Poradna duly
Jana Čurdová
Market
Asi bude citlivější..
Uvažuju, jestli jí budem dávat ty náušničky..nechci ji trápit ![]()
Děkuji za přání, už se mi nezdá tak horká..spí a to je dobře ![]()
Dobrou noc ![]()
Ahoj holky, to toho zase přibylo!
Ruzo - teda ten tvůj šípkovej Růžička teda spinká krásně, Anička ale taky spinká docela hezky. Po sedmé večer ji uložím, tak do půl hoďky usne a pak se budí prvně někdy mezi půlnocí a třetí hodinou (někdy až v 5) a pak už po 3h - no a většinou „vstáváme" až kolem 10h.
Taky se hlásím mezi v srpnu narozené a v září provdané (už před 4 roky) ![]()
Dnes jsme byli po doktorech - na kontrole kyčlí - zase ok a už tam nemusíme, a taky na kontrole na kardiologii - malé totiž v porodnici zjistili malý šelestík na srdci a tak jí sledují a dnes doktor říkal že už je to pryč, tak máme veeelkou radost. Jen nám ji trochu zkazilo že nás během popojíždění po městě naboural zezadu jeden Vietnamec, naštěstí se nic nestalo, jen nám trochu počochnil nárazník, ale zkejsli jsme na 1,5h na parkovišti před Albertem a dohadovali se s policajtama a Vietnamcem který tou svou češtinou pořád hlásil že „to doprý - neni rozbitý„. S malou jsme zatím čekali na lavičce opodál, až se mi tam pak parádně pokadila, tak jsem s asi deseti Vietnamci (kteří se tam seběhli z nedalekého krámku) přebalovala a málem došlo i na kojení ve Vietnamském krámu - sympatická Vietnamka se tam totiž se mnou dala do řeči, cukrovala pořád na malou a ptala se jestli má hlad a nabízela mi že „mleko - mužete vevnitř“.
Anyzek, Hanade, nebo někdo jiný - můžete nějaké cviky na tom míči popsat, případně sem nakopírovat něco z té knihy??? Máme ho asi většina doma (v těhu se hodil, že?), tak by to bodlo. Díky! Jo a taky asi budu muset začit cvičit nějaké uvolňovací cviky na záda, bolí mě poslední dobou čím dál častěji, asi jak malá přibývá. Máte nějaké osvědčené?
Marketo182 - my malé taky čteme pohádky , ty veršované od Hrubína, jsou krásné. Sice tomu nerozumí, ale poslouchá většinou velmi zaujatě. Jinak taky zpívám, povídám ji všechno možný, koukáme do zrcadla, trénujeme pasení atd.
Tak dobrou!
Tak jsem dala aktuální foto do metříku a koukám že je Anička dost podobná Klárce - no možná je to jen proto že maj podobnou čepičku, co Michello??? ![]()
Dobré ráno,
dneska jsem první?
To zase byla otřesná noc!!! Celý příští týden tady manžel nebude, tak Elču nechám vyřvat. Kamarádky radily
Prý to zabralo
Po týdnu jim děti spaly jako dřív, teda dokud pro změnu nezačaly růst zoubky…
Tulipan - tak pošli jakoukoliv fotku (nejlépe .jpg ale můžeš i jiný formát), Photoshop umí zázraky ![]()
denní režim - taky máme od prvního dne doma. O půl osmé vykoupeme, v osm nakrmím, šup do postýlky a dělej si co chceš. Většinou je do deseti minut tuhá
Bydlíme v 1+1 (zatím), tak na nějaký hluk nehluk nehrajeme. V poslední době se naučila přetahovat si deku přes hlavu ![]()
Ráno nás budí řevem, má hlad (asi, i když na to nevypadá).Takže nejdříve nakrmím, přebalím a jdu se nasnídat.
Přes den ji do postýlky vůbec nedávám. To aby věděla, že když už tam leží, je večer a jde se spát.
Většinu času leží pod hrazdičkou nebo si povídáme, ukazuju jí různé věci a obrázky a nebo máme tělocvik
Nezpívám! Ještě by mě někdo zaslechl a přihlásíl do Hvězdné pěchoty
![]()
Moni26 - to vypnutí emimina jsi si objednala? Přijde ti návštěva, tak to musí všem spadnout, aby jsi za tu chvíli o nic nepřišla?
Michello - jak je Klárce? Je to už lepší?
Fani - mě se malá probudí po dvou hodinách, i když ji nakrmím UM. Zato dříve, když jsem ji kojila, vydržela chrnět i 8h v kuse. Jééé, kde jsou ty časy…
Faninko - to my jsme meli taky. Prave ze vim, ze v porodnici taky nebastila a zhubla tak, ze byla na hranici dehydratace. Pak ji jeden den prikrmili a byla o.k. a dokonce jsme se pak chytli a ted jsem cely 3 mesici kojila. A zdalo se vse o.k. No ale asi poslednich 10 dni mame s manzelem pocit, ze hubne. No a ted na vaze mela tohle. Ve 3 mesicich je fakt 4 kg malo. Sice je Laurinka krasna, bude droboucka, takze fakt nemuze mit nejakych silenych 7 kg, ale na druhou stranu - brisko ma uz takovy skoro propadly… Ja bych prave prikrmovat radsi chtela - uz nikdy nechci zazit to, ze bych videla, ze vypada jak stazenej kralicek…
Vcera vecer jsem si odstrikavala a skoro nic jsem neodstrikala, takze myslim, ze jsem ted proste nekdy prisla - nebo hodne rychle prichazim - o mliko… Caj na podporu piju, vzdycky zabiral a ted ani to… Asi proste dneska koupim prikrm - vim, ze je to cesta, kdy asi pak uz kojit nebudu, ale proste je fakt hubenoucka…
Ahoj,
tak dneska už tanoc byla o něco lepší. Malá se vzbudila v 1:15, spala by pak dobře, jenže manžel má rýmu a tak strašně chrápal
takže ji asi budil, tak se vzbudila v 2:30, ale pak spala až do šesti,dalal jsem jí prso aspaly jsme do půl osmé. Výjimečně dnes vůbec nehekala, tak jsem se vyspala ![]()
Michello - tak co? Už je Klárka vpohodě?
Dobré ránko!! (teda jak pro koho, pro mne ne!!!)
Hooolky vůbec jsem se nevyspala, malý usnul v 19.30, po 22 už rachotil, ve 23 jsem kojila, pak po 2, dále ve 4.30 a v 7 už byl zase AUF!!!! Myslím si ale, že ho budí ty prdy. najednou prostě příjdou a on začne v postýlce prdět a je konec, abych ho zklidnila tak ho vyndám a musím nakojit a až pak vyprdět. Obráceně by mi řval! Teď usnul ve velké posteli, já už radši nejdu spát, byla bych pak jako praštěná. No byla to asi nejméně prospaná noc od začátku!!!!
Daniela
Jasně že jsem vyřadila Emimino z provozu
Kdo to má pak dočítat. A připravte se dneska odpo také nepůjde, jedu totiž s malým na plicní a pak za mamkou do Prahy. Večer až se vrátím tak ho spustím joo????
![]()
Fusak holky vím, že jste tu řešily zimní fusak Combi od Emitexu, máte ho už některá doma? Mohly byste mi napsat kolik má na šířku??? a kolik je ta kratší délka, zda 70 či 80 cm?? Dík moc
Michello
Mikulda na Hexa reakci neměl žádnou, ani v místě vpichu mu nic nezůstalo. Jen to odpo asi hodinu prořval, toť vše. Snad už je Klárka v pohodě.
Tak Vlčici jsme vynadaly tak snad se pro příště polepší. Jinak nechám zrušit diskuzi červenec 06!!!!
Dobré ráno, holky díky za optání ohledně Klárky.. Čípek zabral a do hodiny už nehořela, spala, tak jsem ji na měření teploty nebudila.. Ráno měla už jen 37, což je OK. Spala do 3,30 a ve své postýlce nechtěla už být, tak spala u nás do 7,30.. Myslím, že už bude OK, sice zase spí a je taková unavená, ale jen ať to vyspinká…
Janina
Malá je opravdu podobná naší malé ![]()
Dneska máme kolaudaci na přestavbu, tak doufám, že tady nebudou trčet dlouho a neprobudí Klárku ![]()
Pěkné dopoledne…jste toho zase napsaly,kdo to má číst ![]()
Marketa: ti chlapi jsou nějací slabší kousci,co? můj má taky rýmu
a neskutečně chrápe ikdyž ji nemá tak jsem ho rovnou z ložnice vystěhovala ![]()
Reakce na očkování: člověk fakt neví co si vybrat,myslím že by spíš měli mudři propagovat co všechno Hexa obnáší(ušetřené injekce atd..)ale neměli by maminy lákat na to,že dítko žádnou reakci mít nebude.....v čakárně u mudry jsem se dala do řeči s maminou a ta dala jako první obyčejné očkování a reakce nabyla vůbec žádná..pak dostali nějaké penízky a změnili to,aby ušetřili malého od více vpichů a ta reakce prý byla neskutečná…tak si vyberte ![]()
Simi: kamarádka co rodila vedle mě v porodnici a holčička měla porodní váhu 3,1 a my 3,85 tak má teď 3,85 a mudra ji na UM nenutí,ale řekla ji ať kojí místo co 2 hod tak co 3 hod (to jsem moc nepochopila
) ale kojit tak i v noci a to ji malá spávala od 21-8
tak možná to je i těma velkýma pauzama v noci ![]()
příprava UM v noci já jsem si u malého,když jsem mu už dávala v noci UM nachystala před spaním lahvičku s horkou vodou do termoobalu (při použití to bylo akorát vlažné) odsypala jsem si dávku mléka např. do lahvičky od nějakých léků…dala do postýlky a při probuzení jsem to měla u sebe a nemusela jsem jít vůbec z ložnice ![]()
Ahojky!!!
Simi , je to s tím mlíčkem opradu líto. Ale pokud se ti fakt zdá, že je malá hodně hubeňoučká, asi bych to já osobně s tím příkrmem zkusila. Napřed bych nakojila, a pak dala UM, jestli bude ještě baštit nebo ne. Hlavně se nestresuj. Vyzkoušej a uvidíš. Toť můj názor.
Jinak, jak už jsem tu psala, minulý týden jsme taky byly očkovaní - obyč a malá neměla vůbec žádnou reakci. Podle mě udělali výrobci kolem Hexa vakcíny až moc velkou reklamní kampaň s tím účelem citově vydírat rodiče (ušetříte svým dětem 3 píchance a nebude mít na očkování žádnou negativní reakci…) a tak z nich vytáhnout další peníze. Každé dítě je jiné, jedno bude rreagovat na obyčejou vakcínu a druhé na Hexa, ale přesvědčovat rodiče, že když si připlatí, mimči bude v pohodě…
. Tak trochu to hraničí s klamavou reklamou, ne? I sama doktorka mi naznačila, že Hexa je jen příliš drahý lék. Tož asi tak.
Taky posledních pár dní kojím čím dál častěji, jak v noci tak i přes den. Šárinka to noční spaní taky jaksi fláká. Dnes jsem ji měla celou noc u sebe v posteli - nechtělo se mi pořád vstávat. Tak doufám, že ta dnešní bude lepší.
S těmi zády je to na prd! Včera jsem málem nedošla z procházky. Musela jsem si dokonce 2× sednou na obrubník chodníku - tak mě snad ještě nikdy nebolely
![]()
Já zase slyšela, že hexa se bude očkovat standardně od příštího roku.. Já nelituju, i když Klárka měla reakci… Prostě jsem se tak rozhodla a už to nebudu řešit, co by bylo kdyby…
Já jsem taky ráda, že jsme měli Hexa a nemyslím si, že by mě nějak ovlivnila reklama - v Evropě se tak už očkuje standardně, jsme snad jeden z posledních států, kde se Hexa musí ještě kupovat.
No právě když už je opravdu všude zadarmo…i na Slovensku,v Polsku…jsme opravdu poslední…je to o to větší hanba naších poslanců a vlády atd…oni snad asi neměli nikdy děti
nebo to berou tak,když to zvládli všichni do teď tak proč někam spěchat ![]()
Michello: ta vaše reakce byla v pohodě..to snad každé mimi má trošku teplotku jen ji některé maminy nezměří tak ani o ní neví a ona sama přejde…jsou i takové reakce,že děti skončí v nemocnici
a jinak svůj příspěvek na reakci po očkování jsem nepsala proto,aby jsi se rozčílila. někdo tady psal že kdyby si dala obyč byla by reakce horší a já jen, že vím i o opačném případě,toť vše ![]()
Očkování je a bude(dokud se nebude píchat standardně)velice diskutabilní téma a 1000maminek=1000názorů…
Hanah
Já se nerozčílila
Co nejsem v práci, tak snad ani už nevím co to je
Nikdy neodhadneš na co a jak ti bude reagovat miminko
A souhlasím s tebou, že pokud měla jen tu teplotu, tak to zvládla hezky
Jsem chtěla jen vyjádřit, že i když nebyla úplně bez reakcí, tak těch peněz nelituji ![]()
Michello: určitě veškerý zásah do tělíčka miminka musí vyvolat nějakou byť i nepatrnou reakci…je to úplně normální a víme že to tělo přijalo a vyrovnává se s tím…
Máš asi zajímavou práci,že se tam musíš rozčilovat
![]()