Červňátka 2006

Napsat příspěvek
Velikost písma:
67
21.9.06 19:18

Tak to mě už naštěstí nikdo neradí,u druhýho je to jinak a kdyby,tak vypouštím,popř. odpálkuji :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
67
21.9.06 19:31

jo,já si toho užila dost u našich,když jsem s nima bydlela půl roku,co se narodil Sebi.Rekonstruovaly jsme s manžou byt po neplatičích,tak jsem musela být u našich.A UŽ NIKDY VÍCE!!!!! To bylo něco! Taky proto jsem přestala kojit,když byly Sebimu 3 týdny :cry: .Za prvé jsem byla dost ve stresu z máti a jejícho poučování (Sebi je moc oblečenej,obleč mu tohle,tamto mu nedávej atd. no znáte to ) a za druhé na její rady jsem dávala v horku čajík :roll: a za třetí,když mi Sebi brečel u kojení,tak mi řekla,že je to tím,že nemám mlíko a jelo se pro sunar :roll: No a díky tomu,že jsem byla navíc prvorodička,tak jsem ji poslechla :roll:
Když se měl narodit Tobi a manžel tady nebyl,tak se babička ptala máti,jestli se ke mě za klukama nastěhuje,aby mi pomáhala.Babička se velice divila,že jsem její nápad s nastěhováním máti zavrhla :lol: :lol: :lol: No a moje máti taky nebyla babiččiným plánováním nadšená :lol: :lol: :lol: Jsme obě vyléčené a můžeme bydlet spolu jen chvíli :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
319
21.9.06 19:33

Mléčné výrobky: klasické mléko a sýry kojení nepodpoří,ale jsou prý na kojení dobré všechny zakysané výrobky…

Tak to já mám zlatou tchýni i mámu…než si malou vezmou na ruky tak se řádně zeptají :lol: a do ničeho se nepletou…zatím :wink: asi stejně ví že je to zbytečné,když už je to třetí dítko :wink: akorát mamka stále opakuje jak jsem ve třech týdnech jedla krupici a snad v měsíci polévku :evil:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
92
21.9.06 21:33

Dobrý večer holky,
teda vy zase řádíte! :P Stačily opět dva dny a nestíhám číst!!!

Hlásím se do klubu těch, co jim v noci přestaly spát miminka! Nebo respektive Karolínka spí, ale mlátí sebou a vydává takový zvuky, že nespí nikdo okolo! 8O A už jsme měly celkem zajetý režim, ale teď dva poslední dny je všechno úplně jinak… :?

Dneska jsme byly na očkování (Hexa). Karolínka u píchání ani nepípla, zaplakala až když sestra vstřikovala tu očkovací látku. A jen co jsem jí přetočila zpět na zádíčka, tak byla v klidu. Odpoledne spinkala v kočárku a teď už taky spí, tak to snad bude v pohodě…

Ve 3,5 měsících má 5020g, tak prosím Danielu o zapsání do seznámku. Jo a údajně 66cm, ale to si ještě přeměřím, páč se mi to nezdá! A taky mi tam prosím Tě napiš, že mi je „krásných“ 33 let. :wink:

Jo a taky jsem se Vás chtěla zeptat, jestli si některé z miminek strká ručička do pusinky i při pasení koníků. Karolínka už pásla celkem pěkně a teď přišla na to, že je pohodlnější si položit hlavičku na ručičky a může si je cucat. Takže teď zase nepaseme! :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
319
21.9.06 21:37

Karkulko: taky ručky cucáme na bříšku a je pod ní vždy pěkná potopa :lol:

Vlasy: holky máte nějaký recept na suché vlasy a pokožku hlavy :?:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
540
21.9.06 21:52

hanah -suche vlasy tvoje nebo mimca? :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
319
21.9.06 21:58

theres: moje :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
540
21.9.06 22:01

hanah- dobrej je nizoral.prodavaj to v lekarne.je to hlavne na suchou pokozku hlavy a na lupy.
na vlasy pouzivam takovou kuru z pomerancu nebo psenice.jestli chces,sezenu ti jich par v Oriflame a poslu :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
540
21.9.06 22:03

..nebo si na hlavu vylej olivovej olej :lol: .to delam Nikitce a suchej vlas nema ani jeden :lol: (davam ji ho do koupele)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
319
21.9.06 22:08

Tak Oriflame prodává sousedka..tak ji řeknu o katalog......a ten olej vyzkouším taky.....začalo mi to po porodu a myslela jsem že to přejde a zatím nic :evil:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
540
21.9.06 22:11

hm..je fakt,ze me se taky uz tolik nemastej…
ty kury na vlasy jsou ale fajn.a sou i levny…vcelku.
no,ja jdu chrnet.sem uz uplne vysata.
tak preju dobrou,dlouhou a klidnou noc. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
319
21.9.06 22:18

Taky jdu…malá se mi tu začíná vrtět…tak ať si ji tím ťukáním nevzbudím.
Dobrou.H

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2612
21.9.06 22:25

ahoj, přečetla jsem si u nás v červenčatech, že jsme tu populární, tak jsem se vydala šmírovat :wink:

simono - nevzdávej to a nebreč. s dcerou jsem prošla stejnou anabází - mlíko se ztrácelo a malá měla ve třech měsících 4,3 kg..... zpětně vidím příčinu v nedostatečném příjmu tekutin - naše tělo potřebuje asi 2 litry na to, aby samo fungovalo, na vytvoření mlíka pro dítko jsou ony dva litry málo..... navíc naše dětská mi místo rady na podporu kojení poradila flašku… pomohlo toto - přikládání po 1,5 hodině přes den, prostřídat prsa, popř ještě odstříkat. V noci taky tak - tři dny. třetí noc jsem ju a sebe nechala spát (dostala dokrm z láhve, v polospánku)a čtvrtý den jsme kojili po 100-130ml..... razantně jsem zvýšila příjem tekutin - na 4-5 litrů. důležité je právě ono noční kojení - v noci se mlíko spouští snáz a tělo líp reaguje na stimulaci ke tvorbě.
nenech se natlačit do flašky - dokrm dej, ale lžičkou. jestli má nedostatek MM a hlad, rychle se odstaví a prs bude odmítat.
nenech se mýlit tím, že nepláče - dcera taky neplakala, zkrátka si zvykla na málo. jen po kojení pár vteřin pobrekávala a jinak nebrečela. celou noc spala. Dr mi objasnila, že zkrátka spí, protože nemá energii. neměla energii ani tahat z prsu, jen podumlávala - v tomto smyslu byl dokrm nutný - rychle ju vzpamatoval z letargie a začala se snažit sát. v kombinaci s častým přikládáním se to spravilo za pár dní a malá začla přibívat.
kojili jsme 8 měsíců (celou tu dobu jsem 1-2krát za noc budila na kojo, bez nočního kojení mi tvorba mlíka prudce klesala), odstavila se po týdnu ve špitále, kde jsem nemohla být s ní - ale to už je jiná kapitola.
Hodně štěstí :-)

elda

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
196
21.9.06 22:53

Ahoj holky,

tak Maty dnes poprve plaval ve vane a bylo to uzasny :D :D ,byli jsme domluveny 4 maminy tak to bylo super.Ted budem 14 dni trenovat doma a pak nam instruktorka prijede ukazat dalsi veci.

rezim pres den nemame zadny,ale drzime vecerni ritual,zacvicit,vykoupat,namasirovat,nakrmit a spat.Ted se naucil jeste rano ze kdyz se vzbudi tak ho rozbalim a tak 20-30 minut vydrzi lezet s holim zadkem a ja se stihnu zkulturnit a nasnidat. Jinak pres den si vetsinou hrajem ,nejoblibenejsi hracka je spendlik,beruska a ted i pejsek od Lamaze.Taky uz jsem oprasila v hlave basnicky jako o mraveneckovi a jine a to se Matymu taky libi.No a jinak delame kraviny kdyz ho prestane bavit hrazdicka a kolotoc tak litame,lechtame no proste blbnem :lol:

Simco mlecne vyrobky na to zas nemaj takovej vliv, ja jsem treba zjistila ze kdyz malo piju tak mam min mlika a jsem jak vycucla takze piju i 5 litru stav,caju a vody denne a je to v pohode. No ale kdyz mala vytahne 100ml tak to vypada ze malo mlika nemas.Drzime palecky at se to brzo srovna :wink:

karkulko tohle dela Maty taky,kdyz ho prestane bavi drzet hlavu tak najde ruku a jede :)

Hanah mam presne opacnej problem,silene mastny vlasy nevydrzej mi ani pul dne dobry a furt chodim mastna jak santusak :x :lol:

Soupla jsem par fotek do galerky a jdu spat,rano jedem s mamcou do polska tak at vstanu.
http://rodina.cz/…70428__1.jpg /> DOBROU NOC :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1119
22.9.06 07:25

Ahoj holky
Dneska jedem do Olomouce, tedy doufám, zatím to vypadá, že ano. Holky já nevím, jak mám odstavovat. Aničku jsem odstavila v pohodě, tam se mi netvořilo mlíko. Ten malý upír se nechce vzdát prsa, je sice pravda, že už kojím čím dál tím míň, homeopatika asi zabírají. Vždycky ale něco vycucne. Už budu muset začít i dávat vodu. Jsem docela zvědavá, jak se bude tvářit na obyč vodu. Už tak se děsně šklebí, než ochutná mlíko z láhve.
Už mi přijala flašku (úspěch), dokonce včera docela dudlala dudlík. Vžycky si ho ale vyndá rukama a sjíždí potom ruky a prsty. :D
Teď začínám na noc chystat láhve. Docela opruz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí