Červňátka 2006

Napsat příspěvek
Velikost písma:
459
6.9.06 11:39

DanielaB
Ty mimča jsou ale mršky. Takové malé a tak chytré. Tak snad se to zpraví. Zkus se poptat třeba na laktační lize, co s tím. Jestli se to dá zpravit a jak.

Já zas přemýšlím, jestli nezačnu z toho jednoho prsa kojit s kloboučkem, protože tam mám kolem bradavky vyrážku (takovou červenou a suchou) i kousek na bradavce. Jak jsem psala, že ji mám špatnou, že asi to bude tím atop. ekzémem, co se mi vrátil, tak asi to tak je. I druhá bradavka mě bolí. A to techniku kojení mám stále stejnou a Peťa saje taky stejně… Prostě asi ta kůže začala být horší. Ach jo. Fakt mě to při přisátí bolí jak četr a pokud dělá Peťka binec, tak je to hrůza. Ale zatnu zuby … S těmi kloboučky by byl asi problém, protože já mám bradavky menší, tak Peťka je na to zvyklý a i dudlík (pokud se mi povede mu jej jednou za čas vecpat) má anatomický, a když mu dám obyčejný, tak to nehrozí, jak je to kulaté a velké a ty kloboučky jsou taky moc velké. Ptala jsem se v lékárně jestli nemají menší (jakoby ty bradavky na těch kloboučkách) tak říkali, že ne. Tak nevím, jestli by přes to chtěl pít. :?
No zatím to vydržím, ale nemám pocit, že by se to mělo úplně zpravit. Ta vyrážka vypadá stejně jak ekzém, jenže tam nemůžu mazat ty masti co mažu jinde. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
459
6.9.06 11:49

Včera to byl horor. Dala jsem Peťku spát v 21h a pěkně usnul. Pak jsem šla se psama a jak jsem se vracela, tak jsem viděla před okno, jak manžel nosí Peťu, tak jsem věděla, že je zle. A taky bylo. On se totiž včera vyklkal jen jednou večer, tak jsem si říkala, že možná už nebude kakávat 3× denně jak normálně (někdy i 4× denně, ale toho čtvrtého je už málo), ale třeba už začíná míň. Tak to jsem se přepočítala. Bolelo ho bříško, tak jsme cvičili nožkama, masírovali. Pak po hodně dlouhé době jsem dala rourku. To ale pomohlo jen na cvhíli. Pak se asi za 30 min po rource vykakal. Tak jsem myslela že Ok, ale začal se znova kroutit a za asi 20 min se vykakal znovu. A to celkem zas dost. Pak už měl zas hlad, tak jsme krmili. Tak asi na 20 min usnul a pak se zas probudil a brečwel, tak jsem myslela,ž e jak si brkl, že má ještě hlad, že třeba už ta laktační krize. No tak to jsem neměla dělat. Sice pil, ale kroutil se u toho po chvíli, tak zas ho bolelo bříško. A pak si nemohl brknout, tak se 2× poblil (to už i předtím jak se napil a kroutil se). Tak jsem ho zkusila dát na bříško, protože vím, že tam si dobře brká a kolikrát i obře prdí, ale to chytil tak histerická záchvat, že jsem jej nemohla uklidnit, tak po nějaké době úplně histerického pláče, dy měl i slzičky jsem ho vzala do koupelny a umyla asi 3× obličej studenou vodou. Tím se zarazil a hned jsem jej začala utišovat, což pak zabralo. Pak se pokadil počtvrté (to už míň) a usnul mi v náručí. Ale jak jsem jej dala dopostýlky, tak se probrala že chce ještě pít. Se ani nedivím, když to všechno vyblil, jak se zmítal. Tak se napil, ale jen celkem krátce a unsnul. Pak už spal. Ksyž se začal v 3:30 kroutit, tak mě to probudilo a už jsem měla oči navrch hlavy, ale dvakrát si ve spaní prdnul a spal dál. Pak se vzbudil až manželovi zvonil v 5h budík, tak se úplně probudil v 5:30 a to jsme nakojili a spal dál. Ráno kolem 8h se zas pokakal a taky jsem mukopala nožkama, ale neřval jen tlačil a občas se i na mě mezi tlačením usmál. Tak snad to dnes bude večer lepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
459
6.9.06 11:56

Jo zapomněla jsem napsat, že nakonec usnul v 24:10h. Tak jsem se šla osprchovat s pát taky, takže jsem usnula ještě později. A ráno už jsem vstávala úplně v 8h, protože mě vzbudil mobil, jak jsem si večer zapomněla dát vibrační, jak jsem už byla mimo. A to se vzbudil i Peťa a už nespal. Takže jsem se moc nevyspala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1119
6.9.06 14:11

Sunnyside
Musíš pro recept. Bez něj ti to v lékárně nedají. Možná musíš doktorovi říct, že chceš právě naočkovat hexa.

EvaK
To máš pěkného divocha. :lol:

Silva usíná v postýlce kolem 21h a spí tak do 3h. Potom se vzbudí na jídlo. Většinou mě vzbudí tím, jak rychle dýchá. Říkáme jí bernardýn. Když mě náhodou neprobere vzdychání Silvy, tak vykřikne „hej“. Opravdu řekne hej. :lol: No a potom jí co dvě hodiny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
459
6.9.06 14:43

Luca235
Mě usíná Peťka stejně jak tobě. Usne kolem 21h a spí asi 6,5h - 7h a pak se budí po 3h až se pak probudí úplně, tak pak jí častěji.
Ale včera to by nářez. Doufám, že poslední. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
809
6.9.06 14:54

EvaK: Kup si kloboucky small od Aventu. Ja mam taky maly bradavky, ale tyhle kloboucky jsou super. Sice vypadaji taky vetsi, ale opravdu jsou skvely a me moc pomohly a mala z nich hned sala!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
196
6.9.06 15:04

Ahoj,

Evo to jste teda meli noc plnou vasni :? :lol: .

Danielo to by jeden neveril ze tak mali deti budou tak vycurany 8O .

Nejak dnes nestiham,musim zas letet z loznice se ozval terorista :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
876
6.9.06 15:13

Ahoj,

Michello - no, však se jí můžeš zeptat. Mě je to celkem jedno, akorát vím, že 23.9. v sobotu bychom nemohly, protože jedeme do Prahy. Hodím tu konečně ty fotky

Daniela - tak to koukám! Slyšela jsem o tom, že děti, když zkusí flašku, už pak nechtějí prso, ale až tak…! Představ si, co mi udělala manželova mamka. Hlídala asi před třemi týdny malou a když jsem si ji přišla vyzvednout, tak jsem viděla na poličce flašku s čajem. Málem mě omyli… No tak jsem ji minulý týden řekla, že si nepřeju, aby Viktorii dávala čaj, že jsem viděla tu flašku a ona že prý to ne, že situ flašku koupila, až bude Viktorka větší… Jak se tam asi dostal ten čaj, že? No, každopádně si myslím, že by si ten čaj nevzala, protože si nevezme ani dudlík, ale naštvalo mě to pekelně…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
876
6.9.06 15:15

Michello a Klárka na plavání ve fešáckých žlutých plavkách :Dhttps://www.emimino.cz/modules.php?…

Markéta a Viktorka na plavání - https://www.emimino.cz/modules.php?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
635
6.9.06 15:39

Marketa
Huráá konečně můžu ukázat manželovi, jak to vám i Klárce slušelo !!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
144
6.9.06 16:46

ahojky holky :lol:

dlouho sem tady nebyla, já nějak pořád nemám čas pořádně sednout k PC.
Dnes sme byli s Fífou na kontrole ve 3. měsíci a rovnou ho i doktorka naočkovala. Prosím, napište mi někdo do toho našeho seznámku, že Fífa ve 3. měsíci váží 5,80 kg a měří 61 cm. Děkuji :wink:
Jinak sme malýmu nechali naočkovat tu hexu, tak sem zvědavá jakou bude mít reakci. Prý by neměl mít žádnou. Radši sem preventivně koupila panadol baby, člověk nikdy neví. Chvíli si poplakal a ted mi tady spinká na hrací dece.

Jak se jinak máte všechny? Občas sem stihnu akorát nakouknout, ale nemám čas přečíst všechno, ani něco napsat :cry: Ted fofruju, protože chodím na rehabku ob den s krční páteří a stěhuju se s Fífou zase zpátky k Jablonci, tak rychle musím dovyřizovat doktory a koupit malýmu k babičce cestovní postýlku, aby tady měl kde spinkat, až přijedeme a pytle na stěhování. Taky sháníme auto, protože bez toho to jaksi těžko s mimčem půjde. Už sme měli zamluvenou pěknou Fabii combi, ale najednou nám ji nečekaně prodali, což s manželem nechápeme, takže sme ted v háji a budem rychle naposlední chvíli shánět auto. No blázinec hadra :roll:

Fífa pláče, je nějakej protivnej po té injekci. Tak já letím.......ach jooo…tak zas někdy ahojky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
459
6.9.06 16:50

79Simona

Děkuji za tip, na ty kloboučky se mrknu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
643
6.9.06 17:55

svobca - Filípek ti taky hezky přibírá, už 3kila :D
Máte doma pěkný zmatek, tak to hezky zvládněte. Stěhování není žádná sranda, nás to čeká taky :cry: 8O

EviK - tak to byla perná noc! Dneska už to snad bude lepší.
Radila ses o těch bolavých bradavkách s nějakou doktorkou? Třeba existuje nějaký krém, který můžeš používat i při kojení. Mě „kdysi“ pomohlo potírámí MM a hlavně ty kloboučky. Tak je vyzkoušej.
Já jsem se dívala na net a ty tvarované jsem nikde nenašla :cry: Ach joo, to odstříkávání mě už nebaví. Bolí mě z toho celý prsa. Musím je vždycky skoro „ždímat“, abyc z nich něco vytáhla. Po ránu to ještě celkem jde, ale teď večer už je to špatný. Budu muset nakrmit UM. Chtěla bych mít Evi tolik mlíčka co ty!

Marky - tak to bych tchýni asi zabila!!! Ty mimina si fakt rychle zvykají. Já jsem malou nakrmila z lahve za celé tři měsíce asi tak pětkrát a podívej, jak to dopadlo!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76
6.9.06 20:20

Nazdarek holciny,

dneska jsem si zvazila maleho, tak hlasim, ze ve 2 mesicich, ktere mel presne v pondeli, vazi 5,20 kg. Nezmerila jsem si ho, tak to napravim zitra. Tak prosim DanieluB o upravu v seznamku :wink: Dik.

Ockovani - rozhodli jsme se, ze jdeme do normalniho, tak doufam, ze to ten nas drahousek nebude snaset nijak drasticky, je to kus chlapa :D

Kojeni - prcek ma taky ted tu manii jako i dalsi mimiskove, ze se porad prisava, odsava, mezitim place, tak ho davam odrihnout a uklidnuju ho, snad ho to brzo prejde.

Silhani - kdyz davam maleho lezet pod hrazdicku, tak on obcas silha na ty figurky, co tam visi, uz jsem mu je dala vys, aby nesilhal a on pak zase na ne nedosahne. Delaji vam to taky prckove?

Jinak je ten muj mrnousek hrozne hodnoucky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
92
6.9.06 22:07

Ahoj holky,
dneska nám Karolínka vůbec nechtěla spinkat v kočárku ani dopoledne ani odpoledne. Přitom to do teď to bylo jediné místo, kde přes den usnula, doma už nespí vůbec. :roll: Tak doufám, že už to takhle nezůstane. Když je doma vzhůru, tak vyžaduje neustálou pozornost, jinak pláče. Nemusím jí chovat nebo nosit, ale chce, abych byla u ní a povídala si s ní. Hrazdička jí vůbec nebaví, takže já doma vůbec nic neudělám. Venku když usne, tak si většinou sednu někam na zahrádku, dám si kafe, přečtu časopis a trochu si odpočinu nebo jezdím okolo řeky nebo nakupuju ve městě (samozřejmě jen v těch obchodech, kam se dostanu s kočárkem! :evil: ). Nedokážu si představit, že bych měla ještě další dítko, o které bych se musela starat Vůbec nevím ,jak to dělají maminy se dvěma a více dětma… :?: :?: :?:
DanieloB - jak to zvládáte? Je to aspoň trochu lepší? Dneska jsem viděla nějakou reklamu na savičky Balonek od Canpol a zdály se mi hodně podobný tvarem bradavce a píšou o nich, že jsou vhodný pro ty, kteří přikrmují a zároveň ještě kojí. Že by se nemělo stát, že miminko pak už nebude chtít bradavku… Třeba by to stálo za vyzkoušení…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí