Česká hrdost

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
785
9.12.14 22:08

Václav Talich-dirigent z České filharmonie vytvořil reprezentační těleso. Objevil ideovou hloubku a krásu Smetanovy Mé vlasti a s tím spojené Pražské jaro, které tradičně láká návštěvníky z celého světa. K vánocům patří Jakub Jan Ryba a Česká mše vánoční-symbol české vánoční pohody.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
788
9.12.14 22:10
@Fíková píše:
no a?

no a?…no tak děvčata se trumfují jak jsou na koho hrdí a ani neví co zmiňovaný idol udělal…zvláštní

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
788
9.12.14 22:15
@radúna píše:
Nemyslíš, že kdybych opravdu použila vyhledávač, že bych to tvrdila aspoň s jistotou?
Velmi se ti omlouvám, že jsem si nebyla u Heyrovského jistá, jestli to bylo za chemii nebo za fyziku. :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:
Promiň… :kytka: :kytka: :kytka: :kytka: :kytka:
Příště se polepším, použiji vyhledávač a opíšu to přesně… :oops: :oops: :oops:

Já nevím…když si tady s tou druhou notujete jak jste hrdé na české nobelisty, měly by jste vědět alespoň obor, ve kterém své ceny získali…tedy, když jste na ně tak hrdé…mimochodem v životě jsem neviděla člověka, který by se cítil hrdým Čechem kvůli Kaplanovi, Veverkovým, Divišovi nebo Smoljakovi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7740
Pořád nechápu, co tě na tom tak pobuřuje, úvodní příspěvek zní takto:
@Burj Chalifa píše:
Jsou věci a lidé, na které můžeme být právem hrdi. Začnu tím, u koho se vzácně skloubilo jméno s posláním - pan doktor Pomahač.http://www.blesk.cz/galerie/zpravy-udalosti/381927/cesky-chirurg-pomahac-novy-oblicej-stoji-sest-milionu?foto=0
Pojďme hledat dál!Příspěvek upraven 09.12.14 v 19:28

To přece hledání na Googlu nevylučuje. A jak píše @Peprminta třeba se tu někdo něco doví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12154
@Sofierules píše:
no a?…no tak děvčata se trumfují jak jsou na koho hrdí a ani neví co zmiňovaný idol udělal…zvláštní

Vždy píšu, že se stydím. Stydím, jsem ostuda veliká.
Měla jsem v hlavě akorát to spojení - Nobelova cena + Heyrovský.
Nedávno jsem o něm akorát četla článek ohledně jeho údajné kolaborace v době druhé světové války.
A velmi se ještě jednou omlouvám, že jsem to sem plácla dřív, než vygooglila.
Promiň, promiň, promiň! Ještě jednou promiň, že jsi kvůli mě pohoršená…

:kytka: :kytka: :kytka: :kytka:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7740
9.12.14 22:17
@Sofierules píše:
Já nevím…když si tady s tou druhou notujete jak jste hrdé na české nobelisty, měly by jste vědět alespoň obor, ve kterém své ceny získali…tedy, když jste na ně tak hrdé…mimochodem v životě jsem neviděla člověka, který by se cítil hrdým Čechem kvůli Kaplanovi, Veverkovým, Divišovi nebo Smoljakovi…

ty Veverkovy jsem sem dala z legrace, když se tu vzpomínala turbína nebo hromosvod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12154
9.12.14 22:25

Jan Jánský - krevní skupiny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12154
9.12.14 22:28

Vladimír Remek

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
788
9.12.14 22:29

@Fíková tak to jo:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12154
9.12.14 22:36

Rafael Kubelík - dirigent

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
bamba
9.12.14 23:02
@Sofierules píše:
:potlesk: :potlesk: :potlesk: :potlesk: :potlesk: :potlesk: :potlesk: :potlesk: :potlesk: :potlesk: :potlesk:
  • Citovat
  • Upravit
18305
9.12.14 23:09
@lajovka píše: …a mne bylo jednou dlouze vysvetleno jednim panem z nemecka zabyvajicim se historii, ze karel ctvrty byl vicemene Nemec a to, ze byl ryzi cech si mysli jen cesky narod

Karel IV. bylo jeho „korunovační jméno“ coby císaře Svaté říše římské národa německého. Jinak to byl samozřejmě pokračovatel rodové linie lucemburských velkovévodů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4921
9.12.14 23:18

Za mě Jan Ámos Komenský

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
9.12.14 23:20

No a na koho jsem hrdý já: především na „české Židy“.
Začnu Pavlem Tigridem, pak si taky dovolím tvrdit, že i pánové Petschek a Preiss něco znamenali…
A přeskočíme o kousek dál. K našincům. Co třeba takový Josef Hlávka? Napadne někoho, že dokázal i ledacos jiného, než že se po něm jmenuje Hlávkův most? A co třeba Josef Lanna? František Josef Gerstner? Josef Božek? pánové Emil Škoda, Kolben, Daněk, Ringhoffer?
A abychom z tohoto ranku nezapomněli na „české Němce“, co si tak připomenout Hanse Ledwinku a Kurta Übelackera? Pokud někdo neví, vo co go, zajeďte si do Kopřivnice. Nebo se mrkněte pod některou nákladní tatrovku zepředu - uvidíte tam dlouhou rouru, pokračující až kamsi dozadu (a spoustu toho samozřejmě neuvidíte). Je s podivem, že po roce 1945 se něco podobného začalo objevovat u ruských vojenských náklaďáků. I u těch anglických a amerických, abych byl spravedlivý.
No a jako hrdý Čech rodem z Moravy nemůžu zapomenout na T. G. Masaryka (narodil jsem se jen o 15 km dál) a z pochopitelných důvodů nevynechám ani Prof. Jana Jánského.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
9.12.14 23:22

No a zcela pochopitelně jsem hrdý i na ty uživatelky emimina, které dělají dobré jméno české vědě (především botanice, co tak vím - ale třeba i egyptologii) ve světě. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová