Chci na neschopenku v těhotenství!

Napsat příspěvek
Velikost písma:
10185
7.9.12 11:58

@Ema N. Jasně, prostě nemá nárok aby ji bolela záda, tvrdlo břicho a byla utahaná. A už vůbec aby si troufla kvůli nečemu takovýmu si na týden, dva odfouknout. A když ano, tak jedině po podmínkou, že tím pádem spláchne všechny předchozí pracovní roky do záchodu a nechá si těsně před nástupem na mateřskou utéct plánované a zasloužené zvýšení platu nebo nějakou mimořádnou odměnu. Víš co, je to tvůj názor a pohled a máš na něj samozřejmě nárok. Mně osobně z lidí, jako jsi ty, naskakuje husí kůže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10185
7.9.12 12:00

@Elke Jistě, tak když jsi tak chytrá, tak určitě znáš přísloví o tom, kdo se směje naposled… Aby se ti ta přezíravost a arogance jednou nevymstila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2153
7.9.12 12:12

@Denisa56 Miluju lidi, kteří přejí ostatním jen to dobré… Proč přezíravost a arogance? Pokud se cítí na neschopenku, ať na ni jde. Ale ta sbírka „důvodů“, které samy o sobě se zdravotním stavem až tak nesouvisí… Jasně, že v těhotenství je spousta běžných úkonů obtížnější. Taky mi občas není 2× dobře. Ale stejně mám pořád pocit, že kdybych někde napsala, že jsem nucena zvracet na toaletách místních hospod, protože mám žaludek jak na vodě a proto bych měla zůstat doma, budou si čtenáři ťukat na čelo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ema N.
7.9.12 12:13
@Denisa56 píše:
@Ema N. Jasně, prostě nemá nárok aby ji bolela záda, tvrdlo břicho a byla utahaná. A už vůbec aby si troufla kvůli nečemu takovýmu si na týden, dva odfouknout. A když ano, tak jedině po podmínkou, že tím pádem spláchne všechny předchozí pracovní roky do záchodu a nechá si těsně před nástupem na mateřskou utéct plánované a zasloužené zvýšení platu nebo nějakou mimořádnou odměnu. Víš co, je to tvůj názor a pohled a máš na něj samozřejmě nárok. Mně osobně z lidí, jako jsi ty, naskakuje husí kůže.

podle meho nazoru by bylo fer to takhle rict zamestnavateli, zkusit se dohodnout s nim (i treba na neschopence) a ne jit rovnou jenom proto, ze jsem unavena z prace…

Me je zase trochu divne z lidi, kteri jsou vypocitavi v tom, ze je mi spatne, zustanu doma z prace, at to zamestnavatel klidne zaplati, ale kdyz mi chce pridat, tak mi najednou nebudou vadit veci, co mi vadi ted… :nevim: :nevim: :nevim:

Ja byt zamestnavatel, tak bych si rozmyslela to pridani… :nevim: :nevim: :nevim:

Pripada mi to jako sproste vuci zamestnavateli… nevim, co je na tom nepochopitelne… I ja se tak dohodla, pridano dostala, ale vzdy, kdyz mi bylo spatne nebo cokoliv, tak jsem o tom zamestnavatele informovala a dohodla se… Treba i na neschopence..

Ale je fer to rict… :nevim: :nevim: :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Kyarra
7.9.12 12:17

Tohle diskuzí jsem zhnusená! :pocitac: Jak si někdo dovoluje posuzovat, jak se kdo v těhotenství cítí, co je snesitelné a co ne? Zakladatelka je unavená a cítí, že je toho na ni moc a já ji chápu. Nadávejte raději těm, co se celý život válí a zneužívají soc. systém a ne těhotné ženské, která si prostě jen chce na pár dní odpočinout. Zakladatelko, každý normální Mudr. to určitě pochopí, pokud mu upřímně řekneš, jak to je. Můj dr. mi na začátku těhu vyloženě řekl, že pokud chci neschopenku, nemá problém mi ji napsat - kdykoliv! Hlavní je, ať se prý cítím v pohodě a sama vyhodnotím, co zvládnu a co už asi ne. Moje priorita je donosit v pořádku dítě a podle toho se taky tak chovám, ať si co chce kdo chce říká. Máš mou plnou podporu a pohopení! :pankac:

• Citovat
  • Upravit
6744
7.9.12 12:18

@Denisa56
Taky naprosto souhlasím se vším, co jsi napsala :palec: Zakladatelku chápu a pokud břicho tvrdne často, až tak normální to není a může to znamenat problém. Tak mi to bylo řečeno od několika gynekologů…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1783
7.9.12 12:21

Ahojky všem, tak já se také přidám. Nejdříve bych ráda napsala, že mě nepřestává udivovat, jak se zakladatelce podařilo rozpoutat „dívčí válku“ svým tématem a docela mě to baví číst. Ale přidám se na stranu těch chápavých… Byla jsem čtyřikrát těhotná, z toho třikrát na rizikovém od počátku těhotenství a popravdě na tom nevidím nic špatného. Myslím, že je to krásné období a je super si ho užít v klidu a v pohodě a vychutnat si ho, však je to jen 8 měsíců. Co se týče názorů na zneužití systému, to bych opravdu nerozebírala… když se kouknu na současnou situaci, jak jsou těhotné, potažmo maminky na mateřských zabezpečené, tak si nemyslím, že musím stát chránit. Nás také nikdo nechrání a když si půjdete pro podporu po rodičáku, protože vám třeba zanikla firma, tak dostanete cca 3 tis na měsíc a nikoho nezajímá, že z toho nemůžete vyjít ani při největší snaze.
A pak ještě nevidím nic špatného na zakladatelce, je unavená a i tak banální věci jako je jízda metrem, nebo vlezení pod stůl je pro ni otravné a únavé… ano je, i pro mně to bylo otravné a únavné. A že si nechce nechat ujít zvýšení platu… nedivím se ji…bude se ji to započítávat do výše mateřské.
Pokud ji někdo chce soudit, ať si zamete před svým prahem.
Zakladatelko jsi ke svému lékaři, ne gynekologovi, a řekni mu, že nezvlládáš a potřebuješ si odpočinout. Držím palečky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6744
7.9.12 12:22

Se zaměstnavatelem to někdy může být těžké. Sama mám zkušenost, jak to bylo u nás. Hodně dlouhou dobu nám dlužili 3 výplaty, vyhazovali lidi neskutečným způsobem a nikdo s tím neudělal vůbec nic. Tak už vidím, jak by se dělaly výjimky pro těhotné :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1611
7.9.12 12:30

Musím také napsat, že zakladatelka má plné právo rozhodnovat se podle svého a pokud se necítí dobře, proč se přemáhat? Dříve byly ženy doma normálně, do práce nechodily vůbec a tak to bylo v pořádku. A když už je taková doba, že se do té práce musí, tak pokud se někdo rozhodne, že půjde na neschopenku i za cenu snížení peněz domácnosti, tak ať jde. Až se mi povede otěhotnět, pokud se to povede, půjdu na neschopenku co možná nejdříve. Mám teda trošku jinou práci než zakladatelka - pracuju ve školní družině s 30 hlučnýma děckama, tak to snad nebude s neschopenkou tak těžké. A co se týče státu a toho, že to považujete za zneužití…Vám opravdu nedochází, co všechno dělá stát NÁM?! 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4705
7.9.12 12:30
@Elke píše:
@Denisa56 Miluju lidi, kteří přejí ostatním jen to dobré… Proč přezíravost a arogance? Pokud se cítí na neschopenku, ať na ni jde. Ale ta sbírka „důvodů“, které samy o sobě se zdravotním stavem až tak nesouvisí… Jasně, že v těhotenství je spousta běžných úkonů obtížnější. Taky mi občas není 2× dobře. Ale stejně mám pořád pocit, že kdybych někde napsala, že jsem nucena zvracet na toaletách místních hospod, protože mám žaludek jak na vodě a proto bych měla zůstat doma, budou si čtenáři ťukat na čelo…

někteří si možná budou ťukat na čelo.
Těm bych doporučila, ať si pořídí slušnou žaludeční virózu, a jdou se párkrát do pajzlu najíst a pak to vyházet na místní záchod.
Ne jednou, ale pro sichr tak třikrát.
Pak můžou soudit.
Absolutně nechápu, jak někdo může takhle soudit, takhle odsuzovat.

To je totiž ten důvod, proč zakladatelka možná vypisuje ty ve vašich očích malicherné důvody. Protože chce mít před okolím alibi, chce se ospravedlnit za svůj těhotenský stav. A to mi přijde hodně smutné na dnešní společnosti…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1783
7.9.12 12:31
@Anabellkaa píše:
Musím také napsat, že zakladatelka má plné právo rozhodnovat se podle svého a pokud se necítí dobře, proč se přemáhat? Dříve byly ženy doma normálně, do práce nechodily vůbec a tak to bylo v pořádku. A když už je taková doba, že se do té práce musí, tak pokud se někdo rozhodne, že půjde na neschopenku i za cenu snížení peněz domácnosti, tak ať jde. Až se mi povede otěhotnět, pokud se to povede, půjdu na neschopenku co možná nejdříve. Mám teda trošku jinou práci než zakladatelka - pracuju ve školní družině s 30 hlučnýma děckama, tak to snad nebude s neschopenkou tak těžké. A co se týče státu a toho, že to považujete za zneužití…Vám opravdu nedochází, co všechno dělá stát NÁM?! 8o

Souhlas!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2153
7.9.12 12:34
@Ema N. píše:
podle meho nazoru by bylo fer to takhle rict zamestnavateli, zkusit se dohodnout s nim (i treba na neschopence) a ne jit rovnou jenom proto, ze jsem unavena z prace…

Me je zase trochu divne z lidi, kteri jsou vypocitavi v tom, ze je mi spatne, zustanu doma z prace, at to zamestnavatel klidne zaplati, ale kdyz mi chce pridat, tak mi najednou nebudou vadit veci, co mi vadi ted… :nevim: :nevim: :nevim:

Ja byt zamestnavatel, tak bych si rozmyslela to pridani… :nevim: :nevim: :nevim:

Pripada mi to jako sproste vuci zamestnavateli… nevim, co je na tom nepochopitelne… I ja se tak dohodla, pridano dostala, ale vzdy, kdyz mi bylo spatne nebo cokoliv, tak jsem o tom zamestnavatele informovala a dohodla se… Treba i na neschopence..

Ale je fer to rict… :nevim: :nevim: :nevim:

A tak přidáno člověk obvykle dostává za něco, co už vykonal či vykonává, to bych asi neřešila - byť je pravda, že v tomhle směru se zaměstnavatel chová velmi slušně - spousta firem těhotné ženy s klidem přeskočí i ve chvíli, kdy přidává všem.

Já se ani nepohoršuju nad tím, že chce dotyčná na týden, dva neschopenku, protože už toho má prostě plný kecky - v těhotenství se ty drobné zdravotní potíže prostě nasčítají a 8 hodin v kanceláři může být občas nad lidské síly. Jen mě prostě pobavil ten dramaticky vylíčený soupis celkem banálních důvodů…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2153
7.9.12 12:37
@NiKina píše:
někteří si možná budou ťukat na čelo.
Těm bych doporučila, ať si pořídí slušnou žaludeční virózu, a jdou se párkrát do pajzlu najíst a pak to vyházet na místní záchod.
Ne jednou, ale pro sichr tak třikrát.
Pak můžou soudit.
Absolutně nechápu, jak někdo může takhle soudit, takhle odsuzovat.

Já můžu. Občas jsem ráda, že vůbec doběhnu :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2153
7.9.12 12:38
@Anabellkaa píše:
Vám opravdu nedochází, co všechno dělá stát NÁM?! 8o

A co konkrétně „nám dělá stát“?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ema N.
7.9.12 12:41
@Anabellkaa píše:
A co se týče státu a toho, že to považujete za zneužití…Vám opravdu nedochází, co všechno dělá stát NÁM?! 8o

btw, neschopenku prvni 3 tydny plati zamestnavatel, ne stat… proto jsem zminovala, ze by bylo spravne a cestne seznamit zamestnavatele s tim, ze pro subjektivni potize zustane doma na neschopence a pak se vrati do prace, az potize odezni… :nevim: :nevim: :nevim:

A nastesti s timto nazorem nejsem sama exot… :D

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí