Poradna duly
Jana Čurdová
Jo a Karolína taky pořád slintá, ale nikdy mě nenapadlo, že by to mohly být zuby
Vždycky jsem si myslela, že ty rostou až mnohem pozdějc!!
karkulko
Všechno nej k narozeninám. Hlavně zdravíčko.
janina
Díky za info. Už jsem se ptala. Mám příspěvek ve výši 500kč na Silvu. Jako těhule jsem taky dostala 1200kč. To jsem celé využila na nadstandard v porodnici. Anička už taky využila svoji pětistovku na očkování.
Holky, včera jsem se dorafala s manžou. Začal vyšilovat, že neslyší zprávy v televizi, protože si Anička broukala. Došel tak daleko, že mi úplně rozmlátil koš na prádlo.
Prý za to můžem my, že ho pořád provokujem.
Ty jeho stavy znám, většinou si jich nevšímám. On je totiž hrozná cholera.
Jenže tentokrát mi to vadilo, nejenže mi rozlátil koš a já nemám, jak pověsit prádlo v pračce, ale dává pěkný příklad Aničce. Málem ty úlomky z toho koše zasáhly Silvu. Ty jeho stavy jsou čím dál tím horší. Ze začátku tak často nevyšiloval. Mám ho ráda, je to hodný člověk a skvělý táta, ale když ho chytne rapl, tak se nezná. Promiňte, že si tu vylívám srdce, nevím komu to říct.
Karkulka
Vše nejlepší k narozeninám ! Já měla před týdnem a malá mi skoo celý den prořvala a prokňourala
Tak doufám, že ty je oslavíš lépe… ![]()
Něžná náruč - Kenny club - No, s Marketou182 víme jak to s tou reportáží na Primě bylo..chodíme totiž plavat do Kenny klubu od paní Kiedroňové. Kenny měli minulou sobotu seminář a probírali tam i toto. Paní Kiedroňová je velice nazlobená a půjde před soud, protože: to klubíčko, které používali ti lidé se používá pro rehabilitaci a vypadá úplně jinak než klubíčko Kenny klubu, navíc v knize není uvedeno, a používá se pro nedonošené děti jen pro rehabilitaci a ne pro normální nošení, protože se v tom dítě nevyvíjí.. Navíc vyvýšené klubíčko už není vhodné pro děti od tří měsíců, vše je v knize napsáno.. Jak vidím, tak tahle reportáž opravdu poškodila jméno paní Kiedroňové, což si myslím, že je škoda.. Taky nepoužívám všechny polohy, protože mi nevyhovují, ale nikdo vám neřekne, že krček miminka je obzvlášť nervově citlivý atd. Třeba Daniela psala, že by nezvládla tygříka.. Já ho taky moc nepoužívám, protože se Klárce nelíbí.. Teď je fajn klokánek, navíc dítě posiluje zádové svaly.. Někdo si řekne, že on taky vyrostl bez paní Kiedroňové a někomu se to zase zalíbí..každého věc a každého názor..
![]()
Michello - teda, to je super, že se ti podařilo dát Klárce dudlík
Jaký tvar? Viktorie si ho prostě nenechá dát, ale pořád si cucá pěstičky, tak jí ho občas zkouším vnutit
Něžná náruč - já jsem docela ráda, že jsem absolvovala ten kurz manipulace podle té knihy, protože malé se ty polohy docela líbí a i mě se s ní manipuluje lépe. Samozřejmě vše nedodržuju striktně, ale myslím, že ty polohy určitě nemůžou nikomu uškodit. A co se týče tygříka, tak to je asi naše nejoblíbenější poloha, dokonce jsem jí teď kvůli tomu koupila i obleček tygříka
Má i ocásek
Až budu mít fotku, tak to tu hodím.
Ještě vám musím říct, jak „blbý“ dudlík změnil naši Klárku… Takové pohodové večerní usnutí jsem nezažila (pokud neusla po hodině u prsa).. Nakojila jsem ji, vrazila dudlík, manžel ji probuzenou přenesl do postýlky, sotva ji položil, tak zavřela oči a probudila je až v 6,30 ráno (od 20h).. A dneska ráno po odbrknutí chtěla ňuňat, dostala dudlík, pak se snažila otočit na bok, tak jsem jí pomohla..trochu si pomrouskala, přetočila se trochu na bříško a usla jak špalek..
![]()
Mám velkou radost, protože mi ji bylo děsně líto, když pořád plakala.. ![]()
Marketa182
Já jsem taky ráda, že ji nosím podle toho.. Tygřík se jí nelíbí od začátku, ale chvíli v něm vydrží
Už jste zkoušeli klokánka? Už ho zkoušíme po chviličkách
Zítra se už těším, manžel jede taky. Jedete taky všichni?? Na fotku jsem zvědavá
![]()
Dudlík je od Aventu - silikonový, byli dva v balení. Mají zploštělou savičku a je měkoučký.. Klárka jiné nechtěla, protože měly tvrdé savičky a nemohla je ňuňat jako prso.. Však ti je ukážu zítra
Jsem fakt moc ráda, protože už začala cumlat palec a to by nedopadlo dobře ![]()
Michello - už ji občas držím v klokánku, docela se jí to líbí, jen u toho strašně slintá. Zkoušela jsem ji držet takhle před zrcadlem a smála se na sebe ![]()
Zítra jdeme všichni, taky už se těším ![]()
Ahojky holky,
Michello, hrozně ti závidím, že malá chce a udrží dudlík, naše malá si ho převážně vezme jen, když jí na dudlík dáme kapičku Sabsimplexu, teda usíná s ním, to je jediný, ale protože usíná v autosedačce, kdyby měla ležet, tak ho za chvilku vyplivne a začne křičet. Malá používá taky pěstičky a to je doopravdy hrůza.
Jinak holky nemůžete popsat tady nějakou tu polohu na nošení? Toho klokánka vůbec neznám, tygříka ano, to je asi jediná poloha, kterou malá miluje nejvíc.
Ráno se mi vzbudila v 7 hod., já byla celkem ještě KO, tak jsem jí nechala chvíli vyřvat, pak jsem jí nakojila a od té doby spinká.
Dneska mi jde vozit mamka, už se docela těším, protože ta horda těch 5 praček je vážně šílená a zabírá spoustu místa.
Mějte se papa Tulipan
Tulipan
Však dudlíka má teprve od včerejška..Taky se to může změnit a zas ho může vyplivovat..ale doufám, že ne ![]()
Zkus ji přetočit s dudlem na bok, Klárce to vyhovuje, připomíná jí to polohu při kojení a dudlík ji tak nevypadne, protože se opírá o postýlku.. Ona filuta si ho i přidržuje
![]()
Ahojte holky,
Janino , tiše závidím vaši oslavu výročí svatby. My včera taktéž měli výročí - brali jsme v roce 2002. Ještě po poledni jsem na to myslela, a pak mi manža napsal, že musí být dlouho v práci, tak se mi nějaké výročí vykouřilo naprosto z hlavy. No, přijel až o půl sedmé večer a nevzpomněl jsme si ani jeden
. Ale stejně za to může tchyně, protože po něm chtěla udělat ještě nějakou práci (někdy je strašně otravná
). O půl deváté usnuly obě holky a mužíček pořád o patro níž cosi dodělával. ![]()
Karkulko , vše nejlepší k narozeninám!!!
Luco , ten můj je taky cholerik a občas si i do něčeho kopne. To doslova nesnáším, zvlášť, když je u toho Karolínka. Ještě za svobodna v záchvatu zuřivosti udělal pěstí díru do dveří od WC, při hokeji už několikrát rozmlátil o mantinel hokejku a taky si o něj zlomil malíček
. Taky vyšiluje, když neslyší hlavně sportovní zprávy a pořád Kajku okřikuje a vyhrožuje výpraskem… Místo, aby byl rád, že je tak plná života a má takovou fantazii. Teď byl týden doma na neschopence (úraz, pro změnu, při fotbalu) a trochu se zklidnil. Prý potřeboval už odpočinek jak sůl. No, nedivím se, už tři roky jsme neměli pořádnou dovolenou. S tou přístavbou se penízky jaksi rychle rozkutálely ![]()
Jinak, Karolínka je ve školce prý moc hodná jen u obědu stávkuje a nechce jíst druhý chod. Polívku prá ještě jakž takž, ale pak že začne vytlačovaně plakat a stěžuje si, že ji bolí zádíčka a ručička…chudinka malá
. Taky mi říkala, že „učitělky špatně važí“ ![]()
Příští týden jdeme se Šárinkou na píchanec. Obyč injekce - právě kvůli těm financím, tak doufám, že to malá zvládne v pohodě a bez teplot.
30.9. nás také čekají křtiny. Budeme tu mít lidí jako při nějaké menší svatbě. Naštěstí navaří oběd tchyně a já budu „jen“ poletovat kolem kuchyně a dětí a dělat co bude právě třeba.
Michello , máte fakt nádherné fotky. Klárka je úžasně fotogenická holčička!
Krásný den všem!!!
Šárinka ""http://b1.lilypie.com/U3cep2/.png:http://b1.lilypie.com/U3cep2/.png
Karolínka""http://b4.lilypie.com/kqPWp2/.png:http://b4.lilypie.com/kqPWp2/.png
Slíbená fotka malého tygříka - https://www.emimino.cz/modules.php?…
Chtěla jsem udělat lepší, ale vůbec se jí to focení nelíbilo, že prý není žádná manekýna
, tak začla strašně řvát…
Ještě jeden tygřík zepředu
- https://www.emimino.cz/modules.php?…
Zkoušela jsem před to a za to dát to Img, ale jaksi se mi to tu nikdy nezobrazí, jak to děláte?