Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
kovinka2 píše:
yenkee-a v kolikátém týdnu jsi?to jo léto bude fajn hlavně až budeme v devátým a budou ty parna
Já dnes začínám 11.tý
, tak ještě týden a bude za mnou první trimestr a začne se přibírat. Škoda, že to bříško pod zimním oblečením nebude vidět
.
kattarinka píše:
Nai vždyt já už si připadám jak debil…![]()
to vůbec ne, takhle hysterická- asi i víc jsem byla dokud jsem neviděla srdíčko… Brečela jsem, měla jsem náladu pod psa, přítel mi říkal, ať se začnu chovat normálně
ale přecijen když vidíš srdíčko, procentuelně to riziko velice klesne!
A víš co je nejhorší? Já přes ten strašný stres si ani neuvědomila, že jsem skutečně těhotná a když jsem pak přišla z ultrazvuku, kde bylo srdíčko, kecla jsem si k fotečce a čučela na ni a teprve pak mi to došlo ![]()
strach bude vždycky a každá ho máme - at pro ivf, nebo špatnou zkušenost, ale zkus si vychutnat svoje miminko, které máš v bříšku, pozdravit ho a říct mu, že ho nedáš a ať to ani nezkouší se tě vzdát a bude líp
![]()
Kristýna píše:
Ahoj holky, zdravím vás po víkendu.
Vítám nové těhulky a nebojte holky, brzy zapadnete a budete kecat s námi o sto šest. Nevím, jak vám pomoci se zapojením se, ale kacáme tu všechny se všema.Máme tabulku s kontrolami a nějakými základními informacemi, tak nevím, kdo to zakládal, ale určitě vám sem někdo hodí odkaz i s návodem, jak na to.
Taky máme soukromou neveřejnou skupinu na facebooku - v případě zájmu písnu, kde a jak hledatTak to jsou asi základní informace. Holky mě určitě rády doplní
Jinak u nás víkend docela pohodička. Včera jsme byli na čerňáku a manžel mi koupil super těhotenské kalhoty. Mám z nich obrovskou radost, ale dostanu je prý až pod stromeček
![]()
![]()
Strašně mě trápí kašel. Přes den si beru Stodal, ale v noci kašlu a nemůžu už druhou noc vůbec spát. Nevím, co s tím. Skoro nic si vzít nemůžu, ale trápí mě to hrozně moc, tak kdybyste měli nějaký nápad, tak sem s ním.
Jdu si vás dočíst. Určitě tu bude slohové cvičení
gratuluju ke kalhotám, já už si je taky vychutnávám a je to pohodlíčko ![]()
Jinak s tím kašlem moc nevím, se spíš zeptat v lékárně, nebo u doktora. u nás mi mamka na kašel dávala cibuli politou vodou ohřátou v mikrovlnce s dvěma lžičkami cukru a vypít- docela to pomáhalo. Ale už nevím, jestli to bylo na suchej, nebo na vlhkej kašel a hlavně to byl humus ![]()
Nai máš pravdu, bála jsem se jen z toho důvodu , že mě přestali nevolnosti…
Budu věřit že tam mimi je a bude s námi…
ale stejně se mi 30.11. budou na tom lůžku klepat nohy
než ze sebe doktor něco vyrazí…
Kristý a co jitrocelovej sirup na kašel…
také už mám vyhlídnuté kalhoty na mimibazaru, tak po kontrole je obědnávám, i když už by je skousla i ted…
kattarinka píše:
Nai máš pravdu, bála jsem se jen z toho důvodu , že mě přestali nevolnosti…
Budu věřit že tam mimi je a bude s námi…
ale stejně se mi 30.11. budou na tom lůžku klepat nohy![]()
než ze sebe doktor něco vyrazí…
Kattarinko tak to já myslím, že je nás víc. ![]()
Jee ja take zacinam 11 tt a ve stredu jdu na prohlidku, uz i po krevnich testech a tak, tak jsem zvedava co mi povi a na termin porodu atd…
a vite nekdo kdy se da urcit pohlavi? v jakem tydnu??vim ze ted jeste asi ne ale kdy?,.-))
jakou chcete porodnici v Praze? mate tip? podoli nebo Apolinar?? nebo??
Já myslim že tas kolem 13týdne…
ale spíš to budou vědět už maminky…
Holky co máte k obědu? Já si právě udělala dukátové buchtičky. Mám v nich teď velké zalíbení
. Asi jak jsem poslední týdny jen
, tak teď potřebuje tělo trochu nabrat
. Už se jdu s chutí na ně vrhnout.
Kristý - gratuluji k nákupu kalhot
Můžu se zeptat, kde jsi je koupila?
Kovinda - vítám tě mezi námi
, opravdu jsou hrazeny pojišťovnou jen 3 UZ, ale já mám soukr. gyndu, takže já mám veškeré služby v placeném nadstandardu - tj. fotky, UZ pokaždý, screening atd
Vero, já se jdu ve ČT registrovat k Apolináři, to budu přesně 14+0. V Podolí jsem rodila poprvé, na porod to je tam super, takové soukromí a i lidi super, ale na šestinedělí tam nebyla ani jedna příjemná sestra a jak mi pracovaly nervy, tak jsem to tam pěkně ořvala, takže tam já už nee…
Čůůůůůs holky, já celý víkend psala tu trapnou bakuli a jedla, jinak nic, ani venku jsme nebyli, je tam humáč. Od úterý za týden jdu na kontrolu, už aby to bylo ![]()
Přeju hezký den všem
Tak jsem dnes poprvé pořádně
máte u toho taky stavy na omdlení, já sebou prostě musela fláknout na zem, jinak bych omdlela a zpocená jsem byla až ze mě kapaly kapičky. pohled do zrcadla po akci mě dost vyděsil
![]()