Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
holky co s tím..když už se mi nevejde nic do podpisu…nechce se mi to mazat:0(
Ad heermelín apod, přečetla jsem to zběžně, tak nevím, jestli už to někdo nepsal, tyhle sýry by se v těhotenství neměly ne kvůli té plísni, ale kvůli tomu, že ve své originální verzi se vyrábějí z nepasterizovaného mléka a je tam ( nevellkéú nebezpečí listeriosy, která může být pro dítě teratogenní. Pokud vím, tak česká potravinářská norma to vůbec neumožňuje a všechny české sýry ( tedy i hermelín a niva) se dělají z mléka pasterizovaného, tedy pro těhotné nezávadného. navíc je zima a to nebezpečí rozmnožení bakterií je minimální. ( PS když čtu všechna ta doporučení, co všechno těhotné nesmějí, mám pocit, že nejbezpečnější je suché pečivo( bio). Hysteričím zrovna tak ( myslím, že jsem na počátku těhu vycucala půl pytlíku šalvějových bombonů- šalvěj teratogenní bylina!!) ale nevěděla jsem to. Tak snad.. jezme na co máme chuť .
jo a s tím posloucháním srdíčka- staří porodníci měli takovou tu rouru,( dá se s úspěchem použít i dnes , řada lékařů ji má, je to míň náročný než monitor a dá se to použít při konrle na lůžku) - zkuste dětskou trumpetku nebo tak něco, fonendoskop je slabej. ( teda až ve 3. trimestru)
jo tak tou rourou mě poslouchal jeden starý dr v anglii, jsem se divila jak hrom, co to má
kattarinka píše:Katarinko já si ho také asi budu pořizovat, je to pro mě určitě poslední těhotenství tak si to chci užít.
Holky to je jen ultrazvuk na poslech srdíčka…
přiložíš si to k bříšku a posloucháš…
No já jsem si to asi z koupí rozymslela, jelikož jsem nevěděla že to je slyšet až od 12.týdne, kdybych o tom věděla dřív tak bych si ho koupila hned na začátku těhu, a poslouchala bych do 12týdne, jelikož jsem po IVF tak mám veké riziko SP, nebo ZT, tak bych sledovala mimi jestli mu bije, ale když je to tak, tak už ho asi nepotřebuju, ještě dva týdny a to největší riziko je pryč…
Zdravím po víkendu ![]()
Jak jste se měli o víkendu? Já jsem v sobotu udělala velký úklid ložnice, vyházela jsem zase nějaké nepotřebné věci a měla z toho dobrý pocit, že jsem se konečně rozhodla s tím něco udělat ![]()
V sobotu jsme byli kamarádovi na narozeninách, tak jsem si koupila nealko víno a nealko šampus, tak to vypadalo, že piju, a vlastně jsem alko vůbec nepila
Jen se mě dva lidi ptali, jaktože piju já i přítel, když jsme autem, tak jsem jim řekla, že máme odvoz našim autem
No nevim nevim, jestli mi to na 100% věřili ![]()
Už aby byla středa, máme kontrolu a přítel má dovolenou, tak mám v plánu nejít do práce vůbec, snad to teda klapne ![]()
já jsem měla víkend odpočinkový, oslavy na chalupě. hromady jídla… takže se mi přibírat bude rychle, a to jsem teprve na začátku… ![]()
Ahoj holky, take zdravim po vikendu. ![]()
Ja mela vikend odpocivaci, vlastne jsem jenom spala a jedla.
Pripadam si jak liny medvidek.
ahojky holky.už jsem sem jednou psala a nikdo se mě neujal
já jsem v 10 tt,na Ko jdu až 29.11,a už jsem po jednom zamlklém těhu takže se tak nějak obávám aby vše už bylo v pořádku.Zle je mi tedy fest,už měsíc nemůžu pořádně nic dělat a to mám doma jednoho klučinu-5let.jak já se těším až to přejde a bude mi fajn ![]()
ještě jsem se chtěla poptat,dělal vám doktor ultrazvuk v 10-11tt?Já jen jestli mi ho udělá,chtěla bych vidět jak mimi povyrostlo a minule říkal něco o tom,že ze zákona jsou hrazeny jen 3.
neboj ,mě taky ne
já jsem v 9tt tedy přesně 8+5tt a jsem nová, zatím si se mnou nikdo nepovídá ![]()
zdravím nové holky těhulky ![]()
kovinka2 - mě dělal Dr. UTZ 5.11., a to jsem byla v 8tt+3. Teď jdu na kontrolu 24.11., to budu v 11tt+2, tak doufám, že mi ho taky udělá. Nic mi neřikal, že jsou hrazeny jen 3 ![]()
holčinky vítám vás.....
kovinko jak jsi poznala ZT??? hrozně se toho bojim ![]()
jinak k těm ultrazvukum…mě ho doktor dělá pořád, když tam jdu…a kdyby mi ho náhodou nechtěl udělat, tak si o něj řeknu… ![]()