Červňátka 2006

Napsat příspěvek
Velikost písma:
876
20.9.06 15:05

Anyzku - Já ti celkem věřím, že spí tak dlouho. Nám Viktorie taky spala 9hodin i 9,5, prostě od večera do rána. Ve třecch měsícíchsi to nějak rozmyslela a od té doby je problém, který teď posledních pár dnů přerostl do vstávání 5× za noc :? Ale však ona si zase vzpomene, že má spát celou noc :D (Doufám :twisted: )

Hanade - koukala jsem na fotky - co tak na tom míči děláte? A líbí se mu to? To ses někde naučila, to cvičení s malým na míči, nebo sis to vymyslela?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
196
20.9.06 15:43

Ruzo jo akorad ja uz ji tam mam mesic,musim tam hodit novejsi,Mat je na brise vzdycky supr vykulenej.

Marketo doufam ze se vam to spani brzo srovna,musito byt sileny kdyz spinkaj a pak se zacnou takhle budit.
K tomu cviceni na mici to delame taky,dostali jsme knizku cvicime s kojenci a batolaty od Ivi Dolinkove a je super na tom mici se jenom prevaluje ze strany na stranu a procvicuje se rovnovaha a koordinace.Matyho to desne bavi a sklebi se u toho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
635
20.9.06 15:50

Market
Cvičení na míči bylo v kurzech manipulace :wink: :wink:

My s Klamkou prospaly odpoledne..skoro :lol:

Jste toho holky zase napsaly 8O

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
273
20.9.06 16:49

Simonko , nestresuj se s tím kojením. Vážení a zjišťování, kolik vypila podle tabulek je to nejhorší co může doktor mamině nakázat. My jsme v porodnici přišli též o 300 gramů, doktorka mne strašila, že je to už krizové - baba jedna, mne donutila jednou dokonce přikrmit stříkačkou, ten týden vážení a trápení ze stran sester jsem probrečela a dodnes na ně mám vztek, že mi zkazili týden v porodnici, malý to ze mě cítil a byl ve stresu také - začarovaný kruh. Musím říct, že jak malý v porodnici nejedl, tak po příchodu dom jak mávnutím kouzelného proutku začal baštit, dokonce se přisál i na prso, které předtím sosal jen s kloboučkem a od toho památného dne bumbá a chutná mu. Pokud malá není mrzutá, nepláče hlady, nemá zelenou stoličku, prospívá, tak se proboha nestresuj a kašli na vážení. Holt každý mimíšek je jiný, kamarádky mají také drobnější děti a jsou zdravé jak řípy. Vážit a přeměřovat kolik se vypilo je cesta k umělé výživě a to by byla škoda. Neznám nic krásnějšího než kojení…:-) Tak vydržte, kámošky holčička váží v roce míň než náš chlapeček a přesto je to ta nejhezčí holka, kterou jsem kdy viděla, to by byla nevěsta pro našeho mládence :-) Hlavu vzhůru! Očkování - dosud nejsme očkovaní a dle naší doktorky je času dost. Navíc dokud se nezahojí jizva po TBC, tak se nemá očkovat. Budeme pořizovat Infanrix Hib , protože Hexa mi doktorka nedoporučila…prý je kolem ní příliš mnoho dohadů, otazníků a není jisté jak moc účinná je. To plavání vám aj trochu závidím, tady je plavání pro mimi od 4 let a to v normálním bazéně, do toho bych nešla. Co se týče spaní v noci - kojíte? Nechápu, jak může díťátko vydržet bez jídla 8 hodin :-) Umělá výživa prý zasytí na delší dobu, ale pokud kojíte…to koukám. Jinak zvykáte malé už na nějaký pravidelný režim? Jako navečer vykoupat, ve stejnou dobu dát jíst a hajdy do peřin?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
876
20.9.06 16:50

Michello - tak na tom, na který jsemchodila já, nic o cvičení na míči neříkali. Asi nebyl čas :( Docela by mě to zajímalo.
Přeci jen - jediná hra, kterou s Viktorkou provozuju je, že nad ní štěrkám štěrkátky, ukazuju jí hračky, zpívám… Teď jsem se začla učit hrát na basovou kytaru, tak jí hraju - docela jí to baví. No, ale jinak nevím, co s ní mám přes den dělat.

Takže otázka do diskuze :D - jak si hrajete se svými miminky, popř. co s nimi děláte, když jsou vzhůru?

Ještě Michello - když byla Viktorka po očkování, spala taky celé odpoledne - snad 4 hodiny :D
Anyzek - zkusím se po té knížce podívat.

Faninka - režim jsme zavedli už od prvního dne doma. Vykoupeme, v posteli ji nakojím, zabalím do zavinovačky (od včerejška do spacího pytle), položím ji na její místo a jdu pryč. Většinou usne. Taky máme ranní režim - já vstanu, udělám, co potřebuju (obleču se, umyju), pak zajdu proViktorku do postele, pokecám s ní :D , pak jdeme do koupelny, umyju jí obličej, obleču, pak ji strčím pod hrazdičku a nechám ji hrát si. Zbytek dne je každý den jiný :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
307
20.9.06 17:12

Ahoj holky,

no teda vy jste toho zase tolik napsaly, já to sice přečetla, ale jsem totální tupec a nepamatuju si, na koho jsem chtěla reagovat.
Na očkování jsme zatím taky nebyly, protože nemáme ještě zahojené ramínko. A s tím spaním je to u nás taky bída, ale vlastně musím říct, že oproti začátkům jsme se hodně zlepšily, hlavně v noci, vydrží nám spát až 5-6hod. v kuse, dřív max. dvě hoďky. Včera dokonce usla celkem brzo a jen s krátkým brekotem. Přes den většinou spí po hodinách, hoďku - dvě si hraje nebo hrajeme, zpíváme, přebalujeme a pak hoďku spí. V kočárku nám bohužel už spát nevydrží, tak max. 3/4 hoďky, potřebovala by absolutní klídek a to tady bohužel nemáme. Doma jí nevadí pračka, myčka a tak, ale venku jí vadí auta.
Danielo mrknu se na nějaký ty fotky, a když tak ti něco pošlu, to je jedno v jakém formátu? My zase tolik hezkých fotek nemáme, jsem šílený fotografové a malá se nerada fotí, bude asi po mamince.
Mějte se Tulipan

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
459
20.9.06 17:54

Se spaním v noci je to u nášs poslední dobou taky horší. Malý usne v 21h a pak se vzbudí v 1h, ale to ho většinoutrápí prdíky. Jenže se pak probudí, tak si uvědomí, že má i hlad. :) Pak s mi zas probudil dnes v noci v 2h, to se vyprděl malinko a OK. ALe měla jsem střevní chřipkua horečky, tak možná to bude tím. Asi si to malinko vypil. Ale nechytil to, nemocný není. Pak se vzbudil v 5h a pak v 8:30h. Pak už byl vzhůru. Předtím spával tak 6-7h v kuse.
Přes den spí v kočárku tak 4h v kuse.

Holky jak jsem dostala tu střevní chřipku a horečky, tak jsem se bála, jestli můžu kojit, tak jsem volala na pohotovost. Tam mi řekli, že kdyby to byla salmonela tak ne, nebo kdybych musela na to brát prášky. Že mám rozkousat 4 tbl. černého uhlí a za pár hodin další 4tbl. Ještě jsem si dala 2× Paralen na snížení horečky a pak mě to přešlo. ALe stále mě bolí břicho jak kdybych měla ještě průjem dostat a jsem KO. Fakt jsem se bála, že přijdu o mlíko, když jím ráno pár piškotů, na oběd 2 rohlíky a asi 3 plátky šunky a na večeři 2 rohlíky. Dnes jsem měla rýšis dušenou mrkví (no nic moc, co mám povídat). Ale mlíka je stále dost, tak jsem ráda. Celkem už chápu, jak tady píšete, že třeba ztrácíte mlíko, jak to musí být těžké. Jak mi na pohotovosti řekli, že kdybych musela brát na to prášky, tak že bych musela přerušit kojení a krmit uměle, tak jsem z toho byla úplně mimo a jen jsem se modlila, abych nemusela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
635
20.9.06 18:17

Market
Taky byla Viktorka rozmrzelá? Klárka pořád vyžaduje pozornost, vyslali jsme ji s dědou na procházku :wink: Můžeme po očkování koupat, nevíš? Zvláštní že na tom kurzu vám to paní neukazovala.. Nám jo, ale stejně jsem ji ještě na ten míč nedala.. Ale zkusím to..někdy :wink:
A to hraní..no tak nějak jako vy s Viktorkou… Ještě miluje škubat letáky :lol: Manžel ji ukazuje starý katalog Oriflame a nejdříve si každou stránku prohlídne s otevřenou pusou a pak začne škubat :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
20.9.06 18:38

Zravím všechny. Teď dočetka, co jste napsali, ale už si nepamatuji, kdo se na co ptal :oops: :oops:
Simco - netrap se kvůli tomu kojení. Moji švagrové také nechtěl malý přibírat a doktorka je nutila, aby přikrnovali. Pak jí ale u nás v nemocnici primářka poradila ať začne malého častěji kojit a to i v noci. Zazačátku to prý byla otročina, ale po měsíci začal přibívat. Některé děti hold přibírají pomalu.

Natom míči cvičíme podle knížky cvičíme s kojenci a batolaty, vydavatelství Portál. Také mi to poradila instruktorka na plavání. Ona je príma. Minule mě učila, jak mám malého masírovat.

Ke spaní v noci - jelikož je Maty za celý den dost unavený, spí v noci docela dobřem (ťuky, ťuk). Usíná mezi 20.30 a 21.00 a probouzí se mezi 3 až 6 hodinou. Pak se nají a spí do 8 hodin.

Režim jsem malému také nastavila od prvního dne doma. Jsem s tím moc spokojená.

Jelikož přez den moc nespí, tak se mu snažím co nejvíce věnovat. jsem většinou celé dny sama, takže to není problém. Zpívám si s ním, hraji mu na kytaru a na klavír, cvičíme na míči a začala jsem s ním cvičit i já - houpu ho na nohách , děláme letadlo a cvičíme podle knížky Fit maminka od Lucie Výborné. Mohu jen doporučit. Občas malého namasíruji a v poslední době si oblíbil, když mu říkám básnička s maňáskem. U toho se muže potrhat smíchy :D Jak říká manžel, je na mě vidět profesionální deformace :wink:

Už navím na co se kdo ptal a taky by to už stačilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
20.9.06 18:46

Já jsem táké narozena v srpnu :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1052
20.9.06 20:15

hu

No dobře, vzdávám se, byla jsem přistižena při činu :D. Už se to nikdy nestane, slibuju, že od teď budu chodit i za váma baby :D :D . Zvu vás za to na kafe! Co vy na to? Sešli jste se už někde?

Jinak nemůžu zatím doplnit míry, protože od šestinedělí jsme nebyli u Dr. Jdem 25.9., tak pak. Jedině, že byste snad chtěli vědět moje míry…buhehe :lol:

Davidek je zlatý dítě, no po mě :lol: :lol: :lol: :lol: . Fotky jsem jak jinak narvala do Července 2006 :oops: . Ale dělám stránky jen s Davidovýma fotkama, tak jak je uschopním, hodím sem odkaz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
200
20.9.06 20:32

Uf, to byla dřina všechno to dočíst…

Simčo , nezoufej. Už mě ti doktoři s těmi svými tabulkami taky pěkně štvou. Akorát maminky zbytečně stresují :evil: . Noční kojení opravdu zvyšuje laktaci. A piješ nějaký čaj pro kojící? Z vlastní zkušenosti musím říct, že má na tvorbu mlíčka určitě vliv.

No nic, pořád mě hrozně bolí záda :cry: , jdu se natáhnout.
Brou noc..........

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
674
20.9.06 21:03

Teda Vlčice kdybych mohla tak bych ti hnedka za tu velezradu dala világoš!!!!!!! V červenci jich je jako much a ještě ty k nim!!!!!! :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
A ještě jim tam přihazuješ fotky :twisted: :twisted: :twisted:

A ještě nás zveš na kafe jo???!!??? To chceš aby ti naši mimísové nespali či co??? :wink: :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
635
20.9.06 21:47

Tak patříme k těm, kteří mají na hexa vakcínu reakci.. Klárka má teplotu, dostala paralenový čípek a už se mi zdá lepší… Borasko tak plakala :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
876
20.9.06 21:53

Michello, tak to je škoda. Asi je přecitlivělá, to prý některé děti jsou. Mě říkala sestra, že můžeme i po očkování koupat. Prý malé procento dětí má reakci i na Hexu, ale v tom případě by na normální očkování měly mnohem horší reakci…

Tak snad to Klárku brzy přejde. Dobrou noc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital