Sestra mě chce zničit

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2370
31.7.14 13:29

No…sestru bych trhla mezi dverma..bylo by to rychle..:)) a vratila bych ji vsechno i s urokama..;)) ja bych si treba ty hadky nahrávala…natacela tajne a pak bych sestricce zavarila..a hlavne kdyz tak budes mit v ruce neco pro tu socialku…nehlede na to ze ty na tu socialku muzes jit taky..a nahlasit spoooustu veci..;)) holka seber se si dospela zenska s detma a nejak zarliva pipina te přece nemuze rozhodit…je spousta moznosti..tak zacni myslet a bojovat za svuj zivot…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.7.14 13:29

@Marika2 děkuji manžel je mi oporou jinak mám 3 děti a jsem moc ráda že je mám nechci a nedám jim duvod dělat ve výchově k nim rozdíly nebo mít jedno dítě raději než druhé, třetí…

• Citovat
  • Upravit
7332
31.7.14 13:34

Zakladatelko, tak mě napadla ještě jedna věc, která tu zde padla a přišla mi velmi korektní pro všechny strany.
Ano ať sestra přijde, ale pokud se nebude chovat slušně, tak ji ukážeš dveře. BU´d bude respektovat to, že je u Tebe, nebo zkrátka ať maže.
V tomto případě bych to udělala, i kdyby děda nevím co… Pokud on nemá dost soudnosti na to, aby uznal že se chová jak kráva. Tak ji mám já, jako majitelka a taky ona je U TEBE doma na návštěvě. Ne ty u ní.

Ale myslím si že kdyby sis s dědou promluvila, hezky v klidu přijal by to. A kdyby tak vehementně chtěl na návštěvu, tak ať si krasotina přijede…

NEDOVOLILA BYCH, ABY DĚTI TOHO BYLY ÚČASTNY A V TOMHLE VYRŮSTALY…to bych se radši zhádala do krve

Příspěvek upraven 31.07.14 v 13:38

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7332
31.7.14 13:37
@Denisa56 píše:
Kolik je tobě a kolik sestře?
Hele, přestaň se bát a začni si bránit to svoje. Přece se sestrou neneách takhle šikanovat do konce života? Rad tady zaznělo hodně, musíš se prostě vzchopit a ne jenom pofňukávat, jaká je ona zlá a jaké peklo ti ze života dělá. No, dělá, protože je to pravděpodobně mrcha a u tebe jí to prochází, protože se nebráníš a cítí z tebe, že se jí bojíš. Bojíš se, co o tobě ke navykládá, že t udá na sociálku, že ti sebere barák… Deptá tě tím a ty se necháš. Na tvém místě bych promluvila s dědečkem, vysvětlila mu siatuaci a oznámila mu, že teď nějakou dobu k vám sestra nebude chodit, že návštěvy se můžou obnovit, až se ona bude chovat slušně. Je to na ní, ne na tobě, ty si bráníš pouze svůj klid, děti a rodinu. Pak bych sestře velmi, ale opravdu velmi důrazně řekla, že má k vám zapovězený přístup, doku nezmní své chování. Jestli chce vídat dědečka, ať si ho odváží na návštěvu k nim. A hned bych jí ještě řekla - a prosím tě, všude to roztrub, co jsem ti teď řekla, napiš udání na sociálku a klidně rovnou k nejvyššímu soudu zeměkoule. A kdyby přesto chtěla na váš pzemek vkročit, chrstla bych na ni kýbl vody. Když chce mít konflikty, tak ať je má.
Víš, jak se to říká? Nejlepší obrana je útok. Nic jiného ti nepomůže, než to, aby ses přestala bát.
:palec: :palec: :palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.7.14 13:41

@Denisa56 je mi 30 a setře 27 let se socialkou jsem smířená bud dojdou nebo ne. kýbl z vodou je dobrej nápad ale nedovedu si představit co by za to udělala ona mě.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
31.7.14 13:47

@Nina Filipi děti, syn se už tety boji když tu řvala že pošle socialku slyšel to, byl zvědavý a proklouznul do kouplny…ten si ted myslí že ho teta nabere do auta a někam odveze…alespon mam jistotu že ji neotevře ani dveře a nebude se s ni vybavovat když se setkaji třeba venku. nejsem ráda že to slyšel.
dodám tahle hádka byla když byl muj mnažel v práci, jako naschal jsem byla doma sama já a děti.

• Citovat
  • Upravit
559
31.7.14 14:18

Ahoj, pridam svoj pohled na vec. V nasi rodine to take skripe, kvuli jine veci, ale take je to hruza. Porad o tom premysli…je to moje jedina rodina…ale dosla jsem k zaveru, ze udrzovat rodinu za kazdou cenu nema fakt smysl.
Proste prerusit veskere styky a je pokoj. Pokud vychazim z toho, ze co pises je pravda, tak take nemas o co stat. Sestra mrcha. Matka i deda noumove, co stoji najeji strane. Uz od mala.
Ja bych si nasla podnajem nekde v blizsim meste/vesnici, aby deti nemuseli menit skolu.Tam bych bydlela dokud deda nezemre a pak bych dum prodala.
Zadne penize, majetky,… nestoji za to, abych si nechala nicit zivot.
Myslim, ze ani nepomuze agrese vuci sestre. Jestli je opravdu takova, nic nepomuze.

Kdo nechce, hleda duvody.
Kdo chce, hleda zpusoby.

Zkus se ridit timto :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10185
31.7.14 14:41
@Anonymní píše:
@Denisa56 je mi 30 a setře 27 let se socialkou jsem smířená bud dojdou nebo ne. kýbl z vodou je dobrej nápad ale nedovedu si představit co by za to udělala ona mě.

Tak to jste přibližně ve věku mých dcer, ty moje mají 31 a 28. Po pravdě, neumím si představit, že by se k sobě takhle chovaly a kdyby čistě náhodou jo, tak že bych já jako máma nezasáhla. Ty evidentně u své mámy zastání nemáš, tak se musíš vzchopit sama.
Píšeš: kýbl z vodou je dobrej nápad ale nedovedu si představit co by za to udělala ona mě - proč se pořád bojíš? Máš strach cokoli udělat, protože máš hrůzu z odvety. Možná by ses divila, pravděpodobně by žádná odveta nebyla. Tihle zamindrákovanci, jako je tvoje sestra, si totiž dovolují jen na toho, kdo není schopen se jim bránit. Jakmile narazí na někoho silnějšího, tak se stáhnou. Opravdu je na čase, aby ses vzchopila a rázně a kategoricky své sestře nastavila mantinely, jak s tebou má jednat. Tohle, co ti dělá, si nikdo od nikoho nemusí nechat líbit a jen tiše v koutku trpět vlastní bezmocí. Ty nejsi bezmocná, jsi dospělá žena, máma od dětí, NIKDO nemá právo se k tobě takhle chovat, potažmo ještě ve tvém vlastním domě. Vyraž ji nekompromisně, bez okolků. bez dlouhých řečí. Co je ona? Nadčlověk? Panbůh? Ne, je to úplně n normální člověk jako kdokoli z nás. A pokud se ve svém věku neumí chovat slušně, tak je potřeba jí to striktně vymezit.
A jestli pak dědovi něco nakuká, tak ať kuká až do aleluja, ty máš tu samou možnost komunikovat s dědečkem. Ty musíš udělat teď jedno jediné - vystrnadit ji ze svého života.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.7.14 14:49

Samozřejmě nemohu vědět, jaké to je doopravdy v této rodině, ale mám vlastní zkušenost, že sestry mohou být jak den a noc.

Máma je hodná, dobrá duše, co všem pomáhá a teta sebestředná závistivá hamižnice, co chce ostatním organizovat život. Třeba i mně zakazovala se bavit s jednou kamarádkou :cert: Máma se celý život snaží být zadobře, ale stejně to moc nejde. Babička to sice vidí, ale odjakživa to je - udělejte to/nedělejte to, ať je v rodině klid. Celý život se tetě ustupuje, ale k ničemu to stejně nevede :nevim: Roky se to v rodině nebavilo, ale vždy, když se urazila teta, pak babička zrestituovala, tak se zas bavit rychle začala :?

Ale až tak husté jako u zakladatelky to nebylo, aby na mámu posílala sociálku nebo na ní řvala na veřejnosti. I když třeba ve dvaceti jí hrubě vyčítala, že si staví byt ve městě (teta má dům ve vesnici jako babička), že se ona pak bude muset ve stáří starat o rodiče. Tak o dědu se nestarala vůbec, o babi teď trochu ano, ale stejně dělá nejvíc máma.

Poslední dobou to s tetou celkem jde. Je hodně nemocná a už začíná být jasné, že se vnoučat nedočká, tak se trochu změnila k lepšímu, tuhle třeba přivezla dětem dva banány, když ode mě potřebovala pomoct :nevim:
Dost to nedává manžel. Protože to je tak, že my vytváříme hodnoty, které se přes babičku přelejou k nim. Zítra třeba budu péct dort pro babičku, ale ta ho dá strejdovi k narozeninám. Manžel supěl jako blázen. Jenže já mám babičku moc ráda. Vím, že to dělá pro vnoučata z tetiny strany, taky nemá strejdovi co dát a tak jí prostě nedokážu říct, hele žádný dort neupeču, teta si to nezaslouží :nevim: Navíc strejda a jejich děti jsou v pohodě, jen tu hamižnost mají bratranci trochu pod kůží.
 K.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
31.7.14 18:12

@nelaa nechci se stěhovat mám tu svůj dum a pronájmy jiných domů jsou opravdu dost drahé a zde platit nemusím platím si jen zálohy, navíc tu máme uplně novou kuchyn, koupenu, děti pokojíčky také na míru,,velkou zahradu děti mám na očích a vyběhaj se venku,…mám tu peeníze ve všem dům jsme si celkově dlouho opravovaly, nechci to tu nechat jen tak prázné a někde platit nájem, sestra by měla opravdu velkou radost když bych odešla ikdyž bych se potom mohla vrátit. tuhle možnost jsme už s manželem také zvažovaly ale máme tu i zvířata atd…
a po letech se jen tak zbalit a nechat tu dědu a někde platit nájem ikdyž poblíž a potom se vrátit? tenhle způsob jsme také zvažovaly. ale máme tu toho v domě opravdu hodně.

• Citovat
  • Upravit
7332
31.7.14 18:31

Zakladatelko…máš stejně jen dvě šance. Buď s tou sicuací něco uděláš a sestře se postavíš a nebo to bude tak, jak je. Nic nezitím bohužel neexistuje :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31.7.14 20:58

Je mi líto čím si procházíte, je mi jasné, o co Vaší sestře a možná i matce jde. O majetek, chtějí dostat dědu na svou stranu a zpracovat ho, aby napadl darování a možná se útoky začnou stupňovat, protože děda je již starší a oni to budou zkoušet dokud to půjde. Zde je jediná možnost sestru ignorovat, pokud začne něco vykládat ihned ji zarazit a odejít, vůbec se s ní nevybavovat, neomlouvat se za to či ono, jak to dělám, a proč to tak dělám a prostě to vydržet, dokud bude děda na živu. Vím zní to drsně, ale nejhorší zlo v rodině dělá se vztahy majetek. Vím z vlastní zkušenosti. Dělat vše, abych já měla svědomí čisté a ostatní ať si myslí co chtějí.
Přeji pevné nervy a nesmíte si vše brát tak k srdci, někdy žasnu, čím si lidi samy ztrpčují život a nervují se, život je krátkej a jsou na světě horší věci než hloupá sestra, to by mi za nervování opravdu nestálo. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6203
31.7.14 21:10

Tak z takove sestry bych udelala hned ve dverich exemplar do herbare. :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
559
31.7.14 21:22

Zakladatelko
No to je presne ono, jestli vis, ze pro tebe znamena dum tolik, ze ho neopustis, musis s tou situaci neco udelat nebo v tom zit a ignorovat to a nebo se sesypes. Vic moznosti tu neni.
Dala jsem si praci a precetla celou debatu a at ti poradi kdo chce co chce, vzdycky mas na to argument proc to nejde.
Asi ses chtela spis vykecat, co?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.7.14 21:35
@hanka.br. píše:
Souhlasím. Stejně tak nemůže vyhrožovat sociálkou někomu, kdo se jí nemusí bát, protože jsou jeho děti v naprostém pořádku. Lidi nejsou úplně všichni na hlavu padlí, aby se proti tobě spikli s někým, kdo jen závidí, lže a pomlouvá. Jestli je to tak, jak píšeš, nechápu, že ji s manželem nepošlete někam.

Nemám dočtenou diskusi…ale myslím, že její sestra je dost dobrá manipulátorka a takový člověk umí být hodně důvěryhodný, ten ti vystřihne scénu jak z Národního divadla.
Myslím, že na malé vesnici zase není takový problém někoho očernit, lidé uvěří, obzvláště pokud zakladatelka nemá povahu na to, aby se šla očistit, hrála tuto hru.
Nesuďte, pokud jste nezažili.
Máme manipulátora v rodině a naletělo mu tolik lidí, že člověk nestačí žasnout.
Hodně pomohou knihy o asertivitě. Nenahrávat sestře na smeč - „ty máš dneska ránu“ - „a já si myslím, že mi to ohromně sluší“ - „nikdy jsi neměla vkus“ - „to je poslední módní hit“ atd.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová