Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Taky zdravím nové těhulky ![]()
Tak mě dr. řekl že mi bude dělat utz na každé kontrole..a platit nic nemusím.. tak nevím ![]()
chitkitka píše:
zdravím nové holky těhulkykovinka2 - mě dělal Dr. UTZ 5.11., a to jsem byla v 8tt+3. Teď jdu na kontrolu 24.11., to budu v 11tt+2, tak doufám, že mi ho taky udělá. Nic mi neřikal, že jsou hrazeny jen 3
mě teď dr. řekl, že jsou hrazeny jen tři uz, asi nějaká novinka, protože dříve mi dělal skoro každou návštěvu a měla jsem i tři fotky, teď nic ![]()
Katuskaa píše:
Taky zdravím nové těhulky
Tak mě dr. řekl že mi bude dělat utz na každé kontrole..a platit nic nemusím.. tak nevím
mě řekl 500 pokud chci pořád, tak to nechápu, dřív to nechtěl
Já vím, že můj Dr.má v čekárně vystavený papír co všechno se platí. A když si pacientka sama zažádá, že chce udělat UTZ, tak se za to platí, ale nevím, kolik tam má částku (myslím kolem stovky). Asi to má taky každý Dr. jinak ![]()
kovinka2 píše:
ahojky holky.už jsem sem jednou psala a nikdo se mě neujal![]()
já jsem v 10 tt,na Ko jdu až 29.11,a už jsem po jednom zamlklém těhu takže se tak nějak obávám aby vše už bylo v pořádku.Zle je mi tedy fest,už měsíc nemůžu pořádně nic dělat a to mám doma jednoho klučinu-5let.jak já se těším až to přejde a bude mi fajn
Kathrina píše:
neboj ,mě taky nejá jsem v 9tt tedy přesně 8+5tt a jsem nová, zatím si se mnou nikdo nepovídá
Ahoj holky
, povídáme si všechny se všema, tak se normálně přidejte, přihoďte své dojmy z těh. a jste v diskuzi. Mě čeká UZ příští čtvrtek a už se moc těším. Mimi se bude měřit a konečně se také dozvím přesný termín porodu
. I když jsem obě mé děti rodila se 14ti denním předstihem. Těším se, že to bude na léto, to se bude krásně jezdit s kočárkem
.
kattarinka-já začala krvácet jak blázen a tak jsem jela na gyndu a tam to poznal on.ale plod byl malinký asi jen 4 tt a zatratil se.tak mě ani nečistily,nechali mě přes noc a pak jsme se začali s manžou hned pokoušet.ale co se stresuješ
,to bude v poho,nesmíš si to přivolávat.
![]()
kathrina-no už jsem tady já ![]()
chitkitka-no já tam bylo poprví v 6tt a to mi ho udělal ale musela jsem si ho zaplatit,250kč a 100 fotka a říkal že jsou hrazeny jen 3 a pak si to musíme platit
takže jsem odcházela o 500 lehčí.plus nějaké ty vitamíny,ty ani neberu,,jelikož tam je samé B a po tom se prý nejvíc tloustne.no a byl a jsem tam za 800.v pondělín jdu zase,tak se tam zase pěkně vysipu ale jestlimi nebude chtít udělat ultrazvuk tak si ho zaplatím.škrti.
yenkee-a v kolikátém týdnu jsi?to jo léto bude fajn hlavně až budeme v devátým a budou ty parna ![]()
Kovinko já jsem po IVF, tak jsem jak šílení z toho ZT, přestali mě z ničehonic nevolnosti, a já hend myslim na nejhorší…
Ale to s těma placenejma utz je mi záhada…
Ahojky holky, tak to teda čumím…
u mě dr. nechce žádnou kačku navíc, fotku mi dá bez „keců“, každou kontrolu UTZ, i prvotrim.screening mi udělal a taky jsem ho neplatila… to teda zírám na čem všem se doktoři snažej napakovat..
vždyť to, že si sednou k mašině, nanesou kapku gelu a „pojezdí“ bříško přístrojem zase tolik elektřiny nesežere… ![]()
Jinak vítám nové těhulinky, a všem na kontroly držím pěsti ![]()
Příspěvek upraven 22.11.10 v 11:18
katarinko- neboj se ZT. tím si vůbec nepomůžeš, akorát se stresuješ. já ho měla minule, vůbec nic jsem nepoznala až do chvíle potratu. Tohle hold neovlivníme, tak musíme jen vyčkávat a doufat, že všechno bude v pohodě ![]()
kattarinka píše:
holčinky vítám vás.....
kovinko jak jsi poznala ZT??? hrozně se toho bojim
jinak k těm ultrazvukum…mě ho doktor dělá pořád, když tam jdu…a kdyby mi ho náhodou nechtěl udělat, tak si o něj řeknu…
Katarinko neboj, nesmíš se takhle stresovat. Já to nepoznala vůbec, snad jen, že mě nebolela vůbec prsa
. UZ už od začátku byl divný, ale říká se, že když proděláš ZT většinou se už neopakuje.
Každopádně přemýšlej o něčem veselém, zajeď na nákupy, to ti zvedne náladu
. Mimi bude OK, uvidíš.
mamulinko
ahoj, tebe tady vídám zřídka ![]()
s tím fonendoskopem jsem to spíš jen plácla- ale v devátém by to mělo jít slyšet. Třeba se zrovna mimís nějak blbě otočil
jinak od 3. měsíce bych ten fonendoskop taky nezkoušela
zvlášť u mě ne, protože přes ten špek bych asi nic moc neslyšela- jen střeva ![]()
Jo a s tím ultrazvukem v 11 týdnu - mě holky psaly, že když mi bude vydávat průkazku, tak mi snad UTZ dělat bude, tak jsem taky napnutá jak kšandy a dyžtak zkusím zaškemrat ![]()
Ahoj holky, zdravím vás po víkendu.
Vítám nové těhulky a nebojte holky, brzy zapadnete a budete kecat s námi o sto šest. Nevím, jak vám pomoci se zapojením se, ale kacáme tu všechny se všema.
Máme tabulku s kontrolami a nějakými základními informacemi, tak nevím, kdo to zakládal, ale určitě vám sem někdo hodí odkaz i s návodem, jak na to. ![]()
Taky máme soukromou neveřejnou skupinu na facebooku - v případě zájmu písnu, kde a jak hledat ![]()
Tak to jsou asi základní informace. Holky mě určitě rády doplní
Jinak u nás víkend docela pohodička. Včera jsme byli na čerňáku a manžel mi koupil super těhotenské kalhoty. Mám z nich obrovskou radost, ale dostanu je prý až pod stromeček
![]()
Strašně mě trápí kašel. Přes den si beru Stodal, ale v noci kašlu a nemůžu už druhou noc vůbec spát. Nevím, co s tím. Skoro nic si vzít nemůžu, ale trápí mě to hrozně moc, tak kdybyste měli nějaký nápad, tak sem s ním.
Jdu si vás dočíst. Určitě tu bude slohové cvičení ![]()
Ahoj holčiny,
píšu po náročném víkendu. Byli jsme u přítelových rodičů a u jeho babičky, slavila 85 narozeniny. Ale mám toho teda plné zuby a dneska jsem zůstala doma z práce, abych si odpočinula.
V sobotu ráno jsme měli úžasnou cestu, jeli jsme po staré silnici, abysme nejezdili pořád po dálnici a před Prostějovem nám letěl přes silnici bažant. Samozřejmě jsme ho trefili. Holky já se tak šíleně lekla, že mě samozřejmě rozbolelo břicho a celou cestu jsem řvala jak malé dítě. Ale ani jsem nevěděla proč, prostě mě to bylo příšerně líto, že jsme ho trefili. Asi hormony pracujou.
No a večer jsme šli s přítelem večer na hřbitov, drahoušek zapomněl říct, že je to pěkných pár km (cesta tam i zpátky trvala dvě a půl hodiny) a měla jsem toho dost. Ke konci jsem myslela, že zůstanu někde sedět na lavičce, jak se mě zase rozbolelo břicho a hlavně v kříži.
Včera jsme naštěstí nic nedělali. Byli jsme u té babičky, tak jsem si dala dva zákusky, sladké mi vůbec nejede. Ale dostali jsme kus uzeného a to si dám. Od budoucí tchýně jsem dostala čaj pro těhule a časopis Máma a já. A strýčci a tetičky od přítele gratulovali.
V noci mi bylo příšerné horko, je mi nějak divně. Horko mi je pořád, tak se změřím a mám 37,3. Tak doufám, že se z toho nebude něco klubat. Jinak ze ZT mám taky strašný strach, už jsme si tím jednou prošli a úplně se děsím poradny. A do 2.12. ještě daleko. Snažím si říkat, že je všechno v pořádku, ale stejně jak budu mít po, tak mi spadne obrovský kámen ze srdce. A s těma uzv.: fakt jsou pojišťovnou hrazeny jen 3, všechno ostatní je nadstandard. Mě teď naštěstí bude čekat, ten je v rámci pojišťovny.