Poradna duly
Jana Čurdová
Bohužel
Začínáme přecházet na UM. Ubývá mi mlíko a prsa to taky přestávají zvládat. Má to ale i výhodu, konečně můžu korigovat přísun kalorií. Dělám jí to UM slabší, než doporučují.
Nechala jsem u doktorky Eluš převážit, má 7,35kg. Jdu to poopravit v seznámku.
Dneska se mi Elča taky nestandartně vzbudila v 1:30h. Pak ale spala normálně, do 7:30h.
Zdravím spoluobčanky
DanielaB -kolik že má malá ve 3měsicích??
jinka UM není zadná veda.aspon máš presný přehled kolik toho s papa.
Luca -děkujeme za infa.tak jsem se bnakonec rozhodli že prvni dame normala podle reakce se rozhodnem na dalsí!!
EvaK -tak to budeme slavit den po sobě. ![]()
Janino -teda o tom kvílení nevím,ale co se slyntaní tyče tak taky slintame.ale Dr.ríkal že to muže být tim jak když se na něco soustředí tak zapomene drobet polykat a je to opravdu tak slynta kdyz na neco sleduje atd.
spani -usina prav.neco před 22h a budime se mezi 5.(takže 7h.)a pak už se budime po 3h.takže v 8snim už taky vstavam .pak sio hraje a od 11do 13vetsinou spi pak parkrat pres den.to je ale kazdy den jiny.
co nás trápí -jeho občasne zachvyta trvající 5minut-šíleny vzteklý řev.pak usne.to má nekdy 4× nekdy jen jednou za den.?? ![]()
DanielaB
To je mi líto. Ale co se dá dělat, když malé bojkotuje pítí z prsu. Furt dokola odstříkávat a stejně to nemá učínek, jak když to mimčo vypije. A taky mě to odstříkávání nebaví, tak asi nikoho.
Hlavně že je Elča zdravá a má se k světu, což je vidět na váze. to je fakt neskutečné, kolik váží. A kolik vůbec měří?
Tak přeji ať se ti prsa moc nenalijí, ať je to v pohodě!
(Beru to podle sebe. Mě stačí jak teď Peťka jak jsme šli od doktorky usnul v kočárku a nekojil se 4h a už jsem se těšila, až se vzbudí a vypije mi to jedno. A druhé už je taky dost plné, tak snad se bude kojit dřív. Jak je vidět, tak každý má něco, co musí řešit.)
Tak jsem našla cumel, který Klárka nevyplivuje..už mě nebavilo to vřískání před každým spaním a řešit pořád prsem to taky nešlo..
Ahojky. Chtěla jsem se zeptat, tuším matně, že jste tu už knihu Něžná náruč rodičů probíraly, ale nechce se mi to hledat x stránek zpět, kamarádka mi ji půjčila, zjistila jsem, že dělám všechno špatně, že malého nosím blbě, zvedám blbě, dost mě to polekalo. Už vidím tu skoliózu a kdoví jaké postižení páteře, protože ho nosím „nevhodně“, já v dětství musela ležet na tvrdém a bez polštáře, mamka taky a celý život páteř v prd…co si o tom myslíte? Zavrhují tam šátky, klokanky, docela mazec. Přijde mi to divné, protože tak jak to ukazují v knize, že se nemá, tak snad nosí všichni. Už se vám človíčkové přetáčejí z boku na bříško ? Náš velký muž se mi v náručí pořád otáčí směrem k mým prsům, hlavičku mi vždycky zaboří prudce do podpaží, prostě divočí a nosit ho už je velký um, občas si připadám jako žongléř, když ho chytám, jak mi vyskakuje z náruče
Po očkování na TBC mu zůstal na ťapce pěkný strup a bulka, snad z toho nebude mít velikou jizvu, při kontrole nám radili, ať to namáčím při koupání, aby se sloupl. Co se týče slinění tak to už může být předzvěst růstu zoubků, mě první zub vykoukl také ve 3. měsících a tehdy jsem měla poprvé od zubů i píchané ucho! Snad v tomto nebude náš miláček po mě…zjistila jsem ve svém okolí, že spousta mamin kojila max. 2 měsíce, často se mi stane, že se i někdo diví, že kojíme. Je to zvláštní, lidi jsou asi „postižení“ z dřívějška. Pěkné " plavečky " mají na www.latkovky.cz už jsme tam objednávali několikrát, velice solidní dodání či na www.pisisvor.cz tam je to též super! Mějte se krásně a pozdravujeme mimíšky!
michello Klárka je slaďoch ![]()
Ruza a EvaK - no Eluši je fakt dost, mám posilovnu zadara
Měří 61cm, tím zase nemáme na Peťku ![]()
slintání - tak to by musela být Elča supersoustředivá! Musím jí pořád utírat pusenu, i když v poslední době to zvládá sama. Pořád si cpe do pusy oblečení, dalo by se ždímat
![]()
otáčení - dneska slavíme první úspěch! Elča se sama otočila ze zad na bok
![]()
zvedání a držení mimča - já to zase až tak neřeším. Všechno se má dělat s rozumem a dítě vůbec zbytečně netahat. Nedokážu si třeba představit, jak bych Elču nosila v poloze „tygřík“. Upadla by mi ruka!
Ahoj holky
Danielo
UM to není. Normálně ho zblajzla přes stříkačku. Spíš mi bojkotuje flašku. My máme Nutrilon a ten nám docela vyhovuje. Až přestanem kojit, tak jí hlad naučí sát flašku. Uvidíme.
Tak jsem si nechala napsat hexa vakcínu. Všechny tři dávky. Co kdyby náhodou nebyla. Dáme je k doktorce do lednice. Bude mě to stát 4500kč. Prý mi jednu vakcínu zaplatí pojišťovna. Tak jsem zvědavá.
Silva ve 2 a půl měsících má 5810g a 64cm. Tj. +2,26kg. Prosím o doplnění seznámku. díky
vlcice
Jsem u OZP. Říkala mi to ale doktorka s tím, že hradí jedno očkování tato pojišťovna. Já to vůbec nevěděla. Musím se podívat na jejich stránky.
Nazdar lidicky,
DanieloB - to mas teda opravdu posilovnu, me se nekdy zda prcek tezky, hlavne kdyz ho taham nekam v autosedacce a to ma neco pres 5 kilo
. Jo, dneska jsem ho opet zmerila krejcovskym metrem a ma 60 cm, tak prosim doplnit do seznamku. Dekuji. Jsem to mohla napsat najednou a ne tak po castech, ze? Ty pak jenom porad doplnujes seznamek ![]()
Chtela jsem jeste neco napsat, ale nejak mi to vypadlo z hlavy. Dneska v noci jsem vzbudila prcka na kojeni, protoze uz jsem mela prso nalite a tvrde jako kamen a nechtelo se mi odstrikavat, protoze stejne by do hodinky pil. Ani ho nebylo treba premlouvat, hladovecka.
Holciny, mejte se krasne. Cau
Camea
Tak vidím, že řešíš podobné problémy jak já s nalitými prsy. Prcek to má vypité běhěm 10-ti minut a já když odstříkávám, tak už mi upadají ruce. ![]()
Nevím kdo to tu psal, že se někteří lidi diví, že jen kojí. Mám stejnou zkušenost. Už se mě pár lidí při pohledu na Peťku ptalo, jestli jen kojím a když jsem řekla, že ano, tak se mě ptali, jestli fakt nedávám ještě něco k tomu, že jestli je fakt tak velký jen z toho mlíka.
Tak to mě poprvé hodně zarazilo. Přece co je lidstvo tak je kojení, je to tak od přírody uděláno.
Na druhou stranu mě dost štve, jak se teď z toho dělá kdoví co. Jak kdyby kdo nekojí tak byl špatný. To fakt zuřím. ![]()
Tak OZP přispívá v rámci svého kreditního preventivního programu - viz www.ozp.cz
22 - Příspěvek na očkovací látku Infanrix, Hexavac nebo Infanrix hexa • Originál účtenky • Kopie očkovacího průkazu • Vyplněná a podepsaná Žádost
Mně přišel pro malou poštou kredit 450,– a já jako těhule jsem měla kredit 1200,– z něhož jsem vyčerpala jen asi 300 za vitamíny a kurz. Tak zkusím jestli by se zbytek mého kreditu nedal převést na malou a uhradit tak částečně tu hexavakcínu.
Jinak oslava výročí svatby dopadla báječně, byl to bezva den. Supr oběd v Steak Housu v Soběsukách (Ružo, nevařil tam dnes tvůj manža?
) - dali jsme si do nosu a pak procházka v přírodě a k tomu to krásné letní počasí a malá byla moc hodná. Až večer doma začala zase pofňukávat a slintat, ale jak ji výlet zmohl, krásně usnula už v 19h a spí jak dřevo.
Slintání
Tak Peťka poslední dobou taky víc slintá. Ale myslím, že předzvěst zoubků to není, že je to ještě hodně brzy.
Ale možná je to tím, že si víc strká ručičky do pusinky, že si to tam podráždí. Nevím.
Ahoj holky,
já už fakt blbnu! Než začnu psát příspěvek, tak vím přesně, co napíšu, ale než se k tomu dostanu, tak mám v hlavě úplně vymleto a už nevím, co kdo psal.
Někdy mám pocit, že to kojení úplně zatemňuje mozek… ![]()
Tu knížku Něžná náruč rodičů prý v televizním pořadu Reportéři na ČT1 nějak hrozně odsuzovali! Já to tedy neviděla, ale říkal mi to „skorotchán“ (nejsem vdaná 8 )
Jinak zítra máme slavnostní den, slavíme moje narozeniny (33.!
), takže jdeme taky na oběd do nově otevřené nekuřáck restaurace. Snad to tam Karolínka přežije v klidu!
Co se týče Hexa vakcíny, tak naše Dr. řekla, že si myslí, že ty peníze, které za ní zaplatíme, by se dali pro miminko využít efektivněji. Ale stejně do ní asi půjdeme… Viděla jsem oteklou nožičku po klasickém očkování a chtěla bych toho Karolínku uchránit… Jestli se tedy někdy dohrabeme k té váze 5kg, aby nás vůbec mohli naočkovat!! Příbíráme dost pomalu, občas mi to straší v hlavě, ale Karolínka je jinak dost spokojené miminko, tak se to snažím moc neřešit ![]()