Poradna duly
Jana Čurdová
camea - jestli šilhá jen občas, tak je to dobrý. Ještě neumí pořádně zaostřit. Byli jsme s naší malou na očním, protože já šilhám cca od tří let. Tak mám strach, že Elča bude taky. A bohužel asi ano
Jedno očičko jí ujíždí čím dál častěji. Pokud budeš mít obavy, zajdi si na oční. Ale až v půl roce, dříve lékař není schopen poznat, jestli jde opravdu o šilhání (strabismus - kdyby jsi o tom hledala něco více).
Karkulko - dívala jsem se na ty balonky od canpol:
http://angel.mimishop.cz/detail.php?…
Je to jenom dudlík na lahev, který tvarem připomíná bradavku a dítě si tak nezvykne na jiný tvar. kloboučky nevyrábí
Pro další dítě si je asi pořídím, teď už je pozdě. Jsem si říkala, že nějak šikovně rozstřihnu ten dudlík, co se do něj Elča zamilovala. Třeba se na to prso nějak napasuje a budu moct „kojit“
karkulko Úplně normálně s dvouma dětma nakupuji, jezdím autobusem. Áňa za ruku a Silva buď ve vaku, nebo v kočáru. První dítě jsem taky nestíhala, teď si říkám , že jedno dítě je pohoda.
Holky já mám asi divnou dceru. Silva je přikrmovaná z fašky už měsíc a půl. Rozhodla se flašku bojkotovat a je u prsa. Už jsem vzala stříkačku, aby vypila UM. Flašku prostě nechce. Anička si na flašku velmi rychle zvykla, jen ten malý had se nechce pustit prsa. ![]()
Budem muset koupit cestovní postýlku, když pojedem na dovču. Už jsem viděla za 1tis v Jysku. Jenomže je černá a vypadá jak rakev, no co tak bude v rakvi no. ![]()
Luco a co tohle
http://www.babysuper.cz/…ts/index.php
http://www.detskyraj.cz/…robnosti.php?…
Ty ceny nejsou zase o tolik vyšší.
Zkoušela jsi Silvě vyměnit dudlík na lahvi? Třeba by to zabralo.
Dobré ránko mamky.
Mám dotaz asi nejspíš k Michellu a Markete182 :
Holky kde se kupují plavky na miminko do bazenu a jak to vlastně funguje? Co potřebuji? Přemýšlím o nich kvůli dovolené, aby se mi tam Mikulda nevykáknul do hotelového bazénu
Myslíte, že ho budu moci koupat ve 3 a půl měsících v bazénu a v moři??
Monika26
To jsou obyčejné plavky, pokud jdete do hotelového bazénu, tak bych volila plenkové plavky (ale nevím, kde je seženeš, zkus se zeptat v nějakém baby obchodě), protože jestli se ti tam vykadí, tak tě mít moc rádi nebudou..možná tam ani takové mrňata nepouští.. Voda na koupání kojenců musí být obzvlášť kvalitní, osobně bych to neriskovala… Ani do moře.. Poraď se s doktorem.. nebo zkus www.bc-kenny.cz a tam je telefon a zkus se zeptat na radu.. Můj osobní názor je, že bych Klárku netahala ani do hotelového bazénu ani do moře.. ![]()
Ahoj maminky,
sice nemám dočteno posledních pár stránek, tak nevím jestli někdo něco podobného neřeší. Ale nestíhám, tak se zeptám rovnou…
Naše Anička poslední tři dny nějak divně kňourá. Jako by plakala, ale spíš jen tak kvílí a přivolává si nás. Dělá to často a vydrží „houkat“ pěkně dlouho, a to dříve plakala jen když měla hlad nebo prdíky. Taky se méně směje a mluví než dřív. Nemáte to někdo taky? Že by ji začaly trápit zoubky? Má 3 měsíce a týden, což mi přijde na zoubky brzo, ale doktorka mi před týdnem na kontorle říkala, že jestli slintá (což teda dělá), tak se asi zoubky už brzo začnou klubat. Zní to jako banalita, ale já nevím - jestli si nás jen chce vycvičit abychom přiběhli na každé zakvílení, nebo jestli ji něco opravdu trápí. ![]()
Jo a dobrá zpráva je že dnes máme výročí svatby a chceme porpvé i s malou vyrazit na oběd do restaurace, tak držte palce.
Jinak přeji všem krásné baboletní dny!
Ahojky holky,
sice příspěvky jsem poctivě dočetla, ale normálně jsem asi nějaká dementní, nepamutuju si, komu jsem chtěla odpovědět, taky toho bylo dost, příště si to nejspíš budu muset psát na papír.
Akorát si pamatuju, že Michelo chodí na plavání, my se taky chystáme. Nemůžete mi někdo napsat, od kolika měsíců se může chodit na plavání? My teda budeme dojíždět, protože nic jiného nám nezbývá, tady v tom našem zapadákově jsou kurzy až pro roční dětičky v normálním bazénu.
Venku je opravdu krásně, kéž by to vydrželo až do konce října a pak může začít krásná zima, haha to jsem snad ještě nikdy takhle nezažila.
Naše malá už v noci spinká 5-6 hod., takže se už také vyspíme, asi u nás byl rozhodující ten 2 měsíc.
Holky nemůžete mi některá poradit, jak malou odnaučit na usínání v autosedačce? Jinde nám zkrátka neusna, pak jí normálně přeneseme do postýlky, teda až když spinká a je v poho.
Mějte se krásně a užívejte si slučníka.
papa Tulipan a Terezka
Tulipan
Plavat můžete od dvou měsíců.. My taky dojíždíme 40km ![]()
Zase máte jistotu, že vám v autosedačce usne na 100%.. Co by jsme za to dali
![]()
Danielo
Díky za tip. Ukážu je mažovi.
Silvince jsem zkusila dát všechno. Spousty saviček. Nic, prostě chce prso. Však ona vezme za vděk UM, když bude mít hlad.
moni26
Zkus plenkové kalhotky do vody. Prodávají se všude. Třeba huggies. Neboj, že se malý vykaká do bazénu. Většina dětí, když je ponoříš do vody, tak se třeba vyčůrá, ale nekaká.
Taky bychom rádi chodily plavat, ale u nás nic takového pro kojence není. Bohužel.
Luci dneska jsem byla za dětskou doktorkou, říkala že je dobrý vyzkoušet různé UM. Třeba to co máš Silvě nechutná. Nevím proč, ale Dr. mě zrazovala od Nutrilonu. My teď máme Hami a Elči to jede. Ale ta vypije asi všechno, hlavně že to teče ![]()
Tak dneska jsem byli v poradně. Peťka má 12 týdnů, měří 65cm a váží 6,55kg. Prosím prosím, doplňte mi to do seznámku. Moc děkuji!
Příští týden (14.9.) budeme slavit 3 měsíččiny. Tak přemýšlím, že bysme zas udělali maličký dortíček, jak když měl jeden měsíc. Ale ještě uvidím. Zas nemůžeme slavit pořád, že. ![]()
Ještě jsem zapomněla napsat, že je to od porodní váhy +2,73kg
Tak jsem se dívala do seznámku, že tam všichni píšete, váhu v 3 měsících, tak mi tam kdyžtak taky napište 3 měsíce a ne 12 týdnů, aby se to lépe rozpoznávalo. Ten týden už nás nezabije (3 měsíce má příští týden 14.).
DanielaB
Dneska v noci dobrý. Usnul kolem 21:15h, takže pohoda. Teda nestandartně se vzbudil ve 2h, normálně se budí ve 3h, v 3:30h nebo ve 4h. Jednou se vzbudil až v 4:30, ale to šel spát v 21:30. Ale pak ho vzbudil zas až budík manžela v 6h. On totiž ho nechává zvonit několikrátp o sobě. Vždycky jej oddálí a ještě chvíli leží. Tak po třetím zvonění se už Peťka probudil úplně a chtěl papat. Pak tlačil, tak jsem jej po asi 30-ti minutách kopání nožkama vzala do postele a tam v leže mu držela skrčené nožky, tak si asi 3× prdnul a usnul. Pak jsem jej musela v 8:15h budit, protože jsme šli k doktorce, tak aby se ještě nakojil, brknul, převlíkl, přebalil .. šli jsme na 9h.
Co kojení, ještě si to Elča nerozmyslela?