Sestra mě chce zničit

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
31.7.14 13:03

@JayLee nevim zda tě chápu dobře ale děda matku vydědit nechtěl, ona je jediný dědic tak by zdědila i jeho dum a tak se to sepsalo darováním. závět není děda ji nechce nepotřebuje, jiny majetek nemá a těch pár věcí co má zdědí jeho dcera.
stejně tak to má i má matka dům darovala mé sestře a vyřešeno bez závěti také nemá žádný jiný majetek.

• Citovat
  • Upravit
237
31.7.14 13:08

Tak to je pak těžké, rodovou linií se předává štafeta v řešení problému tím, že se strčí hlava do písku, přeruší kontakty a neodpouští. Pak jediná rada pro tebe je psychologická poradna, ev. rodinné konstalace, aby ses s tím nějak vypořádala, smířila, posílila sebevědomí a nepředávala štafetu dál ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.7.14 13:09

@roksy25 je to i štoucháni a pak vždy hádka to jak nic neumím to popsat hádka třeba že si mala blbě odpožila boty a už to jede… hádka jak udajně nic nedělam přitom sem nechodí neví ví že sestaram o malou uvařim uklizim jdu za dědou…navic jsem na rodičáku. manžel se mě samozdřejmě vždy zaslal vždy jsme byly vyhozeni, člověk se bál vubec začít nějaké téma hned mě spražily..psala jsem předchvilkou že jsem matku zvala ale nepřišla má jen sestru ani do porodnice nepřišla a jak jsem psala nic jsme si neudělaly. manžel se mě zastal a hned se na nas štěkalo to tam byl semnou když jsem tam byla sama bylo to ještě horší jako by na mě čekaly a chtěly si ulevit nadávkami a urážkami…bud se matka přidala k sestře nebo jen přikývla nebo mlčela. tohle k otázce proč tam nechodím.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
31.7.14 13:11

Nestýkaji se ani s manželovou rodinou vubec je nemaji rádi. matce stačí dcer a jeji děti.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
31.7.14 13:13

@Marika2 já dala matce i sestře vždy několikrát najevo smíření jen se mi vysály, nechtěly nepřijmuly pozváni třeba na narozeniny dětí…

• Citovat
  • Upravit
16186
31.7.14 13:14
@Anonymní píše:
Nestýkaji se ani s manželovou rodinou vubec je nemaji rádi. matce stačí dcer a jeji děti.

no ono je to možná i dobře… troufám si odhadnout, že tvoje sestra (spolu s manželem) nebude žádné společenské terno, o které by se někdo trhal :mrgreen:
Ale už tu bylo x krát zmíněno - každý si k tobě dovolí jen tolik, kolik mu dovolíš ty :andel: zamysli se nad tím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.7.14 13:16

Zakladatelko,

já tě chápu. V mojí rodině je podobný zlý člověk, vlastní otec.
Urejpaný, zlý, osamocený (kvůli své zlobě a zlé povaze) člověk, který se jen hádá, rejpe, křicí, nadává.
Bohužel žije s mamkou, oběma je kolem 50. Mamka je na něj za ta leta tak zvyklá, závislá, že jí jeho chování přijde normální.
Když tam jdu s děckem na návštěvu (kvůli mamce), vždy je mi dopředu špatně, co zas bude.
Radu nemám. Jen tajně doufám, že jednou na něj taky dojde.

M

• Citovat
  • Upravit
7332
31.7.14 13:18

Zakladatelko - tak proč tam chodíš když tě několikrát vyhodili? Pokud je to tak, jak popisuješ, tak bych vztahy přetrhala. Ono totiž evidentně není o co stát…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
670
31.7.14 13:18

Proč ji nevyhrožuješ sociálkou taky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10185
31.7.14 13:20

Kolik je tobě a kolik sestře?
Hele, přestaň se bát a začni si bránit to svoje. Přece se sestrou neneách takhle šikanovat do konce života? Rad tady zaznělo hodně, musíš se prostě vzchopit a ne jenom pofňukávat, jaká je ona zlá a jaké peklo ti ze života dělá. No, dělá, protože je to pravděpodobně mrcha a u tebe jí to prochází, protože se nebráníš a cítí z tebe, že se jí bojíš. Bojíš se, co o tobě ke navykládá, že t udá na sociálku, že ti sebere barák… Deptá tě tím a ty se necháš. Na tvém místě bych promluvila s dědečkem, vysvětlila mu siatuaci a oznámila mu, že teď nějakou dobu k vám sestra nebude chodit, že návštěvy se můžou obnovit, až se ona bude chovat slušně. Je to na ní, ne na tobě, ty si bráníš pouze svůj klid, děti a rodinu. Pak bych sestře velmi, ale opravdu velmi důrazně řekla, že má k vám zapovězený přístup, doku nezmní své chování. Jestli chce vídat dědečka, ať si ho odváží na návštěvu k nim. A hned bych jí ještě řekla - a prosím tě, všude to roztrub, co jsem ti teď řekla, napiš udání na sociálku a klidně rovnou k nejvyššímu soudu zeměkoule. A kdyby přesto chtěla na váš pzemek vkročit, chrstla bych na ni kýbl vody. Když chce mít konflikty, tak ať je má.
Víš, jak se to říká? Nejlepší obrana je útok. Nic jiného ti nepomůže, než to, aby ses přestala bát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6064
31.7.14 13:21
@Anonymní píše:
Zakladatelko,

já tě chápu. V mojí rodině je podobný zlý člověk, vlastní otec.
Urejpaný, zlý, osamocený (kvůli své zlobě a zlé povaze) člověk, který se jen hádá, rejpe, křicí, nadává.
Bohužel žije s mamkou, oběma je kolem 50. Mamka je na něj za ta leta tak zvyklá, závislá, že jí jeho chování přijde normální.
Když tam jdu s děckem na návštěvu (kvůli mamce), vždy je mi dopředu špatně, co zas bude.
Radu nemám. Jen tajně doufám, že jednou na něj taky dojde.

M

diky máš to také složite, nechapu proč je někdo takový a libuje si v nadávkách. také je mi vždy špatně po hádkách. a hádky jsou všude.

Příspěvek upraven 31.07.14 v 13:27

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.7.14 13:22

@Nina Filipi já tam už 3 roky nebyla, psala jsem že k nim nechodím. jen jsem ted odpovídala na to proč tam nechodím a jake bylo když jsem tam chodila.

• Citovat
  • Upravit
237
31.7.14 13:23

Jasně, pochopila jsem, že ony zájem o smíření a lepší vztahy nemají. Myslela jsem, aby jsi udělala v tom případě prozatím něco hlavně pro sebe, manžela a děti. A to by mohla být psychologická poradna nebo třeba rodinné konstelace. Pokud posílíš sama sebe, budeš mít víc síly „bojovat“ s okolím a nebude tě to tolik ubíjet.
Rodinné konstelace: http://www.rodinne-konstelace.cz/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5420
31.7.14 13:23
@Anonymní píše:
Nestýkaji se ani s manželovou rodinou vubec je nemaji rádi. matce stačí dcer a jeji děti.

Tak to bude možná taky ten problém, nejdřív si se osamostatnila a odstěhovala za manželem, jeho rodinu nemají rádi, ty tam raději nechodíš. Možná ses jim odcizila, sestra nabyla pocitu důležitosti v rodné vesnici a matka místo aby se zachovala tak, jak má, tak volí cestu nejmenšího zla a to je na stranu sestry, raději jí nebude odporovat, bude jakoby na její straně, přeci jenom dům je teď její a matka chce možná v klidu říct. Nevím, ale asi bych si to s ní šla ručně stručně vyříkat a nebát se jí a buď to vydržet a do doby než děda zemře a pak je odstřihnout, nebo popřemýšlet jestli vám to tam za to stojí, protože jestli teď dělá peklo a pomlouvá, víš co to bude za lži až děda nebude? Sama píšeš, že manželova rodina je skvělá a je z jiného města. Vůbec ti to nezávidím, ale jak jsem psala už na začátku, zapracuj na sobě, protože nic není tak jednostranné.. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.7.14 13:28
@irca11 píše:
diky máš to také složite, nechapu proč je někdo takový a libuje si v nadávkách a pomluvách. také je mi vždy špatně ted naposled mi nešlo ani přez krk sestře říci ahoj, chtělo se mi po té hádce zvracet měla chut ji dát facku… přišla hned druhý den celá vysmátá a ahoj ahoja ja nemohla ani promluvit.

Jo, jo, to znám. Já kolikrát byla na návštěvě s děckem u našich a už po chvilce kvůli lecjaké blbosti začal táta řvát, a co je horší, vždy chtěli, abych jim tam dítě nechala a šla domlů jen já. Jakože já jsem nevítaná, když „nedržím hubu a krok“. Neboli nenechám se od táty bezdůvodně urážet a napadat. Taky se v životě neomluvil, kolikrát jsme si se ségrou přály ať se mu cestou z hospody něco stane (dřív hodně pil) a už se domů nevrátí.
Jenže nic se mu nestalo, mamka se rozvést nedokázala, chová se k ní šíleně, jak k nějakému poskokovi, je na koni.

Přemýšlela jsi nad tím, jaký vzor budou mít tvoje děti až to uvidí, jak se sestra chová?
Hele, buď bych jí k vám zakázala chodit a nebo bych ji pozdravila a víc se nebavila a odešla z místnosti,
Kolik je dědovi?
 M

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová