to i na brisku tak ssme v ordinaci přebalili.a trandili dom.
Luca - jsem si přečetla první větu a lekla se, že ti budu gratulovat!
![]()
My plánujeme druhé dítko taky podle hypotéky. Teď sháníme nějaké bydlení a podle toho, jak budeme zvládat hypotéku se rozhodneme, jestli půjdeme do dalšího.
Už jsme se byli na nějaké ty domky a byty dívat, ale do dvou mil. jsou to samé ruiny!
Moc by mě zajímalo, kde lidi berou na to hezký bydlení. To si berou hypo na 5milionů?!
Kde na to berou???
Áňa je šikula, jak to ve školce zvládá. Ten včerejšek byla asi nějaká výjimka. Rozhodně bych ale věřila jí…
Ahoj…
Faninka: asi bych ještě do dítka taky nešla
teda už nepůjdu vůbec…toto těhu už mi dalo pěkný záhul.....bohužel už nejsem žádná mladice ![]()
Michello: já měla kontakt na paní z OV,ale nevím jestli ho najdu…možná se k tomu taky odhodlám ![]()
Ruza: já byla na zavedení tělíska včera a představ si,že než jsem vylezla z ordinace tak se malá zesrala až na břicho ![]()
Početiny: ty máme až 26.9. ![]()
Daniela: to očkování jde prý přerušit a na:,–(it Hexa…jedna kočena mi psala SZ,že to jde.
Hanah -tak to je husty!!nebolelo to zavedeni!!Dr.říkal že je to otazka nekolika minut.tak jsem zvedava a ceklkem se i tesim už me nebavi používat plaštěnky ..ale i presto jsem se aDr.ptala zda je to telisko 100%.
nojo důveřuj ,ale proveřůj!!
Danielo-my planujeme druhe mimi tak za 3-4roky.Hypoteku mame na byt.oba jsme vyrostli v domech tak jsme sli do bytovky .radci.snad do toho 3+1 narveme ty planovane 3deti..ale mame velike mistnosti.
DanielaB - Viktorka se mi taky někdy od prsa odahuje, hlavně když hodně pláče, třeba večer, tak se na to vykašlu a prostě nejí… Jednou mi to udělala i přes den, prostě nechtěla jíst. Tak nejedla. Po šesti hodinách si to rozmyslela. Tak zkus třeba Elen nechat vyhladovět, třeba pak změní názor ![]()
Druhé dítko - plánuju, že na něm začneme pracovat, až bude Viktorce rok, aby měli od sebe rozestup tak 2-3 roky. Uvidíme, jak rychle to s tím druhým půjde, první si dávalo na čas. Ale netroufám si jít do toho hned, protože hned bych další dítě nezvládla. Chci si Viktorky užít. I tak to utíká strašně rychle.
Jinak jsem právě přišla z plavání, kam s Viktorií a taky s Michello a Klárkou chodíme. Holky byly dneska strašně hodné, až jsme z toho byly překvapené. Jsem ráda, že se toViktorce líbí, mě se to totiž taky líbí ![]()